Modelism - RHC Forum: Ce motor sa montez pe nebunia asta mica - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce motor sa montez pe nebunia asta mica

#61 Useril este offline   king_tzapone 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 210
  • Inregistrat: 03-July 06

Postat 07 December 2007 - 09:44 PM

vasia, la 4 Dec 2007, 18:38, a spus:

Nu este o probleba sa raspundem la intrebarile voastre, problema este ca de fiecare data trebie sa raspundem la aceleasi intrebari. Foarte multe raspunsuri o sa gasiti n sectiune incepatori sau citind o parte din subiectele discutate pe forum, puteti incerca si butonul de cautare este posibil sa va dea niste rezultate interesante.
Nu se monteaza servoul pe carma ci pe nava, legatura dintre servo si bratul carmei se face cu o tija, bratul carmei si bratul servoului ar trebui sa fie paralele iar tija perpendiculara pe ele, tija poate fi facuta din orice material iar legatura intre ea si brate in functie de posibilitatile si aptitudinile fiecarui modelist

spor

P.S. bineinteles ca poti monta axul carmei direct pe axul servomecanismului dar cum reusesti sa-l reglezi si sa-l prinzi pe barca este deja problema ta daca reusest pune o poza sa vedem si noi lucrarea sunt tare curios

vasia iti multumesc pentru raspuns dar nu era ceea ce ma interesa.era vorba de atasarea carmei la servou de catre scm ro, pe care am vazut-o pana la urma in poza . ingenioasa treaba si cred ca da si randament bun.oricum va multumesc pentru raspunsuri !!! :wub:
0

#62 Useril este offline   vicolreddog 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 102
  • Inregistrat: 02-October 07

Postat 07 December 2007 - 10:58 PM

MULTUMESC king_tzapone am inteles idea cu motorul auto...... pe mine ma interesa f mult cam care ar trebui sa fie consumul unui motor an sacina acum am inteles trebuie sa fie de maxim 4A 5A dar an jur la 3A ar fi nemai pomenit. Eu am mai multe motoare si unul dintre ele este din seria 600 cred pe care l am rebobinat si care consuma an sarcina an jur 4,5 A SI in gol 1,2 A dar acum o sa ancerc sa l rebobinez poate scot un consum mai redus si o viteza potrivita :wub: ! multumesc
0

#63 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2161
  • Inregistrat: 04-September 07

Postat 07 December 2007 - 11:37 PM

king_tzapone, la 7 Dec 2007, 21:36, a spus:

aflo, la 6 Dec 2007, 22:54, a spus:

mariandmd, la 6 Dec 2007, 21:49, a spus:

pana la urma ce motor pui?
sfatul meu e sa cauti unul care consuma cat mai putin si dezvolta o putere si o turatie cat mai mare.
astfel de motor nu cred ca gasesti pe la magazinele cu obiecte de modelism ci mai degraba intrun cimitir auto.
poti gasi un motor cu 7000-10000 r/m ceva putere care sa consuma 2-max 3 A la viteza maxima

poti sa dai un exemplu ?

de exemplu eu am pus pe barca mea o ciudatenie de motor de la o masina toyota de la sistemul de ventilatie (ca tot radea lumea de hallo dorel !), si am un consum al motorului in gol de 0,32 amperi iar in marsh pe apa cu elice de 60 undeva pe la 3,4 amperi iar barca se duce tare de tot pe apa .daca ii pun elice de 50 am un consum de 2,2 amperi in marsh si pe apa se duce super bine .
la drumuri ma astept sa fac undeva pe la 22-25 de drumuri la 150 m bineinteles cu pauza de o tigara dupa fiecare 2-3 drumuri pentru revenirea bateriei .
am vrut sa pun o poza a motorului dar nu reusesc !

alooo..
multimetru ala al tau e luat de la rusi din piata
vezi ca a-mpermetrul tau e decalibrat rau
am eu un motor de la un aparat de curatat cartofi de un consum super tare ceva pe la o.5 A
da tre sa pui un generator de la 12V la 220 V pe barca

cred ca acelasi model il are si mosu pus pe sanie ca altfel nu face fata cu cadourile
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
0

#64 Useril este offline   nch 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1121
  • Inregistrat: 13-September 07

Postat 07 December 2007 - 11:49 PM

mariandmd, la 7 Dec 2007, 23:37, a spus:

king_tzapone, la 7 Dec 2007, 21:36, a spus:

aflo, la 6 Dec 2007, 22:54, a spus:

mariandmd, la 6 Dec 2007, 21:49, a spus:

pana la urma ce motor pui?
sfatul meu e sa cauti unul care consuma cat mai putin si dezvolta o putere si o turatie cat mai mare.
astfel de motor nu cred ca gasesti pe la magazinele cu obiecte de modelism ci mai degraba intrun cimitir auto.
poti gasi un motor cu 7000-10000 r/m ceva putere care sa consuma 2-max 3 A la viteza maxima

poti sa dai un exemplu ?

de exemplu eu am pus pe barca mea o ciudatenie de motor de la o masina toyota de la sistemul de ventilatie (ca tot radea lumea de hallo dorel !), si am un consum al motorului in gol de 0,32 amperi iar in marsh pe apa cu elice de 60 undeva pe la 3,4 amperi iar barca se duce tare de tot pe apa .daca ii pun elice de 50 am un consum de 2,2 amperi in marsh si pe apa se duce super bine .
la drumuri ma astept sa fac undeva pe la 22-25 de drumuri la 150 m bineinteles cu pauza de o tigara dupa fiecare 2-3 drumuri pentru revenirea bateriei .
am vrut sa pun o poza a motorului dar nu reusesc !

alooo..
multimetru ala al tau e luat de la rusi din piata
vezi ca a-mpermetrul tau e decalibrat rau
am eu un motor de la un aparat de curatat cartofi de un consum super tare ceva pe la o.5 A
da tre sa pui un generator de la 12V la 220 V pe barca

cred ca acelasi model il are si mosu pus pe sanie ca altfel nu face fata cu cadourile
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif

Are dreptate Marian ....Mos Nicolae a venit la mine cu sacul de cadouri si avea la barcuta generator.....Functiona pe eter .... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif

Tot motoras de toyota avea.... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif

Apropo....ne-a urat tuturor celor de pe RHC Sarbatori fericite! Glorie si Amor!

Aceasta postare a fost editata de nch: 07 December 2007 - 11:55 PM

0745.356.013

Bucuresti/Rahova
0

#65 Useril este offline   king_tzapone 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2007 - 06:57 AM

motorul

Fisiere atasate

0

#66 Useril este offline   vicolreddog 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2007 - 10:15 AM

Tzapone m ai zapacit de tot.... ce sa nteleg k un consum de 3A [in sarcina]e prea mare pt barca mea? atuci o sa l rebobinez de o mie de ori pana o sa obtin un consum redus si sunt sigur ca o sa reusesc pana la urma si daca nu o sa pun amperaj mai mare pe barca si tot al fac sa mearga pt k nu vreu sa mai schimb nici motorul pt k i am facut deja racirea si suportul an baca si nici elicea! tre sa l fac pana la urma....... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif
0

#67 Useril este offline   paulp 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 194
  • Inregistrat: 13-October 04

Postat 08 December 2007 - 10:46 AM

@ vicolreddog un consum in sarcina de 3-4 A mi se pare foarte bun. Daca ai o o baterie de 10A si un consum de 4A atunci teoretic vei obtine o autonomie de 2,5 ore(practic va fi ceva mai putin probabil cam 2 ore de mers in continuu)
0

#68 Useril este offline   vicolreddog 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2007 - 11:23 AM

an sfarsit un raspuns adevarat!!!!!!!! Multumesc
0

#69 Useril este offline   king_tzapone 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2007 - 12:19 PM

vicolreddog, la 8 Dec 2007, 10:15, a spus:

Tzapone m ai zapacit de tot.... ce sa nteleg k un consum de 3A [in sarcina]e prea mare pt barca mea? atuci o sa l rebobinez de o mie de ori pana o sa obtin un consum redus si sunt sigur ca o sa reusesc pana la urma si daca nu o sa pun amperaj mai mare pe barca si tot al fac sa mearga pt k nu vreu sa mai schimb nici motorul pt k i am facut deja racirea si suportul an baca si nici elicea! tre sa l fac pana la urma....... :(

nu stiu de ce crezi ca te-am bagat in ceata pentru ca eu nu am zis nimic de consumul de 3 amp .daca vei obtine un consum de maxim 4-5 amp pe barca ta si sa se duca bine pe apa totul va fi ok .cat despre autonomie cu nici un motor din lume nu vei merge 2 ore continuu la un acumulator de 10 amp fara sa faci cateva pauze de revenire a bateriei.defapt motorul va merge si 2 ore continuu dar barca abia se va tarai pe apa .acest lucru l-am experimentat eu si am avut acest rezultat cu motorul 755\40 la un consum de 3,5 amp in marsh.cat priveste motorul care il vei rebobina daca nu iti va reusi consumul la el nu are rost sa te cramponezi de faptul ca i-ai facut deja racirea.o poti face la alt motor printr-o simpla serpentina si vei avea o super racire ,iar un suport de motor il poti face destul de usor si atasa pe pat de silicon pentru amortizarea eventualelor vibratii .
parerea mea. :(
0

#70 Useril este offline   vicolreddog 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2007 - 12:39 PM

ok MERSI :(
0

#71 Useril este offline   vicolreddog 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 December 2007 - 01:16 PM

Eu deocamdata o sa fac probe cu o baterie de 12v 7a dar as vrea sa stiu cam cat timp as castiga an plus cu 2 acumulatori de 6v 5a tinand contb de faptul k motorul ami consuma an sarcina an jur de 4a?

Aceasta postare a fost editata de vicolreddog: 10 December 2007 - 01:16 PM

0

#72 Useril este offline   paulp 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 December 2007 - 04:08 PM

Cu doi acumulatori de 6V si 5A pusi in serie obtii unul de 12V si 5A , nu castigi nimic fata de cel de 12V 7A, iesi in pierdere.

Aceasta postare a fost editata de paulp: 10 December 2007 - 04:09 PM

0

#73 Useril este offline   nch 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 December 2007 - 05:18 PM

vicolreddog, la 10 Dec 2007, 13:16, a spus:

Eu deocamdata o sa fac probe cu o baterie de 12v 7a dar as vrea sa stiu cam cat timp as castiga an plus cu 2 acumulatori de 6v 5a tinand contb de faptul k motorul ami consuma an sarcina an jur de 4a?

paulp are dreptate ....si daca vrei sa-ti mai spun un mic secret .....

Exista un acumulator de 12V/10 Ah care atat dimensional cat si la greutate este la fel ca cel de 12V/7 Ah diferenta de pret de pret in jur de 10-20 ron iar diferenta la dimensiuni de vreo 2 milimetri .... Parca producatorul este Well daca nu ma insel ....o sa caut un link si o sa-l postez....
0745.356.013

Bucuresti/Rahova
0

#74 Useril este offline   king_tzapone 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 December 2007 - 05:19 PM

vicolreddog, la 10 Dec 2007, 13:16, a spus:

poti incerca cu un acumulator de 12 v -9 amp .acumulatorii numai daca ii pui in paralel atunci cresti amperajul.
0

#75 Useril este offline   nch 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 December 2007 - 06:10 PM

http://www.multiplan...terii_bacs.html

Asta e linkul ....eu maine merg la ei si imi i-au 2 acumulatori 12V/9,5Ah ....dupa cum vezi in tabel atat accum de 7Ah cat si cel de 9,5 Ah au aceleasi dimensiuni! Diferenta fiind doar de greutate...

Daca te uiti atent pe site vezi ca au un magazin de desfacere pe Mosilor
0745.356.013

Bucuresti/Rahova
0

#76 Useril este offline   paulp 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 December 2007 - 08:48 PM

Mai poti incerca si la GP Batteries sunt importatori directi, au sediul undeva pe la piata Alba Iulia si au preturi bune.Eu am luat 2 acum. 6V12A cu aprox 1 mil., cei de 12V7A erau pana in 50ron.Uite si un link, din pacate nu au preturi pe site dar afli daca suni : http://www.gpbatteries.ro/other/phoenix_ta...abele_12_24.php
0

#77 Useril este offline   paulp 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 December 2007 - 08:56 PM

Acumulatorii P_hoenix ii folosesc de vreo 2 ani la greu ,am luat pt. toti pritenii mei (ei vara sunt in fiecare saptamana pe balta) asa ca sunt testati.Plus ca au garantie 1an. Baietii aia au cam orice fel de acumulatori doresti.
0

#78 Useril este offline   vicolreddog 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 11 December 2007 - 12:11 PM

Ok acum am inteles. La mine 1+1 face 2 dar acum am inteles ca defapt nu e chiar asa sunt mai multe date de luat acat in calcul... daca le pui n serie se aduna ceva daca le pui an paralel se aduna altceva :) Omul cat traieste invata nu? Multumesc pt sfaturi si cred ca o sa merg pe varianta 12V 9,5Ah desi era mai misto cu 2 acu ca era mai simplu sa echilibrez barca dar oricum asta nu e chiar o problema. dar astazi urmeaza partea mai interesanta o sa modificam telecomanda chinezeasca care avea 3 functii si va trebui sa le dublam tinanad cont de faptul ca bate binisor pot sa spun undeva la 150 m testata pe apa si tot astazi s ar putea sa o bagam la apa :D sa vedem cum se comporta si cel mai important ce consum avem pe motor sau pe motoare ca va fi unul de schimb sa vedem care o duce mai bine. urati mi succes si o sa va tin la curent sper sa nu fie nevoie sa fac o baita :D
0

#79 Useril este offline   teacher64 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 139
  • Inregistrat: 23-June 07

Postat 11 December 2007 - 02:31 PM

vicolreddog, la 11 Dec 2007, 12:11, a spus:

Ok acum am inteles. La mine 1+1 face 2 dar acum am inteles ca defapt nu e chiar asa sunt mai multe date de luat acat in calcul... daca le pui n serie se aduna ceva daca le pui an paralel se aduna altceva :D Omul cat traieste invata nu? Multumesc pt sfaturi si cred ca o sa merg pe varianta 12V 9,5Ah desi era mai misto cu 2 acu ca era mai simplu sa echilibrez barca dar oricum asta nu e chiar o problema. dar astazi urmeaza partea mai interesanta o sa modificam telecomanda chinezeasca care avea 3 functii si va trebui sa le dublam tinanad cont de faptul ca bate binisor pot sa spun undeva la 150 m testata pe apa si tot astazi s ar putea sa o bagam la apa :D sa vedem cum se comporta si cel mai important ce consum avem pe motor sau pe motoare ca va fi unul de schimb sa vedem care o duce mai bine. urati mi succes si o sa va tin la curent sper sa nu fie nevoie sa fac o baita :D

Mici probleme... :D
1. Daca inseriezi doi acumulatori de 6V/5Ah, obtii intr-adevar unul de 12V/5Ah. Si e ok.
2. Daca pui in paralel 2 accu de 12V/5Ah, obtii TEORETIC ceva de 12V/10Ah. Practic, o sa-i distrugi. Acumulatorii NU SUNT identici si nici incarcati identic si inevitabil tot timpul unul va deveni sarcina celuilalt, ca-n fabula cu vulpea si branza... :D
3. Telecomenzile de pe jucariile chinezesti sunt de obicei facute cu TX2, respectiv RX2, integrate care admit 2 canale ( inainte-inapoi, stg/dreapta, de ex.) pe cele 4 iesiri. Si sunt iesiri gen DA/NU, cam greu sa faci o comanda proportionala cu ele. Si barem pentru viteza, daca nu si pentru carma, ai nevoie de asa ceva. S-ar putea sa gresesc, dar nu cred; si eu m-am jucat cu asa ceva, chiar am marit puterea la emisie catre 200-300mW RF si batea cca 1 km. Dar pana la urma am cumparat un WFly cu 6 canale proportionale, si face toti banii ( 196RON). Daca chinezaria nu e pilotata cu cuart la emisie, te vor injura toti pescarii din banda respectiva de pe balta. La receptie, oricum nu ai cuart, si-i vei injura tu pe ceilalti pentru interferente.
0

#80 Useril este offline   king_tzapone 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 11 December 2007 - 09:10 PM

teacher64, la 11 Dec 2007, 14:31, a spus:

vicolreddog, la 11 Dec 2007, 12:11, a spus:

Ok acum am inteles. La mine 1+1 face 2 dar acum am inteles ca defapt nu e chiar asa sunt mai multe date de luat acat in calcul... daca le pui n serie se aduna ceva daca le pui an paralel se aduna altceva  :D  Omul cat traieste invata nu? Multumesc pt sfaturi si cred ca o sa merg pe varianta 12V 9,5Ah desi era mai misto cu 2 acu ca era mai simplu sa echilibrez barca dar oricum asta nu e chiar o problema.   dar astazi urmeaza partea mai interesanta o sa modificam telecomanda chinezeasca care avea 3 functii si va trebui sa le dublam tinanad cont de faptul ca bate binisor pot sa spun undeva la 150 m testata pe apa si tot astazi s ar putea sa o bagam la apa   :D  sa vedem cum se comporta si cel mai important ce consum avem pe motor sau pe motoare ca va fi unul de schimb sa vedem care o duce mai bine. urati mi succes si o sa va tin la curent sper sa nu fie nevoie sa fac o baita :D

Mici probleme... :D
1. Daca inseriezi doi acumulatori de 6V/5Ah, obtii intr-adevar unul de 12V/5Ah. Si e ok.
2. Daca pui in paralel 2 accu de 12V/5Ah, obtii TEORETIC ceva de 12V/10Ah. Practic, o sa-i distrugi. Acumulatorii NU SUNT identici si nici incarcati identic si inevitabil tot timpul unul va deveni sarcina celuilalt, ca-n fabula cu vulpea si branza... :D
3. Telecomenzile de pe jucariile chinezesti sunt de obicei facute cu TX2, respectiv RX2, integrate care admit 2 canale ( inainte-inapoi, stg/dreapta, de ex.) pe cele 4 iesiri. Si sunt iesiri gen DA/NU, cam greu sa faci o comanda proportionala cu ele. Si barem pentru viteza, daca nu si pentru carma, ai nevoie de asa ceva. S-ar putea sa gresesc, dar nu cred; si eu m-am jucat cu asa ceva, chiar am marit puterea la emisie catre 200-300mW RF si batea cca 1 km. Dar pana la urma am cumparat un WFly cu 6 canale proportionale, si face toti banii ( 196RON). Daca chinezaria nu e pilotata cu cuart la emisie, te vor injura toti pescarii din banda respectiva de pe balta. La receptie, oricum nu ai cuart, si-i vei injura tu pe ceilalti pentru interferente.

d'omn profesor imi poti spune daca acea telecomanda WFLY cu 6 canale are o raza cat de cat de actiune? ar ajunge undeva pe la 350-400 m pe apa?
am vrut sa iau si eu una dar un amic nu ma incurajat sa o iau data fiind raza de actiune foarte mica .
multzam fain !!!
0

#81 Useril este offline   vicolreddog 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 12 December 2007 - 04:32 AM

AM reusit am modificat telecomanda acum are 6 functii si merge f bine pt o chinezaraie prietenul meu este un artist
:D
0

#82 Useril este offline   teacher64 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 139
  • Inregistrat: 23-June 07

Postat 12 December 2007 - 07:25 AM

king_tzapone, la 11 Dec 2007, 21:10, a spus:

d'omn profesor imi poti spune daca acea telecomanda WFLY cu 6 canale are o raza cat de cat de actiune? ar ajunge undeva pe la 350-400 m pe apa?
am vrut sa iau si eu una dar un amic nu ma incurajat sa o iau data fiind raza de actiune foarte mica .
multzam fain !!!

Am probat-o la "rece" ( fara navomodel, doar cu un servo) si merge si la peste 300m printre blocuri, deci pe apa nu-s probleme. Exact telecomanda asta o au si nemtii de pe www.carplounge.de la vaporasul lor si garanteaza 600m pe apa.
0

#83 Useril este offline   vicolreddog 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 12 December 2007 - 01:30 PM

adevarat la receptie nu am cuart dar voi incerca sa i montez unul pt ca am gasit schema integratului pe net si poate fi montat vun cuart cat despre carma am rezolvat o si pe asta am facut un montaj mic care comanda servomotorul stsngs drespts si revine ls 0 singur. nu am ajuns pe balta dar aseara am ancercat telecomanda printre blocuri m am andepartat vre o 120 150m si merge perfect daca bate 200m pe apa e super bine pt inceput iar la vara o sa construiesc o alta barca care va avea piciorul de sprijin o telecomanda mai buna.acum sincer mai am emotii doar pt elicea mea de 40 tripala care nu stiu daca o sa ampinga bine barca k nu as vrea sa pun una mai mare si ma gandesc k s ar rezolva cu putina viteza n plus de la motor dar asta anseamna consum mai mare offf... deja ma doare capul :D Dar nu i nimic urmatoarea va fi dotata mult mai bine. apropo a incercat cineva sa puna senzor de umiditate n barca???? sau termorezistenta pe motor k sa nu se mai prajeasca???? Eu unul sincer prefer sa mi se opreasca barca pe loc 5 min decat sa vad pe la 150 m cum iese fum! dar e doar o idee.....deocamdata.... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wub.gif

Aceasta postare a fost editata de vicolreddog: 12 December 2007 - 01:34 PM

0

#84 Useril este offline   king_tzapone 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 12 December 2007 - 06:31 PM

teacher64, la 12 Dec 2007, 07:25, a spus:

king_tzapone, la 11 Dec 2007, 21:10, a spus:

multzam fain !!!

Am probat-o la "rece" ( fara navomodel, doar cu un servo) si merge si la peste 300m printre blocuri, deci pe apa nu-s probleme. Exact telecomanda asta o au si nemtii de pe www.carplounge.de la vaporasul lor si garanteaza 600m pe apa.

nu as vrea sa par un pisalog dar te-as ruga sa imi spui exact denumirea ei de catalog , pentru ca sunt atatea WFLY-uri si imi e sa nu le incurc http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif
0

#85 Useril este offline   paulp 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 13 December 2007 - 11:55 AM

Eu o am pe asta: WFLY FT06-A, sistem RC 6 canale, banda 35 MHz e 196ron, nu am incercat-o mai mult de 250m, dar sunt convins ca bate pana la 400m
0

#86 Useril este offline   king_tzapone 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 13 December 2007 - 08:38 PM

paulp, la 13 Dec 2007, 11:55, a spus:

Eu o am pe asta: WFLY FT06-A, sistem RC 6 canale, banda 35 MHz e 196ron, nu am incercat-o mai mult de 250m, dar sunt convins ca bate pana la 400m

multzam fain de informatie !!!
0

#87 Useril este offline   vicolreddog 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2007 - 12:56 AM

Mai am o intrebare de 100 de puncte... as vreab sa aflu cu ce sarma (grosime) este bobinat motoru 755/40 si daca nu sunt prea pretentios cam cate spire are pe o bobina http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wub.gif
0

#88 Useril este offline   vicolreddog 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 December 2007 - 12:00 AM

telecomanda mea chinezeasca merge supr bine acum are 6 functii si lucram la a 7 a care va fi o treapta superioara de viteza un fel de turbo. apropo serile trecute am scos barca pe IOR si am fost la un pas de o baitza mica dupa vre o 30 min de alergatura sa oprit :D dintr o data, Mama mama si acum... am fost la un pas sa intru in apa dupa ia dar noroc cu un prieten care avea o saltea gomflabila si pana m am dus sa o iau vantul a duso pe malul celalalt :D . de data asta am avut noroc :D A cedat motorul care nu avea capsate capetele de la bobine erau cositorite si a cedat :D Iar acum ma gandesc serios la un sistem secundar (o turbo suflanta ceva)? de recuperare Dar an mare barca se misca super bine din punctul meu de vedere un pic cam fasneatza dar se rezolva din regulator :D sper ca v am facut sa zambiti un pic. sa mi spuna cineva daca sa mai gandit la sistemul de recuperare sau poate cineva la facut deja?
0

#89 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2161
  • Inregistrat: 04-September 07

Postat 15 December 2007 - 12:03 AM

ceva poze?
sa vedem si noi ce ai mai facut pe la ea
pina la urma cum faci sistemul de basculare?
0

#90 Useril este offline   vicolreddog 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 December 2007 - 12:55 AM

Am gasit niste servomotoare bune si basculeaza pe spate Marian tu ce consumuri ai obtinut la barcile tale an mers si cu ce elicii

Fisiere atasate

• Fisier atasat  carma.jpg (41.94K)
    Number of downloads: 232

Aceasta postare a fost editata de vicolreddog: 15 December 2007 - 12:57 AM

0

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5