Modelism - RHC Forum: DE VAZUT OBLIGATORIU !!! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

DE VAZUT OBLIGATORIU !!! de cinci stele

#1 Useril este offline   HESS 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 955
  • Inregistrat: 08-October 07

Postat 17 October 2007 - 09:29 PM

Sal,
Desi am un ``bandit ARF``, eu imi ``tai venele`` mai mult dupa barci de viteza. Dar aici chiar este ceva exceptional pt voi, aeromodelistii:

www.youtube.com/watch?v=YMFlkFmkCco

Va avea cineva asa ceva in RO? De ar fi sa ma duc si la Carei, ca sa vad asa ceva ``pe viu``, nu as ezita!
GAZ PE APA- sentiment de nedescris!
0

#2 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1424
  • Inregistrat: 08-February 06

Postat 18 October 2007 - 08:17 AM

Salut.

Intrebari si raspunsuri.

S-a mai vazut, mai exista pe forum legatura catre film. M-am uitat si cu ocazia descoperirii tale. Ma obsedeaza. Nu cred ca numai pe la noi nu exista asa-ceva.

Nu am incercat sa caut prea tare pe net, dar sunt curios: are deflectori ca la X-31, F-18 HARV, carme in jet, sau tot motorul e mobil - nu mi se pare chiar o prostie, se poate incerca, pentru ca avand debit de aer foarte mic, nu prea conteaza canalizatia de admisie.
Oricum, cand cupleaza comenzile gazodinamice, cursele maxime sunt mai mici decat cele de la suprafetele aerodinamice si e posibil sa fie ponderea exponentialelor mai mare....
Oare are si comanda gazodinamica de ruliu? Ar cam trebui in hovering. Asta ar duce obligatoriu la carme in jet - macar o pereche.
Sigur poate sa cupleze/decupleze comenzile gazodinamice.
Oare canardul o fi si el actionat? Nu prea cred ca ar fi nevoie.
Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
0

#3 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 26 October 2007 - 03:55 AM

Chestia asta imi aminteste de o emisiune (discovery sau national geographics) in care spuneau ca, pentru a obtine un control acrobatic atat de performant, fighterele moderne e musai sa aibe comenzi asistate de computer. Acu vazand ca asta face miscari si mai imbarligate decat alea de la televizor, ma intreb: Nenea aeromodelistu asta a duplicat computerele de bord de pe fightere (cu instrumentatie inertiala &shit) sau povestea cu computerele lu peste' e doar bullshit de marketing sa-i convinga pe congresmeni sa voteze bugetu' de zeci de milioane pe bucata aparat de zbor.?

"Mda, e cu 20 de milioane mai scump decat am promis, din cauza afurisitului de computer - ala de-l face mai zglobiu decat suhoiu'. Credeti c-a fost usor? Pregatirea unui pilot costa inca 20 de milioane, dar daca acesta totusi nu poate sa redreseze aparatu nu are decat sa ia mana de pe mansa si computeru rezolva singur problema!"

Nu e genial? La ce mai trebuie pilot de 20M$ daca poti sa mesteci aleator din mansa ca buimacu si cand te racoresti ii dai frumos drumu si continui misiunea de pedepsire a dusmanului?

Aceasta postare a fost editata de ctotth: 26 October 2007 - 04:22 AM

0

#4 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 26 October 2007 - 02:44 PM

iar se incepe cu teorii SF si se pierd din vedere detalii simple
1. pilotul Joe Nall tipu' e o legenda
2. avion conceput EXCLUSIV pt 3D cu suprafete de comanda mari
3. constructie full composite, tractiune supraunitara, tractiune vectoriala (se vede in film cum se misca acel "ajutaj") si canard-uri (la sfarsitul filmului se vad cum se misca)
4. electronica de cea mai buna calitate (servo digitale, timp de raspuns mic etc. etc.)
5. simulator in draci si cateva modele sparte...
oamenii astia ori sunt sponsorizati de firme mari de modelism (Futaba, JR etc.) si daca fac modelu zob primesc altu' ori au bani cu caru' si din nou daca sparg un model isi pot permite altu in ziua urmatoare. Si antrenament in fiecare zii.

Aceasta postare a fost editata de Dexter_Jr: 26 October 2007 - 02:45 PM

Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#5 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1424
  • Inregistrat: 08-February 06

Postat 26 October 2007 - 04:20 PM

Dexter_Jr, la 26 Oct 2007, 14:44, a spus:

iar se incepe cu teorii SF si se pierd din vedere detalii simple
1. pilotul Joe Nall tipu' e o legenda
2. avion conceput EXCLUSIV pt 3D cu suprafete de comanda mari
3. constructie full composite, tractiune supraunitara, tractiune vectoriala (se vede in film cum se misca acel "ajutaj") si canard-uri (la sfarsitul filmului se vad cum se misca)
4. electronica de cea mai buna calitate (servo digitale, timp de raspuns mic etc. etc.)
5. simulator in draci si cateva modele sparte...
oamenii astia ori sunt sponsorizati de firme mari de modelism (Futaba, JR etc.) si daca fac modelu zob primesc altu' ori au bani cu caru' si din nou daca sparg un model isi pot permite altu in ziua urmatoare. Si antrenament in fiecare zii.

Atunci intreaba-l pe Joe Nall ce era gresit acolo, la sefee.
Intre timp, m-am razgandit nu mai cred ca are carme in jet pentru ruliu. Poti sa faci un pic de hover si fara.

Si ti-am mai zis: d'aia e bre forum, sa ne dam cu parerea. Poti sa o faci si fara sa ii iei la misto pe ceilalti.

Scrie-i, fa-l sa ne raspunda, sa ne lamurim cu e cu sefeele.

La punctul 4., faci o confuzie cu electronica: e vorba de mecatronica.
Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
0

#6 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 26 October 2007 - 09:17 PM