Summit si RC Posibile probleme?
Postat 17 March 2008 - 10:24 AM
Securistii de toate tipodimensiunile si-au incordat muschiulatura, ca atata au asteptat.
Am auzit - poate gresit - ca si retelele de telefonie mobila vor beneficia de un tratament adecvat: un pic inchise in anumite zone, pentru a asculta mai bine alte emisii - mai mult sau mai putin pasagere in timp, sau a-si inlesni ei, organili, comunicarea.
Cum ramane insa cu RC-ismul, de orice tip: auto, navo, aero - practicat mai ales urban?
Eu o sa incerc sa ma abtin sa emit in Bucuresti. Boschetarii cu goniometre, grad, kalas, uzi si vesta de kevlar, cu sefii lor la costum, de-abia asteapta se gudure pe langa oamenii paleolitici, aratand "pacatosii" cu potential tereorist, antisummitist - incarcerati, cu modelele, camerele video, gps-urile, calculatoarele - confiscate.
Unii mai zboara pe langa Salasul Oamenilor Paleolitici, de langa statia de metrou Izvor. Mama mia, ar fi bine sa nu-i puna pacatul sa repete experienta incepand de azi si inca vreo cateva zile dupa marele eveniment. Am avea multi de suferit. Si cred ca piata aeromodelelor mari second hand din Bucuresti ar cunoaste tragice reduceri de preturi - traiasca provincia!
Cred ca e nevoie de liniste RC pana trece furtuna, ca apoi sa ne putem da linistiti cu barca la IOR, cu masinuta peste tot pe unde se poate, cu aeroplanu' la Poli, Kitilsburg si de ce nu, chiar la Izvor, langa casa lu' popor.....
Heil flai!
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
Postat 17 March 2008 - 11:28 AM
Probleme pot sa apara nu neaparat din faptul ca ceva e interzis ci din faptul ca acel ceva nu-i reglementat complet (sau deloc). In cazuri din astea se tot improvizeeaza si mereu iese prost.
Spor la treaba!
Telefon: 0721 385365
Postat 17 March 2008 - 10:48 PM
Nu vad care ar fi problema, atat timp cat frecventele rc se incadreaza in lista respectiva.
Postat 17 March 2008 - 11:16 PM
Pana la urma ai textul de lege legat de frecvente la tine si un certificat care sa ateste ca statia emite in frecventa legala? Ai un text de lege care iti permite sa zbori in parc in oras? Ca unul inalt si cu 8 clase ti-o baga in fata pe aia cu domeniul public si cu autorizatia pentru activitate, ca e sectorul lui si ca n-ai decat sa faci reclamatie unde vrei si te trimite acasa in cel mai fericit caz. Ca sa nu mai zic ca sunt sanse sa ramai fara statie pana se verifica daca e legala sau nu. Nu e vorba ca se intampla ceva dar e suficient sa-ti strice ziua careva, chiar daca ai dreptate.
Si vorba lui INCAS, zboara in parcul Izvor pe timpul summitului daca zici ca nu-s probleme...
Nu am ceva contra activitatii, dar parca n-as cauta scandal cu lumanarea. Pana la urma fiecare face ce vrea si unde vrea, pana afla ce are voie si unde are voie sa faca :huh:
Mie mai mult mi-e teama de celelalte activitati situate la limita "modelismului", la care am facut aluzie in mesaj. Sa trimiti azotat prin posta nu-i cea mai fericita solutie. Si nici sa umbli cu racheta experimentala prin centru, pe motiv ca mergi s-o zbori la camp, parca nu-i OK. Si nici sa te aluzi cu "pocnitorile" facute prin bucatarie parca nu-i momentul. Zic si eu...
PS. Scuze de offtopic, ce am scris nu-i legat prea mult de RC.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 17 March 2008 - 11:19 PM
Telefon: 0721 385365
Postat 18 March 2008 - 10:03 AM
bitex, la 17 Mar 2008, 23:16, a spus:
Pana la urma ai textul de lege legat de frecvente la tine si un certificat care sa ateste ca statia emite in frecventa legala? Ai un text de lege care iti permite sa zbori in parc in oras? Ca unul inalt si cu 8 clase ti-o baga in fata pe aia cu domeniul public si cu autorizatia pentru activitate, ca e sectorul lui si ca n-ai decat sa faci reclamatie unde vrei si te trimite acasa in cel mai fericit caz. Ca sa nu mai zic ca sunt sanse sa ramai fara statie pana se verifica daca e legala sau nu. Nu e vorba ca se intampla ceva dar e suficient sa-ti strice ziua careva, chiar daca ai dreptate.
Si vorba lui INCAS, zboara in parcul Izvor pe timpul summitului daca zici ca nu-s probleme...
Nu am ceva contra activitatii, dar parca n-as cauta scandal cu lumanarea. Pana la urma fiecare face ce vrea si unde vrea, pana afla ce are voie si unde are voie sa faca :huh:
Mie mai mult mi-e teama de celelalte activitati situate la limita "modelismului", la care am facut aluzie in mesaj. Sa trimiti azotat prin posta nu-i cea mai fericita solutie. Si nici sa umbli cu racheta experimentala prin centru, pe motiv ca mergi s-o zbori la camp, parca nu-i OK. Si nici sa te aluzi cu "pocnitorile" facute prin bucatarie parca nu-i momentul. Zic si eu...
PS. Scuze de offtopic, ce am scris nu-i legat prea mult de RC.
Off toppic si inlegatura cu ce ai zis sa nu patiti ca mine sa stai 30 de min in aeroport in germania (si sa nu stii germana) sa-i explici lu nenea care verifica bagajele la ce folosesti amorsele pt rachete (HOME MADE)
Postat 18 March 2008 - 02:01 PM
atat le trebuie astora, sa vada un caricioplan (fie el si Arcus) pe deasupra lu' nea Bosket( a se citi BUSH) ca deja te-au si bagat in oala cu Bin La Den ...
INCAS... daca Bin La Den , ar citi postul , ar fi mandru de tine , ce ideii bune ai :D iti dai seama , cateva sute de grame de Napalm, trantite intre tencheri cum ar sta http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif
acu sincer, lasati zborul RC pana trevce summitul , ca parca vad ca nu o sa mai avem voie sa zburam ...
Aceasta postare a fost editata de RedBaron: 18 March 2008 - 02:01 PM
Postat 18 March 2008 - 03:44 PM
RedBaron, la 18 Mar 2008, 14:01, a spus:
atat le trebuie astora, sa vada un caricioplan (fie el si Arcus) pe deasupra lu' nea Bosket( a se citi BUSH) ca deja te-au si bagat in oala cu Bin La Den ...
INCAS... daca Bin La Den , ar citi postul , ar fi mandru de tine , ce ideii bune ai :D iti dai seama , cateva sute de grame de Napalm, trantite intre tencheri cum ar sta http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif
acu sincer, lasati zborul RC pana trevce summitul , ca parca vad ca nu o sa mai avem voie sa zburam ...
Bai io as sta cuminte
ca astia au facut intrebari la toate cluburile din tara cum e cu aparatura lipseste ceva sau ce frecvente sunt ! SIGUR VOR bruia in draci orice banda indiferent legala sau nu!
Postat 18 March 2008 - 05:59 PM
Va trece si bashina asta, ca altceva nu este. Va curge si cerneala, si sticla se va incinde apoi de multi ANAL isti destepti, si banii se vor palma de catre macaragii de zone si ``receptionerele`` lor, dar se va duce si asta....
De bruiaje, urechi ciulite,sigur ca vor fi, ca asta e ``procedura``, nu numai la noi, deci cred ca e mai OK sa stati putin potoliti la gura sobei, macar pana rasufla cacealmaua asta.
Excese de zel gasim si la pandarul bgs de la palatu` JB, care se repede la tine daca ai oprit masina langa marmura stapanului venerat, dar in radul celor ce-i `` securizeaza``pe mai suparatii lumii??? Deci, cred ca cei ce indeamna aici la ``calmarea spiritelor tehnice`` au temei....
Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 18 March 2008 - 06:02 PM
Postat 18 March 2008 - 07:11 PM
E student la electronica si fotograf la nu stiu ce ziar.
Nu frecventeaza nici un forum de modelism.
Mi-a zis ca vrea sa incerce maine sau poimane noul sau Discus de 2.6m anvergura, ghiciti unde? Chiar la Izvor. De aruncat din mana, ca nu are cum altfel....
Am incercat sa-l conving sa nu faca asta....
Si eu poate am fost un pic ..., cand am zburat modelul de pe terasa cladirii unde lucrez. Dar suntem intr-un fel de curte foarte mare (tentanta pentru jegii imobiliaristi) si cu modelul meu nu m-am departat prea mult si oricum nu in spatiul public (are numai 200g). Altul, a facut-o cu un Arcus - cam periculos.... Totusi, a zbura la Izvor, langa blocu' lu' popor, in preajma evenimentelor astora si eventual cu o videocamera la bordul modelului (asa, de-al dracu'), mi se pare cautare cu lumanarea a necazului. Deci aviz, manca'. Am vorbit cu bietul baiat in cauza....
Sa dea Domnu' vreme turbata, sa nu mai zboare nimeni prin oras. Eu in weekend ma duc in provincie cu Arcusul. :D
Baietii veseli ai lui Boschetu' cel mare, cand e de-o vizita, sunt cu o luna inainte pe teren, sau chiar mai devreme. Pentru ceilalti licurici, mai mici, probabil ca la fel. In Irak, o buna parte a atentatelor anti licurici se intampla pe drumurile mari, unde sunt plasate obiecte cu substante interzise si receptoare radio. Sunt niste avioane ale licuriciului care zboara de-a lungul drumurilor si incearca sa pacaleasca receptoarele cu pricina.
Probabil va fi atentie foarte mare si concentrare pe orice emite. Unii am emis deja prin oras. Emisiile s-au inregistrat, probabil, fara sa se intample ceva. Pe mine ma bucura ca m-au inregistrat in SPCM, in premiera mondiala, duminica. :)
Se poate si asa: ori nu emitem niciunul, ori mergem toti in centru - sute de emitatoare si bagam mare.... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Dar sa ne tinem tari.
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
Postat 18 March 2008 - 08:06 PM
INCAS, la 18 Mar 2008, 20:11, a spus:
eu unul cred ca nu o sa ajungeti nici macar in centru...de dat drumul la emitator nici nu cred ca poate fi vorba.parcul izvor va fi populat cu diverse cupluri de indragostiti stand pe banci (secret service),mama tata si copilul (FBI),o gasca de tinerei bauti (SRI,DPIR,etc) asta ca sa nu enumar toate natiunile cu serviciile lor secrete.
3 zile nu o fi jale daca stati potoliti.sfatul meu sincer!!!
Postat 19 March 2008 - 12:23 AM
SILVIU66, la 18 Mar 2008, 20:06, a spus:
Avand in vedere ca e si in timpul saptamanii.
Cati dintre noi zboara in timpul saptamanii? Aaa? La ce buna toata discutia asta? Parerea mea este ca va incingeti prea rau.
Hai sa ne aducem aminte acu' un an cand cineva ( chiar nu mai retin cine) posta un film facut din aeromodelul cu care zbura deasupra cursei de gp3. Aia era motiv de lauda?. Sau era inconstienta crasa? Un usor bruiaj de la transmisiunile echipelor si treaba era gata; ori un spectator cu capu' spart ori un carambol pe pista. Asta cum se cheama? Atunci era normal si acu' nu?
Nu-i normal in ambele cazuri. Aeromodelele se zboara ori la aerodrom ori pe camp. Nu in parcari, pe cladiri, in casa, la vecinu'-n beci si mai stiu eu in ce alte locuri. Indiferent daca-i summit sau nu. Cine face asta isi asuma riscul.
Daca te duci la chitila inainte de summit cu un we. si dupa summit sunt convins ca n-ai nici-o treaba. Poate doar daca se invarte antena sa te bruieze si atunci te duci tu linistit acasa.
Oricum ce am vrut sa spun este ca fiecare lucru cu locul lui. Cum le amesteci cum riscul de belele creste.
P.S. Dar de ce cei din alte orase isi pun problema daca pot zbura sau nu? Asta n-am inteles-o.
Postat 19 March 2008 - 08:37 AM
Tot prin anii 80 (nu mai am repere asa de bune), trageam etapa de campionat la auto (CSTA), pe platoul de la intrarea in pavilionul expozitional. Circuit, poligon, federali, sportivi, calificari, tribune, in plin concurs..... La un moment dat toate masinile din mansa (6 sau 8 simultan), da toate, simultan, au luat-o razna. Fiecare s-a dus hais in gard, perfect sincronizat (si era etapa de curse, adica chiar mergeau alea). Dupa citeva secunde au trecut niste dacii albe, exact peste noi, adica direct si de-a dreptul peste circuite, jaloane..... Toti au trecut, doar ca din ultima s-a dat jos un civil, s-a uitat la arbitrii, nu stiu ce le-o fi zis, dar oamenii si-au adunat jucariile (standul de statii), tribuna, pe noi si ne-am reasfirat. Peste vre-o 10 minute, a venit si coloana prezidentiala, care evident n-avea treba cu noi.
Ceea ce vreau sa spun, e ca inainte de coloana, in timpul si dupa, de multi ani nu misca nimic. Fie el legal sau oficial, nimic. De asemenea, timpul de raspuns al contramasurilor electronice, este mai scurt decit credeti, si aia nu se antreneaza bruind Radio Romania.
Din punctul lor de vedere, noi aparem cam asa: Apare o emisie digitala, foarte ingusta, foarte stabila, foarte bine modulata, codificata, de putere mica, exact linga ei (in cimpul operativ). Pina stau ei sa vada ce si cum, va asigur ca o bruiaza.
Mai bine stati cuminti citeva zile.