Modelism - RHC Forum: Zi de doliu - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Zi de doliu Morariu Silvestru

#1 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 31 August 2007 - 09:25 AM

Astazi, Pitts m-a sunat din Turda, in plin concurs de zbor liber, si mi-a dat o veste rea:
Maestru Emerit al Sportului, Antrenor Emerit, pionier in domeniul rachetomodelismului, pasionat, om...din pacate azi am ramas cu amintirea lui. Acolo unde azi el a urcat, rachetomodelele nu mai pot ajunge, dar el le va privi mereu cu drag, asa cum a facut toata viata!

DUMNEZEU SA IL ODIHNEASCA!

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 02 September 2007 - 06:03 PM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#2 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 31 August 2007 - 10:09 AM

Dumnezeu sa il odihneasca si condoleante familiei...
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#3 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 31 August 2007 - 10:52 AM

Am avut onoarea sa il cunosc personal.
Era inima activitatii modelistice din Suceava.

Unul dintre putinele motive pentru care alegeam sa imi petrec o buna parte din vacantele de vara la Suceava, si nu acasa la Navodari ,era sa merg la club unde il intalneam si mereu faceam ceea ce in restul anului doar visam.

Nu mai stiu care este situatia acolo de la o vreme dar sper sa fie si alte persoane care sa mentina clubul de acolo sa fie la fel de activ ca pana acum.

Dumnezeu sa il odihneasca in pace.
0

#4 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 405
  • Inregistrat: 31-July 04

Postat 31 August 2007 - 11:17 AM

Azi s-a stins din viata asa precum stiti domnul Morariu Silvestru,un om deosebit care a avut un cuvint de spus in activitatea rachetomodelistica si aeromodelistica din Rominia.Noi cei din Suceava ii aducem un omagiu pe aceasta cale si transmitem condoleante familiei indoliate.Dumnezeu sa-l odihneasca!Nu stim inca data funeraliilor,dar o vom comunica pentru cei interesati in timp util.
0

#5 Useril este offline   Zippo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 31 August 2007 - 04:36 PM

condolenate celui care a trait pentru acest sport, un om deosebit su extraordinare realizari, care mi-a fost aproape 10 ani, si cel care mi-a deschis un drum in viata. D-zeu s-al odihneasca
0

#6 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1772
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 31 August 2007 - 07:09 PM

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si condoleante familiei.

A fost omul care mi-a aratat ce este acela un rachetomodel, ce este acela un motor de rachetomodel si care mi-a oferit posibilitatea sa vad campionate (mondial Suceava, nationale)- si asta doar pentru a enumera CATEVA dintre lucrurile pe care le-a facut pentru mine. Si sunt convins ca nu sunt SINGURUL!

Vara aceasta l-am vizitat in Suceava si imi spunea ca se simtea rau (o raceala...) dar ca va trece. Ne-a ajutat (oare a cata oara?) cu motoare performante pentru lansarile din padurea Garboavele de la nord de Galati despre care am mai vorbit pe forum. Fara dumnealui lucrurile respective existau doar pe hartie.

De asemenea dorea sa putem sa realizam motoare performante de rachetomodele (citez:"in special pentru S-8 Florine, ar fi bine sa avem unele care sa arda mult si bine"). Trag speranta ca vom putea sa facem aceste lucruri si de acolo de sus sa ne vegheze si sa ne indrepte pasii spre drumuri "bune".

Cu durere in suflet,

MIG-29

Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 31 August 2007 - 07:14 PM

0

#7 Useril este offline   liviu123 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 15-October 06

Postat 31 August 2007 - 09:45 PM

Iata intr-adevar un lucru trist pentru intreaga miscare modelistica din Romania.
Ceea ce a realizat dl. Moraru pentru aero si rachetomodelismul romanesc e greu de cuantificat dar fara indoiala ca foarte putini romani vor putea realiza vreodata mai mult.
Poate ca acum cand dansul nu mai este printre noi ne dam seama cat de putini si singuri am ramas. Intotdeauna stiam ca la nevoie avem un punct de reper, un pilon pe care ne putem baza, si apelam la dansul. Eu nu-mi amintesc ca vreodata, de-a lungul a peste 30 de ani de colaborare sa fi existat macar o singura data vreo situatie in care sa nu fi obtinut imediat un ajutor de la dansul, fie ca era vorba de motoare, materiale, sau momentul optim de lansare.
Sunt mandru ca am avut privilegiul sa-l cunosc si-mi pare rau ca nu am putut sa fiu mai aproape de domnia sa in ultimii ani. Speram sa ne reintalnim la Saliste-Sibiu, asa cum stabilisem amandoi cu cateva saptamani in urma, dar iata ca n-a fost sa fie.

DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA si voua sa va dea puterea de a depasi aceste momente si sa puteti continua activitatea in rachetomodelismul de performanta pe care domnul Silvestru Moraru l-a iubit atat de mult.
0

#8 Useril este offline   Dom*PROFESOR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1301
  • Inregistrat: 17-April 02

Postat 31 August 2007 - 10:00 PM

Aflu cu mare mahnire in suflet aceasta veste.L-am cunoscut pe Nea Morariu de la Suceava in urma cu peste 30 de ani timp in care nu cred sa fi fost concurs sau demonstratie in care drumurile noastre sa nu se fi intalnit.Un om de mare caracter.Un mare exemplu pentru toti cei care l-au cunoscut.
Scriam in 2005 AICI ca dl Morariu Silvestru a avut cea mai distinsa recunoastere internationala , diploma Paul Tissandier pentru contributia la miscarea aviatica.
Sunt uluit si indurerat. Anul acesta au disparut majoritatea pilonilor de referinta in modelismul romanesc.
Dumnezeu sa-l odihneasca!
PER ASPERA AD ASTRA!
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
0

#9 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 405
  • Inregistrat: 31-July 04

Postat 01 September 2007 - 09:45 PM

Mine la ora 12.00 are loc inmormintarea celui ce a fost Morariu Silvestru.Inhumarea va avea loc la cimitirul Pacea din Suceava.
0

#10 Useril este offline   rocketboy 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 01-July 07

Postat 01 September 2007 - 10:14 PM

Dumnezeu sa il odihneasca si condoleante familiei...
0

#11 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1966
  • Inregistrat: 08-May 02

Postat 02 September 2007 - 06:31 PM

Azi am sosit de la CMF1E Turda si reiau ceea ce i-am transmis Marinarului de 31.08:o pierdere ireparabila!
Dupa atata munca, DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA in pacea pe care, in ultimii ani, si-o cauta....
No brain, no headache.....
0

#12 Useril este offline   Zvac si zbor 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 27-September 07

Postat 27 September 2007 - 09:11 AM

Bicu e sufletul meu si eu sunt sufletul lui ! Mereu am avut o legatura incredibila acum transformandu se in eternitate!
Bicu si-a dedicat viata intreaga aeromodelismului si familiei, oferind, impartind si daruind!Daruind lucrul sau cel mai de pret!daruind Viata sa vietii!!!te iubim...
0

#13 Useril este offline   Zvac si zbor 

• Nou venit
  • Pip

Postat 27 September 2007 - 09:19 AM

Toti cei care aveti fotografii sau articole cu domnul Morariu Silvestru va rog sa le trimiteti la adresa: evilcat33@yahoo.com
Va multumesc!
0

#14 Useril este offline   Zvac si zbor 

• Nou venit
  • Pip

Postat 27 September 2007 - 11:36 AM

E incredibil de frumos ce ati scris toti!Pt mine bunicul meu(Morariu Silvestru) e mai presus de orice..il iubesc si il simt atat de prezent, atat de aproape..Imi imaginez ca e intr un avion..sus, sus de tot...intr o contopirea eterna cu universul.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu