Se da una bucata aripa zburatoare delta (da, da e fix un triunghi cu un "rudder") cu unghiul de deschidere la varf de 60 de grade, anvergura: 2.2 metri, grosimea profilului la "radacina": 10% (deci undeva la 19 centimetri), masa totala (cu motor, combustibil): 45 kilograme.
Tractiunea totala a motorului: 30 kilograme.
Profilul ales: simetric.
Rezulta astfel o suprafata totala de 2.09 metri patrati.
Vad ca incarcarea aripii ar fi cam de: 21.53 kilograme/metru patrat iar raportul forta de tractiune pe greutate ar fi cam de 0.666 ( :) ).
Zboara sau nu zboara?
Daca zboara cam la ce caracteristici de zbor sa ma astept? Am vazut ca numeroase avioane de vanatoare au incarcare de sute de kilograme pe metru patrat iar raportul forta de tractiune pe greutate undeva in jurul lui 1 (F-15 parca se duce la 1.15-1.2). Asta in cazul avioanelor "adevarate" (zbor 1:1).
Pentru aeromodele parca gasisem o clasificare dupa incarcarea aripii si undeva la 8 kilograme pe metru patrat era incarcarea recomandata pentru aeromodele de acrobatie.
Sa fie prea grea aripa respectiva? (date fiind si caracteristicile de propulsie...).
Sfaturi pentru centrare?
La aripile delta stiu ca centrul de presiune e la 25% din coarda plecand de la bordul de atac. Este adevarat asa ceva?
Stiti vreun software care sa estimeze viteza maxima a aripii respective? Mie-mi rezulta din calcule undeva la 470 km/ora. Sa fi gresit undeva?
Edit: adaugat una intrebare: ce servo-uri recomandati pentru un astfel de "model"... analogice 9-10 kgf?
Mersi anticipat pentru raspunsuri,
MIG-29
Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 13 September 2007 - 11:41 PM