Postat 04 May 2008 - 11:00 PM
Poate nu va crapa, dar cel mai probabil viata lui nu va mai fi aceeasi.
Cand incarci li-ion (3,6) pe tensiune de lipo (3,7) cat de mare este diferenta? 0,1V? Daca poti sa-i incarci si la 10V esti liber, sunt banii tai, timpul tau, si stii cel mai bine care-ti sunt prioritatile.
Cand dai citat nu citesti mesajul pe care-l incluzi? Am spus, si ma citez: "Cand iau in calcul asemenea curenti, ma refer la solutii de back-up, sau de stocare a energiei, pentru solutii alternative." Am vrut sa scot in evidenta acest aspect care pe mine unul ma intereseaza dat fiind ca tot pe aceasta arie TEHNICE, se dezbat si asemenea subiecte de energie alternativa.
Tot legat de citatul meu, in al doile link, daca vei citi, vei gasi urmatorul pasaj:
"A great advantage of LiFePO4 batteries is their extremely long life. For a standby power application such as battery could be expected to have a life of up to 20 years.
Lead acid batteries generally have a life of only a few hundred deep charge cycles while a quality LiFePO4 battery can typically be charged in excess of 2000 times and there are LiFePO4 cells which are currently under test at the US Department of Energy Laboratories in New Mexico which have recently passed 7000 cycles and are still working."
Nu stau sa dau quote la tot articolul, si nu este singurul disponibil pe net.
Nu prea ma pricep la modelism, deci nu ma bag in discutie, constient fiind ca de la asemenea tehnologii de cer curenti mai mari decat ratingul lor, de genul 10C, 15C, 20C.
Sper sa ne intoarcem la subiect.