Firma MEHANO Calitate mai buna sau mai proasta ?
Postat 28 November 2003 - 09:13 AM
Sa fie cele de la PICO contrafacute ? sau au inceput sa dea rasol la marfa mai ieftina, vor sa vanda doar locomotive la 100 euro bucata etc etc.
Ce parere aveti de MEHANO ?
Postat 28 November 2003 - 10:04 AM
Nu stiu ce sa-ti povestesc despre PICO.....foarte posibil sa fie contrafacute sau sa fie gama pentru copii....cu toate ca in toate cataloagele PICO, modelele lor arata beton iar loco-urile pe care le-am avut de la ei erau de buna calitate.
Despre Mehano - sunt super meseriasi... nu stiu daca in Romania au ajuns cele mai bune modele ale lor (sau mai bine zis gama hobby nu cea jucarii care este mult mai ieftina) dar am vazut niste locomotive cu aburi facute de ei si vandute in State sub alta marca care sunt foarte reusite.
Bafta.
Postat 02 December 2003 - 04:49 PM
Asa se face ca vagoane sau locomotive realizate cu matrite foarte fine, in cele din urma capata un aspect de "jucarii ieftine" datorita modului de folosire a culorilor.
Iata mai jos un exemplu cat se poate de elocvent, si ma voi referi la perechea de vagoane macara+tender inclusa in setul "CSX Special Train" (de gasit in magazine in aceasta perioada). Vagonul macara este dotat cu o mecanica ingrijita, cu scripeti functionali actionati cu fire pentru pozitionarea pe verticala a bratului si a carligului, are o greutate considerabila, astfel incat nu se dezechilibreaza de pe sine la rotirea in lateral a bratului, si mai are boghiuri echipate cu 3 osii. Suprafetele vagonului prezinta deasemenea tot felul de conducte, regulatoare, distribuitoare, balustrade, usi cu manere, scarite de acces, lampite, nituri, etc, deci sunt extrem de detaliate. Insa dupa cum se vede in poza de mai jos (luata de pe ambalaj) culoarea galben-pai uniforma -de sus pana jos- a plasticului indeparteaza orice urma de realism.
Aceasta postare a fost editata de CristianM: 02 December 2003 - 08:50 PM
Postat 02 December 2003 - 06:22 PM
Nu m-am putut impaca cu aceasta situatie pentru ca simteam ca respectivele piese dispun de "potential", asa ca am apelat la un baiat talentat, pasionat de micromodele si el, si i-am pus la dispozitie aceste vagoane pentru a le efectua un "tunning" - o baie de realism de care aveau nevoie cu prisosinta.
Vreau sa va spun ca dupa aceasta operatie, efectuata cu migala si cu multa arta pe parcursul catorva zile, si folosind materiale de calitate destinate special machetelor, Silviu le-a schimbat aspectul in mod radical, iar eu, reintrand in posesia "noilor" vagoane, nu mi-am putut desprinde privirea de la ele cateva ore bune!!!
Pur si simplu parea ca poposisera pe masa mea direct din depou!!!
Iata care sunt in principiu operatiunile efectuate de Silviu:
-subtirea prin pilire a anumitor elemente redate initial cam grosier: scaritele de aces si balustradele;
-vopsirea cu negru a ramelor ferestrelor, a manerelor, balustradelor (dar finut, numai in exterior, astfel incat chiar par "desprinse" de corpul vagonului)
-vopsirea cu gri inchis mat a acoperisurilor;
-aplicarea de tente "ruginii" in zonele metalice precum grilaje, scripeti, etc,
-adaugarea printr-o vopsire adecvata a tentelor de uzura pe pavimente, pe elementele de imbinare, pe suprafetele laterale;
-vopsirea cu o culoare de rugina a boghiurilor;
-montarea de "geamuri" de plexiglass la ferestre (au adus un plus extraordinar de realism);
-acoperirea intregului ansamblu cu lac mat.
In pozele atasate mai jos (si in mesajele urmatoare) veti putea urmari si voi aceasta schimbare uluitoare de look a vagoanelor fabricate de Mehano!
Postat 03 December 2003 - 10:32 AM
Pe mine chiar ma enerveaza chestia asta cu machete de jucarie si machete pentru adulti. Unde e pragul ? de unde stii ca unele sunt asa iar altele sunt altfel ?
Dupa cum mi-ai aratat, ai reusit sa faci niste bijuterii de machete si la un pret mult mai mic decat daca erau PICO. Eu cred ca aici e doar renume PICO altceva nimic.
Postat 06 January 2004 - 10:42 AM
Am gasit o firma in SUA, se numeste IHC, ( International Hobby Corp. ), la care nu ii stiu pagina web, dar lista ei de produse poate fi gasita la dealeri prin google. Firma IHC cred ca este firma mama pentru MEHANO.
Postat 26 February 2008 - 09:40 AM
Postat 26 February 2008 - 09:52 AM
Postat 26 February 2008 - 10:46 AM
Comparatia Piko vs Mehano nu e corecta , e ca si cum ai compara mere cu pere , deoarece mehano produce mai mult trenuri americane iar piko europene. In afara de asta la ambele firme exista varianta hobby si varianta profi , deci comparatia trebuie facuta la produse din aceeasi categorie. La varianta "hobby" vagoanele mehano sunt in general foarte usoare si unele au roti de plastic. Piko arata ceva mai bine la aceata categorie, roti metalice , dar vagoanele de persoane nu au scaune decat la versiuni de "colectie".
Locomotivele cu aburi facute de Mehano mi se par mai realiste , dar din pacate oferta e numai cu americane. La Piko au europene, realizate cu multe detalii dar nu imi place ca au tractiune in tender.
Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 26 February 2008 - 10:58 AM
Postat 06 April 2008 - 11:11 PM
Postat 06 May 2008 - 10:50 AM
distribuitori pentru Romania, din cate stiu eu importatori directi, sunt cei de la firma Aditura Aquilla 93 Oradea, care vand si alte jucarii si jocuri educationale pentru copii.
Sistemul lor este de vanzare cu discounturi pentru firme la cantitati mari, de aceea preturile pot fi chiar mai mari decat la magazine de mana a doua.
Oferta este oricum destul de slaba fata de ceea ce produce Mehano.
Treaba sta in felul urmator, la productia de modele feroviare:
- Mehano si Piko realizeaza atat modele de hobby cat si de colectie, care evident sunt mai scumpe
- Roco si Liliput realizeaza modele de colectie cu preturi mai mari
Pentru cei interesati de Mehano, consider ca este un bun inceput, mai ales daca se practica si un tunning al "jucariilo" astfel incat sa se apropie de cele din gamele de colectie. Nu se pot face comparatii intre diferitii producatori de material rulant, deoarece fiecare se adreseaza unei piete specifice, de regula se poate face doar o analogie intre Mehano si Piko la nivel de modele hobby.
Astfel produce Mehano se pot cumpara din magazinele de jucarii din orase, sau din lantul diverta, unde se gasesc la preturi foarte mari, sau de pe net. Atentie insa ca si aici sunt foarte multi tepari.
Fara a vrea sa fac reclama, sintetizez ceea ce am observat in ani de zile:
- machete feroviare luati cu incredere de la jucarii.com.ro sau trennet.ro unde se ofera preturi biune, rapiditate, sompetenta
machete de alta natura de la machete.ro sau parcmodels, cu aceleasi atribute ca mai sus
Pe net se gasesc la preturi bune atat startseturi absolut necesare unui incepator cat si modele de vagoane si locomotive care nu sunt disponibile in startseturi, precum si o gama larga de sine si macaze. Vagoane de calatori la preturi bune se gasesc realizate de firma Piko, existand si posibilitatea de a creea compatibilitatea intre sinele mehano si piko.
Postat 06 May 2008 - 10:56 AM
Modelistii feroviari si nu numai folosesc cu succes materiale din categoria "light" adica mase plastice si cartoane de diferite tipuri si grosimi. Se pot folosi materiale "de pe langa casa" sau cele profesionale, gasite de cumparat la magazinele de modelism sau arhitectura.
Iata cateva exemple:
- forex, un materia plastic extrem de versatil din punct de vedere al prelucrabilitatii si vopsirii, se poate modela usor fiindca sa preteaza si la gravari cu un zgariac, ceea ce permite simularea de profile sau materiale diverse (de exemplu sipcile de lemn dintr-o structura), se gaseste in grosimi de 1, 2, 4 sau mai multi mm
- plexiglas transparent sau colorat, in diferite grosimi, destul de scump insa
- carton dur de 1 mm de tip passpartout, foarte util la realizarea de constructii feroviare de tip poduri sau imobile
- carton de tip mucava, utilizabil pentru structura de rezistenta
Forexul este un material cu care m-am jucat de altfel si la realizarea (inca in faza de constructie) a unei machete navale dupa planurile de carton
Se utilizeaza materiale subtiri, pentru ca este destul de dificila simularea dimensiunilor specifice unei scari de 1:87 care este scara "mare" din modelismul feroviar.
#28 Guest_Prognoza_*
Postat 21 June 2008 - 07:39 AM
Aceasta postare a fost editata de Prognoza: 21 June 2008 - 07:41 AM
Postat 23 June 2008 - 06:35 PM
Poate il stiti si sper sa nu supar pe cineva:
http://www.micromark.com/
Sunt multe lucruri interesante....parerea mea.
Postat 25 June 2008 - 10:00 AM
Podul este frumos. Poate ne dai si planurile... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif