Fibra De Sticla intra sa vezi cum se face>
Postat 21 January 2004 - 08:40 PM
0,8. Ti-am gasit motorul ala de 5V. Asta trebuia s-o scriu pe MI, nu pe forum. (parca e expresia OFF TOPIC?)
1. Contrar obiceiului, chiar mi-a cerut voie sa inceapa un subiect despre fibra de sticla si asta este.
2. Daca asta stie asta face si asta scrie. Pentru modele mici, unicate si simple, chiar merge metoda. Poti face asa o farfuriuta pentru câine, o cutie de scule...
3. Ia sa-ti dau si eu tema: propune o metoda prin care cei avansati sa nu se mai incurce de mesajele celor incepatori si nici invers. Pâna la urma toti am inceput cu ceva. Doar ca unii mai trec de faza asta.
Ar fi mai multe variante:
- o rubrica botezata ceva gen "Incepatori sau goange" (poate putin schimbat dar pe aceeasi idee) in care sa fie scrise de la bun inceput subiectele cu musca pe caciula sau sa poata fi mutate ulterior. Asta cam seamana a discriminare...
"Tomberon" suna naspa si nu tenteaza pe nimeni.
- pe lânga semnele alea care insotesc subiectele sa mai existe si unele care sa simbolizeze "a nu se citi de avansati", "a nu se citi de incepatori", "a nu se citi deloc", "horror" si altele similare, semne puse chiar de initiatorul subiectului. De exemplu eu m-am saturat de intrebari de genul "Care-i compozitia motoarelor de rachetomodel?", "De unde se pot procura substantele?" sau altele, dar n-am ce face. Au si ei dreptul sa-si scoata ochii si sa scrie.
-moderatorii sa fie moderatori, adica sa modereze, sa conduca discutiile pe o cale normala. La noi se lasa totul in voia soartei si doar se penalizeaza greselile. Ata ete. Astept idei, dar nu in subiectul asta. O sa fim acuzati ca am deturnat discutia. Pe buna dreptate. Imi cer scuze anticipat. Daca-i cazul mut mesajul la tomberon.
Hat Shat, imi cer scuze ca am intervenit cu asta aici. Considera ca-i o simpla "moaca" in mijlocul unei discutii. O sa-l mut.
PS. Nici eu nu prea faceam temele la scoala asa ca ce mi-ai dat inainte o sa trec pe lista de asteptare. Cine stie...
Spor la treaba!
Telefon: 0721 385365
Postat 21 January 2004 - 08:43 PM
Citeaza
Nici o grije PiccoMeshter, toate forumurile sint la fel. Da m-am gindit sa-mi fac eu forumul meu pe care o sa-l tin curat de elemente plutitoare. In forumul meu, eu si inca 8 - 10 membri aprobatori, numai eu o sa am dreptate si cine nu-i cu mine este impotriva mea - ras tuns frezat cenzurat ! :)
CF4U
Postat 21 January 2004 - 10:47 PM
ce nu reusesc io sa inteleg, este cum drak de bagati in seama toate cacaturile, toate ziarele si vaselinele, si maglavaiturile si ajungeti sa nu mai vedeti padurea din cauza copacilor. Pai certurile aiurea pe teme ridicole nu erau specialitatea noastra!
Important este ca o tentaiva de a se da mare, a unui membru proaspat, a nascut tensiuni intre noi si asta nu este nicidecum normal! nu pot si nu vreau sa tolerez asa ceva! iesirile cu pieptul la inaintare, lansarea de aburi si disimularea, nu sunt proprii modelistilor sau zburatorilor adevarati. Si vai de curul nostru daca am ajuns sa nu mai gustam nici macar umorul! Sa lasam orgoliile si interesele materiale meschine, mai jos mai tovarasi (cei care le avem), si hai sa continuam a fi ceea ce suntem de ceva vreme. Si sa ii lasam pe cei ce stiu sa ne explice, iar pe cei ce vor sa spuna ceva inteligibil sa ii ascultam. Si sa ii toleram si pe cei care nu stiu. Iar pe cei care vor sa ne abureasca sa ii luam la mishto, ca poate asa inteleg ca au gresit adresa sau sintaxa.
De aceea declar solemn, azi 21 ian 2004 ca:
1. voi ajuta cat de mult pot pe oricine mi-o cere
2. voi lua la misto pe cei care ne vor tine de fraieri.
3. voi rade cu gura pana la ceafa de bancurile bune si pozele meseriase ale colegilor
Iar daca ma voi retrage vreodata in gaoacea mea si nu voi scoate capul de acolo decat ca sa musc pe altii mai activi, mai frumosi, mai buni, mai potenti, mai ageri, mai fashnetzi, mai ... decat mine, atunci va rog respectuos sa imi atrageti atentia si chiar sa ma luati la babardeala ca merit!
Big.
Postat 21 January 2004 - 11:45 PM
dupa obtinerea piesei.Si lucrul cu rasini armate cu fibra de sticla e prea complex ca sa poata fi tratat pe
forum in 3 randuri.In Bucuresti daca ar fi multi interesati s-ar putea face un work-shop de catre o persoana
cu aptitudini pe aceasta tema ,cu o taxa de participare care sa acopere valoarea materialelor folosite si
poate sa ramana ceva in mod simbolic pt. "o bere" si pt. "profesor".Cam asa se procedeaza cateodata in
Ocicident.
Si acum metoda amintita:
Se confectioneaza din styrofoam si un schelet din placaj forma piesei originale.Se slefuieste cu grija
suprafata pozitivului dupa care se lipeste pe forma cu aracet ca strat protector fishii de ziar.Pe acest strat
de ziar se aplica emulgatorul de care amintea si Marinaru.De obicei sunt bazate pe ceara dizolvata in benzina
sau alt diluant insa nu nitro.Dupa evaporarea diluantului ramane un strat subtire de ceara care se va lustrui
cu o carpa moale.Acum se aplica un strat de epoxy pe toata suprafata dupa care se aplica fibra de sticla.
Dupa uscare 24h se trece la slefuire pina la obtinerea finetei dorite a suprafetei piesei.E mult de slefuit prin
aceasta metoda dar merge.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
Postat 22 January 2004 - 01:21 AM
PAI NENE JOHN SPUNE NU AM DREPTATE IN CEEA CE SPUNEAM CU ABERATIILE SI CU SFATURILE NECUNOSCATORILOR ?
MULTUMESC PENTRU INFORMATIA REFERITOARE LA SORIN .
SPER CA VOI DE ACOLO SA AJUTATI MAI MULT TINERII
MODELISTI .
STIMA SI RESPECT !
SALUTARE !
PAI NENE
Aceasta postare a fost editata de bitex: 22 January 2004 - 01:31 AM
Postat 22 January 2004 - 08:26 AM
Hat Shat a deschis acest subiect cu impetuozitatea si nonshalantza ce-i sunt emblematice si pt. care il iubim noi (eu cel putin - si sunt heterosexual convins, pana s-o ivi ocazia potrivita). Subiectul e generos si ar merita tratat cu seriozitate, deci!
Cei care au ceva de spus, ar trebui intr-adevar, sa-si sacrifice cateva ceasuri (o juma' de ora nu e de ajuns...) si sa incropeasca un articolas. Nu tre sa trateze exhaustiv problematica - e imposibil. Dar cate ceva de aici, cate ceva de acolo si se contureaza ideile.
Eu nu vreau sa postez un articol pe aceasta tema desi cate ceva-ceva ma mai pricep si eu. Poate pe viitor.
Vreu sa va spun ca de la adresa de mai jos se poate downloada un manual de compozite. Nu va asteptati sa fie gen Tips & Tricks dar nici gen Popularizarea stiintei la sate, nu e. O sa gasiti informatii interesante, fara indoiala. Nu va speriati ca saitul e in germana - cartea e in engleza-germana, sa te bucuri si tu, Men.
E format .pdf si in total are cam doishpe megi. Eu am dat-o jos pe toata, incet-incet. As putea sa scriu niste CD-uri si sa le imprastiu prin tara. Totusi, nu pot sa ma transform in mailing service si sa trimit la fiecare cate un plic. Poate cate unul la TM, la BV, etc si de acolo sa le mai raspanditi voi.
Oricum, doar citind nu se invata mare lucru. Procesul este gen "trial and error" si se invata facand, asa cum zice si Picco Master si Dom' Prof., etc.
Pana atunci, multumesc tuturor ce au contribuit si vor contribui la topic.
http://www.r-g.de/ht...content_2a.html
Postat 22 January 2004 - 01:50 PM
Dupa cum m-am exprimat, am incercat sa duc o aberatie mai departe ( cu speranta ca poate, poate, autorul o sa traga singur un semnal de alarma), mi-am facut mea culpa, si continui pe acesta tema, si fata de Lucian. Promit ca la prima revedere sa vin eu cu berea.
Dar inca o data, daca umor nu mai este .....
Postat 23 January 2004 - 05:48 PM
Am avut de la maestrii CSTA Suceavasolutii inedite. Am folosit chiar perdea si chit auto ptr. finisari.Lucrez de acum pentru model de recuperare modele si am un material super pentru modele.
Postat 29 January 2004 - 05:49 PM
Am fost foarte dezamagit ce am gasit in interiorul subiectului.
Am citit 4 pagini si nu am aflat nici macar ce materiale se folosesc.
unul zice ceva si altul vine si spune ca nu se folosesc alea si se cearta trei pagini si restul se felicita unul pe altul si ai reconanda pe meseriasi.
Noi nu ducem lipsa de meseriasi ca daca vreau sa fac o piesa gasesc unde sa o fac sau cine sa o construiasca.
Subiectul a fost deschis pentru cei interesati si vor sa afle cum se face si ce materiale se folosesc.
PS: Stiu ca nu conteaza parerea mea dar va spun ca sunt din ce in ce mai dezamagit de forum. La inceput am fost foarte incantat de forum si totul mergea atiti de bine ca eu nu am vazut pe nimeni sa se contrazica si se pastra tema subiectului de aceea am stat foarte mult pe forum.
Acum nu mai gasesc mai nimic interesant si cand gasesc un subiect nou care ma atreage nu gasesc interesant decat titlul.
Postat 29 January 2004 - 07:05 PM
Revin cu rugamintea: va rog, va implor, scrieti un articol la Vademecum despre cum se prelucreaza fibra de sticla si ce materiale se folosesc.
Am vazut niste pasionati din vest care isi faceau singuri corpul velierelor din fibra de sticla sau chiar carbon si arata de parca a fost sculptat
cu laserul ...
Postat 29 January 2004 - 10:41 PM
Daca vreti cu adevarat sa lucrati cu fibra de sticla, va recomand sa cautati la magazinele auto, kit-uri pentru reparat spoilere auto. Acest kit contine urmatoarele:
- tesatura din fibra de sticla (cca 0,25 m.p.);
- rasina poliesterica;
- accelerator;
- instructiuni de utilizare.
Experienta in lucrul cu rasini armate cu fibra nu se poate transmite ci se capata lucrand efectiv (stricand la inceput).
Deci rabota!
Dupa aceste incercari puteti cauta surse de aprovizionare pentru nestrapol si fibra, deoarece cele pe care le gasiti in kit-ul de mai sus sunt cam scumpe.
Am observat tot felul de trimiteri la mari meseriasi dar, va pot spune ca nu iti trebuie facultate pentru asta. Asa cum orice modelist ajunge, de exemplu, un mare finisor-vopsitor (chiar daca nu este constient de asta) tot asa se intampla si cu aceasta tehnologie a fibrei.
Bafta la toti!
Postat 29 January 2004 - 10:46 PM
asta e tare de tot :wacko:
presupun ca a fost o gluma...intodeauna ne gandim la "capra vecinului"
multumesc lui Bibanu pentru informatie. Stiam de chestia cu magazinele auto dar am avut o impresie ca nu sunt materiale de cea mai buna calitate...
numa' bine
Postat 02 February 2004 - 08:37 AM
undercover, la 2 Feb 2004, 00:32, a spus:
nu e o fabrica...e un atelier care odinioara facea barci si alte alea din sticla si poliester!...dar pretul spus de Hat Shat e exorbitant pentru rasina poliesterica!!!..la banii astia cumperi mai bine epoxi!!!
Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 02 February 2004 - 08:40 AM
Cu rabdare si ciocan.
Postat 02 February 2004 - 12:41 PM
Din cate am inteles eu se foloseste "nestrapol si fibra" .
Multumim pentru informatie.
Astea sunt materiale?
De prelucrat vedem noi cum facem. Avem imaginatie.
Modelam fibra si dam cu smac pe ea si vedem noi ce iese.
Fibra ca fobra ca stim ce este aia dar cum se numeste rasina aia nemaipomenita care nu putem sa-i aflam numele?
Sa stiu ce cer la magazin.
Postat 03 February 2004 - 08:23 AM
GIGI, la 2 Feb 2004, 12:41, a spus:
Sa stiu ce cer la magazin.
Rasina poliesterica (nestrapol) sau rasina epoxidica!!!
Cu rabdare si ciocan.
Postat 03 February 2004 - 09:31 AM
Se poate folosi la impregnare si rasina epoxidica, dar pretul este mult mai mare.
Pentru cantitati mai mici poti incerca la magazinele Policolor din Bucuresti care au adresele urmatoare:
51 Theodor Pallady Bd.
Phone: 021 345 17 30/int.1234
264, Calea Mosilor
Tel: 021 210 23 67
24 Soseaua Stefan cel Mare
Tel: 021210 74 15
Sos. Pantelimon nr. 287
Tel: 021 255 03 61
Succes!
Postat 03 February 2004 - 01:08 PM
Bibanu, la 3 Feb 2004, 09:31, a spus:
...nu cumva este invers?!!!