Modelism - RHC Forum: Recensamant AERO - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Recensamant AERO Comentarii

#1 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 22 November 2007 - 11:35 AM

De fapt nu a fost un recensamant.. a fost un sondaj....

Din ce am numarat eu pana in momentul asta

La statii Futaba are 43 %

La motoare termice OS 26% si magnum foarte aproape cu 23%

La motoare electrice AXI si Roxxy foarte aproape 21 si 19 %

Foarte ciudat ma asteptam ca graupner sa fie mai multe .. mai ales ca toata lumea recomanda la toata lumea MX12.. si se vinde 6EXP :rolleyes:)

OS si magnum erau de asteptat.

La electrice ... totusi degeaba AXi si Roxxy sunt pe primul loc .. brushless-urile noname sunt garla TowerPro Welgard.. stiu sigur ca sunt din astea mult mai multe .. pasarea aia din foc a vandut in draci motoare din astea mai nou vad ca au bagat si axi.. Roxxy sunt 2 firme de vand si vad ca si-au facut treaba.

Fisiere atasate

DT
0

#2 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 November 2007 - 11:36 AM

Motoare termice

Fisiere atasate

DT
0

#3 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 November 2007 - 11:37 AM

Motoare electrice

Fisiere atasate

DT
0

#4 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 November 2007 - 11:41 AM

Chestia asta nu se vrea a fi neaparat adevarata .

Cam asa arata un sondaj facut de un amator. ... in mod normal daca extrapolam cam asta ar trebui sa fie situatia la nivelul tuturor aeromodelistilor.

Nu am alterat datele cu toate ca stiu ca mai sunt inca 4 modelisti cu motoare DA stiu ca mai exista motoare 3W , am vazut eu pe camp inca 2 motoare Saito dar e adevarat ca am vazut si multe multe OS-uri si nu au fost trecute . Sunt mult mai multi utilizatori de MVVS.. stiu sigur.

La numaratoare nu am trecut numarul de motoare.. ci nr de utilizatori de OS, FUTABA , AXI etc...

Liber la comentarii...
DT
0

#5 Useril este offline   Porumbeu 

• Girls in your town for night
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 09-July 07
  • Interests:discussion

Postat 22 November 2007 - 11:51 AM

Mai adauga la motoare si Raduga :rolleyes: eu cel putin am 2 motoare 7.5 cc si 5 cc
Daca un motor towerpro care trage 650g este 45ron ... logic ca sunt mai multe :)
0

#6 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1598
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 22 November 2007 - 12:04 PM

Ne-ai pacaliiiit! :) :rolleyes:

Zod, acum nu lasa treaba neterminata... Lasa inscrierile deschise, poate cei despre care stim sigur ca exista dar nu au scris se pot trece pe lista. Poate se va completa ulterior si cu alte date, canal, frecventa, etc. Statistic ne poate da o dimensiune a fenomenului RC, cum ar spune Mizzone. Si vom sti si catzi si unde ne ingramadim la zbor... :(

Bafta!

Costel

P.S. - referitor la ce scria Bogdan, NU trebuie completat cu ce a imbracat nevasta ieri, ce film am vazut aseara, stii tu... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#7 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 November 2007 - 12:27 PM

Recensamantul e deschis in continuare. Dar nu cred ca se va modifica semnificativ, eu totusi o sa il urmaresc si sa updatez statistica din primul post, la momentul asta asta e ce avem. Au votat 50 de oameni.. Inca nu pot sa imi dau seama daca in romania sunt 100 sau 1000 de aeromodelisti rc in romania. Multi nu vor sa scrie din cauza ca nu vor sa se amestece cu ciurli burli altii nu stiu de forum altii nu au timp sa se mai uite.. si sunt sigur ca sunt unii care nu au observat subiectul.

Nu e nevoie sa scrieti frecventa si canalul.. unii considera ca e mai bine, din motive de siguranta, sa stie doar ei frecventa si canalul.
Din acest motiv nu am cerut date despre asta.

Tot dintr-un motiv.. sa ii zicem "social" nu am cerut sa se dea modelul de statie sau motor.. Exista statie Futaba de 400 de ron sau de 6000 de ron.. Ar fi aparut iar disensiuni de genul "Ce ma te lauzi" asa e mai bine.
DT
0

#8 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1639
  • Inregistrat: 30-April 06

Postat 22 November 2007 - 02:01 PM

imi permit sa adaug ceva ZOD ...

motoarele alea eftine si proaste se vand ... pentru ca sunt ieftine... cand am de unde , dau pe un roxxy, sau un AXI , dar cand tre sa iau din 2 alocati (25 roni una) un BL...ce ma fac ? la fel si la cei cu slarile..daca dupa plata tuturor datoriilor catre stat, ramai cu 70 de roni pentru un BL , ce faci ?

statile insa sincer ...mult prea putine graupner si multiplex... si prea multe futaba ... dar sunt exact pe acelasi motiv... :rolleyes:

Foarte interesant "recesamantul" , @zod , felicitarile mele
KIT GUPPY
Ce e portanta? o floare ce se naste din viteza...
0

#9 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 22 November 2007 - 02:07 PM

Recensamantul nu e corect:
cunosc o gramada care nu (mai) scriu pe forum;
cunosc o gramada care nu (mai) scriu pe RHC;
cunosc o gramada care nu (mai) raspund la mesajele tale;
banuiesc o gramada carora li se rupe de subiectul asta;
banuiesc o alta gramada care nici nu stiu de forumul asta;
...si in general, gramezi, gramezi care nu au raspuns din diverse motive, dar ei pun pariu ca zboara.
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#10 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 22 November 2007 - 03:02 PM

BogdanStancu, la 22 Nov 2007, 15:07, a spus:

Recensamantul nu e corect:
cunosc o gramada care nu (mai) scriu pe forum;
cunosc o gramada care nu (mai) scriu pe RHC;
cunosc o gramada care nu (mai) raspund la mesajele tale;
banuiesc o gramada carora li se rupe de subiectul asta;
banuiesc o alta gramada care nici nu stiu de forumul asta;
...si in general, gramezi, gramezi care nu au raspuns din diverse motive, dar ei pun pariu ca zboara.

Nu poti sa-i impaci niciodata pe toti soro!!!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#11 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 November 2007 - 07:20 PM

RedBaron, la 22 Nov 2007, 14:01, a spus:

imi permit sa adaug ceva ZOD ...

motoarele alea eftine si proaste se vand ... pentru ca sunt ieftine... cand am de unde , dau pe un roxxy, sau un AXI , dar cand tre sa iau din 2 alocati (25 roni una) un BL...ce ma fac ? la fel si la cei cu slarile..daca dupa plata tuturor datoriilor catre stat, ramai cu 70 de roni pentru un BL , ce faci ?

Iti permit sa adaugi orice cu conditia sa nu mai fi asa defensiv.

Nu am atacat pe nimeni .. si eu am 3 motoare noname si doar 1 axi . Nu le-am trecut ca trebuiau sa fie pe modele functionale...

Sunt foarte bune unele dintre ele si le folosesc cu succes.

Si sa iti raspund la intrebare.. iti spun eu ce faci... Te lasi de modelism si te apuci de munca . Ce zici ?
DT
0

#12 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 November 2007 - 09:16 PM

ZOD, la 22 Nov 2007, 19:20, a spus:

Si sa iti raspund la intrebare.. iti spun eu ce faci... Te lasi de modelism si te apuci de munca . Ce zici ?

crezi tu ? daca toti ar face chestia asta cati modelisti ar mai ramane in RO ?
doar cei ce au salariile peste 1500 $ ...
care sunt destui , dar majoritatea ar trebui sa se lase ...
KIT GUPPY
0

#13 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 November 2007 - 01:22 PM

RedBaron, la 22 Nov 2007, 21:16, a spus:

ZOD, la 22 Nov 2007, 19:20, a spus:

crezi tu ? daca toti ar face chestia asta cati modelisti ar mai ramane in RO ?
doar cei ce au salariile peste 1500 $ ...
care sunt destui , dar majoritatea ar trebui sa se lase ...

N-ai inteles nimic.

Faptul ca nu ai bani sau ca muncesti pe putini bani, e numai vina ta, exceptie fac copii si pensionarii.

N-ai bani sa treci strada dar te plangi ca nu poti sa iti cumperi decat brushless ieftin ????? Care iti sunt prioritatile totusi ? Ce ti-ai propus pt viitor ? Faci ceva in sensul asta ? Nu crezi ca ar trebui sa ai rabdare si sa muncesti ca sa ai ? Vrei de-a gata direct ? E cam ciudat nu crezi ? Plus ca plansetul asta cu "n-am bani"..."sunt sarac nu iti pasa de mine" si alte din astea le aud la cersetorii de la marginea strazii de nu vor sa puna mana sa faca ceva. Daca saracia in loc sa te faca sa pui osu sa munceti pe tine te face sa plangi ca o baba inseamna ca ai o problema. .. Asta e reactia multora cand duc lipsa de bani .. in loc sa faca ceva se plang si sunt multi aici care fac asa. Sunt totusi spre multumirea mea destui care daca nu au bani improvizeaza, muncesc si tind la mai mult..

RedBaron te astepti sa iti plang de mila ? Si sa nu imi spui ca tu o duci rau ca esti de nu stiu unde .. stiu multi oameni care in loc sa se planga s-au apucat de munca si veneau din sate de nu exista pe harta si acum o duc foarte bine...

Asta e atitudinea generala a romanilor... se concentreaza mai mult pe autoflagelare decat pe a face ceva concret .. Oricum e bine.. daca nu ar exista din astia care stau si se autocompatimesc nu ar exista altii care sa se suie pe spinarea lor.

Iubesc capitalismul , liberalismul... ies la suprafata doar aia care au ceva in cap si care vor ... restul se asteapta sa le pice in gura.

Stai linistit cu privire la mine, am avut partea mea de lucruri naspa.. cand se rupea elicea de 5 euro de la planorul cumparat in rate timp de 6 luni de zile aveam impresia ca s-a terminat lumea.. dar oamenii evolueaza... din pacate cei ca tine nu ajung departe daca nu se trezesc la un moment dat.

Ca si incheiere pana la urma s-a trezit cineva , RedBaron , sa faca din sondajul asta o chestie cu care e mai tare si ce bani bagati in modelsim.. N-ai inteles nimic copile.. treseste-te pana nu e prea tarziu.

PS : Stiu pe cineva f.f.f.f respectabil si f.f.f in varsta care va bate la cur pe toti super modelisti ca tine si face avioane din resturi si nu l-am auzit NICIODATA plangandu-se.

Aceasta postare a fost editata de ZOD: 23 November 2007 - 01:24 PM

DT
0

#14 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 23 November 2007 - 03:14 PM

referitor la relevanta sondajului in ceea ce priveste proprietarii de Graupner-e, "din prima", fara sa ma gindesc prea mult, observam ca lipsesc din lista cel putin 6(sase!) statii Graupner (ale unora care chiar "activeaza"), ceea ce reprezinta cam 10% din totalul inscrierilor; astfel, relevanta sondajului, cel putin la nivelul emitatoarelor, devine extrem de greu de detectat.
in alta ordine de idei, ete ce se-ntimpla cind un demers de natura statistica nu e suficient de explicat ca scop si fundamentare, si, mai grav, se aluneca spre alte interpretari, mai mult sau mai putin rau/bine intentionate.
chiar asa: ce ai vrut sa ne zici cu aceste comentarii?
ca sa ne clarificam un pic!
bafta si minuni!

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#15 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 November 2007 - 03:43 PM

Nu stiu cum ai tras concluzia (din ton vad eu asta) ca ar putea sa fie ceva rau .

Eram curios pur si simplu cam cati aeromodelisti sunt cu adevarat din toti userii RHC-ului si cam ce preferinte au la statii si motoare.

Faptul ca unii nu scriu aici stiam de la inceput. Comentariile erau concluziile mele asa la ce am vazut ca s-a votat. Comentariile voastre.. sunt ale voastre.. sunt curios in continuare ce mai e de zis io as avea cateva idei de comentat pe langa.

Repet ca vad ca nu pricepe nimeni Chestia asta nu se vrea a fi neaparat adevarata . .. asta era unu din comentariile mele.

La scoala asa am invatat eu statistica.. la lectia cu sondaje (anu 1 si 2 de ASE cursul de statistica) . Datele le interpretezi fix asa cum iti vin. Astea sunt datele .

Voi ce credeti la recensamant in romania toti si-au declarat venitul adevarat? sau nationalitatea adevarata ?

Revenind aici.. Mizzone ca sa vezi ca exista un sambure de adevar... sti tu 6 graupner.. stiu si io 5 Futaba Dragos,Vlad,Cristi,Serban, Nicu si care nu au fost trecute.. UNde am ajuns cu numaratoarea ?

E doar o imagine a celor ce au vrut sa scrie..

Ce ma asteptam sa comentati ? Ca daca atatia au futaba de ex .. de ce ? si fiecare sa comenteze.. sau ca astia care au roxxy de ce nu au ales AXI ...

Ma asteptam la comentarii pe langa ce nu ma asteptam e sa nu isi puna nimeni problema de ex de ce cei cu motoare pe benzina DA,3W,MVVS nu prea au scris ? Sau de ce nu s-a impus un anume motor "noname" pe piata.. de ce sunt atatea marci ? Toate sunt la fel de bune ? ETc stiti ? lucruri legate de modelism si de sondajul asta.

De ce trebuie sa existe o chestie naspa si ascunsa la orice?

PS : Ideea cu sondajul e luata dupa FlyingGiants unde oamenii au votat si comentat la subiect chiar au discutat de ce unii au statii din alea si nu din alalete .. etc.. Nimeni nu si-a pus problema ca ar putea fi ceva rau.. nimeni nu a comentat aiurea.
DT
0

#16 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 November 2007 - 03:46 PM

mda... @zod tu nu ai inteles ce am zis io sau m-am exprimat gresit ...
nu vin de printr-un sat asa ca nu am probleme de genu..
si cum si tu ai spuso in categoria aia nu intra copii asa ca eu ma excludeam ...
NU AM VRUT sa fac subiectul asta intr-un subiect deja enervant cu " ai bani esti jmecher" ... !!! nu a fost intentia mea..
si iar s-a poluta subiectul pe care chiar il apreciez...

Citeaza

RedBaron te astepti sa iti plang de mila

wtf , am zis eu asa ceva ? ai de ce sa imi plangi ? :D :D

la faza cu prioritatile ai transformat discutia intr-una personala , si nu cred ca era locul ...
KIT GUPPY
0

#17 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 November 2007 - 04:08 PM

Buuun,
Hai sa ne dam cu parerea de ce aia cu motoare nus-de care nu au scris...

Hai sa ne dam cu parerea de ce unii din amicii din Oradea (ca sa dam doar un exemplu) nu au scris (Lajos, Vlad, Magnum si cati or mai fi, la fel ca si cei din alte orase). Nu l-am vazut pe kele sa scrie, desi el citeste pe nerasuflate (cam) toate subiectele. Nu am vazut nici un (alt) brasovean sa scrie. Baietii din Moldova (noastra nu a lor) nu au prea scris. De ce atata lume nu a scris?
De ce atatia, care erau activi odata impartind suturi in cur unora sau altor tabere in subiecte pe atunci fierbinti, nu s-au mai implicat? Hai, raspundeti, daca stiti.

Zodele, compari Robinson Helicopter Company cu flying gigantii? Ma faci sa ma rad.

0

#18 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 November 2007 - 04:17 PM

ZOD, la 23 Nov 2007, 15:43, a spus:

E doar o imagine a celor ce au vrut sa scrie..

aici ai zis-o bine.
Interpretati voi mai departe.

0

#19 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1553
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 23 November 2007 - 05:05 PM

BogdanStancu, la 23 Nov 2007, 16:08, a spus:

De ce atata lume nu a scris?

Pentru ca e pierdere de timp
Walter Born
rhc@born.ro
0

#20 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 November 2007 - 05:26 PM

Citeaza

Domnule Walter, eu scriu pentru ca sper sa se schimbe ceva. Orice initiativa de sistematizare/organizare eu o sprijin. In haosul in care traim cu totii, nu stiu cat de bine merge comerciantilor de profil! Si mai scriu pentru ca sunt de buna credinta, spun eu, iar un sondaj pe un forum unde particip cat ma duce capul ma obliga cumva sa raspund unui coleg. La fel am raspuns si la celalalt forum, cu F3A, si vad ce a iesit... :D Eu mai sper ca vreodata vom ajunge la un oarecare consens. Un pic din timpul meu cred ca merita sa-l pierd pentru o speranta....

On-Topic.
Personal prefer Futaba. Unul din motive tine de "filozofia" programarii. Adica pentru un anumit model am setate in acest program inclusiv trimm-ul din ziua respectiva, asignari, epa,expo,d/r. Si mai particular, folosesc FC18 pentru ca stiam cu ce este facuta si stiu cu ce se mananca. Si pentru ca e facuta intr-o vreme cand chinezarii nu existau pe piata. Nu am nimic contra chinezariilor care sunt vandute ca atare! Nu am o mina personala de aur...
Ma oftica teribil lucrurile scumpe care contin sub "brand" chinezarii ordinare...
Prin prisma altor alegeri, intr-un clasament tehnic as prefera un Multiplex, dar nu seria Royal, apoi un Graupner. Repet, astea-s preferinte PUR personale, aberante poate. Sunt ale mele doar.

Asa ca, BAFTA!

Costel

L.E. - Tot tehnic, am preferat intotdeauna receptoarele Graupner pentru PPM. Mult mai mici si elegant construite.

Aceasta postare a fost editata de pavcostel: 23 November 2007 - 05:54 PM

35 MHz, canal 60,62,78.
0

#21 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1553
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 23 November 2007 - 06:58 PM

pavcostel, la 23 Nov 2007, 17:26, a spus:

..eu scriu pentru ca sper sa se schimbe ceva...

ce adica sa se schimbe?
Walter Born
rhc@born.ro
0

#22 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 23 November 2007 - 08:55 PM

wabo1, la 23 Nov 2007, 18:05, a spus:

daca e pierdere de timp de ce mai tii in picioare forumul tau??
flying is my life...
0

#23 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 November 2007 - 08:59 PM

Citeaza

ce adica sa se schimbe?

Sa inteleg ca esti perfect satisfacut cu situatia actuala? Nu se face sa strig in gura mare ce as(am??) dori.

Bafta!
Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#24 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 24 November 2007 - 09:23 AM

Off topic: Terminati cu porcariile, nu e nici o pierdere de timp expunerea pertinenta a unei opinii in cadrul unui grup de aeromodelisti. Nu ne-am adunat aici sau pe alt forum sa ne impunem in fata altora ierarhia sociala sau clasa superioara sau sangele albastru ce ne curge prin vene. Ne-am adunat pentru ca ne atrage un hobby comun: modelismul. Comportati-va caatare.

On topic: Am preferat tot timpul statiile graupner pentru simplitatea meniului. Recomand tuturor incepatorilor mx-12 deoarece stiu ce probleme am avut eu cand nu stiam termenii uzuali (elevon, aileron, rudder, elevator, subtrim, expo, dual rate, etc) iar pe graupner puteai citi calumea numele programului in care esti. Pe futaba trebuia nu doar sa invat acesti termeni dar si abrevierile lor (care uneori sunt chiar ilogice) pentru a putea face un program competent pentru o zburataciune... Am folosit si receptoare futaba si receptoare graupner, dar am ramas la graupner exact pentru acelasi motiv expus mai sus: mai usoare si compacte. Nu suport R700 pentru cat de prost e facut dar tot am vre-o 4 pe modele care nu prea imi pasa. Consider ca trebuie mare atentie in alegea receptorului, atentie direct proportionala cu valoarea modelului. Nu vei pune un R700 pe un avion mare chiar daca ar avea un numar mai mare de canale, deoarece e nesigur, nu are failsafe si pierde semnalul la mare distanta destul de des.

Sper sa ajute pe cineva "pierderea mea de timp de aici" - NO comment.

Calin

0

#25 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 24 November 2007 - 02:52 PM

Kriminel, la 24 Nov 2007, 10:23, a spus:

Recomand tuturor incepatorilor mx-12 deoarece stiu ce probleme am avut eu cand nu stiam termenii uzuali (elevon, aileron, rudder, elevator, subtrim, expo, dual rate, etc) iar pe graupner puteai citi calumea numele programului in care esti.

Nu-i nimic rau sa invatam limbajul corect. Ne prinde bine mai tarziu.
Pentru Futaba se gasesc si receptoare pe care le gasesc excelente. De exemplu Berg. Usoare, iefine, si fiabile.
Dar pana la urma nu-i decat o chestiune de preferinte. Ambele sunt bune....parerea mea.

Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 24 November 2007 - 03:15 PM

0

#26 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 November 2007 - 11:55 AM

Se poate si asa ?, la 24 Nov 2007, 14:52, a spus:

Kriminel, la 24 Nov 2007, 10:23, a spus:

Recomand tuturor incepatorilor mx-12 deoarece stiu ce probleme am avut eu cand nu stiam termenii uzuali (elevon, aileron, rudder, elevator, subtrim, expo, dual rate, etc) iar pe graupner puteai citi calumea numele programului in care esti.

Nu-i nimic rau sa invatam limbajul corect. Ne prinde bine mai tarziu.
Pentru Futaba se gasesc si receptoare pe care le gasesc excelente. De exemplu Berg. Usoare, iefine, si fiabile.
Dar pana la urma nu-i decat o chestiune de preferinte. Ambele sunt bune....parerea mea.

nu scoate din context http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wink.gif

Recomand tuturor incepatorilor mx-12 deoarece stiu ce probleme am avut eu cand nu stiam termenii uzuali (elevon, aileron, rudder, elevator, subtrim, expo, dual rate, etc) iar pe graupner puteai citi calumea numele programului in care esti. Pe futaba trebuia nu doar sa invat acesti termeni dar si abrevierile lor (care uneori sunt chiar ilogice) pentru a putea face un program competent pentru o zburataciune...

Aia incercam sa scot in evidenta.

Numai bine,
Calin

0

#27 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 November 2007 - 01:17 PM

Nu compara MX-12 cu ORICE Futaba... De aici raspunsul lui Se Poate si asa. La unele scrie la fel ca la Graupner. Am avut MX-12 si e o statie cinstita de inceput. La fel pot sa spun si despre Futaba T6-EXXX. Tot cinstita este. MX insa e mai prietenoasa, mai intuitiva. In contextul in care comparam ACESTE doua statii, AI DREPTATE. La generalizare, insa nu e chiar asa. Traim in Romania, doar.

Bafta!

Costel

P.S. - nu stiu ce R700 ai nimerit... Eu le folosesc preponderent la planoare/motoplanoare si nu am avut probleme cu ele. Altii mai destepti ca mine le-au testat profi, si sunt Middle. Daca nu folosesti PCM, e o alternativa convenabila.
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#28 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 November 2007 - 06:19 PM

nu comparam cu orice fel de futaba. comparam cu futaba din categoria mx12. entry level. cheap.
Daca tu recomanzi T6-EXXX la un incepator fii convins ca ultima oara il mai vezi pe camp...

Cat despre r700 am 5, nu e rau dar nici top nu e, din nou, entry level.

Calin

0

#29 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 25 November 2007 - 06:29 PM

Milioane de scuze. Pur si simplu am vrut sa micsorez citatul. Mai bine nu-l puneam de loc.
Imi mentin pozitia ca pana la urma este o chestiune de gust si conjunctura ( promotii, reduceri de pret....etc.)
Uite la tanti din targ pana anul asta erau doar Futaba. Acum are pe tejghea doar JR.
0

#30 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 November 2007 - 06:52 PM

Citeaza

Daca tu recomanzi T6-EXXX la un incepator fii convins ca ultima oara il mai vezi pe camp...

Nu este adevarat. Sunt multe T4-Exx, pur si simplu pentru ca sunt ieftine. Si eu am inceput cu T6. Cred ca ar trebui sa ne oprim aici cu aceasta controversa. Va fi mereu comoditatea versus pret. Nu exista raspuns general. Fiecare cu ce vrea sau poate.

Citeaza

Cat despre r700 am 5, nu e rau dar nici top nu e, din nou, entry level.
Eu am zis middle la PPM, dupa ce spun testele. Deci suntem de acord macar intr-o privinta. Se poate mai rau la pretul lui.

Aterizari cu bine!

Costel

P.S. - scuze, dar nu mentionai nicaieri cine cu cine se compara... Daca nu am inteles eu, poate ca altii incepatori mai rau ca mine, nici atat. Bafta!

Aceasta postare a fost editata de pavcostel: 25 November 2007 - 06:54 PM

35 MHz, canal 60,62,78.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu