Modelism - RHC Forum: Se poate face modelism cu bani putini? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Se poate face modelism cu bani putini? BUGET - executie 2003/prevederi 2004

#31 Useril este offline   wabo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 01-April 02

Postat 05 February 2004 - 08:44 AM

@padre

daca vrei sa incepi cu radiocomanda, nu prea scapi sub 100 €, de cat sa gasesti ceva la mana doue. DEste indicat sa incepi cu ceva cu 4 functie macar si 2 servouri.

Modelle, adica planoare pot fi construite chiar din carton ! Asa devine foarte ieftin.
Salutare
Walter Born
0

#32 Useril este offline   Padre 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 521
  • Inregistrat: 07-November 03

Postat 05 February 2004 - 01:24 PM

Acum imi dau seama ca la inceput nu am specificat: anul trecut am achizitionat statia (Skysport 4), acu (7 NC 1750 SCR), controller (air control Robbe 830), Motoare (power 600/24, 400/35 2 buc), elice de diverse tipuri, inclusiv pliabila, balsa, charger, servomecanisme, suport motor ...
Anul acesta am achizitionat un motoplanor Windstar de la Big. (nu e fata mare dar nici nu-mi trebuie).(ma refeream la motoplanor) Doresc sa ma apuc sa construiesc si singur si astfel sa mai limitez cheltuielile. De aceea vreau sa stiu cam cat cheltuiti voi, cei cu experienta, pentru a va face visele sa zboare. Lasam la o parte statia si celelalte care se pot muta de pe un model pe altul. Personal nu-mi pot permite sa cumpar totul de-a gata. (Imi face cu ochiul un Ju 87, ooof ) Cat timp si bani consumati? Stati mai mult pe forum sau in atelier?
0

#33 Useril este offline   wabo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 05 February 2004 - 02:25 PM

Aha, am inteles. Nu era vorba sa alfi cati bani iti trebuie tie ci cati bani cheltuie altii. Cam greu de aflat, fiecare dupa buzunarul lui. Si cred ca de bun simt era cazul sa nu fi publicat, pentru ca sunt sigur uni cheltuiesc mai multi bani pe modelism, de cat alti castig intre un an.

Tu esti equipat si iti trebuie sa cheltuiesti de fapt numai curent la incarcat accumulatori si epoxy la reparatii..plus benzina sa te deplasezi pe camp...adica probabil mai putin bani de cat cheltuiesc alti cu pescuitul.
Salutare
Walter Born
0

#34 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1126
  • Inregistrat: 25-April 03

Postat 05 February 2004 - 11:03 PM

Of of Padre! Ne-ai bagat in ceatza....toti credeam ca avem de-a face cu un incepator fara fonduri si fara avioane...Pai nu mai sta pe ginduri ci da-i drumul la Windstar! Ai un motoplanor de zile mari! Si nu te impacienta ca a dez...velit-o altul, ci bucura-te ca insusi "El dottore BIg" a zburat-o si ca insemna ca e un model care si zboara! Motoare? ai din belsug si cele mai bune! poti sa faci combinatii cit doresti. Poti sa-ti faci o aripa, un prototip ca si al lui RED ( cu motor electric ) si fa ceva sa te vedem la RR cu Windstar-ul ca acolo modelul se va simtzi..."ca shi acasa"... :huh:

Succes si sa auzim de bine!
0

#35 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 06 February 2004 - 02:41 AM

In primul mesaj omul a scris: "Sa zicem ca anul trecut am cheltuit cam 350 Euro (nu mai stiu exact, am distrus facturile inainte de a cadea in mainile consoartei)" si mi-am dat seama ca nu-i incepator in ale meseriei. Adica se descurca si cu materialele si cu nevasta...
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#36 Useril este offline   Padre 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 February 2004 - 03:15 AM

La RR nu pot veni desi tare as vrea. Am un "pui" de patru saptamani. Deocamdata papam mai mult laptic decat metanol. La anul poate vin si cu el.
0

#37 Useril este offline   wabo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 06 February 2004 - 08:17 AM

Nu inteleg, din ce cauza nu poti veni ? Va trebue 2 persoane sa stapaniti 1 copil sau din cauza lipsa de bani ?
Salutare
Walter Born
0

#38 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 481
  • Inregistrat: 12-August 03
  • Interests:Heli, Aero, Auto

Postat 06 February 2004 - 08:46 AM

padre,

coroplast gasesti la www.prosep.ro. vine in coala de 1m x 2m si face cam 800.000 cu tot cu transport prin fancurier. poate daca stai mai aproape mai tai vreo 100000 de la transport. oricum ei sunt la craiova.

si da, este folosit si la ambalaje. ei il vand sub numele de ONDAPLAST. cauta pe forum dupa coroplast si mai gasesti subiecte de genul.

au numai de 5mm. aluminiu si pvc gasesti la praktiker. oricum daca te hotarasti sa faci unul de coroplast da un mesaj si te ajut cu tot ce pot. eu am experienta a 3 avioane deja (desi primul a iesit asa de prost ca am renuntat sal mai inverc. am pastrat fuselajul. o sa fac o noua aripa) asa ca iti pot oferi ceva consultanta (coste doar o bere cand ne intalnim sa zburam plasticele :rolleyes: http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif )

si timpii de executie sunt mici. daca nu ai timp (consoarta, etc..) sal faci dureaza cam o saptamana cu lucru 1 ora sau doua seara. dupa ce iti faci mana sambata il faci si duminica il faci praf :D

RED GUY
come to the dark side. we have cookies!
0

#39 Useril este offline   Padre 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 February 2004 - 06:32 AM

@wabo Ca sa-ti faci o idee am sa o citez pe sotia mea atunci cand am vrut sa-mi cumpar cort: "Ce faci cu cortul? Eu la cort nu stau, iar tu fara mine nu pleci!". Nu e cicalitoare, doar ca ar vrea sa mearga si ea. Cand pilotam navomodele si mergea cu mine ma ruga sa-i dau si ei telecomanda si nu o mai lasa pana nu se descarcau accu de pe model. Asa ca la RR vom fi toti trei sau deloc. Big si-a dat seama de la inceput ca nu voi putea veni. Totusi am sa incerc.
@ReD Merita sa faci un coroplast? Ma refer la felul cum zboara. Nu am vazut cum zboara un asemenea model. De cate coli ai nevoie pentru un model?
0

#40 Useril este offline   wabo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 07 February 2004 - 10:54 AM

Aha, am mai auzit ca in Romania exista ceva din genul matrichariat, dar chiar asa. Baieti, cam sinteti prea ascultatori...parerea mea este ca sistem asta duce direct la ascunsuri:

Primesti o radiocomanda prin posta cu pret de 100000 lei numai sau aeromodele cu preturi foarte mici prin ramburs si diferenta sa ascunde altundeva. Am mai auzit, nu zic ca toti fac asa, dar sunt convins ca peste 30% din cumparaturi sa face asa din cauza nevestei.

Pacat ca numai nevasta mea intelege ca cheltuiesc multi bani si din cauze "professionale" in modelism.
V a dresc toti o nevasta intelegatoare adevarata. Nu sa poate sa aiba numai atitudine ca sunt ei centru de univers.

Poate pentru RR mai trebuie organizat ceva program paralell pentru neveste. Ma declar acum si aci rezponsabil, sau mai bine spus declar pe nevasta mea responsabil, se sa gandeste la ceva motovatie de neveste ca sa suporta soti modelisti activi la RR.

2-3 idei o am deja ;-)

Aceasta postare a fost editata de wabo: 07 February 2004 - 10:58 AM

Salutare
Walter Born
0

#41 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 481
  • Inregistrat: 12-August 03
  • Interests:Heli, Aero, Auto

Postat 07 February 2004 - 09:59 PM

@padre: pentru 90% din modelele prezentate pe siteul mentionat o coala ajunge cam la 2-3 avioane (prima coala la 2 ca ai rebuturi multe daca nu sti cum sa il tai)

la partea cu zborul si avioanele de balsa sunt foarte diferite intre ele. eu am si un extra300 de la modeltech care este minunat, dar...mie imi plac foarte tare, m-am indragostit de ele. eu am 2 fun-flyuri care sunt foarte manevrabile. dar daca le dai un pic centrul de greutate in fata devin EXTREM de docile. nu e un trainer dar cu siguranta te poti descurca cu ele. si nu iti pasa daca pica. il stergi de praf, pui elice noua si ii dai drumul.

ce pot spune despre ele este ca nu le place viteza. zboara bine in regim slowfly. din telecomanda tin gazul pana la 50%. si cu un motor economic de 4.5cmc este si eftin (relativ).

chiar daca nu arata ca unul de balsa totusi au farmecul lor. ajungi sa le iubesti

oricum tu trebuie sa te decizi daca faci pasul asta. daca nu esti un pilot bun atunci la buget mic si consoarta neintelegatoare balsa nu se potriveste. si la cei cu foarte multa experienta le pica modelele, pe cand la noi... :D

Red GUY
come to the dark side. we have cookies!
0

#42 Useril este offline   tavi02 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 11-February 04

Postat 11 February 2004 - 01:47 PM

Am gasit intr-un magazin de jucarii un avion cu 2 motoare electrice, radiocomandat. Pretul este de 1400 mii lei. Nu mi se pare mult si cred ca reprezinta o alternativa pentru un incepator.
0

#43 Useril este offline   wabo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 February 2004 - 09:18 AM

Cel mai ieftin zbor veti avea la Ripa Rosie 2004 cu 3 modele gratuit la dispozitie pentru incepatori sau doritori, de catre 3 dealeri de modelism romanesc.
Si modele de origine romanesc. Initiativa de origine germana.
Salutare
Walter Born
0

#44 Useril este offline   tavi02 

• Nou venit
  • Pip

Postat 16 February 2004 - 10:11 AM

Eu am incercat sa fac un avioan cu motor cu elastic. Nu costa nimic si iti da o anumita satisfactie (daca le faci sa zboare). Nu am fost foarte satisfacut deoarece vremea nu ma lasa sa-l incerc (ninge). Am facut altul mai mic - pentru camera. Este foarte usor si isi pierde stabilitatea la inceput. Cand elasticul nu este foarte intins zboara binisor dar cam putin. Stie cineva solutia problemei? Sau astea sunt "performantele" acestor avioane?
0

#45 Useril este offline   Rares 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 651
  • Inregistrat: 28-September 03

Postat 17 February 2004 - 12:45 AM

Tavi uite un link cu avione facute din balsa numai pt motoare cu elastic. www.theplanpage.com sper sa te ajute.Acum avionele cu elastic unele zboara 50 de m(am vazut pe un site,nu-mi vine sa cred) altele zboara cat ai camera.Afara cu ele nu te prea poti juca ca nu ai conditii!Poate avionul care l-ai facut a doua oara era prea mic,nu avea destula portanta.Nu stiu...oricum te sfatuiesc sa te uiti pe site-ul de mai sus...merita!O sa gaseste o groaza de planuri de modele din balsa cu elastic.

Spor la treaba

PS:"Este foarte usor si isi pierde stabilitatea la inceput" aici ii mai cu cantec treaba..dupa cum ai zis,avionul este mic sa spunem ca anvergura este de vreo 30 de cm.Motorul(elastic) nu iti confera prea mare autonomie,
la inceput invarte elicea de o ia mama naibii dupa care se mai calmeaza,se "calmeaza" si avionul,zboara foarte lin dupa care aterizeaza.Fiind viteza prea mare la inceput,elicea si ea destul de mare...se produce acealsi efect ca la un elicpoter:elicea sa invarte intr-un sens,elicopterul in sens opus.Daca ii sa o luam matematic sunt ceva forte ce actioneaza acolo...pe care nici eu nu le stiu! :)rusine sa-mi fie.Incerca sa pui un elastic care sa invarta elicea aproximativ cu aceeasi viteza...de exemplu din corzile elastice sa tragi un fir de elastic(din acela alb).
0

#46 Useril este offline   tnt_o 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 11-January 03

Postat 17 February 2004 - 09:15 PM

Salutari,

Rares trebuie sa te contrazic putin. Elasticul ofera autonomie mult mai mare decat ai crede, ceea ce nu ofera autonomie este elasticul pe care il folosim noi :o

Am constuit si eu un model (Spitfire) cu elastic de pe acelasi site pe care il mentionai si pot spune ca a iesit destul de bine, satisfactie enorma insa munca destul de multa....dar pana la urma rezultatul conteaza.

Mai am inca unele mici detalii de finisat si in curand o sa fie gata de zbor.

Sfatul meu este sa mai cauti pe net

un link de unde se pot invatza multe

http://www.mindsprin...r5/modelhp.html

O zi buna
Ovidiu
0

#47 Useril este offline   tnt_o 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 11-January 03

Postat 18 February 2004 - 11:53 PM

si ca za nu crezi sa vb prosti asta a iesit dintr-un plan de pe acel site (cel mentionat de Rares)

Fisiere atasate

0

#48 Useril este offline   tavi02 

• Nou venit
  • Pip

Postat 19 February 2004 - 02:09 PM

Multumesc pentru sfaturi. Poza imi da fiori (atata munca si sa-l dau de sol!?!). Daca iese ceva ii fac si eu o poza desi sigur nu va fi la fel de aratos. As vrea mai intai sa-l vad cum se comporta in zbor si pe urma ii dau si o forma.
Numai bine!
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu