AdrianBS, la Dec 13 2008, 10:46 AM, a spus:
Cu tot respectul, nu este comparabil:
Cam la asta doream sa ajung.
Ca e greu de comparat situatiile in sine. Si ca sa nu uit, bine ai venit pe piata!
Eu am luat si un modul facut in SUA si module facute in Romania. Nu le mai pun la socoteala pe cela facute de mine, din toate tipurile sau primite de pe la amici.
Pana la proba contrarie le folosesc pe cele de la hi-end pentru unipolare, mai exact modulul pentru 4 axe (desi am modulele si pentru bipolare tot de la ei).
Le gasesti pe toate si pe pickit.ro.
Am testat controler pentru 3 axe cu SLA7062M, circuit cu micropasire pana in mama lui si tot n-am fost multumit. N-are protectie termica. Orice incepator nu trece de problema asta.
Ca sa n-o mai lungesc mult, desi e nu reclama mascata ci reclama pe fata, controlerele de la hi-end (daca nu gresesc, majotitatea proveneau de pe pickit.ro) sunt efectiv si pentru incepatori, dar foarte bune ca performante. Daca le alimentezi corect, cu cat scrie in carte, nu poti sa le strici. Au tot felul de protectii. Au si functie de diagnosticare. Pe langa faptul ca nu se strica la o legare gresita a motoarelor, iti mai si semnalizeaza ce ai gresit la reglare sau legarea motoarelor. Pretul de 100 euro pentru 4 motoare in care kit-ul vine montat, testat, cu radiator pe el, si cu cablu pentru LPT, nu cred ca-i mare.
Si mai trebuie tinut cont ca cei care se ocupa de problema, apar pe piata cu module performante si din ce in ce mai ieftine. Trebuie vazuta aplicatia concreta.
Si trebuie vazut cat din facilitatile circuitului poti sa folosesti la pret rezonabil. Abia astept sa testez un circuit pomenit mai devreme pentru max. 750mA pe faza, si scos la 15 euro. Sincer, in banii astia nu stiu daca ma incadrez cu un taxi sa fac drumul pana pe Maica Domnului sa-mi cumpar niste piese.
Cred ca suntem putini si orice contributie adusa la capitolul CNC, e de apreciat. Nu vreau sa intelegi altceva. O sa cumpar cu aceeasi placere si module de la tine cum cumpar si de la alti producatori. MPP-uri am cateva sute si sigur le gasesc intrebuintare daca ies bine si cu partea de comanda. Altfel, le tin prin cutii. Treptat dar greu vad ca se rezolva cu partea de ghidaje. Mai raman in aer curelele si rotile de curea. Aici n-am gasit inca solutie pe la noi, sper sa se rezolve si asta pana iesim la pensie. Si posibil ceva mai repede sa apara distribuitor/reprezentant de firma de motoare. Adica ORICE fel de motoare (la MPP-uri ma refer).
Ca sa revin la o discutie mai veche, am trecut prin discutia legata de avansul CNC-ului. Fiecare se lauda cu cat obtinea in siguranta, pe masina. Dar cand am ajuns la partea de frezare efectiva, am ajuns la concluzia ca toti avem acelasi regim, indiferent de performantele obtinute in gol. Si ca sa deviez putin de la subiect, am motor cu 400 pasi pe rotatie, pe surub cu bile cu pas de 4 si merg cu setare de jumate de pas. Teoretic, incrementul este de 0,005 mm daca nu gresesc. Ce micropasire crezi ca mi-ar trebui sa fiu multumit de precizie? Nu este suficienta? Ca sa fiu mai explici, la ce mi-ar fi buna o electronica cu 1/32, pe surub? De asta ziceam ca totul e relativ si trebuie discutat pe situatia concreta. E loc pentru toata lumea si astept sa scoti la vanzare ce crezi ca e cazul.
Spor la treaba! Te saluta cu respect pentru tot ce faci,
Ovidiu.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 13 December 2008 - 04:28 PM