hellas, la 31 Mar 2008, 06:33, a spus:
Sa facem un calcul (ghidaje + carucioare 15mm) 8 * 60€(pretul vazut in ro) =480€ (fata de 8*30€=240€ afara)
2m*120€=240 ghidajul liniar (sina)(pretul vazut in Ro) fata de 2m*55€ =110€ afara
Rezulta vreo 3-400€ in plus daca iei din ro.
Hai sa facem un alt calcul.
Tu poti cumpara la 30 euro un carucior si la 60 euro metrul de bara de pe acel site. (8x30+2x60=360)
Vorbesc de pagina asta:
http://www.mjcnc.com...ewais-c-42.html unde bara este 0.61 euro/cm.
Eu o sa aplic varianta romaneasca si o sa cumpar de la reprezentantul ISEL de la noi, ghidaj la 36 euro si carucior la 26 euro. (8x26+2x36=280). Daca mai adaug TVA o sa ies pe la 330 euro, fara sa mai am de platit zeci de euro pe transport.
O sa zici ca e diferenta intre materialele calculate de mine (MLF1) si alea folosite de tine (ghidaj de 15). Din punct de vedere al functionalitatii si caracteristicilor nu-s diferente sau nu-s importante.
Dupa cum observi unde sunt carucioare ieftine e ghidajul scump, in alte locuri e invers. Unde gasesti freza ieftin o sa cumperi la pret dublu pensetele. Si tot asa. Totul sta in informatie sau informare...
Mai ca as recunoaste ca suntem in Europa, dar vezi si tu ca ei nu prea recunosc asta. Uneori nu recunosc asta nici reprezentantii firmelor straine de la noi. Am intrat pe pagina Allegro pentru niste componente electronice, am gasit reprezentantul de la noi, i-am cerut informatii pentru o componenta si mi-a raspuns ca nu se poate aduce, ca nu-s piese facute de Allegro. Mi-e si rusine sa le aduc de la reprezentanta din Ungaria a firmei Allegro, dar o s-o fac.
Eu mai degraba inclin spre ideea ca suntem o tara undeva pe Terra si ar fi bine sa privim nu numai spre Europa.
Aztec, daca intri pe pagina kress, gasesti cateva firme recunoscute de ei:
http://www.kress-elektrik.de/en/contact/kr...s_worldwide.php
Eu am incercat la PGM. Nu comentez preturile. Pot apela la cineva sa-mi trimita din Germania dar nu merita deranjul pentru cativa euro diferenta.
Mayer_maryus, turatia MPP-urilor este in functie de frecventa cu care alimentezi fazele. Practic o comanzi prin acele impulsuri. O sa ai alte marimi importante acolo. Din documentatia motorului o sa gasesti cuplul in functie de frecventa (turatie), si eventual turatia maxima la care poate ajunge motorul. Dar si asta e legata de sarcina. Ca sa revin, frecventa cu care alimentezi fazele iti stabileste turatia. Asta e limitata de electronica de comanda sau de motor. De regula de motor, ca electronica suporta mai mult.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 31 March 2008 - 10:51 AM