Modelism - RHC Forum: liniste? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

liniste? .........

#1 Useril este offline   HESS 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 955
  • Inregistrat: 08-October 07

Postat 17 December 2007 - 08:47 PM

Nu se mai fac rachete? :lol: Nu se mai discuta nimic, nu a mai facut nimeni nici o inovatie, ceva in domeniu?
Nici un test, lansare, ceva nou???

:D :D :( :(
GAZ PE APA- sentiment de nedescris!
0

#2 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 17 December 2007 - 09:02 PM

probabil legislatia in domeniu care ne ajuta extrem... :lol:
flying is my life...
0

#3 Useril este offline   HESS 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 December 2007 - 09:10 PM

Credeam eu ca prostu` ca un rachetomodel totusi nu e o b***a, dar in ziua de azi, unora si o clatita li se pare un ex... plastic.
Poate vor restrictiona si guma de mestecat, ca daca ai putina stiinta o poti folosi si p`aia sa faci o......... :lol:
Poate si cartonul, ca si o macheta poate pana la urma sa zboare....
Sa furam, ca e <mai> legal la noi, decat sa faci un motor...

Aceasta postare a fost editata de HESS: 17 December 2007 - 09:12 PM

0

#4 Useril este offline   HESS 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 December 2007 - 09:42 PM

Pentru aia cu ea (legea) in mana:

Bumbac, butelii GPL, butelii O2, butelii He, benzina, polietilena, nitrolac, n substante chimice de la magazinele metalo-chimice, n tipuri de ingrasaminte la saci,bile de rulmenti, perhidrol, si alte produse care nu-mi vin acum in cap, iar pe unele e mai bine sa nu le enumar, DAR SE GASESC PE TOATE DRUMURILE...
Chiar si ``niste`` vopseluri, chiar si <rumegusul> strungarului......
Astea sunt peste tot si toate sunt LEGALE : le poate cumpara oricine cand si cat doreste.

Ce dracu e greu de inteles? Cine o musca si face ce nu trebuie plateste! Dar pana la situatia de a interzice nu stiu ce substanta ce ii tebuie lu` Gigi
Laser sa-si faca o fosila de motoras, eu nu vad decat PROSTIA unora incapabili de a intelege ca si butelia masii poate pocni.
Pe langa ei, nici eu nu am inteles ceva: cum dracu au ajuns astia acolo??? :lol:
0

#5 Useril este offline   liviu123 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 15-October 06

Postat 17 December 2007 - 10:04 PM

Domnu' coleg (de hobby ca sa zic asa), situatia ar fi cam asa, referitor la mesajele anterioare, mai ales al doilea: faptul ca nu vezi mare lucru pe forum nu inseamna ca in realitate nu se intampla nimic. Un motiv este ca aceia care activeaza de mai multa vreme au invatat unele lucruri, printre care de a nu bate toba prea tare pe subiecte sensibile. Vrei nu vrei ESTE un subiect sensibil, in conditiile in care intr-adevar legislatia nu lasa prea multe sperante si in eventualitatea ca cineva chiar s-ar impiedica de ea.
Nu stiu ca vreun rachetomodelist sa fi fost luat vreodata serios la intrebari referitor la rachetele construite sau lansate, dar persoane "ascunse" pentru detinere sau fabricare de substante interzise sau periculoase da. De aceea eu am insistat in cateva randuri ca in masura posibilului sa se dea o oarecare tenta de legalitate, in sensul desfasurarii activitatii in mod organizat, inregistrat, in cadrul unui club existent sau prin crearea unuia nou. Cum se pare ca acestea sunt prea greu de rezolvat, urmarea este aceasta situatie confuza.
Nu vad de ce, din moment ce la nivelul UE sunt permise activitati de genul rachetomodelelor sau rachetelor de amatori, mai mult decat atat, exista atatea magazine care comercializeaza la liber tot felul de motoare si materiale, deci nu vad ce ce in Ro aceasta activitate sa fie atat de restrictionata. Ar fi o explicatie- gradul de educatie al tineretului si mai ales masura in care se respecta sau aplica legile dar nu cred ca astea stau in picioare.
Cat despre lucrul efectiv, sezonul a inceput- si ma refer desigur la rachetomodelistii de la cluburi pentru care grija principala nu o reprezinta motoarele. Pe bune, daca luam litera legii nici astia n-ar avea voie sa faca prea multe.
Eu sunt convins ca cel putin 2-3 care sunt activi pe forumul acesta lucreaza de zor la rachete/motoare mari.
Nu ma pune la socoteala, eu oricum lucrez, acum 10 minute tocmai am vopsit un corp de 75 mm pe 1200.
Eu nu contez, dar ceea ce fac celalti 2-3 cel putin sa stii ca are valoare. Cei vedea !
0

#6 Useril este offline   HESS 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 December 2007 - 10:19 PM

Desi, sa fiu sincer, nu prea imi place modelul academic al introducerii pe care ai facut-o, inteleg totusi, ca in sufletul tau esti de acord cu esenta mesajului, ca totul aici este EXAGERAT pana la ipocrizie si intr-un fel sau altul si tie iti pare rau.
Cu educatia sunt de acord!
Si degeaba sunt magazine in UE, uite ca aici, se doreste sa se faca motoare cu ``manutele``.
Am citit cam tot pe aici pentru ca imi place domeniul, si ce ai prezentat tu imi place, dar imi sustin DUR ideea : se exagereaza! Si revin: cine face altceva, sa plateasca!
Si inca ceva: nu toti au posibilitatile unora, dar asta nu inseamna ca nu pot incepe de jos, asa cum sigur si tu ai facut-o pana sa ajungi la nivelul de acum.
Desii nu am fost prea coerent, vreau sa mai precizez ca stiu ca se lucreaza chiar daca nu mai iese nimeni ``la lumina`` deocamdata, dar incercam de curios sa ii provoc sa vad ce noutati mai sunt :lol:

Aceasta postare a fost editata de HESS: 17 December 2007 - 10:39 PM

0

#7 Useril este offline   liviu123 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 15-October 06

Postat 18 December 2007 - 07:15 AM

Incercarea ta este bine venita, iar eu am pus un pic de gaz pe foc, macar sa lumineze daca nu sa incalzeasca, stiti la ce ma refer. Numai ca mortu asta (unu frumos, cu ochii vii, vorba poetului) nu e chiar mort, chiar mai rasufla din cand in cand dar din pacate nu are destula putere sa se ridice, cineva sau ceva in trage cu usurinta in jos.
Sa va dau un exemplu: aici pe forum au fost prezentate mai multe metode ce construire ale motoarelor, adica materiale pentru carcase, retete, tehnologie, ceva dimensiuni. Unele din acestea au reprezentat reusite certe, altele au fost aproape.
Ce s-a ales de ele? Fiecare a incercat altceva, din diferite motive pierzandu-se nu numai timp dar irosindu-se experienta celorlalti. Poate ar fi fost mai bine sa se adopte una sau doua variante, care sa fie perfectionate in comun si poate acum ar fi existat - daca nu serie- cel putin un numar de motoare cu care se putea face treaba.
Mai dau un exemplu de lucru anapoda. Ce sa ne facem cu baietii mai “exaltati” sau mai imprudenti, ca sa fiu mai bland, care sunt pe forum ( poate am imbatranit eu prea de tot sau m-au prostit americanii astia): adica sa vand substante chimice unuia care-si zice “Bomberman”, sau altuia “Nitro-bum-bum” sau … Cred ca sunt baieti de treaba care merita toata stima dar ce-o fi fost in capul lor cand s-au botezat asa? Stiti bine ca sunt si alti vizitatori ai forumului care nu vin din placere ci ca si sarcina de serviciu… Merita sa aiba obiectu’ muncii?
Se spune mai sus ca "aici se vrea facut cu manutele", nu cumparat. Asta este iar un motiv pentru care mortu’ nu prea rasufla. Uite ca e cam complicat cu facutul, dupa cum se vede. In lipsa acestuia nu mai ramane nimic. Folosirea motoraselor din comert ar permite acumularea de experienta care sigur va fi utila si pentru rachete mai mari. Chiar nu vad nici un sens sa se incerce de prima data motoare de sute de Ns.
"Cine greseste, sa plateasca" este un mod cam simplist de a gandi (luati Mailatu' de exemplu), indirect sufera toti, prin masuri si mai dure impotriva celorlalti. De aia rachetele mari sunt un subiect mai sensibil.
Cat despre exagerare, ipocrizie sau prostie de-a dreptul, ce sa mai vorbim, observatia e corecta. Merg insa mai departe decat sa enumer zecile de substante banale. Un aeromodel RC bine facut, aflat pe maini "bune" e incomparabil mai periculos din stim noi ce punct de vedere, dar nu e chiar evident pentru toata lumea. In schimb, o racheta scapata aiurea este ceva mai simplu, un pericol mai palpabil, usor de imaginat chiar si de un oarecare sef de post si sincer nu vad pe nimeni sa dea voie la asa ceva fara a avea asigurarea ca sansele ca lucrurile sa mearga prost sunt rezonabil de mici.
Legea pune tot la gramada, fara distinctie si asta este explicabil oarecum, de exemplu se poate foarte bine folosi un rachetomodel, facut dupa toate regulile, ca artificiu de anul nou sau ca pocnitoare sau mai stiu eu ce, departe de ceea ce noi intelegem prin rostul construirii lui. Poftim si dovedeste ca de fapt urmaresti altceva, ca esti de partea baietilor buni care se distreaza si ei cum pot. Nu prea ai cum sa explici, nici cui. De aia dau eu din gura ( mie mi-e usor, stiu) si o tot tin cu organizarea. Pur si simplu nu vad alta sansa. Altfel se va continua numai cu improvizatii si lansari pe ascuns.
0

#8 Useril este offline   HESS 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 December 2007 - 10:16 AM

"Nu prea ai cum sa explici, nici cui. De aia dau eu din gura ( mie mi-e usor, stiu) si o tot tin cu organizarea. Pur si simplu nu vad alta sansa. Altfel se va continua numai cu improvizatii si lansari pe ascuns.""

De acord ( :angry: ) .
Iar cu organizarea, nu e dificil, e imposibil mai ales in orasele fara traditie in racheto....
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu