vicolreddog, la 11 Dec 2007, 12:11, a spus:
Ok acum am inteles. La mine 1+1 face 2 dar acum am inteles ca defapt nu e chiar asa sunt mai multe date de luat acat in calcul... daca le pui n serie se aduna ceva daca le pui an paralel se aduna altceva :D Omul cat traieste invata nu? Multumesc pt sfaturi si cred ca o sa merg pe varianta 12V 9,5Ah desi era mai misto cu 2 acu ca era mai simplu sa echilibrez barca dar oricum asta nu e chiar o problema. dar astazi urmeaza partea mai interesanta o sa modificam telecomanda chinezeasca care avea 3 functii si va trebui sa le dublam tinanad cont de faptul ca bate binisor pot sa spun undeva la 150 m testata pe apa si tot astazi s ar putea sa o bagam la apa :D sa vedem cum se comporta si cel mai important ce consum avem pe motor sau pe motoare ca va fi unul de schimb sa vedem care o duce mai bine. urati mi succes si o sa va tin la curent sper sa nu fie nevoie sa fac o baita :D
Mici probleme... :D
1. Daca inseriezi doi acumulatori de 6V/5Ah, obtii intr-adevar unul de 12V/5Ah. Si e ok.
2. Daca pui in paralel 2 accu de 12V/5Ah, obtii TEORETIC ceva de 12V/10Ah. Practic, o sa-i distrugi. Acumulatorii NU SUNT identici si nici incarcati identic si inevitabil tot timpul unul va deveni sarcina celuilalt, ca-n fabula cu vulpea si branza... :D
3. Telecomenzile de pe jucariile chinezesti sunt de obicei facute cu TX2, respectiv RX2, integrate care admit 2 canale ( inainte-inapoi, stg/dreapta, de ex.) pe cele 4 iesiri. Si sunt iesiri gen DA/NU, cam greu sa faci o comanda proportionala cu ele. Si barem pentru viteza, daca nu si pentru carma, ai nevoie de asa ceva. S-ar putea sa gresesc, dar nu cred; si eu m-am jucat cu asa ceva, chiar am marit puterea la emisie catre 200-300mW RF si batea cca 1 km. Dar pana la urma am cumparat un WFly cu 6 canale proportionale, si face toti banii ( 196RON). Daca chinezaria nu e pilotata cu cuart la emisie, te vor injura toti pescarii din banda respectiva de pe balta. La receptie, oricum nu ai cuart, si-i vei injura tu pe ceilalti pentru interferente.