Postat 20 July 2007 - 03:46 PM
corect.
si d-aia nu mai particip la competitii ca si concurent direct.
vis-a-vis de o eventuala "regula" a participarii sau NEparticiparii, asta ramine la nivelul de constiinta al fiecaruia, adica fiecare participa sau nu strict in masura in care realizeaza cit de gresite (sau nu?)sint abordarile federale vis-a-vis de latura competitionala a modelismului.
ooo!... dar despre marirea taxelor de participare la concursuri, personal, cu multi ani in urma, cind am fost invitat(si chiar am participat) la o sedinta a biroului federal la auto, impreuna cu pavlovici(eram colegi la sportul studentesc pe vremea aia), am spus clar ca este prima masura de constituire a unui buget fundamentat de organizare a competitiilor, dar bineinteles ca domnii(???) federali s-au opus, pe motiv ca "cluburile sint sarace, n-au bani de materiale, de-abia fac rost de bani de deplasare si cazare, de unde sa mai dea si taxe mai mari de concurs...".
ar trebui sa vedem dincolo de aceasta mefistofelica grija fata de banii cluburilor: un sistem competitional cu bugete cvasiinexistente da in mod clar posibilitatea aparitiei situatiilor arbitrare, care genereaza confuzii, erori, etc.
impotriva tuturor incercarilor de majorare a taxelor de concurs s-au pronuntat mereu "aplaudacii federali"; in tandem cu responsabilii din federatie, acestia au mentinut o situatie ambigua si mai ales precara a majoritatii concursurilor, sub aspect logistic, astfel ca s-a ajuns ca, la nivelul anului 2007, sa se numere cu pixul turele FINALISTILOR campionatului national(????)! nu mai vorbesc despre deficientele de comunicare interna la locatia de desfasurare a competitiei, si multe-multe alte neajunsuri.
se va spune, probabil, iar, ca asta e bugetul federatiei, si ca "atita putem, atita facem"; pardon, daca prin "atita putem, atita facem" se permite ajungerea in situatii critice ca asta de fata, ba mai mult, istoria sa SE REPETE, si nimeni sa nu raspunda legal(au fost vatamari corporale DEOSEBIT DE GRAVE!), mai bine lipsa!...si nici ignoranti nu putem fi!
o sa reiau acum o tema pe care am mai discutat-o, la un moment dat, si anume aceea a legitimarii pentru a putea participa la competitii: de-a lungul timpului, proportia resurselor angrenate in constituirea bugetelor de participare la concursuri, concurent versus club, cel putin in cazul meu, a fost de 95 la 5, adica vreo 95% concurent, si restul clubul; in aceasta situatie, pot sa intreb de ce sau de unde aceasta gogoasa a implicarii cluburilor(reglementari, indrumari, etc.) in participarea concurentilor?
tot in acest sens ne-am putea mira un pic si de ce credem ca un antrenor/instructor ar putea, in actualul status operational, reglementa in vreun fel MAJOR comportarea concurentului la competitie?
am putea scrie mai multe, dar voi incerca in alt subiect o dezbatere pe tema relatiei concurent(pe banii lui)-club-federatie.
bafta si minuni!
"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI
"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery
"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze
"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII
NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.