Multiplex Traieste?
Postat 07 November 2003 - 11:36 PM
M-am ofticat (am un Multiplex 3030).
Cum poate ca firma Hitec sa ia o fima cu asemenea renume, care are o tehnologie mult avansata fata cei de la Hitec, comparandu-se cu Futaba.
Acum vad ca firma Multiplex scoate dirijabile mici ( vedeti la discutia deschisa de Skyspy).
Deci traieste sau nu?
Daca traieste, va rog sa-mi spuneti si mie un site oficial.
Si de ce ma oftic, ca statia mea, asa cum este, un model din anii 97-98, probabil, este mai tare dacat Hitecul Eclipse cu 7 canale, de ce , uite:
numar de servo maxim 9 ( unii sun ca 12 dar nu sunt sigur)
Numar de memorii pentru modele, 100, nici macar futaba nu are atatea acela PCM-1024
plus funtii garla.
nu stiu daca ceci de la Hitec au posibilitatea de inregistrare a unui zbor, ca amea are. Adica inregistrez un zbor si apoi la alt zbor modelul zboara singur ( depine de vant, ca...)
Ma lamureste cineva si pe mine?
Recunosc la britanici mi-am vazut statie complet echipata la 595 lire sterline adica la vremea aceea aprox 1000$
Help!!! :o :o
Postat 08 November 2003 - 12:04 AM
intradevar statia ta este super desteapta. si? care-i smecheria ca 100 de modele nu o sa aiba un roman vreodata si sa si zboare toate (zic eu)
chestia cu mixajele este foarte buna ca alea trebuie dar si un hitec flash 5x stie sa le faca si costa 170 usd tot sistemul.
este statie digitala, cu computer, face mixajele de care ai nevoie, are 5 canale.
mai bine zis pentru MAJORITATEA modelistilor este suficienta. evident ca un sintetizator de frecventa ca la eclipse sau un PCM ca la futaba sunt binevenite, dar oricum nici alea nu au pretul care il are statia ta
inca o data, asta-i parerea mea :o
Postat 08 November 2003 - 02:31 AM
Multiplex traieste si inca bine: www.multiplex-rc.de
Personal sunt si eu un mare fan de MPX, fara sa-mi permit sa fac comparatii cu alti producatori (imi lipsesc cunostintele necesare)
Fiind posesor de MC3030 nu pot decat sa spun ca mai trece multa apa pe ce rau vreti pana sa ajung la limitele acestei statii.
In ceea ce priveste modelele, ce pot sa spun? Un Pico Cub (ParkFly) sau TwinStar (bimotor electric) sunt o adevarata delectare la zbor. Cum spune un prieten: merita sa le zbori dupa ce ai mancat gretos, iti revii imediat.
Agarici, cum inregistrezi zborul? Eu unul nu am descoperit (inca) functia asta
Stima si consideratia
Men - MPXar convins
Aceasta postare a fost editata de Men: 08 November 2003 - 02:36 AM
Postat 08 November 2003 - 02:17 PM
Postat 08 November 2003 - 10:29 PM
Am si descoperit ca este o mare diferenta intre pretul de la GB si cel de la D adica la nemti costa 500 si ceva de euro, dar doar chitul de baza, fara extindere, fara servo, fara receepto, deci cu toate probabil ca ajunge tot pe la 1000 $.
Cat despre inregistrare doar mi-au spus unii, ca eu am cartea in germana si am dat- de curand la tradus, dar merge greu, ca am dat-o la un prieten, ca daca o dadeam la un centru de traducere ma impuscau de vreo 2000000 lei ca este foate scumpa traducerea din germana in romana.
Postat 08 November 2003 - 10:32 PM
Am incercat sa iau legatura cu ei prin e-mailulo oferit la rubrica CONTACT dar mi-a venit de fiecare data inapoi spunand ca nu a putut fi trimis.
Are cineva idee cum as putea sa-i contactez (fara a da telefon in Germania), adica alta adresa de mail?
Postat 08 November 2003 - 10:50 PM
Cine s-a unitat pe site la rubrica "RC-sets" a vazut ca Multiplex face mai multe tipuri de statii:
+Pico-line
+Cockpit
+Royal
+Profi (clasa) 3000
+Profi (clasa) 4000
si
+Profi car.
Deci Multiplex se adreseaza tuturor claselor de modelisti de la incepatori pana la profesionisti.
Eu nu sunt profesionist (mai am de imbatranit) dar mi-am luat acesta statie, la mana a doua(teoretic, ca practic e ca nuoa), din considerentul ca nu o sa am bani sa-mi schimb statie o data la 3-4 ani in functie de modelele care le voi zbura, deci am luat din start o statie profesionala.
E drept am am avut ceva bani cand am cumparat-o [vreo 200$ (bani pe cae acum nu as mai avea sa-i dau)]
Apoi mi-am mai luat un receptor.
Momentan dispun de doua receptoare:unul de 9 canale si unul de 7 cu "tehnologie" IPD, care sincer sa fiu mare lucru nu stiu despre ea, ce am aflta este ca funtioneaza ca doua receptoare pe frecvente diferite (cativa kilohertzi diferenta), folosit impotriva buruiajelor.
Stau prost la capitolul servouri, caci am doar 3.
As mai lua servouri dar nu am mufe pentru Multiplex.
Daca m-ar putea ajuta cineva cu niste mufe contracost as fi recunoscator.
Men spuneai ca ai un Profi 3030. In ce limba ai cartea?
Ma gandesc( daca este tot in germana) sa ne "aliem" sa gasim un centru mai eiftin si sa facem banii jumate jumate pentru traducere. Luna asta o parte, luna viitoare o parte samd, ce zici?
Postat 09 November 2003 - 12:56 PM
Am cartea in germana! Dar, fara sa fac tam-tam si fara sa ma laud, o citesc asa cum e. Daca vrei ne intalnim si iti fac o traducere verbala (macar capitolele care te intereseaza urgent). Nu ma pot angaja la o traducere in scris din lipsa de timp (pentru moment traduc cartea de la un la alt tip de statie pentru cineva). Mai putem discuta si despre alte MPX-uri si probleme lgate de ele: modele, servo-uri, receptoare etc.
Astept un semn de la tine pe MI sau la 0722-384682, 0788-378063
Stima si consideratia
Men
Postat 09 November 2003 - 01:05 PM
Ce zici daca ne-am intalnii pe la sfarsitul saptamanii?
Oricum acum ca mi-ai dat numerele de telefon la care te pot gasi, legatura o sa fie mult mai facila.
Am o rugaminte sa-mi spui ce varsta ai ca sa stiu cum sa ma adresez(la telefon), si binenteles numele real. (Ca nu se cade : "Buna seara as dori sa vorbesc cu Men".
Astept raspuns dee la tine (cred ca ar fi mai bine pe MI ca o data m-a semnalat Webmasterul, pe buna dreptate ca, conversam cu un amic, pe canalul direct).
Postat 09 November 2003 - 01:38 PM
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
Postat 09 November 2003 - 08:34 PM
Ideea acestei discutii (daca ati citit tot) este de a reusi sa-i contactez pe cei de la MULTIPLEX, si nu de a spune cine stie ce verzituri.
Chiar daca am dat 200 de $ pe ea, ea tot valoreaza enorm, eu cred ca am facut o afacere buna, luand-o la 200.
Dom'profesor, uita-te la siteul precizat mai sus si apoi vorbeste matale deespre pacaleli, ca spre deosebire de altii nu am luat o statie care dupa cateva luni sa-mi faca probleme sau sa doresc sa o vanda ca este depasita.
Postat 09 November 2003 - 09:07 PM
Postat 09 November 2003 - 11:07 PM
Postat 09 November 2003 - 11:25 PM
Buba e ca acesti oameni te forteza sa nu mai arati lumii ce relizaari ai (nu de reclama ci pentru a cauta concurenta sau pur si simplu va vada lumea ca se poate reliza ceva), sa nu ami dai idei ca sunt considerate proaste, s.a.m.d.
Eu personal am construit un hidro captiv numit MBR-2 care are motorul sus. Au venit desteptii sa apuna ca nu zboara, etc. E, o sa le deemonstrez la primava ca zboara.
Postat 10 November 2003 - 09:47 AM
acuma nu vreau sa fiu rau, si nici nu sunt aliatul lui Dom Profesor, dar trebuie sa-i dau dreptate: mai las-o moale cu statia aia ca ne-ai inebunit.... E tare, stie multe, dar mai sunt si altele la fel de competente ca nu e singura statie de pe lumea asta! Si vreau sa iti mai aduc inca o data aminte ca degeaba are o gramada de functii, ca daca nu le folosesti....
...sper ca a fost o critica constructiva...
Vivi
Postat 10 November 2003 - 09:55 AM
N-am deschis subiectul ca sa se trezeasca nea*Profesor si sa-mi spuna sa nu ma mai dau mare etc..
Pe cine nu intereseaza sa nu se uite, iar remarcile legate la adresa mea sa si le pastreze, ca mi-le pastrez si eu.
N-am chef de cearta cu modelistii.
Postat 10 November 2003 - 11:48 AM
-- Nu mor caii cind vor cainii --
Postat 10 November 2003 - 12:15 PM
Intereg ca aduceti la comanda servo, statii, modele, etc?
Postat 11 November 2003 - 07:15 PM
Omule, foloseste statia cu incredere, ia de cumpara acumulatori noi la emisie si receptie, nu folosi intrerupatorul de la receptor daca nu este nou nout, cauta sa o protejezi intr-o valiza cu burete. Nu scapa pe jos receptoarele sau nu le brusca , sunt foarte sensibile. Cauta sa faci legaturi la mufe cat mai curate, bine izolate. Practic daca ai mufe MPx poti folosi orice servo. Servourile cauta sa fie noi, nu umbla cu carpeli vechi, daca ai mai bine aruncale. La 3030 vezi sa nu uiti parola de intrare ca apoi o vei duce la reprogramat in Germania.
Intelege ca o asemenea scula trebuie sa te porti frumos cu ea sa nu o lovesti sau sa faci modificari.
Si ca sa intelegi de ca m-am suparat e ca sunt satul de discutii aiurea despre statii motoare sau alte alea si de fapt cand mergem pe camp suntem o mana de oameni unde acolo se vede realitatea: putini au reusit sa duca la bun sfarsit o treaba inceputa, sa vina la zbor si sa invete, restul au stat doar la palavre.
Lasam deschisa discutia despre MULTIPLEX, orice nedumerire incercam sa o rezolvam, dar vreau ca sa intelegem ca satisfactia vine numai atunci cand avionul a aterizat si am facut HUUUU! usurati ca totul a fost asa cum am prevazut.
Live to fly!!!!!
Postat 11 November 2003 - 09:26 PM
Inca o data imi cer scuze pentru grsala pe care am facut-o.
momentan incerc sa-mi cumpar doua servouri multiplex, de 2-3 kilo forta, cu angrenaj metalic si 2 rulmenti. Aceste servo le-am vazut pe site-ul de la multiplex http://www.multiplex-rc.de servouri cu Werke nr. #65275 sau #65278.
Am vorbit cu cei de la RHC dar mi-au spus ca ei nu au aceste coduri in lista de preturi.
Conform informatiilor de pe site ele costa 60 dee euro bucata.
Eu doresc sa stiu cum pot sa fac comanda, cum pot sa platesc, neavand o carte ded credit in euro. si cat costa drumul pana in Bucuresti.
Am ales servourile acestea, pentru ca sunt mici, rapide, usoare, si cu forta de servo standard.
Pe langa astea, sunt de principiul ca orice innadire de cabluri poate determina, intr-un fel sau altul o defectiune, ce poate duce la pierderea modelului. Nici mufe n-am ca sa zic ca pot schimba ceva.
Momentan am 3 servo cu mufe MPX.
Deci stau prost la capitolul asta.
Caca ai o alta parere de servo, te rog sa-mi spui, oricum, sa nu depaseasca 60 euro bucata.
Si as mai avea o rugaminte legata dee programarea mixajelor: flaperon, delta (elevon), V tail, si ce mai este.
Poti sa imi dai informatii?
Postat 12 November 2003 - 01:28 AM
A doua solutie este sa programezi intr-o locatie libera de la inceput dupa carte.
Live to fly!!!!!
Postat 12 November 2003 - 01:35 AM
Live to fly!!!!!
Postat 12 November 2003 - 02:00 AM
Cartea dupa cum ai observat este in germana.
Spre rusinea mea nu ma pricem la mare lucru de tradus din germana in romana.
Gogosarul vrea va vanda si statia lui 3030 cica cu extensiile facute
vrea pe emitator 300 euro.
receptor nu mai are ca mi la dat mie pe 1500000 (un IPD 5/7) Buna afacere, nu?
servo nu stiu cate mai are. Momentan imi datoreazaa 2.
Nu cred ca la mai primesc.
Bine pe langa 10 de alcool.
Postat 12 November 2003 - 10:14 AM
Citeaza
Incearca sa vezi cum sunt si alte servouri, de exemplu Hitec, Futaba, Graupner, pentru ca din astea gasesti aici in Ro mult mai usor decat cele Multiplex. Si sa faci o comanda in Germania, numai pentru cateva servouri nu se merita pentru ca transportul te costa cam 25-30 Eu, iar transferul de bani inca vreo 20-40 Eu.
Postat 12 November 2003 - 10:25 AM
Auzi pentru ca un operator apasa pe o tastatura de cateava ori 20-40 de euro la o valoare de 120 euro si 25-30 euro pentru un colet de 50 de grame dee dimensiuni 100X50X50 mm.
Asta e taranie.
Esti sigur de datele pe care mi-leai oferit?
Postat 12 November 2003 - 11:11 AM
Daca nu mai ai configuratia originala, ti-o pot oferi. Ne intalnim si o rezolvam. Pentru mine a fost mai usor sa invat cate ceva despre programare folosind aceste configuratii originale pe care le-am modificat dupa necesiitati (vezi ind. Dom'Profesor)
Stima si consideratia
Men
Postat 12 November 2003 - 11:27 AM
Poate putem sa ne intalnim in week end toti 3 (binenteles daca avem timp). Ce ziceti?
Am spus "avem" pentru ca eu stiu ce fac maine doar dupa 11 pm sera asta. Sunt legat de un proiect de surse solare de energie, european, si daca diriga da telefon seara la 11 e clar ca a duoa zi mi-am schimbat programul in functie de ce trebuie sa rezolv pentru priect.
Poate voi aveti programul mai putin incarcat ( binentele, aveti familii, obligatii, probleme, etc.)
Poate reusim sa ne intalnim la o cafea sa mai stam de vorba si sa punem tara la cale.
Daca n-am probleme la proiect as fi dispus sa va invit pe la mine. Mai e si tata si altfel stam la discutii despre aeromodele.
Astept MI-urile voastre.
Postat 12 November 2003 - 12:33 PM
Citeaza
Auzi pentru ca un operator apasa pe o tastatura de cateava ori 20-40 de euro la o valoare de 120 euro si 25-30 euro pentru un colet de 50 de grame dee dimensiuni 100X50X50 mm.
Asta e taranie.
Esti sigur de datele pe care mi-leai oferit?
De colet sunt 100% sigur, pentru ca am cumparat de cateva ori...
De transfer asa mi s-a spus la banca, eventual sa ne confirme cei care au platit cu VISA...
Postat 12 November 2003 - 11:25 PM
cu transportul coste ca sunt oti astia cu posta
cu banii nu este o problema. depinde ce visa ai. daca ai card visa cu cont in euro, sau dolari atunci nu te costa nimic in plus (in afara de transport bineinteles)
daca ai in schimb card visa cu cont in lei (cum este cardul taifun de la banc post, desi alai mastercard da tot aiai) atunci banca in momentul trainferului cumpara valuta la o licitatie. astfel ca obti o cotatie mai proasta la schimbul valutar dar tot nu ajunge la suma de 30 euro. mai platesti un 5 euro in plus la 100 euro.
stiu sigur ca asa este ca am un astfel de card si am cumparat cu el produse de pe internet si functioneaza
sper ca v-am lamurit intrun fel sau altul
salutare
Postat 13 November 2003 - 12:14 AM
Eu unul nu-mi las 2 bijuterii de 120 euro pe mana unor tampiti care arunca cu ele de colo colo. As prefera DHL.
Hai sa va povestesc ce a vazut tata acum cativa ani cand lucra la o companie ce facea export de incaltaminte.
Intrt-o zi avand treba sa vada in ce stare (de incarcare) erau niste vaoane cu incaltaminte pentru Anglia o observat ca cei ce incarcau marfa aruncau coletele (inclusiv cele pe care scria"fragile" exact cum arunca taranii bostanii din mana in mana de la om la om dar fara sa-i mai prinda.
Ce se intampla cu bostanii-se sparg.
Probabil ca asa se intample si cu obietele fragile.
Jigodiile - sunt platiti sa aseze cutiile si la arunca.
In fine am stat si m-am gandit, momentan pentru planor am nevoie de macar 4 servo noi si doua mai folosite (daca nu se poate noi).
La 60 de euro servo si taxele ce mai sunt n-am sa dau 240 de euro momentan, asa ca o sa iau de la noi 4 servo daca ma tin curelele de 2-3 kile cu angrenaj metalic cu sau fara rulmenti.

Ajutor