Fibra De Sticla intra sa vezi cum se face>
Postat 08 June 2008 - 08:54 PM
benz, la 8 Jun 2008, 20:05, a spus:
daca pui prea mult intaritor, scade timpul de coagulare al rasinii iar pelicula rezultata dupa intarire e casanta. banuiesc ca nu te-ai gandit sa pui tot intaritorul in rasina. stiam ca trebuie 2mg/kg. poti aplica astfel rasina in vreo 20 min. daca pui tot inaritorul, dezvolta o temperatura mare si iti crapa borcanul in care faci amestecul.
Rasina epoxi nu e pe baza de stiren iar la dozaj nu se accepta toleranta mai mare de +- 3-4%.De obicei dozajul de rasina+intaritor la epoxi e de 60/40 sau 55/45 de unitati in greutate.
Rasina nu se aplica pe polistirenul gol.Se placheaza aripa cu lemn de balsa sau furnir de abachi si se slefuieste pana se obtine o suprafata foarte fina.Poti incerca sa aplici pe polistiren un fuller de polistiren si sa slefuiesti.Dar e mai mult de lucru ca procesul trebuie repetat de multe ori.
Ar fi fost buna si o fibra mai usoara de 40 sau 25g/mp.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
Postat 08 June 2008 - 09:10 PM
ipsihi, la 8 Jun 2008, 21:06, a spus:
De ce? temperatura influenteaza numai timpul de intarire daca te ghidezi dupa acest criteriu.
Postat 08 June 2008 - 09:24 PM
Teleflyer, la 8 Jun 2008, 21:14, a spus:
Nu poti jongla de loc ca din rasina nu poti face guma.Sau jonglezi pe banii tai :) .De altfel intaritorul mi se pare prea putin de unde ai cumparat toata tarasenia?
Postat 08 June 2008 - 09:29 PM
Teleflyer, la 8 Jun 2008, 21:21, a spus:
Din ala mai greu se fac deobicei fuselaje si din ala cu bilute :D aripi.Era mai bine sa intrebi inainte.Da asa m-am referit.
@ benz-tu ai luat rasina poliesterica si e ok,sau poate nu stiai ca exista si epoxi?
Postat 08 June 2008 - 09:36 PM
Postat 08 June 2008 - 10:08 PM
benz, la 8 Jun 2008, 22:36, a spus:
...e vb de epoxi nu de rasina poliesterica!!!
Postat 08 June 2008 - 10:12 PM
Postat 08 June 2008 - 10:18 PM
Teleflyer, la 8 Jun 2008, 21:36, a spus:
Daca ai lonjeroane bune poti sa acoperi polistirenul cu hartie de impachetat din ala maro si sa-l lipesti cu aracet diluat in apa.Un englez a facut un planor de 4m anvergura dupa metoda descrisa.
Postat 08 June 2008 - 10:54 PM
Multumesc tuturor care au raspuns,cu voia dv.o sa mai intru si maine.
Postat 13 September 2008 - 08:29 AM
Postat 13 September 2008 - 01:44 PM
Cu treaba cu uleiul nu pre sant de acord.Normal ar trebui sa folosesti agent de demulare de la aceeasi firma de la care ai cumparat si rasina si fibra.Substantele astea sant foarte sensibile si daca vrei sa obtii rezultate de calitate trebuie sa folosesti exact instructiunile din manualul de folosire.
Postat 13 September 2008 - 09:35 PM
1- ei fibra "vata" de sticla deaia veche de se foloseste la izolatii la tevi de apa calda si torni colturile cam 1cm pe o parte si alta cu tot cu colt dupa ce se intareste cam 45-60 minute
2-torni fibra de 225gr/mp drepta fara sa o pui dintro bucata peste colturi o lasi sa-se intareasca cat de cat
3-pui iar colturi din bibra desirata cat de cat
4- mai tragi iar un strat de fibra tot asa bucati drepte bu petrecute peste colturi
si dupaia slefuiesti cat de cat sati iasa cam cum vrei tu
matrita am facuto din polieste si am invelito in scoci de aluminiu e un scoci de se foloseste la lipirea izolatiei pentru teava de cupru se gaseste la rominstal s-au aprope la ori ce magazin de instalatii sanitare si incalzire eu am avut acasa ca toata familia santem instalatori :) la fel si acea vata de sticla pentru colturi in rest rabdare si spor la lucru
si rusine sa le fie celor ce au stiut si nu spun din cauza faptului sa vanda ei coci si "secretul" meseriei :)
Postat 13 September 2008 - 09:45 PM
Corsarull, la Sep 13 2008, 10:35 PM, a spus:
1- ei fibra "vata" de sticla deaia veche de se foloseste la izolatii la tevi de apa calda si torni colturile cam 1cm pe o parte si alta cu tot cu colt dupa ce se intareste cam 45-60 minute
2-torni fibra de 225gr/mp drepta fara sa o pui dintro bucata peste colturi o lasi sa-se intareasca cat de cat
3-pui iar colturi din bibra desirata cat de cat
4- mai tragi iar un strat de fibra tot asa bucati drepte bu petrecute peste colturi
si dupaia slefuiesti cat de cat sati iasa cam cum vrei tu
matrita am facuto din polieste si am invelito in scoci de aluminiu e un scoci de se foloseste la lipirea izolatiei pentru teava de cupru se gaseste la rominstal s-au aprope la ori ce magazin de instalatii sanitare si incalzire eu am avut acasa ca toata familia santem instalatori :) la fel si acea vata de sticla pentru colturi in rest rabdare si spor la lucru
si rusine sa le fie celor ce au stiut si nu spun din cauza faptului sa vanda ei coci si "secretul" meseriei :)
Postat 01 December 2009 - 09:06 PM
Titanic, la Dec 1 2009, 01:27 PM, a spus:
Sal frate!
Ti-ai rupt o mana, un picior sau ceva de pus in ghips? Sper ca nu, dar poti face un efort de imaginatie sau sa gandesti si sa faci analogia intre cele doua "procese", ca exceptand materialele, operatiile sunt aproape identice, cu mici diferente in functie de interes...
Ai materialul pe post de armatura care poate fi fibra de sticla, de carbon, tifon, ciorapul prietenei (ca sa nu zic altceva)... si o rasina care dupa intarire va rigidiza straturile de material. Ca ai de scos aerul din structra, ca ai interes sa obtii un anumit strat (ca grosime si rezistenta), ca trebuie sa te gandesti cum scoti "piciorul" din acea carapace (vorba unui amic mai vechi de pe forum) ca vrei sa vopsesti dupa aia, e cu totul alta distractie.
E plin netul de "cum se face"!
Pariu ca gasesti si pentru fibra de sticla?
http://www.youtube.com/results?search_quer...oq=carbon+fiber
Mult succes! Astept sa revii cu intrebari de unde sa procuri materialele si o sa-ti zic ca gasesti raspunsuri tot pe forum!
Bafta!
Telefon: 0721 385365
Postat 04 December 2009 - 01:41 PM
Titanic, la Dec 1 2009, 02:27 PM, a spus:
Salut,
Cu ceva timp in urma am gasit acest site unde explica detaliat cu lucreaza cu fibra de sticla.
Este un site din Brazilia dar puti folosi un traducator online si daca nu va descurcati imi puteti cere ajutorul.
Sper sa va fie de folos.
http://www.fazfacil....ibra_vidro.html
Succes!