Modelism - RHC Forum: Calaj incorect sau pozitia motorului? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Calaj incorect sau pozitia motorului? cabraj pronuntat in tractiune

#1 Useril este offline   mack_ro 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 219
  • Inregistrat: 21-February 08

Postat 29 March 2008 - 01:35 PM

Salutare,

De vreo 6 saptamani "ma dau" cu un motoplanor Golden Oriole de la robbe. Dupa problemele inerente inceputului, am reusit sa aduc modelul in starea in care zbura bine "hands off", fara abateri semnificative de traiectorie.

dar...

In urma cu cateva zboruri am observat o tendinta de cabraj puternic a modelului in momentul in care maresc regimul motorului. Cum nu avusesem parte de aterizari agitate si nici nu intervenisem la model (tip elice, centraj, etc), am dat vina pe conditiile meteo la momentul respectiv (vant relativ puternic). In aceasta dimineata am avut ocazia sa testez modelul la zbor in conditii apropiate de "calm plat" si fenomenul se manifesta la fel de puternic (N.B. - modificarea de atitudine la punerea in plin a motorului este pe la 30 de grade).

Cum experienta mea este limitata, apelez la ajutorul celor experimentati pentru a-mi da cateva sugestii.
Multumesc.

Happy landings,
mack_ro
"Anyone who's not interested in model airplanes must have a screw loose somewhere"
Paul MacCready
0

#2 Useril este offline   Miezu_eu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 553
  • Inregistrat: 13-July 07
  • Interests:Aeromodelism

Postat 29 March 2008 - 01:45 PM

salut! cred ca problema ta tine de orientarea motorului in batiu, adica eu cred ca s-a modificat din cauza vibratiilor, sau chiar batiul in sine nu e la locul lui! recomandarea mea: sa indrepti motorul un pic in directia opusa tendintei pe care o are atunci cand accelerezi!
bafta
doar....eu
0721.798.720

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu