Modelism - RHC Forum: Rachetomodele - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Rachetomodele

#31 Useril este offline   NSC 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 10-April 04

Postat 13 April 2004 - 07:20 PM

Guybrush, trimite-mi date despre racheta ta si poate impreuna gasim o rezolvare !

Ilie, extrem de mici pentru ce ? Eu le-am folosit si pentru altitudine si pentru durata .
0

#32 Useril este offline   ilie 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 88
  • Inregistrat: 09-May 03

Postat 18 April 2004 - 08:49 PM

Eu sunt la chimie industriala , deci stau toata ziua in lab. , iar daca fur un borcan cu KClO3 nu se observa!
Motoarele tale "NSC" sunt bune dar eu le foloseam mai demult, acum am trecut pe ceva mai mare! ai sa plictisesti si tu de la o vreme de ele si ai sa iti dai seama!
Si de pulberea neagra am vazut ca multa lume sa saturat si se incearca comb. noi !
RESPECT

--------------------
0

#33 Useril este offline   NSC 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 April 2004 - 09:33 PM

Cred ca nu m-am expirmat corect - pentru placerea de a lansa rachetomodele de a le recupera intacte si de a le lansa de multe ori dupa aia ; pentru siguranta celor cu care merg cind lansez rachete ; pentru siguranta mea personala cind incarc un motor sau cind asamblez o racheta ( aproape tot ce fac este made home cum se exprima cineva pe forum ) - voi prefera motoare "mici" pina in 20 Ns sau motoare din cartuse de vinatoare trase .

Oricum daca ai vedea cum arata persoana respectiva si o bucatarie de apartament dupa ce a incercat sa incarce un motor racheta din metal ( de 30 cm lungime ) care a explodat cind a ajuns la un sfert din cantitatea necesara de combustibil - te-ai gindi de 100 ori inainte de a te apuca de treaba . Binenteles daca faci asa ceva in cadrul unui club sau intr-un cadru organizat nu ar fi nici o problema DAR ACASA NU MERGE CU IMPROVIZATII .

Si pe de alta parte parca satisfactia mea este mai mare atunci cind o racheta cu motor de 10 Ns ajunge la fel de sus ca una de 20 Ns sau daca dupa recuperare ii schimb motorul si o lansez inca o data .
0

#34 Useril este offline   ilie 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 20 April 2004 - 06:28 AM

si eu am folosit motor cam de 30 cm , (nu mai stiu sigur ) dar mia mers f. bine! Daca altora le explodeaza asta nu e treaba mea! mie nu mi-au explodat decat motoarele cu KClO3 !

Oricum BAFTA celor care mai lanseaza! Sper sa nu le explodeze motoarele in fata!

RESPECT

--------------------
0

#35 Useril este offline   Oni 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 68
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 20 April 2004 - 01:24 PM

Draga Ilie,

cloratul de potasiu da amestecuri extrem de imprevizibile si mai ales sensibile. Daca in compozitia ta se strecoara o urma de sulf (nu ma intreba de unde), sau aciditate, aceasta poate duce la dezastre.

Daca folosesti carton, ramai in cel mai rau caz cu ceva degete lipsa, surzenie permanenta, si un dosar penal. Metalul pe de alta parte schimba datele problemei. Aici vorbim de schije (bucati de metal care zboara cu sute de m/sec, deci ca si glontul).

Amestecurile bazate pe clorati tind sa detoneze la presiune mare. Altfel spus, viteza de ardere creste exponential cu presiunea. Cunosc destule cazuri. Vrei o petarda simpla ? Incearca amestecul tau pe baza de zahar/clorat intr-un tub de aluminiu inchis la un capat si ingustat la celalalt (INAINTE de incarcare). Acum amplifica petarda ta de zeci de ori (caci numai motor de racheta nu se poate numi), si asta la mama in bucatarie.

Dupa cum spunea NSC, cu improvizatii la rachete nu merge, deoarece este vorba de compusi energetici si riscurile sunt mari.

Home made este un concept interesant, a cauta materiale dificil de procurat, a construi ceva ce merge, ma rog, dar este pacat sa-l transformi in"home blown to bits and pieces"

In concluzie: nu folosi cloratul de potasiu la motoare metalice! Pentru astea ai azotat/zahar sau alte retete mai putin periculoase.
0

#36 Useril este offline   NSC 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 April 2004 - 11:06 PM

Ilie, sa nu crezi ca am ceva cu tine dar prietenul meu despre care vorbesc era cel mai bun la chimie din tot liceul si in plus aveam citeva sute de lansari cu motoare originale si proprii pina in acel moment deci stia foarte bine ce face, dar ceva nu a mers bine .
0

#37 Useril este offline   Raga-Hemp 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 112
  • Inregistrat: 28-March 03

Postat 20 April 2004 - 11:15 PM

ilie, la 18 Apr 2004, 20:49, a spus:

Eu sunt la chimie industriala , deci stau toata ziua in lab. , iar daca fur un borcan cu KClO3 nu se observa!

Fara sa fiu lipsit de respect sau sa dau dovada de rautate, parerea mea este ca un asemenea post da
senzatia ca suntem pe un forum de hoti de fiare vechi si nu pe unul de pasionati ai rachetomodelismului :(
Daca lucrezi in domeniul chimic sau in laborator, felicitarile si respectele mele, dar faptul ca poti
sa faci rost de anumite substante nu inseamna ca trebuie sa si detaliezi pe un forum public "metodele".

Treaba asta cu anumite lucruri care e mai bine sa ramana nespuse a fost discutata mai demult si cu Alifie (poti gasi topicul respectiv).

Repet, nu vreau sa supar pe nimeni, dar mie cel putin mi se pare ca in loc sa se discute alte lucruri
mai importante, mai mult citesc despre cine unde lucreaza si despre ce substante poate face rost.
Mie cel putin asta mi se pare mai mult laudarosenie decat dorinta de a-i ajuta pe ceilalti, ca doar de asta
exista forumurile, pentru informare, ajutare si sfatuire reciproca nu?

Imi cer scuze anticipat daca am jignit sau suparat pe cineva, nu asta a fost intentia.
Am vrut totusi sa remarc o tendinta generala a forumului de rachetomodelism in ultima vreme, care nu mi se
pare deloc benefica.

Cred ca totusi de vina e astenia de vara. Sau primavara? Ca la cum e afara, nici nu mai imi dau seama :rolleyes:
0

#38 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664

Postat 20 April 2004 - 11:48 PM

Aceeasi senzatie am avut-o si eu. La unele mesaje l-am mai anuntat pe moderator, la unele am facut eu modificarile de rigoare. La asta nu am intervenit si nu stiu de ce. Cred ca eram satul de faze de genul asta. Am mai anuntat ca sunt multi "vizitatori" care citesc aceste mesaje. N-am calculat exact, dar stau multe ore pe zi online si observ asta. In general pe net se urmaresc anumite cuvinte, expresii. Aveti mai multa grija. Multe substante sunt cu probleme, de la procurare, la detinere, folosire... Inteleg ca pasiunea-i mare, dar nu tot "ce se face" se si anunta pe forum, in gura mare. Incercati sa fiti macar legitimati la cluburi de modelism, sa invatati tot ce se poate privind activitatea asta. E riscanta daca nu se face respectand regulile astea nasoale care exista. Cum ar suna un anunt: "asupra unui tanar au fost gasite 10 rachete de constructie artizanala, in gara din XX. Se presupune ca bla, bla, bla... Rachetele au o raza de actiune de aproximativ..." si saracul mergea si el la RR2004 cu munca lui de 1 an de zile in traista. Dar a pus-o de-o sarmala cu prastia! Nu-i de joaca! Daca nu-i cu suparare, poate se sesizeaza maine Marinaru si face modificarile de rigoare, daca nu le face chiar Ilie.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#39 Useril este offline   Guybrush 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 255
  • Inregistrat: 24-June 03

Postat 21 April 2004 - 06:44 AM

Chestia cu cluburile s-a mai discutat de multe ori dar daca aici nu e club de rachetomodelism ce ar trebui sa fac ca sa intru in "legalitate".
Monkey Island Rulz
0

#40 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 21 April 2004 - 07:27 AM

Eu ce sa mai spun...avand in vedere numarul mic de postari pe forumul nostru de rachetisiti, n-am prea dorit sa mai sterg cumva din mesaje sau sa le trunchez...rugamintea mea a existat si e valabila in continuare: haideti sa fim mai seriosi!
Ca sfat pentru acest domeniu: nimeni nu apuca sa invete din experienta lui; folositi-o pe cea care deja exista!!!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#41 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664

Postat 21 April 2004 - 07:27 AM

Sincer, nici daca era nu club nu se putea intra in legalitate, cu legile astea si cu ce facem noi. Astia sunt in stare sa te acuze de cine stie ce, fie si pentru o masea invelita in staniol, ca ori e un viitor ori un fost drog si pana la analize ti-ai aranjat "imaginea". Pana se mai schimba ceva propun doar mai putina reclama pentru ce e riscant. Poate aveti si alte pareri...
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#42 Useril este offline   Oni 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 68

Postat 21 April 2004 - 01:42 PM

Dupa cum spunea Bitex, detinerea cloratului de potasiu (si a altor substante) intra sub incidenta legilor. Cloratul de potasiu se afla pe lista oxidantilor, si a detine asha ceva=vrei sa arunci ceva/pe cineva in aer (si asta nu doar in Romania, mai ales cu isteria teroristilor).

Doar cautand asemenea substante poate provoca mari probleme. Pentru cei din jur nu esti un pasionat de rachetomodele ci un potential pericol, un terorist. Procurorii actuali au mentalitati invechite (inca).
0

#43 Useril este offline   NSC 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 April 2004 - 10:21 PM

Pt. Guybrush

Cind ma-m inscris eu in club nu aveau sectie de racheto numai de auto-aero-navo dar instructoarea de la aero a fost foarte draguta si pentru doi nebuni de rachetomodelisti a infiintat sectia de racheto, vezi poate merge si la tine asta .

Si mai poti sa incerci si in alt oras, cred ca merge !
0

#44 Useril este offline   rocketistu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 107
  • Inregistrat: 01-January 04

Postat 23 April 2004 - 03:50 PM

e rau cu clubul asta de racheto . . . de exemplu la mine in oras daca cumva stiu doi pasionati . . . dar daca ar fi un club cred ca am fi mai multzi ...
RocketisT PanA La Capat
0

#45 Useril este offline   NSC 

• Incepator
  • PipPip

Postat 23 April 2004 - 11:09 PM

Nu era vorba de un club de racheto, ci de o sectie de racheto pe linga un club de modelism si poate sa fie un instructor si un singur practicant .

O sa ma interesez daca se poate aranja ceva in Bucuresti .

Oricum gasca de rachetomodelisti este foarte mica comparativ cu ceilalti modelisti, dar ca in orice hobby conteaza mai mult daruirea si pasiunea personala pentru a invinge diverse obstacole .
0

#46 Useril este offline   ilie 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 April 2004 - 12:55 PM

scuze am uitat sa pun "fur" in ghilimele! si de fapt nu le "fur" ci le fac rost dupa reactii (resturi) si se aduna!
Pt ca o ajut pe laboranta si decat sa le arunce mai bine le iau eu!
Iar cu cluburile ar fi o idee! Nu stie nimeni , a fost vreo data cerc de racheto in baia mare! Pt. ca eu nu sunt aici numai de vreo trei ani!
Iar daca ar fi de acord cineva de la club cine tre. sa vina cu finantarea ? Ca aici ar fi peste 10 persoane interesate chiar daca majoritatea nu au prea multa experienta! au de unde sa invete!

Si stiu ce pericol detine cloratul de potasiu : mi-au explodat o gramada de motoare , pana am reusit sa il stabilizez ! de aia v-am spus ca e super! si nu il pun in cantitate mare !, il pun numai ca un aditiv!
RESPECT

--------------------
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu