Modelism - RHC Forum: Aeroclubul Romaniei - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Aeroclubul Romaniei vesti bune!

#1 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1647
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 18 January 2004 - 01:06 AM

Azi la Sibiu a avut loc intalnirea instructorilor si sefilor de club din domeniul zborului liber , adica parapanta si deltaplan. Cu aceasta ocazie s-a discutat despre greutatile intampinate de federatia aeronautica romana, care inca mai are de tras de pe urma politicii duse cu ani in urma. Insa s-a propus un calendar competitional, si sa discutat pe marginea afilierii cluburilor si a pilotilor la FAR dupa legile cele noi. S-a ales o comisie consultativa care sa faca interfata dintre membrii competitori si conducerea federatiei, formata din 5 persoane alese democartic si votate, dintre instructorii de zbor.

Apoi s-a discutat despre noile reglementari in domeniul parapanta, elaborate de AR. Pot sa va spun ca este pt. prima data cand vad preocupari serioase, discutii constructive, si dorinta clara a AR de a da libertate si de a se alinia la tendintele internationale. De exemplu fisa medicala stufoasa si irelevanta se inlocuieste , ca in orice stat civilizat, cu o declaratie de sanatate. Asigurarea nu mai este obligatorie. si mai sunt si alte chestii bune, dar inca nu sunt puse in fapt, lipsind validarea normelor de aplicare care acum sunt supuse atentiei forurilor superioare (autoritatea aeronautica civila, minister) . asta inseamna ca in scurt timp vom avea ce ne dorim de ani de zile: reglemntari clare, simple, realiste, si aliniate la tendintele internationale!

Eu sunt incantat!

S-a mai discutat de inspectorii teritoriali si lista acestora, competente si rolul acestora. urmeaza sa apara un material complex ce va cuprinde toate detaliile legate de acest subiect.

S-a mai discutat despre eventuala organizare a unei miscari, gen sindicat, care sa apere interesele pilotilor de zbor liber, si se pare ca se va demara o astfel de miscare.

Am incercat sa fac un rezumat concis. Dar este greu sa pun aici ce s-a discutat de la ora 11 pana la ora 21. Insa pe masura ce documentele noi, sau alte materiale vor aparea, le voi pune aici sau undeva cu acces direct.

sa fie intr-un ceas bun!
Big
FROGS CAN FLY!
0

#2 Useril este offline   wabo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 01-April 02

Postat 18 January 2004 - 08:11 AM

Big, la 18 Jan 2004, 01:06, a spus:

Asigurarea nu mai este obligatorie.

Despre care asigurare este vorba ?
De rezponsabilitate civila ?

Aceasta postare a fost editata de wabo: 18 January 2004 - 08:12 AM

Salutare
Walter Born
0

#3 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1647
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 18 January 2004 - 10:27 AM

Inainte de modificarea legii, eram obligati sa avem asigurarea de viata. Raspunderea civila, (daune catre terti) revine fiecarui pilot. Se recomanda intocmirea unei asemenea asigurari dar avand in vedere ca pagubele nu pot fi practic prea mari (cu parapanta) nu exista aceasta obligatie .

big
FROGS CAN FLY!
0

#4 Useril este offline   Daktari 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 95
  • Inregistrat: 23-December 03

Postat 18 January 2004 - 02:18 PM

Oricum asigurarea de viata era o tampenie, pentru ca nici o societate de asigurari nu accepta despagubirea in caz de practicare a sporturilor extreme... m-am interesat la foarte multe societati... cand le spuneam de zbor, raspunsul era invariabil... "a.... nuuuu"... Asa ca toate nu acopereau decesul in cursul unui zbor, nici macar plata spitalizarii... Cu noile reglementari din legea asigurarilor, se pare ca se va ajunge ca cei care se accidenteaza practicand zborul sa nu mai fie acoperiti de asigurarile normale de sanatate. Este ca in cazul accidentelor de masina, cand cel vinovat plateste spitalizarea pentru toti cei accidentati... si credeti-ma ca nu este putin !

Vesti foarte bune, Big ! Nu s-a spus nimic de licentele de zbor cu planorul acordate prin contract? Tin foarte mult la asta, stii bine... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif
Doctoru de oase, voi sa nu le rupeti, chiar daca el le coase !
0

#5 Useril este offline   wabo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 01-April 02

Postat 18 January 2004 - 02:57 PM

Daktari, la 18 Jan 2004, 14:18, a spus:

"Asa ca toate nu acopereau decesul in cursul unui zbor, nici macar plata spitalizarii... Cu noile reglementari din legea asigurarilor, se pare ca se va ajunge ca cei care se accidenteaza practicand zborul sa nu mai fie acoperiti de asigurarile normale de sanatate. Este ca in cazul accidentelor de masina, cand cel vinovat plateste spitalizarea pentru toti cei accidentati... si credeti-ma ca nu este putin !"

Ca membru DHV in Germania poti obtine toate astea, si adica esti si obligat sa ai asigurarele respective. (in afara de assig. de viata)
Asigurarea medicala normala si plateste in caz de "sport extrem" . La skiat sa intimple mai multe accidente si la football de cat la zbor...
Asa o sa devine si in Romania cu intrarea in comunitatea europeana si cu reglementari normale si la zbor de aviatia generala.

Cu alte cuvinte, est numai vorba de cativa ani repdare.
Salutare
Walter Born
0

#6 Useril este offline   Bibanu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 189
  • Inregistrat: 10-October 03

Postat 18 January 2004 - 04:05 PM

S-a avansat si o data de la care vor intra in vigoare noile reglementari sau sunt doar in faza de propuneri?
0

#7 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 19 January 2004 - 09:00 AM

Big, la 18 Jan 2004, 01:06, a spus:

... fisa medicala stufoasa si irelevanta se inlocuieste , ca in orice stat civilizat, cu o declaratie de sanatate...

Bigule, chestia cu vizita medicala ce se inlocuieste cu o declaratie ca nu esti bolund, se rasfrange si la motorizati? Triacshi si pendulari? Sau e valabila numai la para si delta?

Ar fi o chestie, ca io chiar tre sa o iau de la capat, ca aia medicala mi-a expirat si sunt in ilegaliatate cu licenta.

Oricum, dea Domnul sa se mai cearna treburile si pe la noi ca maer e balamucul, Doamne!

F.
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu