Sper sa nu ma fac de ras............ La inceput de drum
Postat 19 June 2008 - 05:06 PM
1 timp de executie redus la maxim 1 saptamana de la achizitionarea pieselor
2 fiabilitate la cele mai mici costuri (fie vorba intre noi sunt sigur ca oricine se uita in buzunar)
3 sistem usor de executie
4 cunostinte minime de hidrodinamica
5 dimenisunea este variabila poti pune cate segmente vrei si in aceelas timp este la fel de stabila
6 Aspect general O.K
7 acces usor la oricare dintre componentele mecanice sau electronice fara a afecta structura de rezistenta
8 permite transportul unei incarcaturi mult mai grele fata de o carena din forex sau alte materiale
9 rezistenta foarte mare la socuri (craci, radacini de stuf, buturugi, sobolani morti e.t.c.)
10 Proiectul ideal pentru un incepator care trebuie sa experimenteze spectrul de aplicapibilitate al pieselor din comert
11 cu putin noroc 50% din piese le gasesti in garaj respectiv bucatarie (la cea din urma camera dupa o disputa indelunga cu sotia :huh: )
Si sunt sigur ca mai sunt insa pe moment astea le-am gasit ca relevante.
si pe materialele acestea se poate aplica vopsea cu un start de filler de plastic care sa confere elasticitate deci poate iesi ceva aspectos
Bun nu am luat vaselina dar m-am folosit de experienta acumulata anul trecut cand am trecut printro reamenajare a unui susol fara curent canalizare etc. si l-am transformat intr-o locuinta de 100 mp, instalatorul care mi-a tras canalizarea folosea batranul scuipinol, l-am imitat si a mers perfect, structura de teava a fost deja cumparata si asamblata, pentru a oferi o rezistenta sporita o sa inserez spuma si o sa aplic niste traverse orizontale din platbanda de 3 mm din aluminiu foarte usor, iar puntea o sa fie din plexi de 3 mm placat cu un material usor care nu stiu cum se numeste, este un compozit din lemn lacuit rigid care o sa tina totul la locul lui.
ca materiale electrice am luat motorul exact cel care l-ai amintit si tu (multumesc lui Marian) incarcator de accumulator, elice de 90mm/4pale , 60 mm/3pale transmisiile de tip cardan cele rosii doua bucati adaptoarele metalice care se potrivesc pe diametrul ax motor , lipici si tot ce ai scris tu mai putin plasa aia anti bradis pe care o sa o iau la urma.
Nu am ascultat de marian si am pus acc la incarcat pe redresor de masina si cred ca l-am stricat o sa iau altul acum ca am si incarcator bun, acc are si putere si tensiune dar s-a cam umflat asta este paguba colaterala :huh:)
Distantele in secolul nostru nu mai sunt o problema, eu m-am nascut in P-ta Muncii, am crescut in berceni langa oraselul copiilor, m-am insurat in salajan si acum m-am mutat cu sotia in casa batraneasca din P-ta muncii asa ca o sa pun si nr meu de mobil, sunt deschis la gratare bere etc mai ales ca am si curte mare
Postat 19 June 2008 - 05:07 PM
Postat 19 June 2008 - 05:17 PM
Postat 19 June 2008 - 05:19 PM
Postat 19 June 2008 - 05:32 PM
Ihrive, la 19 Jun 2008, 18:17, a spus:
...fa o cusca faraday daca vrei sa ecranezi receptorul si nu vei fi deranjat de absolut nimeni, nici macar semnalul propriului emitzator !!!!!cine ti-a spus gogomania asta?!!!sper sa nu te tii de cuvant , lasa receptorul si cablurile servourilor libere, fara ecrane si alte prostii !!!
Postat 19 June 2008 - 05:46 PM
Postat 19 June 2008 - 05:53 PM
Postat 19 June 2008 - 11:13 PM
Postat 20 June 2008 - 12:22 AM
- ,,scuipinolul,, te ajuta doar sa le introduci, dar dc ai nevoie sa mai tragi un pic de ele te cam dor mainile. acea vaselina e specials dupa o anumita perioada se transforma in ceva lichid-spre apa;
- cu spuma nu te grabesti. dai in trepte, putin cate putin. incepi cu varful. dai circular, exact pe peretii tubului si sa-i umezesti inainte. eu am dat in cinci randuri pana le-am umplut. daca n-are aer nu se mai umfla.
- dupa ce ti-ai asamblat varful (si inainte de a turna spuma) scoti garniturile si-ti dai semnul unde tre sa tai una din tevi. (varful e compus din cot 45, cot 90, cot 45 si imbinare) astfel ai garnituri la terminatii si poti sa mufezi tuburile. dai semn la cea care vine pe mufa de trecere si o tai. apoi pui toate garniturile si legi capetele tevilor cu o sarma pe care o invari cu o surubelnita ceva, pana ai dimensiunea dintre tuburi egala cu cea din fata.
tai placajul (eu unul nu te sfatuiesc - mergi pe forex, sau faci doar baza din placaj, iar restul din forex - il lucrezi usor, se taie foarte repede, e usor...)
- dai semnele si faci gaurile ptr suruburi, iar suruburile le bagi din interior spre ext (gandeste-te ca in interior vei avea spuma, deci nu vei mai avea cum sa umbli;
- n-ai nevoie sa ecranezi nimic, iar regulatorul vine cu setu de deparazitare - stai linistit.
- elicea de 90 - cred ca exagerezi - poate cea de 60... eu am de 45 in 3 pale si atinge aproape 1m/s.
- acumulatoar 1 buc 12v/7ah in barca, iar unul de rezerva. incarcator auto si plantezi non stop;
de sistemul de basculare...incerc sa pun o poza doua sa vezi despre ce e vb. o sa-ti placa si lucreaza perfect. barcuta asta reprezinta noul meu proiect.
Aceasta postare a fost editata de zakeram: 20 June 2008 - 12:24 AM
Postat 20 June 2008 - 12:28 AM
Fisiere atasate
-
DSC00055.JPG (36.99K)
Number of downloads: 138
Postat 20 June 2008 - 12:30 AM
Fisiere atasate
-
DSC00056.JPG (43.37K)
Number of downloads: 189
Postat 20 June 2008 - 12:31 AM
Fisiere atasate
-
DSC00061.JPG (37.16K)
Number of downloads: 142
Postat 20 June 2008 - 12:32 AM
Fisiere atasate
-
DSC00063.JPG (38.66K)
Number of downloads: 126
Postat 20 June 2008 - 12:33 AM
Fisiere atasate
-
DSC00070.jpg (74.09K)
Number of downloads: 135
Postat 20 June 2008 - 12:34 AM
Fisiere atasate
-
DSC00071.jpg (75.51K)
Number of downloads: 153
Postat 20 June 2008 - 12:37 AM
Postat 20 June 2008 - 09:54 AM
Citeaza
Scuze, tocmai ai spus o prostie. Se pune un inel pe cablul de la regulator la receptor. Si acesta NU se ecraneaza, la fel cablurile catre servo, sunt vehiculate semnale TTL, deci ASTA e un nonsens. Partea de RF cu care esti obisnuit ocupa in receptoarele astea fix 1cm patrat, si in general e plan de masa acolo. Restul e absolut ne-necesar ptr ecranare totala, doar daca ai sursa de perturbatii la 1m de receptor. Se pune condensator de 47-68nF intre borne, corect, si inca doua de 22-47nF intre fiecare borna si carcasa motorului. In mod normal motoarele de modelism au inclusi acesti condensatori, dar trebuie verificat si pusi daca lipsesc.
Costel
Postat 23 June 2008 - 03:59 PM
Postat 23 June 2008 - 04:01 PM
Postat 23 June 2008 - 09:07 PM
Ihrive, la 23 Jun 2008, 16:59, a spus:
... :D :D :D
nu pot sa ma abtin, i-ai spus-o!!!
Postat 23 June 2008 - 09:43 PM
Citeaza
Te rog deasemeni sa nu CONFUNZI lucrurile. Nu ti-a negat nimeni cunostintele. Deasemenea inteligenta. Ti-am atras atentia ca TEHNIC ai spus concret o prostie. Perturbatiile se propaga pe liniile de alimentare. Sunt cateva topicuri astronomice aici si pe rcu. Nu trebuie sa ma crezi pe mine, nu-ti cer asa ceva, pentru ca nici eu n-as crede in locul tau. Singura cale simpla si eficienta este montarea acelui amarat de tor si bobinarea a doua-trei spire cu cablul de servo. In acest fel se atenueaza puternic perturbatiile induse de comutatie proasta, scantei la perii(cand sunt), spike permise de diode lente si ieftine. NU ARE LEGATURA CU PARTEA DE RF. Ecranata sau nu, nu ea preia aceste perturbatii. Cele mai multe receptoare fiind superheterodine in 27,35,40 MHz, sau FASST, canal shifting, etc in cazul 2,4GHz, perturbatia se induce dupa discriminator, sau cateodata in decodorul de iesire (registru sau procesor). Manifestarile sunt diverse , unele suportabile, altele critice.
Personal i-ti spun asa, colegial: daca vrei sa ecranezi, esti liber. Din multe rezultate a fost exact frectie. Exista si cazuri destule cand simpla montare a inelului de ferita a rezolvat lucrurile.
Citeaza
Nu mai lucrez de mult cu asa ceva. Din multe motive. Dar FASST, IFS, spread spektrum exact asta fac. La amarate de statii de modelism, la preturi comparabile cu cele ieftine in benzile clasice. In cazul modelelor, e o belea in plus. Pe langa problemele inerente ale sistemului radio, (propagere,delay,bruiaj, intermodulatie, etc) modelele cara cu ele sursa de perturbatii. Cand ai un receptor cu sensibilitate de 5microV, AGC poate sa "surzeasca" tot cand te afli la mare distanta, orientare proasta si sursa de paraziti on-board.
Te rog, hai sa documentam corect ceea ce spunem/scriem. Aici suntem hobbysti.
Numai Bine,
Costel
Postat 26 June 2008 - 03:15 AM
Nu te supara pe mine pavcostel eu am dat curs invitatiei tale tocmai ca poate intereseaza pe mai multi acest subiect si din discutii chiar si in contradictoriu putem trage concluzii, deci eu zic ca este O.K
Nu m-am simtit lezat sau insultat de postul tau insa am vrut sa intram in detalii, multumesc de informatii
RESPECT
Postat 26 June 2008 - 09:14 AM
Bafta!
Costel
Postat 27 June 2008 - 07:04 PM
Postat 27 June 2008 - 09:31 PM
De care "frectii" anume vorbesti? Ca ne-am "frectionat" in ambele directii. Eu raman adeptul torurilor si amplasarii cat mai departe de motor/regulator a receptorului cu antena degajata. (cat se poate)
Bafta!
Costel
Postat 27 June 2008 - 09:40 PM
Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 27 June 2008 - 09:50 PM
Postat 27 June 2008 - 09:59 PM
Bafta!
Costel
Postat 27 June 2008 - 11:31 PM
Postat 28 June 2008 - 06:02 AM
Citeaza
Postat 04 July 2008 - 05:23 PM