dan_mitea, la Jun 29 2009, 02:21 PM, a spus:
Nu trage dom' Semaca....sunt eu Lascarica. Ceea ce nu-mi place este expresia ''aprox 28% mai multa greutate pentru aceeasi energie''. In aviatie asta ar fi prima cerinta...zic eu. Ca sunt mai scumpi...de banii aia poti sa-ti iei baterie LiPo adevarata. Ca sa nu comparam mere cu pere.
Alea cu W/gram sunt calcule seci, ca sa avem niste numere de comparatie, dar ca sa tragem o concluzie coerenta ar trebui niste curbe de descarcare facute mai stintific pe un banc de proba cat mai apropiat de realitate, care si aia e greu de definit. Cat zbori cu mansa la 50% , cat la 100%, etc
Asa cum am spus, perceptia mea este ca zbor la fel ca inainte.
Eu nu m-as arunca asa voios la bagat in comparatie lipo de firma, pentru ca atunci lipo ar fi chiar in dezavantaj net ! Nu stiu cum se intampla, dar lipo astea de firma sunt cam cu 20% mai grele ca alea de le cumparam noi :(
Un Kokam 3s 2400mAh 30C ! costa 56 Eur si cantareste 229 grame, fata de
A123 3s 2300 mAh 45 Eur(189 lei) care cantareste 210 grame
iar Graupner isi estimeaza viata propriilor acumulatoare la "scaderea la 50-80% a capacitatii dupa 50 cicluri", asa ca faptul ca e de firma nu il scuteste de cosul de gunoi la o varsta cand un A123 nici nu a intrat in adolescenta.
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 29 June 2009 - 02:10 PM
... cu picioarele pe pamant ...