Pagina 1 din 1
Flight Power vs Thunder Power
Postat 10 January 2010 - 08:54 AM
A zburat cineva cu noile G4 45 C?Eu am un pack FP 6s 5000 EON-X care este in mod evident mai bun decat un evo 25( putere mai mare,nu se incalzeste asa tare,rezistenta interna mai mica.etc).Am citit lucruri numai de bine fata de noile TP si m-ar interesa o comparatie cu FP.Din ce am auzit acum se fabrica si in locuri diferite deci ceva deosebiri ar fi.
Postat 10 January 2010 - 12:52 PM
de vreo luna discut ca tp au devenit mai bune decat fp care au ramas in urma. noile th de 45C nu le-am prea vazut in multe locuri, oricum sunt asamblate in usa in lasvegas :rolleyes: si promit de 6 ori mai multi cicli. competitia la cele de firma se da acum intre hyperion si Thunder Power ca si calitate. Totusi lumea zburatoare din sua, anglia, italia considera preturile nejustificate decat in caz de competitii, toti luand la greu rhino de la hong kong  care se pare ca au devenit foarte bune, au 40C, 5C charge , si sunt aproape o treime de pret fata de TP, tin voltajul foarte bine si multi motiveaza ca daca fac crash distrug packuri mai ieftine. in mod clar o sa testez si eu rhino...in curand. au fost facute teste de capacitate si putere fata de hyperion si rhino au iesit cu palaria sus din test.
P.S  sper ca nu va suparati ca am facut o paralela la toate dar interesul sunt bateriile care ar fi bune la heli, ar sustine 3d , ar costa putin, si au raport pret/calitate cel mai bun. Lumea straina asta zice...RHINO
P.S  sper ca nu va suparati ca am facut o paralela la toate dar interesul sunt bateriile care ar fi bune la heli, ar sustine 3d , ar costa putin, si au raport pret/calitate cel mai bun. Lumea straina asta zice...RHINO
Videoclipurile mele Spektrum DX8
elicoptere:blade msr, t-rex450sev2, t-rex 600esp si o jumate de t-rex 500esp
planor multiplex cularis
)
planor multiplex cularis
)

Postat 10 January 2010 - 01:30 PM
renatoa, la Jan 10 2010, 12:05 PM, a spus:
" multi motiveaza ca daca fac crash distrug packuri mai ieftine..."
Cea mai "adevarata" motivatie, lol ! La mine nici un pack nu a rezistat 50 zboruri sa imi formez o parere cat de bun e...
Cea mai "adevarata" motivatie, lol ! La mine nici un pack nu a rezistat 50 zboruri sa imi formez o parere cat de bun e...
  da ce faci cu ele?? scurtcircuit? la mine tin bine si alea align. Poate ar trebui sa mai incerci si altceva fata de loongmax(un prieten le-a avut tipul ala alb si au spus ca sunt nasoale, se umfla usor). ori le descarci prea mult ori nu le incarci corespunzator, ca la planoarele tale nu vad cu ce le poti stresa. eu bag 3 zboruri de pack in fiecare saptamana si din martie tot am zburat si nimic rau, packul e patrat si perfect. cate saptamani sunt din martie excluzand decembrie in care nu am zburat??? X 3 .... destule
  oricum cu noul icharger sosit pot controla rezistenta interna , am 9 9 11 deci packul e aproape perfect, 10 ar fi referinta pe celula. deasemeni o sa pot si logview sa vad cum merge incarcarea. nu stiu cum strici asa multe packuri.
planor multiplex cularis
)
planor multiplex cularis
)

Postat 10 January 2010 - 05:50 PM
sunt putine care sa aiba 3mOHM/cell, supertari si noi noute.  Ale mele au 9mOHM adica 0.009ohm/cell.  am sapat pe net se pare ca kokam dau o valoare max de 0.025ohm/cell...deci stau bine inca. eu citisem pe alt forum ca in jur de 0.010 ohm /cell au majoritatea. in mod clar nu o duc rau celulele dar au fost totdeauna incarcate la 1,8A deci sub 1C.
planor multiplex cularis
)
planor multiplex cularis
)

Postat 10 January 2010 - 05:54 PM
Olufsen, la Jan 10 2010, 04:20 PM, a spus:
9 9 11 deci packul e aproape perfect, 10 ar fi referinta pe c
Mi se pare cam mult.Eon-x nu trece de 3 iar cele de peste 50 de cicluri daca ajung la 8.
Eu unul nu am incredere in china (cele ieftine)
Mi se pare cam mult.Eon-x nu trece de 3 iar cele de peste 50 de cicluri daca ajung la 8.
Eu unul nu am incredere in china (cele ieftine)
referitor la rhino...o fi innebunit toata lumea, peste tot sunt mii de postari pe seama lor vs turnigy si zippy, si chiar vs brands. o sa innebunesc si eu acus, la pretul lor ma bag. cotate la 40C nici nu le fortez, si o sa-mi permit lejer 3 baterii de 6Sx2600mah/luna sa cumpar desi nu o sa am nevoie asa multe. unii spun ca au ajuns la 140 cicluri, putini spun ca au avut probleme.
planor multiplex cularis
)
planor multiplex cularis
)

Postat 10 January 2010 - 07:51 PM
inca ceva referitor la brand.  se pare ca in lume fabricile de lipo sunt putine. cum au aparut cele cu 5C brand,  si cele de HK au devenit 5C. sunt doar 4..5 fabrici si toate in regiunea China. Doar kokam sunt cu fabrica lor si celulele sunt produse in fabrica lor 100%. restul selecteaza loturi de celule si le eticheteaza si asambleaza in pack. adica o celula lipo tp sau fp poate fi produsa in aceeasi fabrica  ca si rhino, sau loong max. sunt selectate dupa parametrii, asamblate in pack, etichetate si vandute. multi s-au plans ca si cele de firma au picat la 30 cicli(depinde dupa mine si de solicitari si mod de utilizare). lipo devin mai bune si de aici si cele de brand mai putin vestit. de aceea lumea migreaza spre preturi mai bune si fac teste sa vada ce e ok in timp. Ramane la alegerea voastra daca tp fp, hyp, rhino...etc. doar tot acolo sunt facute, diferenta e de selectie, asamblare, pret.
planor multiplex cularis
)
planor multiplex cularis
)

Postat 10 January 2010 - 09:06 PM
Sunt de acord cu tine ca sunt putine fabrici.Problema e ca firmele mari au oameni lor (in controlul calitatii) care in final pot face deosebirea.La tine e ceva mai simplu pentru ca nu ai nevoie de un pack mare.In schimb la mine trebuie sa iau ceva pe la 5000mAh si nu imi permit sa fac incercari.Din acest motiv prefer sa cumpar ceva bun din start.Pana acum am mers cu Flight Power(am avut si unele care s-au umflat si si-au revenit dupa prima incarcare);numai ca din ce vad Thunder pare a fi castigatorul.
Postat 11 January 2010 - 12:39 AM
nu o mai lungesc
1. dintre fp si tp momentan fp a cazut si tp este pe locul 1 intre ele, multi nu mai sunt incantati de fp
2. dintre branduri hyperion si tp sunt cele mai tari, amandoua bune, tp cu noua serie G4 ofera 45c si 6Xcicli, hyperion cu vx g3 ofera 35C si 4X cicli, dar pretul la tp e mai mare un pic
3. la vanzari se cumpara masiv zippy, turnigy, rhino. zippy se umfla repede, turnigy sunt favorizate de hobby citty ca e fabrica aproape dar au probleme de calitate la celule fabrica fiind noua si scade mult voltajul in timpul zborului, rhino din teste sunt iesite foarte bine prin mentinerea voltajului si curentului in timpul unei descarcari ,se incarca la 5c, dau 40C si 50C burst si au cel mai bun raport pret/performanta. cineva din 8 baterii rhino a gasit una cu o celula cu probleme. daca sunt cam 1/3 pret fata de tp la 3 tp ai 8..9 rhino una pica ca e rea si ramai cu 7..8 bune.  majoritatea aleg sa aiba 7 rhino decat 3tp sau hyperion
4. daca vrei pentru competitie sau le folosesti la maxim ca si capacitate ...amperaj  mergi pe brand thunder power(mai usoare, mai de incredere), daca modelul iti ia 60..70% din maxim poti merge linistit pe rhino. mai multe baterii inseamna ca le incarci de acasa , zbori destul fara sa le stresezi incarcandule la 3c sau 4c pe camp  asteptand  sa se incarce in loc sa zbori si cu grija sa nu se duca bateria de la masina.
cam asta e acum pe forumuri externe fiecare alege cum crede
1. dintre fp si tp momentan fp a cazut si tp este pe locul 1 intre ele, multi nu mai sunt incantati de fp
2. dintre branduri hyperion si tp sunt cele mai tari, amandoua bune, tp cu noua serie G4 ofera 45c si 6Xcicli, hyperion cu vx g3 ofera 35C si 4X cicli, dar pretul la tp e mai mare un pic
3. la vanzari se cumpara masiv zippy, turnigy, rhino. zippy se umfla repede, turnigy sunt favorizate de hobby citty ca e fabrica aproape dar au probleme de calitate la celule fabrica fiind noua si scade mult voltajul in timpul zborului, rhino din teste sunt iesite foarte bine prin mentinerea voltajului si curentului in timpul unei descarcari ,se incarca la 5c, dau 40C si 50C burst si au cel mai bun raport pret/performanta. cineva din 8 baterii rhino a gasit una cu o celula cu probleme. daca sunt cam 1/3 pret fata de tp la 3 tp ai 8..9 rhino una pica ca e rea si ramai cu 7..8 bune.  majoritatea aleg sa aiba 7 rhino decat 3tp sau hyperion
4. daca vrei pentru competitie sau le folosesti la maxim ca si capacitate ...amperaj  mergi pe brand thunder power(mai usoare, mai de incredere), daca modelul iti ia 60..70% din maxim poti merge linistit pe rhino. mai multe baterii inseamna ca le incarci de acasa , zbori destul fara sa le stresezi incarcandule la 3c sau 4c pe camp  asteptand  sa se incarce in loc sa zbori si cu grija sa nu se duca bateria de la masina.
cam asta e acum pe forumuri externe fiecare alege cum crede
planor multiplex cularis
)
planor multiplex cularis
)

Arata acest topic
Pagina 1 din 1