Modelism - RHC Forum: Motor de putere pentru o mini freza - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Motor de putere pentru o mini freza Ceva care sa nu se opreasca la cea mai..

#1 Useril este offline   hacktris 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 148
  • Inregistrat: 22-August 07

Postat 18 September 2007 - 07:14 PM

Salutare, as vrea sa stiu ce motor as putea sa folosesc pentru o mini freza, ceva care sa nu se opreasca la cea mai mica atingere, cel mai probabil o sa ii fac capul dintr-un spiral de 4, binenteles ca o sa il scurtez, si vreau sa imi mai fac si un fel de strung, adik ceva care sa roteasca obiectul pe care vreau sa il prelucrez si sa plimb cutitul manual, multumesc.
0

#2 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 18 September 2007 - 07:33 PM

Aparent, o freza ieftina poti face dintr-un motoras gen Speed. Dar aparentele sunt uneori inselatoare.
Iesi ieftin cu motorul dar mai ai de pus pe langa el un alimentator, o mandrina, poate si o carcasa...
O solutie ieftina cu adevarat poate fi cumpararea unei scule din comert. Gasesti uneori prin Cora sau similare, chinezarii pe la 70-80 ron, la 220V, turatie reglabila pana spre 20.000 rpm, usoare, aproape ergonomice, cu cablu flexibil, cu mandrina si un set de scule suficient pentru 2 ore de munca.
Sau gasesti scule profesionale la preturi adevarate si cam de acelasi tip cu ce am scris mai sus. Depinde cat de des si pentru ce folosesti freza.
Legat de strung, orice motor care iti asigura pe la 1500-3000 rpm la arbore e suficient. Dar ai grija la accesorii, ca la strung te poti accidenta mai usor. Putin probabil sa prelucrezi metale la un astfel de strung. Ramane problema structurii mecanice si a mandrinei. Te descurci tu dupa ce vezi un model pe undeva.
Mai vorbim. Bafta!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#3 Useril este offline   hacktris 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 18 September 2007 - 07:48 PM

Merci pentru raspuns, nu vreau sa prelucrez metale, vreau sa prelucrez lemn, iar freza vreau sa o fac ca cea de dentist ;), un fel de polizor dar cu burghiu, am un brushed 480, i-am pus un cap provizoriu de taiat, iar la teste se blocheaza, are viteza dar nu are putere, trebuie sa merg incet cu el, nici un mm nu e in stare sa taie dintr-o data, in opresc si cu mana fara probleme, vreau ceva mai puternic, chiar daca este mai incet. Merci inca o data.
0

#4 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 18 September 2007 - 08:04 PM

Pai cam asa arata in final frezele din comert cu cablu flexibil. Motorul e lasat undeva langa masa si tii in mana o simpla scula cam ca aia de stomatologie. Pana la urma ajungi la faza cu banii, cam cati investesti cam atata ai.
Frezele ieftine au deseori probleme cu pensetele si cu sistemul de prindere. Totul ar fi OK daca ar fi centrate bine. Oricum, merita banii una cumparata. E mica, usoara si in cele din urma nu scumpa. Faci cum crezi ca e bine. Succes!
0

#5 Useril este offline   hacktris 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 18 September 2007 - 08:07 PM

Acum am vazut una, merci bitex, o sa imi iau una daia pana la urma si cu struncgul am rezolvat-o, o sa pun autofiletanta intr-un capat si o mandrina de la alta autofiletanta in celalalt capat, fiare am destule, aparat de sudura gasesc, o sa imi fac o masa si o sa monte alea, merci.
0

#6 Useril este offline   zola 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 21-July 07

Postat 18 September 2007 - 08:09 PM

iti trebuie un motor spd 540 minim... si oricum ceva de calitate sa nu iti moara la stors... vezi ca au in selgros berceni o mini freza einhell (sau ceva de genu) pret 74lei raport calitate pret bun... desii eu iti recomand un proxton sumpe ru dar te tin vorba aia o viata pret informativ 170lei nimifreza cablu flexibil 150 accesori intre 15 si 35lei... bafta!
Oto si crevetii lui..
0

#7 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 18 September 2007 - 08:10 PM

freza din aia mica de care zic eu gasesti si la 60 ron. Daca o iei cu Speed ajungi tot acolo, cu variator, mandrina si alimentator. Si tot nu e ce trebuie. Vezi si tu cum e mai bine pentru tine.
Sper sa folosesti ce faci!
0

#8 Useril este offline   hacktris 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 18 September 2007 - 09:35 PM

Am gasit o minifreza Biax, pare OK, si cik nu e Made in China, bine ca de fapt nu e freza si e polizor, dar asa se traduce la noi (Fuck=Du-te Dracului cum ne invata filmele:P) cu diverse capete de polizat, gaurit, etc. si cred ca o sa o cumpar, am pus si o poza, sper sa ma tina ceva si sa imi fie de ajutor, merci baieti de ajutor, acum ramane treaba cu strungul, o sa pun poze cand o sa fie gata, da sa nu radeti de mine.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1190144103.jpg

0

#9 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 18 September 2007 - 09:47 PM

arata interesant...ce pret?
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#10 Useril este offline   hacktris 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 18 September 2007 - 09:51 PM

100 RON+ Transport
0

#11 Useril este offline   zola 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 18 September 2007 - 11:38 PM

mai... nu stiu cum sa iti zic dar alea de care ti-am zis eu si bitex arata mult mai bine si mai .... ''eftine''
Oto si crevetii lui..
0

#12 Useril este offline   hacktris 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 18 September 2007 - 11:42 PM

OK atunci o sa dau o fuga pana la megastoruri, sa vad ce gasesc, multumesc inca o data.
0

#13 Useril este offline   friendly_fire 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 21-January 08

Postat 21 January 2008 - 09:56 PM

salutare! sunt relativ nou in domeniul modelismului si as dori sa achizitionez o mini freza, ceva durabil, care sa reziste stupiditatii de incepator combinata cu forta bruta a unui modelist frustrat(sunt aproape sigur ca la primele incercari o sa o dau in bara). inca mai fac "risãrci" dar orice sugestie este binevenita.

am postat aici intrucat asta pare a fi unul din topicurile legate de acest subiect; inca nu sunt familiarizat cu structura forumului, daca am gresit scuze.

Aceasta postare a fost editata de friendly_fire: 21 January 2008 - 09:58 PM

0

#14 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 21 January 2008 - 10:21 PM

Proxxon
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#15 Useril este offline   Picco2 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 213
  • Inregistrat: 28-December 04

Postat 21 January 2008 - 10:33 PM

Dremel. by Bosch
0

#16 Useril este offline   HESS 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 955
  • Inregistrat: 08-October 07

Postat 21 January 2008 - 11:42 PM

Ceva de genul expus mai devreme folosesc si eu. E Vellman facuta in China...

230V/125W/ 8000....30 000rpm

Are rulmenti, e OK, am omorat-o dar e inca buna. O chestie: foarte zgomotoasa in comparatie cu ce am mai vazut....

Am gasit-o la 125 Ron anu` trecut la Metro.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1200951738.jpg

GAZ PE APA- sentiment de nedescris!
0

#17 Useril este offline   HESS 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2008 - 11:51 PM

Acum m-am ``inrait`` :D , am luat un Proxon si vreau sa il pun la un 700/13. mai am sa-i fac regulatorul de turatie...

E foarte comoda, iar in unele situatii nu poti folosi altceva... (lipsa de spatiu, pozitii pretentioase...)

Proxon face scule ce le poti avea o viata! Chiar merita banii.

Am uitat, pt interesati, turatia maxima admisa 25 000rpm. Lungime totala 1m. Pensete 6 buc astfel: 1.0; 1.5; 2.0; 2.4; 3.0; 3.2.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1200952311.jpg

Aceasta postare a fost editata de HESS: 22 January 2008 - 12:20 AM

0

#18 Useril este offline   HESS 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2008 - 11:53 PM

Pensetele, ca si intreg ansamblul de o calitate impecabila! Repet: merita toti banii!

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1200952415.jpg

0

#19 Useril este offline   HESS 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2008 - 11:57 PM

Zice Bitex: ``Frezele ieftine au deseori probleme cu pensetele si cu sistemul de prindere. ``

Asa este: si vellmanul a avut doua pensete ``sparte`` ca dracu.... A trebuit sa fac altele, caci nu am gasit de schimb cu totul.

Hai sa completez ``sparte``= taiate.
0

#20 Useril este offline   HESS 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 January 2008 - 12:05 AM

O intrebare: la motorul 700/13 pe care il voi conecta la freza, ar fi bine sa-i montez si un volant pe ax? (nu e un motor foarte puternic, si ma gandeam la o chestie cu inertia....)
0

#21 Useril este offline   zola 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 22 January 2008 - 12:22 AM

parerea mea e ca tot ce iti iei de la 150lei in sus e ok eu am doua freze un proxxon si un einhel si sincer sunt mult mai multumit de einhell de cat de proxxon dece?.. pentru ca are mai multa putere...si merge pe 220V..:) iar la proxxon am reusit sa ii termin incarcatorul...poate unii acum o sa zica ca stai asa proxxon e mai mica decat einhell...
de geaba .... eu folosesc doar biaxul si unt multumit!
de precizat da , consumabile folosesc doar de la proxxton.

P.S. neaparat ochelarii de protectie sa ai pe nas.. la orice faci... eu de exemplu curatam cu o perie de sarma rorativa niste osii de la o locomotiva.. cand aceasta a incepunt sa se dezintegreze una s-a infimpt prin tricou in ''pept'' si cateva in blatul bancului de lucru...
Oto si crevetii lui..
0

#22 Useril este offline   HESS 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 January 2008 - 12:26 AM

Hei hei.... De la proxon e altceva..... ceva ce nu poate avea ``mai multa`` sau ``mai putina`` putere! ia mai citeste o data .
0

#23 Useril este offline   cdan 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 31-March 06

Postat 18 September 2008 - 10:47 AM

Salut,
despre dremel poate cineva sa ne spuna ceva?
Ma intereseaza parerea cuiva care a folosit-o o vreme.
Pe linga applicatii de modelism/hobby am vazut ca se lauda si cu o freza pentru indepartat chitu de rosturi dintre placile ceramice. A incercat cineva ?
0

#24 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 18 September 2008 - 01:00 PM

Dremel este taticul. De aceea a si dat numele lui intregii clase. Asa cum Xerox-ul a dat numele sau tuturor copiatoarelor. Este scump dar nu ai surprize neplacute. Daca ti-l permiti nu ezita.
0

#25 Useril este offline   utzy 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 279
  • Inregistrat: 28-May 08

Postat 17 November 2008 - 10:54 AM

Vezi postareaHESS, la Jan 21 2008, 11:51 PM, a spus:

Acum m-am ``inrait`` :rolleyes: , am luat un Proxon si vreau sa il pun la un 700/13. mai am sa-i fac regulatorul de turatie...

E foarte comoda, iar in unele situatii nu poti folosi altceva... (lipsa de spatiu, pozitii pretentioase...)

Proxon face scule ce le poti avea o viata! Chiar merita banii.

Am uitat, pt interesati, turatia maxima admisa 25 000rpm. Lungime totala 1m. Pensete 6 buc astfel: 1.0; 1.5; 2.0; 2.4; 3.0; 3.2.

HESS , vad ca ai cordon flexibil de la Proxxon ! Te rog spune-mi si mie lungimea si diametrul zonelor cotate 1 ; 2 ; 3 si diametrul mandrinei , daca se desfileteaza la marginea din dreapta a zonei 1 , deoarece vreau sa-l fixez intr-un locas ( egal cu diametrul din zona 2 ) cu stift filetat pe un postament . Burghiile mici , de 1,0 - 1,5 au "bataie" in mandrina sau se echilibreaza perfect ? Multumesc !

http://img99.imageshack.us/img99/1038/cordonflexibilxe1.jpg
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu