nionescu, la 8 Jan 2008, 22:38, a spus:
La prima barca am alimentat toate piesele enumerate mai sus (receptor R136 40 Mghz ) cu Gp acc. R20 x 6 buc.
deci am 9 V, NU?
De ce nu s-a ars receptorul (am inteles ca servourile primesc din receptor 4,8V deci nu se puteau arde) care a fost alimentat cu 9 V?
Poate sa mearga aproape adica 10 m. si la o distanta de 150-200m. sa nu mai mearga, sau am avut noroc ca nu sa ars.
Multumesc si lui paulp pentru toate indicatiile!
Cum o sa alimentez receptorul la barca noua daca am acumulator Pb-acid 12V-10A ? (se alimenteaza prin cablul care iese din regulator si intra intr-unul din canalele receptorului, alimentez regulatorul fara sa alimentez receptorul sau trebuie sa fac cine stie ce circuit electronicsa ajung la 6V) Sunt in pom definitiv daca nu ma lamureste cineva!
...ai avut noroc ca nu ai ars receptorul;R136 functioneaza la 4,8-6V maxim.Alimentarea receptorului se face prin intermediul regulatorului ,tipul pe care il detii ,Jamara HF 40 are functie B.E.C. ,am scris in postul anterior ce inseamna,face alimentarea receptorului prin intermediul mufei pe care o bagi in receptor ,respectiv firul portocaliu este semnalul ,firul rosu este +5V ,iar cel maron -5V.,asa ca este inutil sa folosesti un alt pack de acumulatori pentru alimentarea receptorului.Regulatorul ia tensiune din bateria pb-acid de 12V si alimenteaza motorul,dar in acelasi timp stabilizeaza si un 5V pentru alimentarea receptorului si servourilor!Incearca sa te uitzi prin manualul statiei, si vei gasi specificatiile respective.