``vanatoarea de vrajitoare`` Racheto. sub incidenta legii!
Postat 08 January 2008 - 11:42 PM
Tza rocket, la 8 Jan 2008, 23:36, a spus:
Cu PRECIZAREA:
Inca o ideie: chiar daca se va face inca o rubrica..``speciala``, hai totusi sa invatam toti:
eu cred ca ar fi posibil, si totusi cred ca ar merge, probabil ar rezista, chiar am vazut nu mai stiu unde, e probabil, chiar cred, bla bla.....
Deci ``exprimarea``!
Aceasta postare a fost editata de HESS: 08 January 2008 - 11:47 PM
Postat 09 January 2008 - 12:03 AM
fantoma20, la 9 Jan 2008, 00:01, a spus:
Tu stii cel mai bine ce usor e sa nu ai 18 ani si sa spui ca ai, dar mai sunt si alte chestii ce nu le stii! Si cand dai enter la pin/card, pierzi banii! :( tot cu manutza!!!
Aceasta postare a fost editata de HESS: 09 January 2008 - 12:05 AM
Postat 09 January 2008 - 05:39 AM
Daca e sa ne luam dupa site-ul unde se afla si dupa denumire, lucrurile ar parea clare
la prima vedere. Ce s-a dovedit de fapt a fi, e cam altfel. Motivele principale le stiti si
nu vreau sa insist asupra lor: lipsuri materiale, legi restrictive, ambitii personale, cunostinte limitate.
Un alt aspect negativ este lipsa de pe forum a celor angrenati in activitati organizate, care
ar fi putut sa "puna punctul pe i" in numeroase cazuri. Cauzele pentru care nu vin sunt multe si una dintre ele este aceea ca subiectul care domina pe forum si anume motoare mari pentru rachete "experimentale" nu prezinta interes pentru ei.
<<Foarte bine, sa-si vada de treaba lor, noi aici discutam chestii serioase, lucruri mari dom'le, folosim formule, simulatoare, nu cumparam chestii gata facute, ar fi sub valoarea noastra, noi vrem altceva. Noi vrem fibra nu hartie, carboane nu jucarie. Ce se tot leaga de noi ca de fapt nu avem ce ne trebuie si ca nu traim in realitate, ce conteaza, noi traim din plin in realitatea virtuala! In Second Life unu chiar a facut o racheta de zahar cu care ajuns pe Luna!! Ce daca ei castiga Cupe Mondiale in serie in vreme ce noi n-am lansat nici o racheta anu trecut, la noi e greu nene, nu ca la ei cu corpuri din carton si varf de plute.>> :(
Scris adanc!
Las-o mai moale Dextere ca macane. V-am mai spus, faptul ca nu stiti ce se foloseste la “chestiile alea mici†nu da dreptul la generalizare. Pur si simplu sunteti complet pe langa. Oamenii aia folosesc acele materiale pe care le considera mai potrivite, nu se duc sa se mandreasca ce destepti sunt si ce scule tari au. Rezultatul conteaza. Modelele servesc unui scop precis, dupa niste reguli unanim acceptate si sunt incercate in conditii reale, poate de zeci de ori si perfectionate an de an, nici un program de calculator nu poate face asta, cu atat mai putin unul de 20 de dolari! Progresele, mai ales in ultimii 15 ani sunt enorme, ca rezultate vorbesc.
Si uite asa, directia forumului lipsind cu desavarsire asta e normal sa fie probleme. Unele lucruri pur si simplu nu pot fi facute dat fiind conditiile concrete si asta inseamna ca daca nu poti s-o ai pe Claudia Shiffer trebuie sa ramai burlac toata viata? (sa nu zic alteva...). Fa si tu ce poti ! Nici forumul nu poate fi viabil cand doar 2-3 cel mult ar fi cu adevarat interesati sa construiasaca ceva mare. V-ati gandit oare, ce faceti cu o racheta mare?
Experimente "stiintifice", reinventarea rotii?. E intr-adevar greu, trebuie multi bani si mai ales multa competenta, in plus trebuie in primul rand motivatie. Hai sa o gasim !
Ignoranta- de ambele parti este de asemenea paguboasa. Sunt intr-adevar foarte multe lucruri interesante la la experimentale, asa cum sunt si in domeniul clasic al modelelor, nimic n-ar trebui neglijat. Realitatea este de asa natura incat cel de al doilea domeniu e mult mai usor de abordat aici si acum si permite accesul mai usor catre ceva mai mare, prin cunostintele si relatiile obtinute.
Pariez ca daca acum, v-ati trezi ca aveti un motor "adevarat", de 2 kile si ca trebuie sa construiti o racheta, cei mai multi, daca nu toti ar da din colt in colt, pai din ce sa fac corpul, dar aripile, ajunge o lingura de pulbere ptr catapultare, sfoara asta oare tine destul, dar nodul dublu? Astea sunt lucruri care se invata in timp, pe jucarii mai mici cu care daca dai de pamant nu conteaza, pana stii cum se face.
Ei, dar daca nici din alea mici nu sunt, totul se reduce a vorbe.
Sunt deja destule informatii pertinente pe forum despre ce si cum. Sunt absolut suficiente
pentru motoare si rachete mici, ba chiar si pentru mai mari. Trebuie pus capu la contributie si eu zic ca e suficient, nu are rost sa repetam de fiecare data ca nu trebuie verificat rezervorul de benzina cu chibritul. Stabiliti ce credeti ca puteti face, dati-i drumul.
Chestia cu ordinea, interdictiile, pedepsele, bla, bla e o copilarie. Niciodata prohibitia n-a rezolvat problema, ba din contra, a acutizat-o. Nimic din ce s-a discutat pe forum nu este “originalâ€, totul si inca mult in plus se afla de mult pe Internet, prin carti, e la liber adica.
Disclaimerul ala e foarte bun, poate fi facut inca si mai bun iar cine si-o cauta cu lumanarea, si-o va gasi pana la urma!
Intotdeauna oamenii au o parere buna despre propria persoana, cum fac ei e cel mai bine, intra mereu cu fruntea sus in biserica. E tare greu sa accepte ca s-ar putea sa fie si altfel.
Trebuie sa se loveasca cu capul de pragul de sus sa sa-si dea seama ca parca ceva nu e in regula cu ei. Fara discutiile astea in contradictoriu nici aici pe forum nu s-ar progresa.
Postat 09 January 2008 - 08:38 AM
Dexter_Jr, la 8 Jan 2008, 20:59, a spus:
n-am vazut pe cineva sa foloseasca materiale compozite, un soft CFD (daca tot sunt asa de "optimizate") sau ceva mai rasarit. nu sunt facute cu tehnologia de acu 30 de ani, din hartie rulata si lipita cu aracet.
dimensiunile sunt incredibil de mici. din cauza asta nu se poate monta in ele un altimetru decent ca sa stii exact unde ai ajuns si se merge pe metoda cu teodolitu'. si daca ala care e la teodolit ti-a pierdut-o din vedre ai papat caca ca ti s-a dus munca naibi.
Nu e dracu chiar asa de negru. trebuie doar putina disciplina si rabdare.
Dex
Dexter, exprimari mature de genul "ai papat caca" parca nu cadreaza cu posibilitatile tale.
Ca o paranteza, nu se foloseste un teodolit, se folosesc trei, din motive strict tehnice, cel putin asa a fost in competitii. La campionatele de rachete mici cum le numesti tu, se foloseste probabil si hartie rulata cu aracet (ma indoiesc de realitatea afirmatiei) dar cel mai mult materialul compozit, in diferitele lui forme. Deasemenea afirmatia "n-am vazut pe cineva sa foloseasca materiale compozite" nu are nici o valoare. Nu ai vazut inca multe din jurul tau, atat din viatza de zi cu zi cat si din domeniul rachetelor. Nu e bine sa ne autoerijam in polul rachetismului romanesc.
Tehnologia de acum 30 de ani nu este depasita in ceea ce priveste modul de proiectare al rachetelor, sa recunoastem ca cele mai multe rachete si descoperiri in domeniu s-au facut pana acu 30 de ani.
Aici, cu scuzele de rigoare, mi-ashi permite sa il contrazic putin si pe Liviu123: softuletele alea de douaj de bani poate nu sunt riguroase, insa vin in sprijinul celor care inca nu au acumulat destula experienta in domeniu dar care din lipsa de sustinere (nu mai exista profesorii si cluburile de odinioara) doresc si fac si ei ce pot. Te pufneste rasul astazi cand vezi ca de la nasterea forumului, cei din tara ce scriu in el, au facut doar caricaturi si reinventarea rotii, nici o racheta care sa arate ca stim si noi sa facem ceva, in comparatie cu tot ce s-a facut si dezvoltat ani in urma, faptul ca Romania era in clasament in primii trei in lume la europene si mondiale (asta inca mai e, dar in virtutea inertiei, nu cu amploarea de odinioara...fac o comparatie fortata cu traiectoria gimnasticii romanesti)
Vorbim discutii, ca sa folosesc un jargon de baiat de baiat.
Restrictionarea pe subforumuri cu parole, nu cred ca isi are rostul. Rezolvarea ramane in maturitatea moderarii pana la urma, si cred ca subiectele dezbatute pana acum care au ramas in forum accesibile reprezinta o baza de date reala daca cineva doreste sa o cearna. Maturizarea forumului de rachete mai dureaza, insa atata timp cat asa cum au scris mai sus doua persoane pana acum, userii inca sunt putini si nu sunt cei reali (cei cu potential, care exista si fac performanta la orice nivel in Ro inca nu au scris pe aici, dar poate macar ne citesc).
Deci, in final, eu propun sa nu se schimbe nimic in structura forumului, pentru ca tichia de margaritar ii mai lipsea chelului.
Ia mai urati mai flacai!!!
Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 09 January 2008 - 06:17 PM
Cu rabdare si ciocan.
Postat 09 January 2008 - 01:20 PM
Marinaru, la 9 Jan 2008, 12:47, a spus:
HESS, la 9 Jan 2008, 13:42, a spus:
1. Rubrica noua
2. Acces restrans
3. Sanctiuni drastice
4. ``Exprimarea!``
5. DA/NU legea 406/2006
De acord?
NU!
Consideri ca e mai bine asa, cu "informatia" la liber?
Postat 09 January 2008 - 05:47 PM
Marinaru, la 9 Jan 2008, 13:29, a spus:
HESS, la 9 Jan 2008, 14:20, a spus:
Marinaru, la 9 Jan 2008, 13:47, a spus:
Marinare, hai sa fim seriosi! Despre ce maturitate vorbesti cand unu din ala, de care tot vorbesc eu aici, si de care vreau eu sa ne ferim, deci unu din ala pune intrebari stupide si sta ochi si urechi sa prinda el o ``chestie noua si mai accesibila `` pentru a o aplica in ``treburile`` lui????
Chiar Dexter asta e Dumnezeu, sa stie el ce are fiecare tampit in cap si sa-l ``sara``, chiar asa ``paranormal `` e sa-si dea seama cand sa stearga ceva ca in acel moment citeste unu din asta nu stiu ce?
Cat despre maturitatea lui Dexter, nu te supara ca te contrazic, dar eu consider ca este foarte matur. Stii bine ca si eu m-am mai luat cu el, dar eu nu port pica si recunosc niste chestii. Daca e necesar, desi nu cred, pt ce am spus legat de Dexter, pot veni cu argumente. Ii respect pe toti de aici, care au valoare. El are, chiar daca unii pufaie acum pe nas pt ce am spus.
Tie nu iti spun nimic, pt ca ti-o iei in cap... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif :(
Asta tot toc eu aici, daca e posibila cumva ``IZOLAREA`` unor informatii ``mai sensibile`` de unii.
Chiar nu simti ca ranjesc pe la colturi ca nu suntem in stare sa le-o facem? :lol:
Aceasta postare a fost editata de HESS: 09 January 2008 - 05:53 PM
Postat 09 January 2008 - 05:58 PM
Deasemenea, valoarea este si in ``fapte`` :lol:
Si eu stiu cum zboara Saturn, dar asta nu inseamna mai nimic.... practic (.....)
Aceasta postare a fost editata de HESS: 09 January 2008 - 06:06 PM
Postat 09 January 2008 - 06:04 PM
1.Subiectul asta va avea 1500 de accesari in 3 ZILE!
2. Cu toate astea, de ``vorbit`` vorbesc max 20 de colegi!
Ce ``mirosi`` tu, asa ca veteran, legat de asta, ca eu poate nu am atata experienta....?
Aceasta postare a fost editata de HESS: 09 January 2008 - 06:08 PM
Postat 09 January 2008 - 06:21 PM
Nu te supara, discutia asta a avut loc deja pe acest forum. INAINTE ca sa fie actualul moderator in functie.... Rezultatul? A aparut acel disclaimer si personal citesc mai putine postari legate de pocnitori, bombitze si alte "chestii" artizanale. Asta nu este nici macar 50% rezultatul dezbaterii vechi, ci al aplicarii legii. Anul trecut mai putine pocnitori pe strada, anul asta doar pe 31.12.2007 ora 23,50. In rest, nimic. Nu carbid, nu alte artificii pana atunci.
Daca ne intrebam de valoare, sunt doua criterii:
1. rezultate in competitii/experienta.
2. teme de cercetare/dezvoltare in domenii mai neconventionale, zaharel, compozite, electronice.
Multi care satisfac aceste criterii NU (mai) scriu aici sau oriunde. Din pacate.
Asa ca despicarea firului in 4 nu duce la nimic nou. Numarul de accesari tocmai asta arata: colegii spera in ceva nou si concret in directia asta, dar cand vad vorbe, nu posteaza ca nu au ce!
Sa speram ca se vor gasi solutii legale si pentru acest sport, si nu vor mai fi acordate ban-uri pentru tembelism/teribilism la aceasta sectiune.
Costel
Postat 09 January 2008 - 06:28 PM
Asa ca despicarea firului in 4 nu duce la nimic nou. Numarul de accesari tocmai asta arata: colegii spera in ceva nou si concret in directia asta, dar cand vad vorbe, nu posteaza ca nu au ce!``
Ce tare imi place ce ai scris. Si? De ce sa ramana doar vorbe? De ce sa nu fie ceva nou la care spera si cei de care spui? De cine depinde, nu de cei de aici?
De ce sa constatam doar si sa spunem `` s-a mai discutat``, ce sa facem, etc... Hai sa fie cum ar dori toti!
De ce trebuie sa astepti nu stiu ce anexa la lege, cand poti sa faci ceva acum? Ce sa facem? Voi sa propuneti/hotarati!
Postat 09 January 2008 - 06:42 PM
Citeaza
De ce trebuie sa astepti nu stiu ce anexa la lege, cand poti sa faci ceva acum? Ce sa facem? Voi sa propuneti/hotarati!
Constatam ca nu e nimic nou sub soare, din pacate. Si aceleasi intrebari/doleante, aceleasi framantari. Pana azi neimplinite de doi ani indiferent de moderator. Scuze, la care "TOTI" te referi? Ce criteriu trebuie sa indeplineasca acesti "toti" ca sa fie un vot valid pentru o propunere oarecare? Ca sa fie semnificativ, nu doar de fatada! Acum Nu poti face mare lucru din pacate, decat sa te inscrii intr-un club de profil. ( ce raritate cluburile de racheto...) Asta inseamna "ADIO" zaharel, electronic devices si miscare de amatori. Care dealtfel e si obiectivul urmarit de autoritati in domeniul asta. Nescris.
Concluzia? Ramane ca in tren!
Costel
Postat 09 January 2008 - 07:12 PM
No-offence, dar subiectul ar trebui sa se inchida aici.
Nu exista solutie, izolarea pe un forum nu e o solutie. Chiar daca in IPB se poate seta sa nu vada nimeni continutul discutiilor pana nu se logheaza, interdictia dispare dupa logare/inregistrare. Ceva rezultate se obtin prin monitorizarea discutiilor cu atentie, eliminarea rapida a aberatiilor si atentionarea celor in culpa. Tocmai lipsa de timp pentru asa ceva l-a determinat pe Bitex sa iasa de la moderarea acestui forum inaintea lui dexter. Ne asteptam cu totii ca acesta sa treaca la treaba in sensul celor discutate si la numirea lui, si chiar in acest subiect.
Dupa parerea mea, continuarea discutiei prin lamentari si "ce ar fi daca...", "sa facem!", etc. e pur si simplu o pierdere de timp. In timpul acesta cei care fac ceva constructiv poate vor avea timp sa puna ceva realizari concrete.
Costel
Postat 09 January 2008 - 07:21 PM
Sincer, chiar nu ma supar. Si tot sincer spun ca am sperat sa se poata face ceva. Si eu am pierdut timpul, deci si mie imi pare rau.
As vrea sa te intreb ceva legat de ``...poate vor avea timp sa puna ceva realizari concrete. ``
Vor mai fi? Nu daca vor mai exista, ci daca le vom mai vedea aici, pe forum?
:lol:
Postat 09 January 2008 - 07:37 PM
Bafta!
Costel
Postat 09 January 2008 - 07:55 PM
bitex, la 8 Jan 2008, 22:00, a spus:
Daca se primeste acordul pentru o noua sectiune e OK, daca nu, e cam la fel. Aproape ca nu-i corect ca in spatele activitatii de rachetomodelism sa se ascunda altceva.
Cam asta gandesc acum.
PS. Si asta din simplul motiv ca rachetomodelismul nu e in afara legii si nu e nici ilegal si nici interzis si nici imoral si nici nu ingrasa.
Asta e ultima si cea mai buna solutie!
Daca se va rezolva ceva din propunerea asta va fi bine si voi inclina sa te cred ca ``...vor posta``.
Eu totusi mai sper!
Postat 09 January 2008 - 08:05 PM
Sa vedem cum se concretizeaza acestea, pe dexter cu un ton moderat si mult mai activ la sectiunea aceasta.
Sa ne uram de bine!
Costel
Postat 09 January 2008 - 08:18 PM
Ar fi CHIAR CULMEA :lol: Pai eu pe astia ii acuz, de astia vreau sa scap, pt ei este si numele subiectului, si ar indrazni sa deschida ciocul sa intrebe iar de pocnitori? Pai eu propun ``excluderea directa si definitiva`` a lor si ei ar fi prosti sa o faca chiar aici, in vazul tuturor???
Nu, ei stau cumintei si rad acum, de fapt nu prea rad ca am inchis subiectul cu propergolii, si ii cam interesa..... :(
Aceasta postare a fost editata de HESS: 09 January 2008 - 08:24 PM