Despre RC Quartz , frecvente , emisie receptie
Postat 06 April 2004 - 09:20 PM
Ce inseamna Single Conversion si ce inseamna Dual Conversion ?
De ce nu merge quartz-ul Dual conversion pe receptorul asta. Scrie clar in manual ca ii trebuie " Crystal Futaba brand single conversion FM receiver"
Ce inseamna Lo Band si Hi Band ?
Ce inseamna numerele alea multe de pe quartz. De ex la minte 72,00323232 xxxx
Merci .
Postat 06 April 2004 - 10:24 PM
Single Conversion=receptor superheterodina la care frecventa intermediara se obtine cu un singur oscilator conform schemei fi=fs-fo, unde fi=frecventa intermediara ,fs =frecventa semnalului ,fo =frecventa oscilator
Dual Conversion=receptor superheterodina la care frecventa intermediara este dubla si se obtine cu doua oscilatoare, prima conform ecuatiei de mai sus ,iar a doua din prima minus frecventa celui de al doilea oscilator.
Din punct de vedere tehnic a doua schema ofera performante mai bune.
72,00323232 xxxx inscriptionat pe quart inseamna frecventa lui de rezonanta ,deci frecventa cu care va oscila un sistem cu acest quart. 72 inseamna ca este vorba de banda de 72 Mhz ( neautorizata in Romania), iar 3232320 este frecventa unui canal din aceasta banda exprimata in Hz.
Lo Band si Hi Band= banda de lucru a telecomenzilor este impartita in doua lo =joasa , hi= inalta
Cred ca mai util decat raspunsul meu ti-ar fi citirea unui ABC despre radioreceptoarele radio ,ptr ca ai multe de invatat de aici.
Postat 21 May 2004 - 01:08 AM
Am citit mai sus si am vazut ca 72 Mhz nu e frecventa autorizata in Romania... m-a pus michidutza si am luat sistem RC Hitech tocmai pe frecventa de 72 Mhz...
Cand ajung pe plaiurile natale... care ar fi solutia? se poate trage RC-ul in alta banda? banuiesc ca nu se poate doar sa schimb quartzul... nu-i asa?
MIG-29
P.S.: chiar e strictete cu frecventele in modelism acasa?
Postat 21 May 2004 - 09:15 AM
apropos... de ce exista regulile astea de competitie din moment ce exista pe piata mai multe frecvente... e doar cauza judiciara (federatia nu a "cumparat" dreptul de acces pe mai multe frecvente...)...?
MIG-29
Postat 21 May 2004 - 09:40 AM
Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 21 May 2004 - 10:40 AM
Cu rabdare si ciocan.
Postat 21 May 2004 - 10:00 AM
asta-i jucaria care am luat-o: http://www.hobbypeop...cls/r752738.asp
stiu stiu multa lume zicea ca mai bine mai multe canale... dar sincer sa fiu pana am deprins sa zbor si 4 canale mi s-au parut multe... nu-s chiar asa de pasionat de tren escamontabil sau luminite pe model... sincer deocamdata tot ce-mi doresc sunt cat mai multe ore placute de zbor:)
MIG-29
p.s.: nu cred ca are RF intrschimbabil...
Postat 21 May 2004 - 10:19 AM
MIG-29, statia pe care o ai e din State? Si la pretul de 126$ ti-au mai dat ceva, sau numai statia?
Postat 21 May 2004 - 10:22 AM
Pai 126 de dolari au inclus statia si 4 servo-uri normale. (bineinteles acumulatori si incarcatori dar astia vin la orice statie- ar fi culmea sa te trimita sa cumperi bateri... :rolleyes: ).
statia am cumparat-o exact de pe site-ul care l-am dat impreuna cu un extra 300... nu l-a zburat inca... sunt in trainere http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif mai trebuie sa rup cateva si pe urma mai vedem http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif desi extra imi cam face cu ochiul ca l-am terminat astazi :)
MIG-29
Postat 21 May 2004 - 10:35 PM
Desfa matale statia, si uita-te printre integrate acolo, vezi daca ai ceva facut de
Philips, pe nume NE5044N. Daca da, poti sa incepi sa dai din coada fericit, ai un
circuit radio pe 7 canale, doar statia ta are 4.
pentru detalii.. da un click mai jos
tritzi-pitzi
Postat 21 May 2004 - 11:33 PM
SILVIU66, la 21 May 2004, 15:24, a spus:
salut!
n-am stiut lucrul acesta... mi se pare insa normal daca ai cumparat statia sa ai si acumulatorii pentru ea in acelasi pachet... si bineinteles incarcatorul... servo-urile sunt auxiliare si era "super oferta" de au dat si cele 4 servo-uri... insa acumulatorii sunt necesari pentru functionarea statiei... plus ca de obicei producatorul statiei stie cel mai bine ce acumulatori se preteaza pentru jucaria respectiva...
MIG-29
Postat 21 May 2004 - 11:36 PM
alexella, la 21 May 2004, 22:35, a spus:
Desfa matale statia, si uita-te printre integrate acolo, vezi daca ai ceva facut de
Philips, pe nume NE5044N. Daca da, poti sa incepi sa dai din coada fericit, ai un
circuit radio pe 7 canale, doar statia ta are 4.
pentru detalii.. da un click mai jos
tritzi-pitzi
salut alexella!:)
mersi de sfat.... am sa-mi bag nasul.. dar dupa ce mai zbor un pic... nu de alta dar nu vreau sa raman fara statie chiar zilele astea frumoase de vara :) deocamdata 4 canale sunt mai mult decat suficiente:) dar notez mesajul deoarece nu se stie in viitor:)...
MIG-29