Modelism - RHC Forum: Motoplanor electric acrobatic - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Motoplanor electric acrobatic ce modele recomandati

#1 Useril este offline   mack_ro 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 219
  • Inregistrat: 21-February 08

Postat 13 March 2008 - 07:07 PM

Salutare,

Acum vreo 6 saptamani am reintrat in lumea aeroRC... mi-am testat abilitatile vreo doua zile, invartind un Easy Star prin aer. Oarecum multumit de rezultat, am trecut la clasa "mai mare" si mi-am luat un Golden Oriole de la robbe. Am intervenit putin in constructia modelului (am trecut eleroanele pe doua servouri pt. a beneficia de avantajul flaperon) si am iesit la zbor. L-am bagat de cateva ori in pamant (sunt la a treia elice) din vina exclusiva a pilotului si pot sa spun "incaseaza" foarte bine. Am testat tot felul de configuratii la comenzi (unghi bracare flaps, eleroane diferentiale si legi exponentiale) si sunt multumit de cum zboara (totusi parca nu are o finete extraordinara cu motorul oprit).

Dupa asa introducere, urmeaza intrebarea: ce alte modele de acest fel (motoplanor electric acrobatic) ati zburat si mai ales ce altceva recomandati? Criteriile mele sunt destul de simple, max. 1900 mm anvergura, trei axe si daca este posibil, nu spuma (cel putin nu spuma neplacata).

Ce parere aveti de aceste doua modele? Filip 400 / 600 Sport E

A incercat cineva sa monteze directie la acest model? Omei 2000

Multumesc pentru opinii.

Happy landings,
mack_ro

Aceasta postare a fost editata de mack_ro: 13 March 2008 - 07:10 PM

"Anyone who's not interested in model airplanes must have a screw loose somewhere"
Paul MacCready
0

#2 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1598
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 13 March 2008 - 07:42 PM

Omei a avut Zod. Vezi la Kit Review, ca spune multe.

Bafta!

Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#3 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 13 March 2008 - 10:05 PM

Cehii astia de la Royal Model par sa aiba o oferta interesanta si serioasa...

http://www.sweb.cz/r...l/catalogue.htm
... cu picioarele pe pamant ...
0

#4 Useril este offline   MAGNUM 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 267
  • Inregistrat: 16-January 04
  • Interests:aeromodelism / navo

Postat 13 March 2008 - 10:19 PM

si aici www.reichard.cz
'' Dream as if you´ll live forever, live as if you´ll die today''
James Dean
0

#5 Useril este offline   mack_ro 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 March 2008 - 09:25 AM

Mai exista si alti proprietari de Golden Oriole pe aici? Care-i parerea despre acest model?

Happy landings,
mack_ro
"Anyone who's not interested in model airplanes must have a screw loose somewhere"
Paul MacCready
0

#6 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 14 March 2008 - 09:48 AM

mack_ro, la 13 Mar 2008, 19:07, a spus:

A incercat cineva sa monteze directie la acest model? Omei 2000

Salut,

Cand am vazut modelul am zis io sa ii pun.. dupa ce l-am zburat nu am mai avut nevoie.. E un fel de hotliner iti trebuie viteza la el si te descurci doar cu eleroanele foarte bine . E ieftin si iti da mult fun daca sti cum sa te dai cu el.. In rest nu are calitati extraordinare . Daca il scoti usor si nimeresti CG-ul care la mine nu a avut legatura cu ala din carte o sa fie un planor de termica foarte misto.

Daca il faci mai greu cum l-am avut eu cu 10 celule nicd si un motor sanatos devine foarte foarte distractiv.. mai ales coborarile in picaj de la 100-150 de m urmate de un razmut pe fata sau pe spate... super tare... Acum 2 ani la cluj "jucaria" de 89 de euro a ridicat audienta in picioare...

Parti nasoale are dar sunt rezolvabile. La mine fuselajul a venit stramb, rondelele de placaj din fuselaj din spatele bordului de fuga unde se aseaza aripa sunt de proasta calitate si s-au crapat si destramat singure.. In configuratia originala prinderea dintre cele doua aripi cu tija aia de metal nu prea tine .. la mine s-a rupt.. Am inlocuit-o cu un carbon mai lung care sa se duca in aripa ... cu ocazia aia am scos si diedru. Si ar trebui sa ii pui in fuselaj un strat doua de carbon/fibra ca e fragil si cand il strangi in mana sau aterizezi mai tare se va crapa.

Astea de mai sus.. se rezolva.. dar partea nasoala e ca cele doua aripi se lipesc.. si va trebui sa gasesti o modalitate sa cari 1.9 m de aripa. Pt mine a fost un pic incomod.

Flip-ul din specificatii pare misto .. tot asa daca iti place viteza si as alege varianta de 1.990 m. Nu l-am vazut dar daca il cumperi te rugam sa faci un review .

PS : Omeiul face o vrie superba si daca tragi un pic mai tare de el si bagi 10-15% motor intra in vrie in cutit ;)

Bafta.
DT
0

#7 Useril este offline   kele 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 210
  • Inregistrat: 13-March 06

Postat 14 March 2008 - 11:00 AM

Citeaza

Ce parere aveti de aceste doua modele? Filip 400 / 600 Sport E

Planoarele Filip sunt fabricate in Cehia si au calitate super. In aer sunt bestiale.
Da aripi viselor tale!
0

#8 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 14 March 2008 - 04:07 PM

mack_ro, la 14 Mar 2008, 09:25, a spus:

Mai exista si alti proprietari de Golden Oriole pe aici? Care-i parerea despre acest model?

Super model, a fost al doilea model dupa Zagi, desi un pic cam vitezist la aterizare daca te mananca sa pui pacuri grele si motoare ciudate; oricum, motorul din stoc stinks, de cand s-au inventat brushlessurile ieftine de marca.
Eu i-am modificat aripa, am lipit semiaripile si am pus 2 tevi de carbon de 5mmx1m inaintea si inapoia lonjeronului principal si cred ca si acum e pe la Setal sau Mamutel in aceeasi stare, buna de gonit soacra. Ampenajul orizontal intra in flutter la viteze mari, asa ca l-am invelit in balsa si i-am modificat un pic forma. Dupa ce i-am rupt fuselajul, am luat altul de la un Albatros (model fara eleroane), dar s-a potrivit la fix. Alta modificare a constat tot in 2 servouri, fiecare pentru cate un eleron si nu imi pare rau. Nu trebuie sa pui flaps eleroanele coborate) ci sa le ridici (la aterizare).

Despre Filip nu stiu ce sa spun, decat ca nu stiu ca in Romania sa fie vandut vreunul (nu s-a laudat nimeni, nu am vazut nici pe camp si nici la vreun kit review). Pozele de la pm sunt proaste, copiate din coclauri, neconcludente, asa ca... Oricum, nu te sfatuiesc sa te iei dupa laudele inerente oricarei prezentari de model. Comanda unul si daca iti place, il platesti, daca nu, returneaza-l. Cehii lucreaza in general bine, sunt niste zei la fibra de sticla, eu am avut accesorii super de la RCM, dar...poti sa stii ce se mai plimba pe piata?

Aceasta postare a fost editata de BogdanStancu: 14 March 2008 - 04:09 PM

Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#9 Useril este offline   mack_ro 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 March 2008 - 04:55 PM

[quote name='BogdanStancu' date='14 Mar 2008, 16:07'][/QUOTE]
...Alta modificare a constat tot in 2 servouri, fiecare pentru cate un eleron si nu imi pare rau. Nu trebuie sa pui flaps eleroanele coborate) ci sa le ridici (la aterizare).
[/QUOTE]
Interesant ce spui, eu l-am zburat (si aterizat) initial fara flaps (doar eleron) si mi-a parut nitel cam rapid la filare pentru abilitatile mele. Am ales varianta flaps (si nu spoiler / frana aerodinamica) pentru ca-mi pare mai toleranta la erorile de pilotaj, chiar daca asta inseamna sa pregatesc aterizarea de departe. Statia mea are doar un intrerupator cu doua pozitii pe canalul flapsului si nu pot sa combin cele doua functiuni (la un intrerupator cu trei pozitii ar merge un spoiler - neutru - flaps).
Oricum, astazi sper sa-i finalizez revizia dupa ultima aterizare catastrofala si daca toate lucrurile decurg asa cum mi-am planuit, maine am sa-l scot la zbor si voi testa si varianta cu spoiler.

Cat despre problema flutterul-ului, a incercat cineva s-o rezolve prin adaugarea unor mici winglet-uri (sau fuzee) la ampenajul orizontal?

Multumesc pentru opiniile exprimate pana acum, dar bag de seama ca oferta distribuitorilor din RO pe acest profil nu-i taman ce-a mai variata.

Happy landings,
mack_ro
Paul MacCready
0

#10 Useril este offline   Tempus 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 220
  • Inregistrat: 27-February 07

Postat 14 March 2008 - 05:38 PM

eu zic sa nu renunti la spuma asa usor. eu m-as orienta spre noul blizzard de la multiplex:
http://shop.lindinger.at/product_info.php?...97a0806c97eb567
omei daca vrei da-mi un i.m.
0

#11 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 14 March 2008 - 08:55 PM

mack_ro, la 14 Mar 2008, 16:55, a spus:

Cat despre problema flutterul-ului, a incercat cineva s-o rezolve prin adaugarea unor mici winglet-uri (sau fuzee) la ampenajul orizontal?

Multumesc pentru opiniile exprimate pana acum, dar bag de seama ca oferta distribuitorilor din RO pe acest profil nu-i taman ce-a mai variata.

Wingleturile nu ar ajuta la nimic. In general, castigul de portanta datorat unor wingleturi e mic, iar la modele ar fi insesizabil. Cat despre flutter, ala e un fenomen prea complex ca sa fie diminuat/combatut cu wingleturi. Unde mai pui ca, datorita portiunii terminale a fuselajului, la locul de imbinare cu ampenajele, portiune slaba, se produc vibratii nedorite (sau maidegraba miscarea ansamblului), care dupa parerea mea induc flutterul.

Oferta e aia pe care o merita piata, in cautare perpetua de chilipiruri.

Produsul ala de la e-shop se pare ca inca nu e disponibil; de-abia a fost lansat pe piata in primavara asta si cam asa se intampla.... Cand va fi, vei putea sa-l achizitionezi direct de la dealerul din Romania al firmei citate.

Tu ai vizitat magazinul din orasul tau si nu ai gasit nimic sa ti se potriveasca?!
0

#12 Useril este offline   mack_ro 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 March 2008 - 09:24 PM

[quote name='BogdanStancu' date='14 Mar 2008, 20:55'][/QUOTE]
Tu ai vizitat magazinul din orasul tau si nu ai gasit nimic sa ti se potriveasca?![/QUOTE]
pai, de unde crezi ca m-am dotat cu oriole :)
am stat eu si-am cugetat si am ajuns la aceasta varianta; cum spuneam, sunt multumit de model (mai ales dupa ultima capodopera in materie de tehnica pilotajului), dar eram curios ce altceva mai zboara in Ro...statistic vorbin, mai multe opinii converg spre un optim.

Happy landings,
mack_ro
Paul MacCready
0

#13 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 31 May 2008 - 10:24 AM

Te-ai hotarat cumva la Filip 400?
Am devenit si eu curios de ce poate.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#14 Useril este offline   mack_ro 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 June 2008 - 12:11 PM

renatoa, la 31 May 2008, 10:24, a spus:

Te-ai hotarat cumva la Filip 400?
Am devenit si eu curios de ce poate.

Salutare,

Nu, nu mi-am luat Filip 400 Sport. Cochetez inca la ideea de Filip 600 Sport (chiar daca-i nitel cam scump) dar nu cred sa se materializeze prea curand.
Trag tare la zbor cu al meu Golden Oriole si de cand l-am trecut pe brushless sunt extrem de multumit de ce acrobatie face. Mai ramane sa antrenez pilotul.

happy landings,
mack_ro
Paul MacCready
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu