Modelism - RHC Forum: Help pentru estimare trenulet - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Help pentru estimare trenulet va rog, niste preturi orientative

#1 Useril este offline   mi_hai 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 01-January 04

Postat 01 January 2004 - 01:40 PM

Hello tuturora,

Va solicit îndrumari si sfaturi legate de evaluarea si eventual vânzarea unui trenulet electric TT destul de « dezvoltat ».

Fiind pasionat nevoie mare de trenulete electrice, pâna în 1996 am tot acumulat componente. Daca pâna în ‘92 joaca mea cu trenuletul se rezuma la doua saptamâni pe an (în care instalam o planseta rabatabila), dupa aceasta data nu am mai desfacut jucariile, iar acum cu parere de rau a trebuit sa ma împac cu gândul ca nici nu le voi mai desface vreodata.

Fara sa am trenuletul în fata, e vorba de :
~ 8-9 locomotive, una cu aburi, niciuna electrica, toate modele cu 4 sau 6 osii
~ 35-40 vagoane, din care 3 de calatori cu etaj, 4 lungi cu un singur etaj, vreo 15 cisterne, restul de marfa acoperite sau neacoperite, cele mai multe fiind cu 4 osii
~ 25-30 de macazuri, toate electromagnetice
~ 5 intersectii, ~ 5 capete de linie
- nu pot aproxima precis lungimea sinelor dar probabil e între 10 si 20 de metri
~15 case, unele din carton (kituri vechi), celelalte din plastic, doua peroane si o gara
- pâna în 5 masinute, vreo 10 omuleti, vreo 15-20 de copacei, un pod de beton, unul de metal, un tunel, un semafor, un turn de control
~ 10 statii de comanda cu clapete
- 2 sau 3 transformatoare mari, unul mic
- si altele, multe si marunte, pe care n-are rost sa le însir

Toate acestea le-am scris din « amintiri din copilarie », deoarece de peste 10 ani nu m-am mai atins de trenulet, iar acum sunt plecat din tara, deci nu le am în fata.

Intentionez sa le vând, toate deodata. Desigur voi putea pune la dispozitie exact ce componente am si câte sunt, dupa o inspectie a parintilor. Ma intereseaza în primul rând cum as putea face evaluarea. Nu cunosc preturile din oras, poate ma ajutati si pe mine cu niste indicatii, unii dintre voi cunosc preturile din domeniu (desigur, în linii mari) :

- cât e o locomotiva cu 4 sau 6 osii, diesel-electrica, în medie ?
- cât e un vagon lung de pasageri, aproximativ ?
- cât costa un vagon cisterna cu 4 osii ?
- care e valoarea unui macaz electromagnetic ?
- cât costa un transformator ?
- dar o bucata de linie lunga ?
- dar o casuta ?

Va multumesc pentru orice informatie care mi-ar putea fi utila în evaluarea jucariei.
0

#2 Useril este offline   Olaf The Viking 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1259
  • Inregistrat: 17-June 03
  • Interests:Machete statice, Feteasca Neagra

Postat 05 January 2004 - 11:24 AM

De obicei vanzarea pe bucati este mai profitabila decat cea in bloc. Si este si mai rapida deoarece pasionatii au deja anumite componente si nu le mai trebuie altele. Sinele banuiesc ca sunt model vechi, profil U ? Acum lumea trece pe profil I, au aparut deja si sinele flexibile.
Trebuie neaparat sa ai si niste poze cu ele.
Intai da cu toporu' si pe urma intreaba-l ce-a vrut!
sau ia-ti ceva dragut de aici www.machete.ro.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu