Ahoe domnule Mircea from Temesvar!
Am incercat in Catia si poate o sa ma opresc la softul asta candva, dar pana atunci incerc cu ceva mai simplu. Tutorialul pentru Catia e mult mai rau facut decat pentru alte programe. La fiecare 2 fraze gasesc 5 trimiteri catre alte pagini, acolo se intampla la fel si fac plimbari intre pagini de nu-mi vine sa cred ca-i posibil asa ceva. Nimic nu e sistematizat. Noroc ca se gaseste documentatie mai multa. Avantajul ar fi ca stiu deja sa lucrez in Catia si e totul gramada. Adica e un soft complet, chiar daca putin cam pretentios.
Ideea era ca parca n-as mai pierde timpul sa desenez trasee pentru prelucrare, din moment ce am muncit sa fac piesa 3D in varianta finala.
As prefera sa folosesc ce exista deja facut, in model.
Nu stiu cum s-o spun fara sa te supar, dar distribuitorul ISEL din Romania e la cativa metri de laboratorul in care lucrez, in facultate. Nu trec zilnic pe acolo sa nu enervez lumea, nu ca ar fi o problema. Multumesc pentru intentia de ajutor.
N-am ajuns sa cumpar de la ISEL din cine stie ce motive. Iau de la ISEL doar ce gasesc pe stoc si cand ma grabesc. Nu neaparat din cauza pretului sau a calitatii produselor. Daca vreau pret bun iau de la producator, daca vreau calitate sau ceva deosebit sunt sigur ca exista si alte solutii.
Oricat de neplacuta ar fi discutia, daca vreau freza Kress nu e musai s-o iau prin ISEL cand exista reprezentanta Kress chiar in Bucuresti. Nu e musai sa iau prin ISEL suport de cablu (cable chain) facut de IGUS cand exista reprezentanta IGUS la noi, cu preturi bune. Ca sa nu mai spun ca lucrez pentru Murrplastik...
Si la fel e cu multe alte produse. Legat de o posibila colaborare, cum ar fi asta? Cumperi direct de la ISEL sau de la distribuitorul ISEL din Romania? Duci marfa de aici in Temesvar si o trimiti inapoi in Bucuresti? In conditiile astea preturile raman totusi acceptabile?
Revin totusi la problema si-ti dau putina satisfactie. Tocmai am iesit de la ISEL cu un suport din ala de cablu, lung de 1 m. Luam de la ei chiar daca stiam ca exista la pret mai mic in alta parte. Nu m-a interesat. Eu am intrat, el a scos suportul din cutie ca era pe stoc, l-am luat efectiv sub brat si am plecat sa-mi iau o cafea. Nici macar n-am dat un telefon si a durat 5 minute. Data asta am luat de la ISEL ca a fost simplu. Data viitoare nu se stie. Imi place colaborarea cu ISEL din cauza omului de acolo nu neaparat din cauza produselor.
O alta solutie pentru Mach3. Se poate cumpara exact in cat timp iti ajunge factura de la un vanzator din Romania, pana acasa. Daca vrei sa ai factura in original, pe masa. Ca exista si la noi un vanzator de asa ceva. Era anunt pe forum si nu era 1 aprilie (asa cred). Sau se merge pe varianta clasica, prezentata de Aztec.
E greu de facut ceva in Romania in conditiile in care costurile de productie sunt mai mari ca in alte parti. Nu imposibil, dar greu...
Spor la treaba!
PS. Revin cu cateva vorbe despre Visualmill, ca le-am cam incurcat intr-un mesaj anterior. L-am injurat de mama fara motiv. N-are nici o vina, isi face treaba bine. Am refacut un exemplu si nu erau probleme cu softul ci cu ce faceam eu. Pana la urma am lucrat cu piesa luata direct din SW si a fost OK. Nu are prea mare legatura cum importa cu ce face dupa aia. Nu ajungeam sa fac regiunile si nu puteam continua. Acum e mai bine. Sper sa ma descurc din ce in ce mai bine. Raman la parerea ca tutorialul nu e destul de amanuntit. Poate am senzatia asta si din cauza ca incerc sa urmaresc instructiunile de acolo pe un model facut de mine nu pe exemplul lor. Unele nu se potrivesc...
Aceasta postare a fost editata de bitex: 03 April 2008 - 12:00 AM