Sper sa nu ma fac de ras............ La inceput de drum
Postat 04 July 2008 - 10:19 PM
Cu cuvele nu te pot ajuta, sunt diverse topicuri si Ipsihi care stie despre ce e vorba.
Te rog revino cu amanunte.
Bafta!
Costel
Postat 05 July 2008 - 12:49 AM
Postat 05 July 2008 - 12:52 AM
Postat 05 July 2008 - 01:06 AM
Fisiere atasate
-
Clipboard01.jpg (63.94K)
Number of downloads: 78
Postat 05 July 2008 - 01:08 AM
Fisiere atasate
-
Clipboard02.jpg (48.51K)
Number of downloads: 61
Postat 05 July 2008 - 01:13 AM
Fisiere atasate
-
Clipboard03.jpg (96.71K)
Number of downloads: 58
Postat 05 July 2008 - 01:16 AM
Fisiere atasate
-
Clipboard04.jpg (50.82K)
Number of downloads: 61
Postat 05 July 2008 - 09:20 AM
Ironie? Daca e cazul meu, precizeaza, unde si cand, te rog.
E-Fly are si pro si contra. Singurul lucru care se poate spune real este ca difera de la exemplar la exemplar. Din pacate, un design bun, in schimb se pare ca sunt neglijente la montaj si reglaj. Economii de la aliajul folosit la val, pana la calitatea firelor. Insa majoritatea functioneaza onorabil. La pretul ala, e ok. Mixaje si alte facilitati nu prea poti sa le faci pe statia asta.
Daca poti urmari si topicele de vanzari/cumparari poti gasi E-fly folosita, deci sigur functionala la un pret aproape simbolic. Mai ai varianta achizitionarii unei alte statii cu receptor si servo Standard second-hand, urmareste sectiunea Vanzari.
Variator de turatie cu revers au fost publicate aici cateva realizari ale colegilor, plus cateva variante pe net. Cu micro-controller, analogice, etc. La alegere.
Nu trebuie sa te arunci la o statie performanta, zic eu, daca ramai la aceasta categorie, navo, nu vei folosi niciodata nici jumatate din capacitatile softului.
Exista si reversul medaliei. Daca prevezi o extindere, bine ar fi sa iei cea mai performanta statie pe care ti-o poti permite.
Bafta!
Costel
Postat 20 October 2009 - 06:24 PM
cred ca o sa fac si eu o "barca" ca aceasta
seamana cu barcile din trupele de comando
mai ales ca am un prieten cu aerograf
o sa fie super
Postat 26 May 2010 - 10:11 PM
Cer scuze celor care m-au intrebat cate ceva si nu am reusit sa le raspund insa promit sa le raspund acum daca mai sunt interesati.
Referitor la stabilitatea barcii nu stiu sa raspund fiindca nu am facut testul de plutire, dar este in plan pentru sfarsitul acesta de saptamana.
Vreau sa duc la bun sfarsit acest proiect si in consecinta am mai cumparat din materiale, astazi am primit radiocomanda E-FLY ETB-62-2,4GHz, un servo Futaba S3003 standard.
Deci avem urmatoarele materiale elici, cuplaje, motor robbe 755, radiocomanda un servo pt carma.
Nu am cumparat materialele pentru basculare fiindca nu stiu inca cum sa realizez acest dispozitiv.
Voiam sa mai intreb daca este absolut necesar folosirea unui regulator pentru motoare electrice.
Am vazut ca in toate schemele electrice este dat acest regulator insa inteleg ca radiocomanda pe care o am eu stie sa faca acceleratia gradual fara acest regulator, oare ma insel eu?
Va rog sa ma ajutati cu aceasta informatie.
Postat 27 May 2010 - 12:05 PM
Postat 27 May 2010 - 05:03 PM
Ma gandesc ca poate scap de o cheltuiala :lol:
Despre regulatoarele acelea home-made a caror schema este pe forum ce spuneti? sunt de ajuns pentru o barcuta de nadit sau trebuie unul cumparat musai.
Postat 28 May 2010 - 08:31 PM
Postat 23 August 2010 - 10:32 PM
Ai mai terminat barcuta? Ai testat-o? Ai prins ceva peste?
Cred ca o sa incerc si eu modelul asta pt ca mi se pare foarte simplu si ieftin de realizat corpul navei. La realizat coca din fibra de sticla, chituit, slefuit, nici nu ma gandesc...
Postat 13 September 2010 - 02:12 PM
Entuziasmat de ideea cu barcuta stil pluta am luat rapid coturi din pvc si putina teava, le-am asamblat, dar la testul de flotabilitate in cada m-a cam dezamagit.
Primele concluzii: -foarte instabila, deoarece centrul de greutate este deasupra liniei de plutire,
-greu de gasit centrul de greutate
-masa utila mica (cu o baterie 12v, 7ah, se cam scufunda...)
am facut si ceva poze si urmeaza sa le postez cu prima ocazie.
Oricum inca mai vreau sa merg pe ideea de low low cost.
Postat 13 September 2010 - 02:23 PM