Se poate face modelism cu bani putini? BUGET - executie 2003/prevederi 2004
Postat 05 February 2004 - 08:44 AM
daca vrei sa incepi cu radiocomanda, nu prea scapi sub 100 €, de cat sa gasesti ceva la mana doue. DEste indicat sa incepi cu ceva cu 4 functie macar si 2 servouri.
Modelle, adica planoare pot fi construite chiar din carton ! Asa devine foarte ieftin.
Walter Born
Postat 05 February 2004 - 01:24 PM
Anul acesta am achizitionat un motoplanor Windstar de la Big. (nu e fata mare dar nici nu-mi trebuie).(ma refeream la motoplanor) Doresc sa ma apuc sa construiesc si singur si astfel sa mai limitez cheltuielile. De aceea vreau sa stiu cam cat cheltuiti voi, cei cu experienta, pentru a va face visele sa zboare. Lasam la o parte statia si celelalte care se pot muta de pe un model pe altul. Personal nu-mi pot permite sa cumpar totul de-a gata. (Imi face cu ochiul un Ju 87, ooof ) Cat timp si bani consumati? Stati mai mult pe forum sau in atelier?
Postat 05 February 2004 - 02:25 PM
Tu esti equipat si iti trebuie sa cheltuiesti de fapt numai curent la incarcat accumulatori si epoxy la reparatii..plus benzina sa te deplasezi pe camp...adica probabil mai putin bani de cat cheltuiesc alti cu pescuitul.
Walter Born
Postat 05 February 2004 - 11:03 PM
Succes si sa auzim de bine!
Postat 06 February 2004 - 02:41 AM
Telefon: 0721 385365
Postat 06 February 2004 - 03:15 AM
Postat 06 February 2004 - 08:17 AM
Walter Born
Postat 06 February 2004 - 08:46 AM
coroplast gasesti la www.prosep.ro. vine in coala de 1m x 2m si face cam 800.000 cu tot cu transport prin fancurier. poate daca stai mai aproape mai tai vreo 100000 de la transport. oricum ei sunt la craiova.
si da, este folosit si la ambalaje. ei il vand sub numele de ONDAPLAST. cauta pe forum dupa coroplast si mai gasesti subiecte de genul.
au numai de 5mm. aluminiu si pvc gasesti la praktiker. oricum daca te hotarasti sa faci unul de coroplast da un mesaj si te ajut cu tot ce pot. eu am experienta a 3 avioane deja (desi primul a iesit asa de prost ca am renuntat sal mai inverc. am pastrat fuselajul. o sa fac o noua aripa) asa ca iti pot oferi ceva consultanta (coste doar o bere cand ne intalnim sa zburam plasticele :rolleyes: http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif )
si timpii de executie sunt mici. daca nu ai timp (consoarta, etc..) sal faci dureaza cam o saptamana cu lucru 1 ora sau doua seara. dupa ce iti faci mana sambata il faci si duminica il faci praf :D
RED GUY
Postat 07 February 2004 - 06:32 AM
@ReD Merita sa faci un coroplast? Ma refer la felul cum zboara. Nu am vazut cum zboara un asemenea model. De cate coli ai nevoie pentru un model?
Postat 07 February 2004 - 10:54 AM
Primesti o radiocomanda prin posta cu pret de 100000 lei numai sau aeromodele cu preturi foarte mici prin ramburs si diferenta sa ascunde altundeva. Am mai auzit, nu zic ca toti fac asa, dar sunt convins ca peste 30% din cumparaturi sa face asa din cauza nevestei.
Pacat ca numai nevasta mea intelege ca cheltuiesc multi bani si din cauze "professionale" in modelism.
V a dresc toti o nevasta intelegatoare adevarata. Nu sa poate sa aiba numai atitudine ca sunt ei centru de univers.
Poate pentru RR mai trebuie organizat ceva program paralell pentru neveste. Ma declar acum si aci rezponsabil, sau mai bine spus declar pe nevasta mea responsabil, se sa gandeste la ceva motovatie de neveste ca sa suporta soti modelisti activi la RR.
2-3 idei o am deja ;-)
Aceasta postare a fost editata de wabo: 07 February 2004 - 10:58 AM
Walter Born
Postat 07 February 2004 - 09:59 PM
la partea cu zborul si avioanele de balsa sunt foarte diferite intre ele. eu am si un extra300 de la modeltech care este minunat, dar...mie imi plac foarte tare, m-am indragostit de ele. eu am 2 fun-flyuri care sunt foarte manevrabile. dar daca le dai un pic centrul de greutate in fata devin EXTREM de docile. nu e un trainer dar cu siguranta te poti descurca cu ele. si nu iti pasa daca pica. il stergi de praf, pui elice noua si ii dai drumul.
ce pot spune despre ele este ca nu le place viteza. zboara bine in regim slowfly. din telecomanda tin gazul pana la 50%. si cu un motor economic de 4.5cmc este si eftin (relativ).
chiar daca nu arata ca unul de balsa totusi au farmecul lor. ajungi sa le iubesti
oricum tu trebuie sa te decizi daca faci pasul asta. daca nu esti un pilot bun atunci la buget mic si consoarta neintelegatoare balsa nu se potriveste. si la cei cu foarte multa experienta le pica modelele, pe cand la noi... :D
Red GUY
Postat 11 February 2004 - 01:47 PM
Postat 12 February 2004 - 09:18 AM
Si modele de origine romanesc. Initiativa de origine germana.
Walter Born
Postat 16 February 2004 - 10:11 AM
Postat 17 February 2004 - 12:45 AM
Spor la treaba
PS:"Este foarte usor si isi pierde stabilitatea la inceput" aici ii mai cu cantec treaba..dupa cum ai zis,avionul este mic sa spunem ca anvergura este de vreo 30 de cm.Motorul(elastic) nu iti confera prea mare autonomie,
la inceput invarte elicea de o ia mama naibii dupa care se mai calmeaza,se "calmeaza" si avionul,zboara foarte lin dupa care aterizeaza.Fiind viteza prea mare la inceput,elicea si ea destul de mare...se produce acealsi efect ca la un elicpoter:elicea sa invarte intr-un sens,elicopterul in sens opus.Daca ii sa o luam matematic sunt ceva forte ce actioneaza acolo...pe care nici eu nu le stiu! :)rusine sa-mi fie.Incerca sa pui un elastic care sa invarta elicea aproximativ cu aceeasi viteza...de exemplu din corzile elastice sa tragi un fir de elastic(din acela alb).
Postat 17 February 2004 - 09:15 PM
Rares trebuie sa te contrazic putin. Elasticul ofera autonomie mult mai mare decat ai crede, ceea ce nu ofera autonomie este elasticul pe care il folosim noi :o
Am constuit si eu un model (Spitfire) cu elastic de pe acelasi site pe care il mentionai si pot spune ca a iesit destul de bine, satisfactie enorma insa munca destul de multa....dar pana la urma rezultatul conteaza.
Mai am inca unele mici detalii de finisat si in curand o sa fie gata de zbor.
Sfatul meu este sa mai cauti pe net
un link de unde se pot invatza multe
http://www.mindsprin...r5/modelhp.html
O zi buna
Ovidiu
Postat 18 February 2004 - 11:53 PM
Fisiere atasate
-
P1090002.jpg (59.67K)
Number of downloads: 69
Postat 19 February 2004 - 02:09 PM
Numai bine!