CNC (computer numerical control) masini cu comanda numerica
Postat 12 November 2008 - 03:29 PM
marime 100/80mm
Daca vor fi facute de vanzare vor aparea pe www.hi-end.ro
Aceasta postare a fost editata de vrajitoru: 12 November 2008 - 03:36 PM
Postat 12 November 2008 - 05:32 PM
vrajitoru, la Nov 12 2008, 01:33 PM, a spus:
Pai dupa cum arata, se pare ca deja sunt in productie.
La varianta cu 3 axe nu pui si o comanda pentru motorul sculei? (de ex o freza); si ceva limitatoare de cursa pe XYZ?
Stima.
Postat 12 November 2008 - 09:47 PM
Din pacate nu am unde sa pun si releul la asta pe 3 axe, trebuia sa ma incadrez in 10/8cm :blink: dar la cel cu SLA este
Fisiere atasate
-
1axa297V1.pdf (19.28K)
Number of downloads: 433
Postat 13 November 2008 - 04:45 PM
Daca vrei sa cumperi pe nerasuflate aici ai http://www.hi-end.ro/utilaje-scule-si-comp...-c-265_275.html
Ce ma distreaza faza asta cu dam dublu diferenta inapoi
Postat 14 November 2008 - 11:36 PM
Cu ocazia asta vin cu o intrebare,e cineva interesat de un group buy de pe ebay, sau interesat de diferite articole ? Eu tocmai am cistigat un high speed spindle motor, sper in curind sa pun cap la cap niste piese sa incropesc o freza din bucati.
Salutare si spor la construit.
Apropos, are cineva un VFD ieftin ? pe ebay sint cam pina in 100$ second, sau se poate construi unul ? ceva kituri gen pick&solder ?
Inca o intrebare - suruburile din strunguri dezafectate sint bune de folosit ? Am ocazia sa macelaresc un strungulet si niste freze mari. Aveti idee dc la SN-uri sint din inox, sau probabil sint ruginite rau alea care o sa le scot ?
Aceasta postare a fost editata de isvflorin: 14 November 2008 - 11:41 PM
Postat 14 November 2008 - 11:44 PM
isvflorin, la Nov 14 2008, 11:36 PM, a spus:
stiu si eu foarte bine preturile de pe ebay(vand si cumpar pe ebay), cele bune sunt scumpe si acolo iar sa iei second hand sine de ghidaj... numai daca le folosesti la sertare :D
in sua gasesti mai ieftine dar dupa ce platesti si transport iesi mai scump ca si cum le-ai lua de aici.
Aceasta postare a fost editata de vrajitoru: 14 November 2008 - 11:46 PM
Postat 20 November 2008 - 01:32 PM
motor 1,3Nm costa pentru userii de pe forum 42 Euro bucata, disponibile 6 bucati
motor 1,5Nm costa pentru userii de pe forum 49 Euro bucata, disponibile 4 bucati
Primul venit primul servit :lol:
Postat 21 November 2008 - 09:43 PM
Datele problemei:
-facut masina taiat polistiren
-facut driver de pe http://pminmo.com/3axis/3axis.htm
(e al doilea driver dupa aceasta schema)
-functioneaza in TurboCNC
-functioneaza in FoamWorks
Problema:
-nu merge de loc in Mach3 (versiune download de pe site)
*** in TurboCNC a functionat dupa ce am setat pulsewidth pe valoarea 10
... stiti vreun soft pentru taiat polistiren care sa importe *.CDR, *.DWG relativ simplu ?
Mach mi se pare mult prea complicat pentru o masina in doua axe ! (va fi folosit de bizon user)
Postat 22 November 2008 - 09:02 AM
Chiar daca ar citi direct formatele pe care el vrei (nu e specializat pe taiere in polistiren), traseul firului o sa-l editezi manual si nu cred ca-i simplu. Presupun ca intrarea si iesirea din contur se face dupa anumite reguli la polistiren, care pot fi diferite fata de alte prelucrari.
Chiar daca e o cale mai complicata, as ramane la FoamWorks. Sau as cauta un program dedicat pentru polistirene dar nu stiu. Sau daca e doar pentru asta, as recomanda Kcam ca macar e ieftin si mai simplu decat Mach.
Bafta!
Telefon: 0721 385365
Postat 22 November 2008 - 09:34 AM
am postat si la sectiunea vanzari/debara , dar nu se inghesuie nimeni ...ma gandesc ca poate aici gasesc mai repede
ceva doritori...
E vorba de un surub cu bile , ceva sine de ghidaj ....( o pereche THK HRW21 de 400mm si un IKO LWH45 , asta din urma e mare
si grea ) . Daca vrea cineva pun pozele ... Vreau banii pe care i-am dat ( nu mai pun la socoteala transportul din SUA ) , sau
ceva schimburi ( vreau ceva controlere , motoare pas cu pas ...ce se mai gaseste ).
Pentru orice info suplimentare , va stau la dispozitie . 0742 11 30 11 , sau pe mail ( romatsa@netscape.net ) , sau aici pe forum.
Multumesc pentru intelegere ( moderatori ) .
Postat 22 November 2008 - 10:09 AM
Preturile par destul de OK daca el analizezi pe bucati.
Surubul cu bile este prelucrat numai la un capat (gresesc?), pretul e ca si a unuia nou, de 12 sau 16 (nu risc sa zic "mai mare"), fara prelucrari. In rest sa zicem ca ar fi bine. E cam mare diametrul pentru ceva mic, dar la surub se trece peste asta. In schimb e musai prelucrarea capatului liber.
Sina IKO e destul de lunga pentru ceva frumos dar e 1 bucata. Aproape ca platesti o glisiera inutil ca nu o folosesti pe aceeasi sina.
La THK e invers. Apoi lungimea parca nu e 400 ci 380 sau asa vad din poza, din care scazi vreo 50-60 lungimea glisierei. Ramai cu aproximativ 320 cursa activa, adica nu foarte mult pentru ceva mare, ca la asa ceva se preteaza dupa gabaritul pe care-l au materialele. Deci ghidajele sunt prea scurte la cat de mari sunt, sau spus invers, sunt prea mari pentru ceva la care ar fi necesara cursa de vreo 300 mm.
Cu o sina de 15 si doua glisiere cumparate de la firma, iesi peste pretul tau (nu chiar cu dublu), dar ai materialele potrivite la gabaritul potrivit. Putini de pe forum cred ca se arunca la constructii atat de serioase incat sa foloseasca astfel de sine.
Scuze de comantariu, n-as fi zis nimic in topicul celalalt. Materialele sunt bune, ramane sa apara cumparatorul care le cauta. Sigur o sa apara, e problema doar de timp.
Eu ma tot gandesc la cele scurte, dar ramane sa fac niste calcule si sa vad de o aplicatie potrivita pentru ele.
Daca vor mai fi la vanzare, cred ca o sa-ti trimit un mesaj cu textul: "Stabileste singur ultimul pret (zici ca ala postat e inca negociabil) si daca marfa se poate vedea inainte de cumparare, posibil sa le iau..." Ma gandesc la uzura si jocuri.
Vorbim DACA o fi cazul.
Postat 22 November 2008 - 10:37 AM
aia mare a fost 112 USD ....Astea sunt preturile la care am castigat licitatiile ....Daca reusesc sa le dau la banii astia e super ( pot negocia
10-15% dar nu mai mult ....mai ales in cazul surubului , acolo nu as mai negocia , ce sa zic ...).
Oricum , sunt deschis la eventuale combinatii ( schimburi , etc ) , vreau niste electronica pentru CNC si niste motoare ...
Mersi fain .
Aceasta postare a fost editata de katran: 22 November 2008 - 10:39 AM
Postat 22 November 2008 - 10:59 AM
Sina lunga e doar una si ideal era daca erau doua la fel, sinele scurte sunt cam late pentru cursa asa mica. Merge folosita o sina la o axa sau gasita aplicatia potrivita. Eu merg pe curea dintata si nu-s pasionat de suruburi momentan.
Inca mai caut unde as putea sa le folosesc pe cele mici, si mai caut sa vad daca nu cumva gasesc mai mici la pret similar. Ca sa nu vorbesc prostii, sinele scurte sunt amble in 250 ron?
La ce ai mai lucrat in ultima vreme, ca s-o iau pe ocolite, sau ca s-o iau pe direct, ce ai vrut sa faci cu materialele astea asa mari?
Aceasta postare a fost editata de bitex: 22 November 2008 - 11:10 AM
Postat 22 November 2008 - 11:10 AM
Ca sa fiu sincer , am mare nevoie de bani pentru a plati transportul la niste materiale luate tot de pe ebay ( sine , aluminiu , suruburi )
pentru un proiect ceva mai deosebit ( de fapt mai multe ...un strung CNC , o freza si un router care sa poata prelucra aluminiu
la viteze mari ) .
Materialele astea care vreau sa le vand erau programate pentru un strung CNC , dar am schimbat proiectul cumva si nu mai sunt
necesare ...era nevoie de demultiplicare serioasa pentru surub ( 8/1 ) , iar sina ....ei bine , am ajuns la concluzia ca trebuie 2...mai mici
un pic , dar totusi 2 ...
Cam asta ar fi ...o sa postez cand incep , tot vine iarna , sper sa am timp ....
Postat 22 November 2008 - 12:58 PM
katran, la Nov 22 2008, 11:39 AM, a spus:
Pareri ?
Poti sa-mi spui si mie cum au decurs formalitatile la vama cind ai primit sinele ? La ce articol au fost incadrate ?
Axa aia este pt un Z ? Sint curios dc o sa simti jocuri datorita faptului ca folosesti doar 2 carucioare, dc are moment mare pe Z s-ar putea sa nu fie de ajuns doar 2.
Florin
Postat 22 November 2008 - 01:30 PM
sunt special proiectate de THK pentru axe de genul asta , joase , si care folosesc un singur rulment pe sina ).
Designul e doar un exercitiu , de-aia l-am postat , ca sa-si dea oamenii cu parerea ( plusuri , minusuri , etc )
Apropo de vama si alte alea ....nu pot sa dau detalii , e o chestie mai ...altfel. Sorry.
Aceasta postare a fost editata de katran: 22 November 2008 - 01:34 PM
Postat 22 November 2008 - 07:18 PM
mishu_g, la Nov 21 2008, 09:43 PM, a spus:
N-are voie sa nu mearga! Mach3 este extrem de configurabil si se preteaza la orice CNC. Vezi ca pe site (www.machsupport.com) gasesti tutoriale si documentatie. Nu scapa din vedere ca varianta demo proceseaza doar vreo 1000 de linii de cod si frecventa este blocata la 25Khz.
Eu doar Mach folosesc de vreo 4 ani incoace, pe freza in 3 axe, pe router de polistiren in 2 si 4 axe.
Postat 22 November 2008 - 08:16 PM
Datele problemei:
Problema:
... stiti vreun soft pentru taiat polistiren care sa importe *.CDR, *.DWG relativ simplu ?
Mach mi se pare mult prea complicat pentru o masina in doua axe ! (va fi folosit de bizon user)
Salut
Deci atentie la configurare ,in special primi parametrii port's and pins si motor tuning daca nu sunt corect setati e normal sa nu iti mearga, dar daca citesti doar putin de tot in help totul se clarifica rapid ,daca nu te descurci posteaza aici fisierul xml din mach 3 si incerc sa te ajut .
P.S. Ia sa vedem si noi ce masina ai construit ;)
Postat 23 November 2008 - 10:17 AM
Datele problemei:
Problema:
Se intelege din ce spui tu ca pentru o masina de taiat polistiren ai folosit un driver pentru 3 axe.
Asa vad si din link-ul postat.
Sau poate ai mai adaugat un motor?
Normal pentru taiat polistiren se foloseste o masina 2d+2d.
Softul potrivit pentru asa ceva este GMFC Pro
Aceasta postare a fost editata de znecula: 23 November 2008 - 10:30 AM
Postat 24 November 2008 - 09:55 AM
A fost o neatentie de a mea pe care am repetat-o la nesfarsit !!!
Era vorba de setarea latimii impulsului de comanda pe step !!!
pt znecula: masina este intr-adevar cu 3 motoare, unul pe axa x si doua sincronizate pe y (in Mach configurat ca si "slave")
multumesc tuturor pentru ajutor.
Postat 24 November 2008 - 03:25 PM
Pune macar niste poze (daca tot consideri ca sfaturile noastre au fost de ajutor) sa mai animam un pic topicul si sa ne mai delectam ochiul :)
Spor la treaba