Modelism - RHC Forum: CNC (computer numerical control) - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 108 Pagini +
  • « Prima
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Ultima »

CNC (computer numerical control) masini cu comanda numerica

#2721 Useril este offline   cnc77hobby 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 202
  • Inregistrat: 18-December 06

Postat 25 November 2008 - 07:52 PM

Salut
Super frumos tot ce ai postat aici din realizarile tale ,tine-o tot asa.
Spor la treaba
0

#2722 Useril este offline   drosofila72 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 11-November 08

Postat 28 November 2008 - 11:02 AM

poate sa-mi spuna cineva ce MPP-uri se pot folosi la un CNC de aceste dimensiuni?
http://es.youtube.co...h?v=8viItUSoKx8
0

#2723 Useril este offline   drosofila72 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 11-November 08

Postat 28 November 2008 - 11:09 AM

Imagine atasata: 1.jpgce Controller i-mi sugerati http://www.hi-end.ro/utilaje-scule-si-comp...-c-265_284.html sa cumpar ptr aceste motoare?

Aceasta postare a fost editata de drosofila72: 28 November 2008 - 11:15 AM

0

#2724 Useril este offline   vrajitoru 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 10-July 07

Postat 28 November 2008 - 11:25 AM

Motoarele vad ca au 1A, poti folosi un controler cu L298 fara probleme
0

#2725 Useril este offline   isvflorin 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 135
  • Inregistrat: 13-October 08
  • Interests:sailing, boatbuilding

Postat 02 December 2008 - 04:46 PM

Salut,
as vrea un sfat in legatura cu achizitionarea unor motoare pas cu pas pentru o freza cnc.
Freza va prelucra plastic si aluminiu cu un spindle industrial de 18000RPM in regim hobby si productie usoara.
spatiul de prelucrare momentat o sa fie de 1200x1200x230mm

Ma tot uit pe la motoare dar nu stiu sa-mi dimensionez puterea motoarelor pas cu pas si mi-e sa nu ma arunc degeaba la motoare cu cuplu f mare.
Ce cuplu ar fi suficient pentru motoare ? 2Nm -7Nm ?
Peste 3Nm preturile urca f repede.

Florin
Florin
0

#2726 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 02 December 2008 - 05:05 PM

Motoare mici are toata lumea. As inclina sa spun ca nu sunt bune la ce vrei tu, chiar daca n-ai dat toate datele care ar ajuta la dimensionarea (alegerea) unui motor. Vezi masele care intra in discutie si cum vrei sa le misti. Conteaza mult cum faci transmiterea miscarii (surub, curea, cremaliera, cu reductor sau nu, etc...).
Sigur iti trebuie motor mare, poate peste 1,5-2 Nm ca sa ai si ceva viteza, altfel te omoara cursele in gol, desi la prelucrare ai tot ce-ti trebuie. E parerea mea si nu te arunca la cumparat pana nu faci calcule sau primesti si alte sfaturi. Cred ca o sa caut pe net ceva teorie gata scrisa cu dimensionarea motoarelor in functie de mecanica de acolo. Vorbim. Sper sa primesti ajutor si de la ceilalti pasionati de CNC-uri.
Pun 2-3 poze la nimereala cu cateva motoare. Desi sunt multe, sunt prea mici pentru ceva asa mare. Cu toate astea, de fiecare data cand am avut nevoie de motoare, am cumparat de pe net, noi si potrivite. Daca tot faci treaba buna, nu mai conteaza 100 euro pentru 3 motoare. Zic si eu...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_3814.JPG
  • Imagine atasata: IMG_3830.JPG
  • Imagine atasata: IMG_3831.JPG

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#2727 Useril este offline   isvflorin 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 02 December 2008 - 05:54 PM

Bitex, merci pt sfaturi.
In principiu miscarea o sa se transmita cu suruburi cu bile, la o conversie ulterioara (planuiesc sa lungesc o axa cind o sa am mai muti bani) - o sa folosesc probabil curea sau cremaliera, surubul e f scump.

Am posibilitatea sa iau motoare de 3Nm in jur la 170E- 3 bucati
Ma gindesc ca cel putin pt axa Z 3Nm ar trebui sa fie suficienti, nu sint sigur cit de ok ar fi 3Nm pt X si Y.
Am gasit motoare cu ax dublu - ceea ce ma incinta tare mult ca pot sa folosesc scula si manual.
Cele care le-am gasit cu ax dublu sint convenabile ca pret pina la 3Nm,
la 4 Nm pretul se cam dubleaza fata de 3Nm. Ghidajele care le voi avea vor fi ghidaje liniare cu patine pe toate axele.
Nu vreau sa ma arunc la peste 3Nm decit dc este absolut necesar, e o diferenta de pret semnificativa.
Sinele pt x si y sint de 20mm latimeX 1440 lungime cu cite 2 patine pe sina (4 rinduri de bile). Ba chiar as putea sa le vind ca am gasit sine un pic mai lungi.
Florin
0

#2728 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 02 December 2008 - 07:52 PM

Vezi postareaisvflorin, la Dec 2 2008, 05:54 PM, a spus:

Bitex, merci pt sfaturi.
In principiu miscarea o sa se transmita cu suruburi cu bile, la o conversie ulterioara (planuiesc sa lungesc o axa cind o sa am mai muti bani) - o sa folosesc probabil curea sau cremaliera, surubul e f scump.

Daca nu gresesc mult, pretul uzual pentru dimensiunile folosite de noi (ale surubului) e pe undeva la 50 euro/m. Si trebuie doar 1 surub pe axa. De lungit ghidajele tot nu scapi. Asa ca nu cred ca surubul va fi o problema daca vei mai avea de pus inca jumate de metru la gabarit, ca restul ramane acolo. Sau oricum, cred ca e mult mai ieftin decat sa treci la 2 cremaliere , la sincronizarea pinioanelor, etc.
De fapt cred ca o sa-l pastrezi asa si o sa construiesti altul de la zero, in care o sa corectezi si eventualele neajunsuri constatate pe varianta asta.
Cred ca 3 Nm e suficient pentru toate axele.
Eu am motoare de 1,5 Nm. E drept ca nu ma omor cu viteza, ca am distante mici si prelucrarea prefer sa o fac cu avans mic dar pe aza Z am pus cand am facut teste un cub de otel cu latura de 160 mm si n-au fost probleme. Nici nu-l simtea. Motorul are 400 pasi, am mers fara micropasire si surubul e un 16x4 (pe bile). Viteza era acceptabila.
Am avut alte probleme, legate de paraziti electrici, pe care le-am rezolvat. E drept ca prea incet, dar acum e bine.
Din pacate nu ti-as recomanda sa le iei drept sfaturi, sunt simple pareri personale. Asteapta mai multe raspunsuri, verifica si alege ce-i bun.
Spor la treaba.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 02 December 2008 - 07:58 PM

0

#2729 Useril este offline   isvflorin 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 02 December 2008 - 10:22 PM

Vezi postareabitex, la Dec 2 2008, 07:52 PM, a spus:

Din pacate nu ti-as recomanda sa le iei drept sfaturi, sunt simple pareri personale. Asteapta mai multe raspunsuri, verifica si alege ce-i bun.
Spor la treaba.

Corect, cred ca intrebarea era mai buna dc era asa : ce motoare aveti pe sculele voastre, ce prelucrati si dc sinteti multumiti de ele.
Pentru ca oricum putere mai mare e mai bine dar in situatia de hobby si bani putini trebuie sa ne descurcam cu ce avem/gasim.

Ce anume prelucrezi pe scula cu motoare de 1,5Nm si la ce dimensiuni ?
Florin
0

#2730 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 03 December 2008 - 12:21 AM

Am mai zis candva, din lipsa de timp sa termin ce aveam inceput, si ca am prins oferta convenabila, am fost nevoit sa cumpar doua batiuri incomplete, de euromod (unul P si unul F). Adica fara axele verticale (Z), fara motoare, fara cuplaje, fara placile de legatura cu axele Z, fara cabluri, fara electronica, fara sistemul de calcul si fara multe altele. Am luat o axa de pe unul, am adaptat-o la celalalt, am completat ce lipsea si am scos o structura convenabila (am pastrat-o pe aia cu cabinetul de protectie). De putin timp am schimbat si electronica cu una noua (facuta pe la noi, de Sofian dar luata prin hi-end), am rezolvat-o cu sursa de alimentare si e OK. Inainte aveam 3 motoare diferite cu 3 controlere diferite fiecare cu sursa lui de alimentare si toate insirate pe o masa. Mizerie adevarata. Plus ca in loc de cap de frezare aveam un motor de 15 euro pentru frezat lemn (e 30 cu tot cu setul de scule si motorul e jumatate din valoare). Paraziti la greu prin reteaua de 220V, paraziti la orice atingere de fire... Prefer sa uit. Nu pierdea pasi ci facea in plus. Da-i facea aleatoriu. :)
Ca sa revin la discutie, inca n-am schimbat motorul de frezare desi am cumparat convertizor de frecventa (urmeaza in curand si asta inseamna inca 1-2 ani la cum ma misc) si am probleme cu prinderea sculei. Practic am pensete doar pentru 6 si 8 mm. Am cumparat ceva freze cu coada de 6 si am mai improvizat cate o bucsa pentru cele de 3.
Ca sa spun pe direct, din cauza problemelor pe care le aveam, preferam o adancime mare de taiere si un avans mic. Practic debitam totul pana in 4-6 mm grosime dintr-o trecere dar cu viteza mica. Vorbesc numai de aliaje de aluminiu, la plastic sau lemn e altceva, acolo merg cu avans mare ca nu pot sa scad turatia frezei. Sper s-o rezolv... Foloseam 75 mm/min, la 11.000 rpm ale sculei de 2 mm diametru. De fapt asta e turatia cea mai mica. Acum pot merge in "gol"cu 1500 mm/min dar frezarea tot nu o fac cu mai mult de 75-100 mm/min daca freza e subtire. Si cum nu fac piese mari de regula setez totul pe viteza mica si mai fac ceva printre picaturi. Pana pe la 2500-3000 mm/min nu pierde pasi, dar nu-mi place sunetul scos. Prefer sa merg cu frecventa ceva mai mica, cu motoarele reci si electronica tot rece. E deranjant zgomotul si parca n-as risca prea mult. Nu mai pun la socoteala ca sunt anumite viteze care ma enerveaza din cauza vibratiilor si pe care le evit. Ori mai mult ori mai putin. Imi place si sa sune frumos...
Acum incerc sa completez si a doua structura. Si mai mesteresc la ce aveam inceput ca macar am pe ce-mi face piesele. Dupa ce schimb si motorul de frezare o sa merg cat permite scula sa nu se rupa sau deformeze, ca mecanica duce.
Pozele sunt din catalog, cu masinile complete. La mine n-a fost situatia asta. Acum e ceva mai bine.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: euromodf.jpg
  • Imagine atasata: euromodp.jpg

Aceasta postare a fost editata de bitex: 03 December 2008 - 12:29 AM

0

#2731 Useril este offline   Motorel 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 09-April 05

Postat 03 December 2008 - 10:31 PM

Pentru ca sunt satul de facut si refacut fel de fel de componente va cer ajutorul: pentru 1300 pe axa y din care caruciorul 300, pe doua bare de otel fi 20 nesprijinite(surubul nu stiu daca se pune ca sprijin), la o greutate sustinuta de cel mult 10 kg, credeti ca voi avea abateri importante de la planeitate sau vibratii importante? Stiu ca bara sprijinita este cea mai buna solutie dar nu gasesc "de gata" bara rectificata cu "talpa" si in acest caz trebuie sa apelez la serviciile locale. Aici nu se baga nimeni la diametre mici si lungimi mari iar mai apoi ramane problema talpii... Daca stiti un furnizor de asemenea repere va rog sa-mi spuneti.
0

#2732 Useril este offline   celuster 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 124
  • Inregistrat: 04-January 07

Postat 04 December 2008 - 08:52 AM

Motorel, la Dec 3 2008, 10:31 PM, a spus:

Pentru ca sunt satul de facut si refacut fel de fel de componente va cer ajutorul: pentru 1300 pe axa y din care caruciorul 300, pe doua bare de otel fi 20 nesprijinite(surubul nu stiu daca se pune ca sprijin), la o greutate sustinuta de cel mult 10 kg, credeti ca voi avea abateri importante de la planeitate sau vibratii importante? Stiu ca bara sprijinita este cea mai buna solutie dar nu gasesc "de gata" bara rectificata cu "talpa" si in acest caz trebuie sa apelez la serviciile locale. Aici nu se baga nimeni la diametre mici si lungimi mari iar mai apoi ramane problema talpii... Daca stiti un furnizor de asemenea repere va rog sa-mi spuneti.

....eu zi ca la 1300 mm lingime o sa ai probleme cu barele de Ø 20, iar ca sugestie (inca odata) folositi ghidaje profilate ...pe care, binenteles, pot sa le aduc si eu.

numa' bine celu
0

#2733 Useril este offline   isvflorin 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 04 December 2008 - 12:24 PM

celuster, la Dec 4 2008, 08:52 AM, a spus:

....eu zi ca la 1300 mm lingime o sa ai probleme cu barele de Ø 20, iar ca sugestie (inca odata) folositi ghidaje profilate ...pe care, binenteles, pot sa le aduc si eu.

numa' bine celu

Corect,
nu ma pricep f tare, dar din cite am citit pina acum cel mai bine folosesti ghidaje liniare cu patine. (sine profilate)
Culmea este ca daca aduni pe hirtie si faci un total la ambele variante nu iesi mult mai scump la ghidajele cu patine.
Bara rotunda fara profil suport nu prea merge decit la dimensiuni mici si la preclucrari usoare si nepretentioase - dc te incadrezi aici atunci sint ok si barele rotunde.
Florin
0

#2734 Useril este offline   cres 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 306
  • Inregistrat: 09-May 06

Postat 05 December 2008 - 04:18 PM

am inceput si eu inca o masina pt frezat in aluminiu si am cumparat niste suporti de bara ,profilat din aluminiu de la mev2000 in ideea de a pune cam 5 sprijine pe lungime de 1000.aceste sprijine erau introduse intre cele 2 de capat.cind am inceput sa gauresc barele am si inceput sa injur iar cind am ajuns sa tai si filet... .in aceasta idee am renuntat la citeva din sprijine.in consecinta as avea ceva disponibil pt schimburi sau... .codul suportului e FTSN 20.
in alta ordine de idei are cinev,cumva o bucata de arbore calibrat de fi 16 lunga cam de 400 mm?
0

#2735 Useril este offline   celuster 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 05 December 2008 - 04:27 PM

cres, la Dec 5 2008, 04:18 PM, a spus:

am inceput si eu inca o masina pt frezat in aluminiu si am cumparat niste suporti de bara ,profilat din aluminiu de la mev2000 in ideea de a pune cam 5 sprijine pe lungime de 1000.aceste sprijine erau introduse intre cele 2 de capat.cind am inceput sa gauresc barele am si inceput sa injur iar cind am ajuns sa tai si filet... .in aceasta idee am renuntat la citeva din sprijine.in consecinta as avea ceva disponibil pt schimburi sau... .codul suportului e FTSN 20.
in alta ordine de idei are cinev,cumva o bucata de arbore calibrat de fi 16 lunga cam de 400 mm?

....am io Ø 16....fi = tzii apasat "alt" si faci din dreapta de la numere 1 apoi 5 apoi 7 si apoi lasi de tasta alt

numa' bine celu
0

#2736 Useril este offline   cres 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 306
  • Inregistrat: 09-May 06

Postat 06 December 2008 - 09:44 AM

Multumesc dar sint prea multe comenzi de tinut minte... .ma intereseaza o bucata de bara de 16.dca pot sa te ajut si eu cu ceva spune
toate cele bne
0

#2737 Useril este offline   mishu_g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 541
  • Inregistrat: 22-November 06

Postat 07 December 2008 - 05:34 PM

Am si eu o intrebare pentru cei ce cunosc Mach3 Mill

Folosesc (sau incerc sa folosesc...) mach 3 pentru o masina de taiat polistiren care are axa x controlata cu un motor iar axele y cu doua motoare configurate y respectiv A slave pentru y.
Desenul de prelucrat este realizat in Lazy Cam (de fapt am incercat sa decupez niste litere realizate cu utilitarul din Lazy Cam) iar problema este ca indiferent de viteza pe care o setez din Motor configuration, la prelucrare masinaria merge cum vrea ea, adica ingrozitor de incet !!!
Unde sa fie problema ???
0

#2738 Useril este offline   cnc77hobby 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 202
  • Inregistrat: 18-December 06

Postat 07 December 2008 - 08:42 PM

mishu_g, la Dec 7 2008, 05:34 PM, a spus:

Am si eu o intrebare pentru cei ce cunosc Mach3 Mill

Folosesc (sau incerc sa folosesc...) mach 3 pentru o masina de taiat polistiren care are axa x controlata cu un motor iar axele y cu doua motoare configurate y respectiv A slave pentru y.
Desenul de prelucrat este realizat in Lazy Cam (de fapt am incercat sa decupez niste litere realizate cu utilitarul din Lazy Cam) iar problema este ca indiferent de viteza pe care o setez din Motor configuration, la prelucrare masinaria merge cum vrea ea, adica ingrozitor de incet !!!
Unde sa fie problema ???

Salut
Viteza nu se seteaza din motor configuration, ci din feed rate unde poti seta o valoare mai mare decat cea care este default (adica 6) sa zicem ca poti pune o valoare de 60 apoi mai reglezi din cursorul ala mai mult sau mai putin in functie de cat ai nevoie. Acelasi lucru il poti face daca editezi fisierul de prelucrat in mod txt si bagi o valoare mai mare la feed rate. Oricum nici prea repede nu e bine mai ales daca electronica si motoarele nu sunt de calitate, asta din cauza ca poti avea surpriza ca iti sare pasi , si oricum nu te prea poti descurca cu viteza mare la masina de taiat cu fir :) .
Spor la treaba
0

#2739 Useril este offline   mishu_g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 541
  • Inregistrat: 22-November 06

Postat 07 December 2008 - 09:27 PM

multumesc cnc77hobby
voi incerca in seara aceasta !
0

#2740 Useril este offline   Motorel 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 09-April 05

Postat 08 December 2008 - 08:09 PM

isvflorin, la Dec 4 2008, 12:24 PM, a spus:

Culmea este ca daca aduni pe hirtie si faci un total la ambele variante nu iesi mult mai scump la ghidajele cu patine.

Este interesant, dar poti argumenta?
0

#2741 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 08 December 2008 - 08:33 PM

Intervin eu gratuit cu ceva argumente ca si eu votez "pentru" la afirmatia lui ISVFLORIN.
Pentru sina profilata: 1 m liniar de ghidaj e 25 euro si cate o patina cam tot atat. La un necesar de 2x500mm si 4 patine obtinem 125 euro. Luat aproximativ, dar cu preturi de materiale cumparate.

Pentru ghidaj rotund, suspendat la capete avem: bara cam 10 euro/m, plus vreo 10 euro suportul de capat (sunt 2 la numar pe bara), plus 4 bucsi cu bile cu recirculare (sa zicem 10 euro bucata x 4 in total) si suportul lor cam 20 euro bucata (si trebuiesc doua pentru acea axa adica 20x2).
Facand o suma, obtin 10(ghidajul)+10x4(suportii de capat ai ghidajelor)+10x4(bucsele cu bile)+2x20(suportii bucselor)=10+40+40+40=130 euro.

Posibil ca am exagerat eu cu aproximarea dar iti garantez ca daca e sa cumperi toate materialele pentru ambele sisteme iesi mai ieftin cu sina profilata si 4 glisiere. Chiar daca intram in amanunte si obtinem ceva diferente fata de ce am zis, ele vor fi nesemnificative cand tragi linia si aduni. Pe cuvant! Si asta in conditiile in care nu ai aces la atelier sa faci piesele. Ca daca ai acces la scule se schimba situatia. Cumperi 1 m de ghidaj, maxim 16 rulmenti, faci casuta lor si suportii de bara si cam asta este. Adica iesi la 2 kg de material, ceva munca si de restul timp pierdut. Depinde ce comparam in discutia de mai sus.
0

#2742 Useril este offline   vrajitoru 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 10-July 07

Postat 08 December 2008 - 08:49 PM

Bitex, unde gasesti sina cu 25Euro pe metru ca vreau si eu aproximativ 20m ?
0

#2743 Useril este offline   celuster 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2008 - 09:12 PM

[quote name='bitex' date='Dec 8 2008, 08:33 PM' post='259842']
Intervin eu gratuit cu ceva argumente ca si eu votez "pentru" la afirmatia lui ISVFLORIN.
Pentru sina profilata: 1 m liniar de ghidaj e 25 euro si cate o patina cam tot atat. La un necesar de 2x500mm si 4 patine obtinem 125 euro. Luat aproximativ, dar cu preturi de materiale cumparate.

Pentru ghidaj rotund, suspendat la capete avem: bara cam 10 euro/m, plus vreo 10 euro suportul de capat (sunt 2 la numar pe bara), plus 4 bucsi cu bile cu recirculare (sa zicem 10 euro bucata x 4 in total) si suportul lor cam 20 euro bucata (si trebuiesc doua pentru acea axa adica 20x2).
Facand o suma, obtin 10(ghidajul)+10x4(suportii de capat ai ghidajelor)+10x4(bucsele cu bile)+2x20(suportii bucselor)=10+40+40+40=130 euro.

Buna,
mie varianta cu sina profilata de "15" 2x500mm plus 4 patine imi iasa undeva la 200~250 EU +TVA, dar totusi cum zice si Bitex daca aduni toate operatiile, timpul necesar ,scule, etc. atunci tot p'acolo iesi. Daca trebuie sa dai si gauri filetate in bara calita atunci chiar ca nici nu se pune problema.,..parerea mea binenteles

numa" bine celu
0

#2744 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 08 December 2008 - 09:55 PM

celuster, la Dec 8 2008, 09:12 PM, a spus:

Buna,
mie varianta cu sina profilata de "15" 2x500mm plus 4 patine imi iasa undeva la 200~250 EU +TVA, dar totusi cum zice si Bitex daca aduni toate operatiile, timpul necesar ,scule, etc. atunci tot p'acolo iesi. Daca trebuie sa dai si gauri filetate in bara calita atunci chiar ca nici nu se pune problema.,..parerea mea binenteles

numa" bine celu

Daca e sa nu intru in detalii, cu preturile de pe www.hi-end.ro ies sub 200 euro (cu 5 euro mai putin! :ph34r: ) pentru ce am zis, marfa adusa acasa, fara sa trimit pe nimeni la plimbare prin Europa la cumparaturi. Nu zic ca nu se poate stoarce orice euro din altceva, zic doar ca nu e mare diferenta intre o varianta si cealalta. Daca e rost de o barfa pe bune, vorbim pe YM.

M-am prins tarziu de poanta cu raspunsul la intrebarea cu cei 20 metri de sina.... :ph34r:
0

#2745 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 08 December 2008 - 10:06 PM

celuster, la Dec 8 2008, 09:12 PM, a spus:

Buna,
mie varianta cu sina profilata de "15" 2x500mm plus 4 patine imi iasa undeva la 200~250 EU +TVA,

Dar un calcul pentru bara suspendata, completa, vrei sa faci? Chiar si fara gaurile pentru suporti... Asta ca sa facem comapratia corecta. Ca suportul de bara nu e doar 10 euro ci aproape 20, carcasa bucselor nu e numai 20 euro, si tot asa. Ma refeream la un calcul orientativ, fara sa intru in detalii. Ca in anumite conditii se poate obtine si pret mai mic decat ce am zis eu in mesajul initial. Dar nu-l obtine oricine.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 08 December 2008 - 10:36 PM

0

#2746 Useril este offline   isvflorin 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 December 2008 - 12:16 AM

bitex, la Dec 8 2008, 10:06 PM, a spus:

Dar un calcul pentru bara suspendata, completa, vrei sa faci? Chiar si fara gaurile pentru suporti... Asta ca sa facem comapratia corecta. Ca suportul de bara nu e doar 10 euro ci aproape 20, carcasa bucselor nu e numai 20 euro, si tot asa. Ma refeream la un calcul orientativ, fara sa intru in detalii. Ca in anumite conditii se poate obtine si pret mai mic decat ce am zis eu in mesajul initial. Dar nu-l obtine oricine.

Cind ziceam ca iesi aprope la fel ca pret (poate chair mai ieftin cu patine) ma refeream la sina profilata+patine vs bara rotunda cu profil suport - pentru ca bara cu profil suport se apropie ca rigiditate de sina profilata de otel. Acuma depinde si cit de tare sinteti dispusi sa scormoniti dupa preturi bune, si cit de tare vreti sa va aruncati cu bani trimisi pe afara cumparind obiecte vazute in poze....poti lua tepe sau poti face afaceri f bune.
Din cite am vazut preturile pe hi-end au scazut (corect ?) la patine, si sunt preturi similare cu ce am gasit pe afara, cel putin ghidajele de 15 sint la pret f bun.
Dar nu sint necesare dc vreti sa taiati polistiren sau chestii nepretentioase. Dc vreti sa faceti matrite luati ce puteti mai bun de banii care ii aveti, iar cea mai buna solutie este sina profilata.

Exemplu de scormonit si pindit licitatii: 6 patine HGH15+sine 2 sine de 11" si 2 sine de 13"=90$(cu transport, noi) - super axa Z usoara.
8 patine THK SR15+2 sine de 18"=120$(cu transport,noi ) la astea mai e de adaugat taxa de 3,5% de import
Cind imi ajung toate piesele o sa postez un log cu preturile si constructia.

Dc vreti sa lucrati piese mai pretentioase si mai ales pe lungimi mai mari uitati de bara rotunda fara suport (dc va permite bugetul).
E o vorba f buna ca sintem prea saraci sa cumparam lucruri proaste. Decit sa dai bani pe bara rotunda si sa observi ca nu iti aduce precizia care iti trebui si dupaia sa cheltui din nou - mai bine dai un ban de la inceput pe ce trebui. Nici eu nu am cheltuit cu cap tot ce am luat, am luat si chestii care erau disponibile la momentul respectiv, dupaia am decoperit ca gasesc ceva mai bun, spre exemplu motorul spindle, care mi-am dat seama ca o sa fie un ansamblu prea mare pentru Z, nu ca nu o sa mearga dar se putea mai elegant.

Spor la construit...mi-a venit surubul pt Z...e tare frumos :ph34r:

Aceasta postare a fost editata de isvflorin: 09 December 2008 - 12:25 AM

Florin
0

#2747 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 09 December 2008 - 12:32 AM

Vezi postareaisvflorin, la Dec 9 2008, 12:16 AM, a spus:

Cind ziceam ca iesi aprope la fel ca pret (poate chair mai ieftin cu patine) ma refeream la sina profilata+patine vs bara rotunda cu profil suport

N-as merge nici pana acolo incat sa afirm ca gasesti magazin cu marfa noua de unde poti lua mai ieftin varianta cu sina profilata decat cu bara rotunda incastrata la capete (sau cu suport), dar aprob ideea ca diferenta nu-i atat de mare incat si sa nu merite luata in seama varianta cu sina buna. Restul ar fi timp si munca...
0

#2748 Useril este offline   celuster 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 December 2008 - 10:06 AM

Vezi postareabitex, la Dec 8 2008, 09:55 PM, a spus:

Daca e sa nu intru in detalii, cu preturile de pe www.hi-end.ro ies sub 200 euro (cu 5 euro mai putin! :D ) pentru ce am zis, marfa adusa acasa, fara sa trimit pe nimeni la plimbare prin Europa la cumparaturi. Nu zic ca nu se poate stoarce orice euro din altceva, zic doar ca nu e mare diferenta intre o varianta si cealalta. Daca e rost de o barfa pe bune, vorbim pe YM.

M-am prins tarziu de poanta cu raspunsul la intrebarea cu cei 20 metri de sina.... :D

...se pare ca e o neintezlegere si ca sa fiu mai clar sunt PENTRU folosirea ghidajelor cu sina si vagoneti, iar ca iesi sub 200 EU cu preturile de pe hi-end mai calculeaza odata.

numa' bine celu
0

#2749 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 09 December 2008 - 10:29 AM

Da, mai exagerez uneori.
Sunt patine de 15 la 36 si 39 euro inclusiv TVA. Am luat in calcul varianta de 39. http://www.hi-end.ro/sine-ghidaj-patine-gh...65_275_277.html
Si pentru sina, am intrebat. Asigur ca ce am zis mai devreme e corect. Cine doreste sa cumpere, sa ceara oferta, sa discute sau sa negocieze.
Nu e neintelegere. Banuiec ca toti vrem sa obtinem produse bune. Nici eu nu mai incurajez folosirea materialelor de prin imprimante stricate, cozile de matura sau carligele de rufe. De aceea nici nu incerc sa dau spre folosire motoare nepotrivite. De fapt nu le mai dau deloc pentru cnc-uri, ca toti au tendinta sa foloseasca ce gasesc. Ar fi cazul sa puna ce trebuie, in urma unor calcule sau macar teste.
Zicam mai devreme ca am facut calcule aproximative si pentru varianta cu bara rotunda. Daca e sa caut in catalog, cu ce este afisat e obtine pret mai mare. Oricum, cred ca una din concluzii ar fi ca nu e diferenta atat de mare intre cele doua variante si merita folosit ce e mai bun daca e cazul.
Spor la treaba!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 09 December 2008 - 09:24 PM

0

#2750 Useril este offline   blackwind 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 283
  • Inregistrat: 06-October 08
  • Interests:cnc ,modelism

Postat 09 December 2008 - 08:48 PM

salutare
urmaresc de mult tematica acestei categorii si nu chiar de multa vreme m-am apucat si eu de constructia unui CNC.
in primul rand vreau sa multumesc multor participanti la acest topic ,Bitex , Vrajitorul si multi altii de la care m-au indrumat,poate involuntar. Ce sa mai zic este o comunitate rigida zic eu, si ai ce invata.buuuuun ....dimensiunile cnc-ului meu; util : Y=1000 X=800 Z=250mm
am folosit ptr y bara rectificata (mev2000) #25mm , x = #20mm , z=#16mm.
am folositi rulmenti liniari (mev2000), carcasele ptr rulmenti, suportii de ax sunt facute de mine din derlin(poliamida,zellamid).
intentionez sa folosesc surub trapez #16 (probabil hi-end) si mpp de 1.5 sau 1.7 Nm (hi-end).
deocamdata cam atat am reusit sa "adun" dar perseverez.
va atasez cateva poze ca sa va faceti idee.axa z este terminata in mare..restul cat de curand,sper

cnc

http://www.99poze.ro/hotlink/tn_3175eaf228ee5e1a8309e5ee927d0384.jpg http://www.99poze.ro/hotlink/tn_5b0fd3c551b420371f371a17727e4f3d.jpg http://www.99poze.ro/hotlink/tn_6a992e6f2da3c020f96a111ee002f1d7.jpg http://www.99poze.ro/hotlink/tn_a263e4ddaabe7fd84f56cc98f4ad8f84.jpg http://www.99poze.ro/hotlink/tn_c6b5a24c28fce8ae01b8f4efa334d803.jpg
0

Arata acest topic

• 108 Pagini +
  • « Prima
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Ultima »

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi