arca lui iony
Postat 31 May 2008 - 12:16 AM
mariandmd, la 30 May 2008, 12:51, a spus:
canturi cu CA (superglue). suprafete intinse cu aracet. asta am folosit eu. si neaparat sa ai clestisori, menghinute, carlige de rufe, ace etc pt presare si pozitionare.
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
Postat 31 May 2008 - 12:21 AM
Zue, la 30 May 2008, 23:51, a spus:
@mariandmd nu stiu cu ce s elipeste balsa dar am auzit ca se taie f usor, chiar si cu un cutter
cutter, traforaj. acum depinde si de grosime, daca vrei sa tai mai ulte placi in acelasi timp. e destul de usor de lucrat cu balsa.
Postat 31 May 2008 - 02:14 AM
sonic xz, la 30 May 2008, 10:17, a spus:
o acopar cu folie de carbon de 0.15 mm. lipita cu rasina epoxidica.
Postat 31 May 2008 - 05:43 AM
fulgerica, la 31 May 2008, 02:14, a spus:
sonic xz, la 30 May 2008, 10:17, a spus:
o acopar cu folie de carbon de 0.15 mm. lipita cu rasina epoxidica.
am vazut ieri la Polydis tesatura de fibra de carbon destul de fina. cam scumpa, intr-adevar. vreo 40 euri mp. mai au si fibra de sticla colorata. rosu, roz, albastru, verde si auriu. am luat niste fibra si rasina de la ei. tesatura de 180g/mp e in jur la 10 ron/mp
Postat 31 May 2008 - 09:09 AM
benz, la 31 May 2008, 05:43, a spus:
daca e carbon sa stii ca nu e scump deloc. eu cred totusi ca ai vazut basalt.
materialele le iau de aici:
http://shop.ezentrum.de/4DCGI/ezshop?hid=27&sprachnr=2
Postat 31 May 2008 - 11:53 AM
din romania o poti lua de la www.rodbuilding.ro
din state nu o poti cumpara ca persoana fizica pt ca nu se transporta peste ocean. daca totusi poti, mai incearca si U40 sau Devcon.
ps: la www.r-g.de au si rasini, dar nu le-am incercat.
Aceasta postare a fost editata de fulgerica: 31 May 2008 - 11:53 AM
Postat 03 June 2008 - 06:15 AM
Nu caut ceva special, ceva care sa se preteze la lucrul de amator, in special pentru impregnarea fibrei de sticla.
De pe site-ul cu pricina pot comanda si persoane fizice?
Postat 03 June 2008 - 05:03 PM
Postat 03 June 2008 - 06:27 PM
OldMann, la 3 Jun 2008, 07:15, a spus:
Nu caut ceva special, ceva care sa se preteze la lucrul de amator, in special pentru impregnarea fibrei de sticla.
De pe site-ul cu pricina pot comanda si persoane fizice?
...nestrapol policolor, se vinde cu accelerator si intaritor, tesatura fibra de sticla ,dens. maxima 120g/mp si stratimat(mat) cu densitate maxima de 220g/mp., comenzi doar pe societate!
Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 03 June 2008 - 08:30 PM
Postat 05 June 2008 - 05:53 PM
Postat 30 June 2008 - 01:57 PM
deejaydanyaero, la 3 Jun 2008, 17:03, a spus:
Imi cer scuze ca ma bag in ale voastre (ale modelistilor)... am si eu o problema. As avea nevoie de un sistem epoxi (2 componente) pentru a-l folosi la finisarea nalucilor de pescuit (voblere si nu numai, pentru cine stie...). Problema se pune in felul urmator: trebuie sa fie transparenta si sa aiba un timp de lucru acceptabil (macar 10-15 minute). Timpul de uscare (cura) nu ma intereseaza foarte mult (10 minute e perfect :huh: ). Am vazut ca se gaseste cate ceva de vanzare pe aici asa ca... va rog mult daca se poate... platesc+fac cinste+un vobler-doo daca este interes pt asa ceva...
Aceasta postare a fost editata de ursssu: 30 June 2008 - 01:58 PM
Postat 30 June 2008 - 02:05 PM
cel mai bun il gasesti la http://www.rodbuilding.ro/index.php?link=m...t=34&item_id=68
de fapt e singurul epoxy de calitate pe care il poti gasi in romania.
ai grija sa montezi voblerul intr-un dispozitiv care il poate roti timp de 12 ore cu 1-5 rotatii pe minut. aplici rasina cu o pensula in unul sau doua straturi subtiri, in timp ce voblerul se roteste (la aplicare iti trebuie o rotatie mai mare, cca 10 rpm)
Postat 30 June 2008 - 05:27 PM
ursssu, la 30 Jun 2008, 14:57, a spus:
deejaydanyaero, la 3 Jun 2008, 17:03, a spus:
Imi cer scuze ca ma bag in ale voastre (ale modelistilor)... am si eu o problema. As avea nevoie de un sistem epoxi (2 componente) pentru a-l folosi la finisarea nalucilor de pescuit (voblere si nu numai, pentru cine stie...). Problema se pune in felul urmator: trebuie sa fie transparenta si sa aiba un timp de lucru acceptabil (macar 10-15 minute). Timpul de uscare (cura) nu ma intereseaza foarte mult (10 minute e perfect :lol: ). Am vazut ca se gaseste cate ceva de vanzare pe aici asa ca... va rog mult daca se poate... platesc+fac cinste+un vobler-doo daca este interes pt asa ceva...
...la 10 minute uscare , gasesti doar rasini poliesterice (nestrapol), il gasesti in chiturile cu fibra de sticla pentru reparatii auto sau la un atelier care lucreaza cu fibra ,epoxi atat de rapid nu gasesti decat sub forma de adeziv dar este prea vascos pentru aplicatia ta, timpul cel mai scurt pentru rasini epoxidice este de 3-4 ore , in incinte cu temperatura ridicata ;de ce nu incerci lacurile bicomponente auto?!!!
Postat 30 June 2008 - 06:46 PM
Pt. ipsihi... era o gluma aia cu 10 minute (ce bine sa fi fost asa... 10 minute timp de lucru si inca vreo 10 acolo pt. cura:D )... si totusi daca tot ai zis... rasinile poliesterice sunt la fel de bune ca cele epoxi? Ma refer la duritate, rezistenta in timp, transparenta, finisaj, etc...
Varianta cu lacul acrilic (sper sa nu ma insel) am luat-o in calcul insa si aici e un pic complicat pt ca nu am gasit (inca) de unde sa cumpar o singura cutie (1 de lac+1 de intaritor+1de diluant). Toata lumea vinde de la 6 in sus... numai bine pentru ce-mi trebuie mie...
Oricum, multumesc tare pt info...
Aoleu mama... alta acuma... cum fac sa-l rotesc asa? Am vazut pe un site de afara un dispozitiv home-made pentru asa ceva si ma gandeam ca prea se rup astia in figuri... Da' uite ca stia omu' ce stia...
Intrebare totusi: pt ce este necesara aceasta operatie? Si cum fac sa gasesc asa un motoras... cu rotatia asta... aici chiar ca sunt bata
Si fiindca se pare ca cu berea tot sunt dator... ceva lexan sau alt policarbonat? Se poate gasi in economia asta de piata a noastra?
Aceasta postare a fost editata de ursssu: 30 June 2008 - 07:03 PM
Postat 30 June 2008 - 07:01 PM
ursssu, la 30 Jun 2008, 18:46, a spus:
Intrebare totusi: pt ce este necesara aceasta operatie? Si cum fac sa gasesc asa un motoras... cu rotatia asta... aici chiar ca sunt bata
Ma bag si eu ca musca...
Ma gandeam la un potentiometru pus pe acumulator sau pe transformator... din potentiometru reglezi voltajul iar in functie de voltaj vei avea si rpm, mult dorite.
Pe un disc de carton trasezi o linie il pui, pe rotorul motorasului si din potentiometru setezi voltajul in asa fel in cat sa ai 5 rpm... etc.
Sper ca nu am zis o mare :lol:
Nenea Fulgerica ce mai face arca lui iony ? cum mai evolueaza proiectul ?
Aceasta postare a fost editata de Toys: 30 June 2008 - 07:10 PM