Se cauta Moderator AERO
Postat 01 December 2007 - 05:47 PM
Ce conteaza, fiecare apucam cat de cat sa ne satisfacem virusul, iar prietenii de la o varsta ti-i alegi singur, nu?
Bafta!
Costel
Postat 03 December 2007 - 01:20 AM
Postat 03 December 2007 - 10:28 PM
RedBaron, la 3 Dec 2007, 02:01, a spus:
Nu va modereaza nimeni, nici macar Silviu. A modera inseamna altceva. Pana acum nu prea s-a "puratat" asa ceva pe forum.
Ce facem noi moderatorii actuali, e doar curatenia de primavara. N-am vazut pana acum deschis un subiect si moderat pana la capat. Asta inseamna munca serioasa, implicare. Ca supraveghez sa fie totul OK nu e moderare. E munca de femeie de serviciu. In rest toate bune.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 03 December 2007 - 10:37 PM
Telefon: 0721 385365
Postat 04 December 2007 - 07:48 PM
la voi cand o sa se termine.....
Postat 05 December 2007 - 07:44 PM
Marinaru rilodid
Valterasu'
Gicosu'
P.S. nu neaparat in aceasta ordine
0728.26.93.19
Postat 18 December 2007 - 06:43 PM
Daca nu e intru in greva modelismului pana la anul.
:) :) ;) ;)
Postat 19 December 2007 - 10:48 AM
Pana la urma de ce e nevoie de moderator? Carevasazica, daca oamenii au cap care si gandeste (si doar gandeste ca altfel nu ar fi in stare sa ridice minunatiile astea in aer, si sa le mai si tina acolo...) atunci tot ce trebuie e o farama de autocontrol. Urmatoarele 2 aspecte sunt relevante:
- "Verba volant, scripta manent" - adicatelea la o bere il mai injuri pe ala de langa tine, asta e, trece; pe forum insa, ramane (si se mai si arhiveaza pe anumite site-uri de profil, asa ca odata ajuns pe net, acolo ramane...);
- spre deosebire de stilou (pix) si hartie, computerul are avantajul ca poti si sterge ce ai scris inainte sa dai "submit" (ok, "raspunde"...), asa ca fiecare poate face efortul de a-si citi propriul post inainte de a-l trimite definitiv si de a se gandi inainte de a face afirmatii publice care pot ofensa - justificat sau nu - alt partener de zbor. Recunosc faptul ca desi mi s-a spus de nshpe mii de ori in timpul scolii "citeste, ba loaza, lucrarea de 2 ori inainte sa o predai!", pana sa incep sa scriu si eu pe net nu prea obisnuiam sa practic aceasta activitate. Dar mi-am luat-o de doua ori, cand puteam sa n-o fac, si am bagat la cap.
In consecinta, in loc sa-l punem pe unul singur (sau doi-trei) sa munceasca in locul nostru, mai simplu e sa se auto-modereze fiecare, chiar daca asta implica un efort in a fi macar "putintel" obiectiv. Macar nu face un singur om efortul asta pentru toti, si scapam si de eventualele intarzieri in aparitia mesajelor.
Zbor lin!
--
Ave, un incepator abia asteptand "botezu' focului" cat mai curand...
Postat 19 December 2007 - 12:12 PM
Stima si respect
Postat 19 December 2007 - 02:22 PM
Iar un "periaj" periodic (sa zicem saptamanal) poate fi o solutie suficient de conmoda, fara a fi necesara neaparat moderarea.
Sau, ca sa reformulez ideea: moderatorul sa intervina doar daca este NEAPARAT necesar, in rest sistemul sa functioneze liber.
Postat 19 December 2007 - 05:11 PM
Sau ``Se poate si asa?`` cred ca DA!
Postat 19 December 2007 - 05:25 PM
Tocmai ma reprofilez: mai mult MI decat mesaje publice. Adica Ministerul de Interne, ala Sec.
Papaciu.
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
Postat 19 December 2007 - 06:16 PM
Daca va votati intre voi, credeti ca va castigati un prieten (aMIC, de facto sau nici macar), dar uitati ca conlocuitoru', cand se vede sef, intai o impusca pe ma-sa...
Hai, faceti un top al userilor cei mai iubiti!
...
Stop vot!
-----------
elibera-v-as!
Postat 19 December 2007 - 06:55 PM
BogdanStancu, la 19 Dec 2007, 18:16, a spus:
Daca va votati intre voi, credeti ca va castigati un prieten (aMIC, de facto sau nici macar), dar uitati ca conlocuitoru', cand se vede sef, intai o impusca pe ma-sa...
Hai, faceti un top al userilor cei mai iubiti!
...
Stop vot!
-----------
elibera-v-as!
Bogdane, eu chiar nu ii cunosc ``personal`` pe oamenii pe care i-am propus, dar ma uit si eu cum abordeaza problemele, vad ca fac modelism, ca stiu ce e respectul, din posturi imi dau seama cata ``carte`` stiu, etc.
Cat despre prieteni.... am spus-o si o repet de 100 de ori: aici toti trebuie sa fim prieteni, pt ca modelisti sunt din ce in ce mai putini :D din cauza banilor, ca sa fim directi...
Si ca tot ai intrat in discutie, nu iti e frica? Daca te propune poporu`? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif :D :D Cum te scoti???
Postat 19 December 2007 - 09:24 PM
HESS, la 19 Dec 2007, 18:55, a spus:
Nu ma propune, stai linistit, ca mai bag doo posturi in care spun lucrurilor pe numele mic si gata, la timbirone; numa' sa nu ma ia iar gura pe dinainte, ca se supara ori ciurli, ori burli. Ori amandoi, cu tot cu asa zisii moderatoristi.
Pariu?
------------
elibera-v-as !
Postat 20 December 2007 - 09:29 AM
BogdanStancu, la 19 Dec 2007, 21:24, a spus:
Nu ma propune, stai linistit, ca mai bag doo posturi in care spun lucrurilor pe numele mic si gata, la timbirone; numa' sa nu ma ia iar gura pe dinainte, ca se supara ori ciurli, ori burli. Ori amandoi, cu tot cu asa zisii moderatoristi.
Pariu?
------------
elibera-v-as !
ptiu, drace! se poate lasa cu linsaj direct!...
su'scriu la cele afirmate mai sus, cu completarea: cita vreme MODERAREA d-aci se va face pe baza de VOLUNTARIAT, NU se va putea cere CALITATE in actul de moderare. cit despre necesitatea acesteia(calitate!), numai cine n-a citit n-a inteles...
ca daca se vrea o doica alinatoare, care n-are alte principii de functionare decit d-alea non combat, de tipul pacifistului cu orice pret("lasa-l maica, ca-i mic si el..."), nu se va ajunge niciodata la o tinuta tehnica macar decenta...
problema moderarii nu-i de ieri, de azi, si doare rau: a nu se uita ca un moderator trebuie sa aibe, in primul rind, abilitati de formator de opinie; si daca ajunge moderator unu care ne trimite la cules de musetel, trei zile pentru o cana de ceai, in loc sa ne arate farmacia cea mai apropiata, ne trezim ca ne moare pacientu'...
bafta si minuni!
"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI
"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery
"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze
"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII
NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
Postat 20 January 2008 - 11:12 PM
Postat 21 January 2008 - 09:28 AM
Gresesti din toate partile.. nu trebuie sa fiu prieten cu toti.. doar cu aia care merita din punctul meu de vedere... doar ca esti modelist nu e o calitate necesara si suficienta sa fim prieteni si suntem din ce in ce mai multi nu mai putini... scurt asa.. inainte avea 2 magazine de modelism acum avem fro 5 de la care poti chiar sa cumperi marfa din stoc si inca 2-3 mai timide care aduc marfa la preturi ok.
Iar de pe forum nu iti dai seama ce fel de om e... am avut o gramada de surprize... mari zburatori si cand m-am intalnit cu ei la locul de zbor .. venisera cu un caine si un aparat foto sau dupa sfaturi multe si stima de la oameni ca tine care cred tot ce se scrie aici ajung pe camp si omu nu poate sa traga o linie dreapta pe cer.. dar suntem profesori cu totii aici.
La modul general confundati un pic comunitatea modelistica... comunitatea modelistica NU E FORUMUL ... din 9000 de user 70 s-au declarat practicanti aeromodelisti. Forumul e doar un loc de intalnire. Modelistii , hobbisti sau sportivi legitimati sunt aia de pe camp care zboara se dau cu masinuta cu barca sau cu racheta ... nu e de ajuns sa fi inscris aici. D'aia moderatorul trebuie sa fie un membru marcant al comunitatii si sa reprezinte ceva in modelism (aeromodelism in cazul nostru) nu un user de pe forum cu multe stelute. Forumul e un loc de intalnire pt modelistii din toate colturile tarii , pt cei ce vor sa spuna ceva pertinent si sa imparta cu altii informatii si distanta ii impiedica sa faca lucrul asta in we la zbor.
Hai bafta.
Postat 21 January 2008 - 10:16 AM
cu deosebit respect, mi-as permite, zodele, sa te completez un pic: sa aiba (prezumtivul moderator) si ceva-ceva abilitati mai deosebite de comunicare, inclusiv notiuni elementare de gramatica; ca ne cam ustura ochii, uneori, de unele stiluri de redactare de p-aci...
altfel,
bafta si minuni!
Aceasta postare a fost editata de mizzone: 21 January 2008 - 10:16 AM
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI
"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze
"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII
NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
Postat 21 January 2008 - 11:33 AM
Postat 21 January 2008 - 12:39 PM
reiteram aici convingerea ca un MODERATOR pe un forum trebuie sa fie, mai degraba, un personaj cu abilitati de COMUNICARE(din punct de vedere, mai exact, al TEHNICILOR DE COMUNICARE), si, aproape simultan, particularizind/punctualizind la specificul acestui forum, cu destule cunostinte specifice(modelism, etc.)
ca si exemplu (poate un pic prea simplist, dar cred ca sint in masura sa-mi exprim aceasta parere) ti-l dau pe john: nu cred ca are abilitati/disponibilitati de MODERATOR, dar este, cu siguranta, printre cei mai bine conturati si marcanti membri ai comunitatii rc; este insa (john) un foarte bun (chiar excelent!!!) consultant tehnic in rc, dar, ca si moderator, am anume rezerve, sincer, nu-l vad deloc pe john moderind sau initiind discutii cu abordari ceva mai lejere din punct de vedere al gradului de abordare tehnica, nu mai este un secret pentru nimeni ca john intelege sa se implice in rc "de la gradul <<contest>> in sus", nu are deloc prea multe in comun cu "entry level", ori, cred eu, asteptam de la un prezumtiv moderator ca sa aiba in vedere si sa aloce resurse si pentru aceasta zona a rc-ului(zona "entry level"), pentru cei mai putin rutinati.
gresesc?
cu respect deosebit,
bafta si minuni!
Aceasta postare a fost editata de mizzone: 21 January 2008 - 12:51 PM
Postat 21 January 2008 - 01:29 PM
Bafta!
Costel
Postat 23 January 2008 - 06:37 AM
pavcostel, la 21 Jan 2008, 14:29, a spus:
Ba se poate Costele.
Ma gandeam de mult timp la acest lucru si la schimbatul nick-ului imposibil de utilizat dar lenea a fost mare.
Insa mesajul tau atat de aproape de sufletul meu si ajutorul lui Silviu....multumesc frumos....au facut posibila schimbarea.
Si acum sa revenim la cestiune.
Parca ramasese Marinarul....nu?
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 23 January 2008 - 06:40 AM
Postat 16 February 2008 - 10:36 AM
Succes.