Modelism - RHC Forum: mic ajutor pls - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »

mic ajutor pls barca de viteza cu 2 motoare

#31 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2235
  • Inregistrat: 31-July 07
  • Interests:vintage

Postat 03 August 2007 - 01:57 AM

bogdan_minitehnicus, la 2 Aug 2007, 16:36, a spus:

asta n-ar fi o problema sa lipesc niste piese, faza e ca io am un acumulator de lipo de 11,1 V adica 3 celule, exact nu stiu din ce am citit ideea e sa nu-l descarci sub 3 V/ celula adica la 3x3=9v in cazul meu (daca stii altfel anunta-ma), iar semnalizarea sa fie auditiva (la vizuala nu prea stiu cam cum sta treaba) :D

n-ai voie sa descarci o celula sub 2.5V. dar putem sa luam o masura de precautie si sa ne oprim pe la 8-8.5/3.
sper ca ai incarcator bun pt acumulatori ca altfel risti sa-i distrugi daca depasesti curentul nominal.
"optic" se aprindea un led ceva. era mai simplu, dar fie si sonor.
mai practic ar fi ca la detectia pragului de tensiune sa comand regulatorul sa mearga la viteza mai mica - e destul de simplu, astfel incat sa-mi ajunga putere din baterie doar sa aduc barca la mal. ce zici? in plus se aude si soneria fara zgomotul de la motorul turat :D
Laser frate!
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
0

#32 Useril este offline   ToX 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1245
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 03 August 2007 - 10:18 PM

cauta sau posteaza si tu un anunt pentru mixaje pe la tehnice.
si hai cu ea la apa mai repede.
bafta
0

#33 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1275
  • Inregistrat: 20-April 07

Postat 05 August 2007 - 10:37 PM

n-ai voie sa descarci o celula sub 2.5V. dar putem sa luam o masura de precautie si sa ne oprim pe la 8-8.5/3.
sper ca ai incarcator bun pt acumulatori ca altfel risti sa-i distrugi daca depasesti curentul nominal.
"optic" se aprindea un led ceva. era mai simplu, dar fie si sonor.
mai practic ar fi ca la detectia pragului de tensiune sa comand regulatorul sa mearga la viteza mai mica - e destul de simplu, astfel incat sa-mi ajunga putere din baterie doar sa aduc barca la mal. ce zici? in plus se aude si soneria fara zgomotul de la motorul turat

pt acumulatorii de lipo am incarcator special si cu egalizator, faza e ca vreau ca receptorul sa-l alimentez de la un pack separat dat fiind ca am si niste leduri (iar cand merg motoarele ledurile aproape se sting) si mai tarziu voi alimenta si un motoras pentru un radar. Ce sa zic daca poti ajuta-ma cu o schema electrica care sa-mi sesizeze descarcarea acumulatorilor fara nici un variator ci doar un circuit pe care sa-l leg la acumulatori si in momentul cand scade tensiunea prea mult sa inceapa sa urle ceva acolo. Multumesc
Valoarea unui modelist adevarat nu se masoara in numarul de posturi ci in realizarile sale...
0

#34 Useril este offline   Zue 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1495
  • Inregistrat: 05-January 07

Postat 05 August 2007 - 10:49 PM

bogdan_minitehnicus, la 5 Aug 2007, 22:37, a spus:

pt acumulatorii de lipo am incarcator special si cu egalizator, faza e ca vreau ca receptorul sa-l alimentez de la un pack separat dat fiind ca am si niste leduri (iar cand merg motoarele ledurile aproape se sting) si mai tarziu voi alimenta si un motoras pentru un radar. Ce sa zic daca poti ajuta-ma cu o schema electrica care sa-mi sesizeze descarcarea acumulatorilor fara nici un variator ci doar un circuit pe care sa-l leg la acumulatori si in momentul cand scade tensiunea prea mult sa inceapa sa urle ceva acolo. Multumesc

pai asta face liposaver, se lega direct pe acumulator(i) si la o anumita tensiune declanseaza un semnal(acustic sau luminos)
tel.0745026562
0

#35 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 August 2007 - 02:12 PM

ok :) Zue mersi de lamurire asta stiam problema e ca nu mai am cu sa-mi cumpar un liposaver pe care sa-l montez pe barca asa ca tot cer scheme aicea poate rezolv cumva mai ieftin ca m-a supt barca de bani.....asa ca pls scheme va rog
Valoarea unui modelist adevarat nu se masoara in numarul de posturi ci in realizarile sale...
0

#36 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1762
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 07 August 2007 - 12:42 PM

asta te incanta?

ca sfat, eu am facut-o si merge bine, R1 si R3 de pus doua multitur de 4,7K respectiv 10K.
rezistente fixe de asa valoare nu gasesti. Pe o sursa stabilesti tensiunea, ca pentru un accu cu doua sau trei celule dar ,aproape descarcat, invarti de multitur pana tipa. Le intepenesti cu vopsea si gata. Asta e reglajul. Nu incerca direct pe accu ca n-ai sa reusesti, sau poate nu foarte usor.

Bafta

Aceasta postare a fost editata de OldMann: 07 August 2007 - 12:50 PM

If the boat doesnt fly, dont buy!!!

0

#37 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 August 2007 - 12:44 PM

sau poate asta

0

#38 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 August 2007 - 12:53 PM

una care sa-ti taie comanda pe ESC

0

#39 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 August 2007 - 02:31 PM

OldMann, la 7 Aug 2007, 12:42, a spus:

asta te incanta?

ca sfat, eu am facut-o si merge bine, R1 si R3 de pus doua multitur de 4,7K respectiv 10K.
rezistente fixe de asa valoare nu gasesti. Pe o sursa stabilesti tensiunea, ca pentru un accu cu doua sau trei celule dar ,aproape descarcat, invarti de multitur pana tipa. Le intepenesti cu vopsea si gata. Asta e reglajul. Nu incerca direct pe accu ca n-ai sa reusesti, sau poate nu foarte usor.

Bafta

in loc de potentiometru care nu este o componenta fiabila, iti recomand pt R1/R2 o retea rezistiva. de ex una din 8 rezistente. scoti punctul de referinta de la 3/8 pt 2 celule. faza e ca la reteaua de rezistente, toate rezistentele sunt identice, deci ai toleranta ~ 0. http://www.conexelectronic.ro/content/cate.../rezistive.html
Laser frate!
0

#40 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 August 2007 - 10:40 PM

multumesc frumos baieti de ajutor o sa incerc sa pun si ceva poze cu stdiul in care ma aflu cu constructia
0

#41 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 August 2007 - 09:28 PM

si cum am promis ceva poze cu stadiul constructei din pacate vad ca nu vrea sa mi le ia nu stiu de ce?
0

#42 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 August 2007 - 09:56 PM

cre ca acum

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-30-1186602980.jpg

0

#43 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 August 2007 - 10:01 PM

alta

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-30-1186603260.jpg

0

#44 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 August 2007 - 10:02 PM

alta

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-30-1186603333.jpg

0

#45 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 August 2007 - 10:03 PM

inca ca m-am saturat sa scriu alta

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-30-1186603427.jpg

0

#46 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 August 2007 - 10:04 PM

alta ca m-am saturat sa scriu inka

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-30-1186603498.jpg

0

#47 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 August 2007 - 10:06 PM

si asta e ultima, asa ca astept critici, idei si pareri. Si poate-mi raspundeti si mie la o dilema fundamentala: cum fac sa-mi vina chefu de munca???????

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-30-1186603598.jpg

0

#48 Useril este offline   Zue 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1495
  • Inregistrat: 05-January 07

Postat 09 August 2007 - 01:07 PM

Critici:

prea multe matze imprastiate in toata barca, incearca sa faci un traseu pt electrica si altul daca se poate pe poartea opusa pt furtunele de apa

S-o vedem la final pe balta

ca sa-ti vina cheful, las-o undeva unde sa te impiedici de ea si intr-un final o sa-ti vina cheful

succes
tel.0745026562
0

#49 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 26-July 05

Postat 09 August 2007 - 01:43 PM

bogdan_minitehnicus, la 8 Aug 2007, 21:56, a spus:

cre ca acum

de ce ai obturat gaurile de ventilatie ale motoarelor cu spirala de racire?????????
si totusi se invirte !
0

#50 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 August 2007 - 02:32 PM

faza e ca nu e chiar gata (in mare ziceam si io) oricum o sa aranjez mataraia din interior in mod sigur, iar gurile de ventileatie ale motoarelor nu sunt acoperite in totalite cel mult una din 4 ca e spirala si am vrut s-o duc cat mai in spate pe carcasa motorului
0

#51 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 August 2007 - 02:35 PM

buna idee sa ma duc sa vad cum stau cu racirea, ca m-ai bagat la idei harrina
0

#52 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 August 2007 - 05:45 PM

baieti ajutati-ma probleme destul de mari zic io
in primul rand am fost sa ma joc cu barca sa vad cum functioneaza si am sesizat 2 probleme
1 elicile parca se invart in gol nu merge atat de tare pecat se tureaza motorul am folosit 2 elici de 3,5 de la s/i/e/r/r/a in 3 pala Dinamyc parca si uitati-va si voi la poze da cred ca ar trebui sa folosesc unele de suprafata. ASTEPT PARERI URGENT PLSSSSSS
2 nu prea pot sa carmesc bine barca numai din motoare probabil ca o fi si de la elici, am pus motoarele pe canalul 3 si 4 si le controlam separat din stikuri. Mai mult ca sigur ca trebuie carme si aici astept sugestii (vezi foto)
0

#53 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 August 2007 - 05:46 PM

asta e poza
0

#54 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 August 2007 - 05:47 PM

asta

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-30-1186933673.jpg

0

#55 Useril este offline   Shumica 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 22-May 06

Postat 12 August 2007 - 06:08 PM

Este clar ca "invirtitul in gol" = cavitatie.
Folosirea unor elici submerse sau de suprafata depinde de cit de mult intra covata in apa; adica o echipezi complet si vezi cit se scufunda si daca ies pale pe afara.
Dupa aia incepi teste cu diferite elici.
Totodata atunci vei vedea si cit de bine carmeste in momentul cind eliciile lucreaza la randamentul optim.
Daca tot nu esti multumit atunci baga un servo si 2 carme ... o sa arate misto.
Ca sa nu uit verifica si transmisiile ... daca sunt dalea elastice cu cauciuc sa nu cumva sa "derapeze" cauciucul pe chestiile alea de metal ... solutie pune coliere de plastic la ambele capete.
Bafta

Aceasta postare a fost editata de Shumica: 12 August 2007 - 06:11 PM

Si ieri va fi o zi !
0

#56 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 August 2007 - 06:30 PM

pai cam asa ceva m-am gandit si io cu elicile ca cam bat aiurea in gol; da e vreo problema daca elicile stau sub barca la 3 ;4mm de coca? si inka ceva v-ar putea interesa apropo de cuple sunt alea de cauciuc de sarcina de la s/i/e/r/r/a si au caneluri si pe metal si pe cauciuc sunt super tari nu le pot da peste cap cu mana si nu cred ca se intampla asta in barca, plus de asta sunt foarte usor de montat de elimina destule batai (fata de cardanul ala rosu 'navy kardan" e o diferenta f f f mare) bafta
0

#57 Useril este offline   VanPulov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 503
  • Inregistrat: 01-August 06
  • Interests:navo

Postat 12 August 2007 - 07:05 PM

nu cred ca e nevoie sa pui coliere peste cauciuc, numai in cazul in care ai devieri mari de la colinearitatea axelor parerea mea e ca sunt arhisuficiente cuplajele elastice pt ca nu o sa ai forte foarte mari
0

#58 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 August 2007 - 07:33 PM

incearca elicii cu pas mai mare, cu două pale. din păcate la seirraro nu ai opţiuni prea multe la 35 mm. ar fi una cu pas de 47 dar e numai de dreapta şi tu parcă foloseşti elici complementare.
la 35 eşti la 3 mm faţă de chilă?
elicea de suprafaţă nu e o soluţie pt că tu ai elicile submerse total. mai rău ai face :)
Laser frate!
0

#59 Useril este offline   Shumica 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 22-May 06

Postat 12 August 2007 - 07:43 PM

Era o ipoteza cu colierele ... acum m-am lamurit... cunosc exact marfa pe care ai pus-o pe barca.
Daca luai dalea mai lungi cu cauciuc exista posibilitatea deraparii ... am patit si eu au patit-o si altii; rezolvare cum am spus coliere.

Normal conteaza pozitia elicei fata de suprafata apei si fata de coca navei.
Din experimentele mele emprice am observat diferente foarte mari de performata.
Pentru a determina optimul se fac calcule laborioase de curgerea fluidelor, unghiul de atac al palelor, turatia si multi alti parametri. Calcule pentru care din pacate nu am calificarea necesara.

@VanPulov la barcile de viteza am vazut toate tipurile de cuplaje distruse si am ajuns la concluzia ca cel mai cinstit este sa pui axul si axul motor "pe direct" cu ajutorul unei asamblari metalice rigide.

Daca ai eliciile sub coca @fulgerica are dreptate; nu ai ce face cu elicii de suprafata.

Aceasta postare a fost editata de Shumica: 12 August 2007 - 07:54 PM

Si ieri va fi o zi !
0

#60 Useril este offline   VanPulov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 503
  • Inregistrat: 01-August 06
  • Interests:navo

Postat 12 August 2007 - 08:43 PM

Shumica, la 12 Aug 2007, 19:43, a spus:

@VanPulov la barcile de viteza am vazut toate tipurile de cuplaje distruse si am ajuns la concluzia ca cel mai cinstit este sa pui axul si axul motor "pe direct" cu ajutorul unei asamblari metalice rigide.

exact am vazut si eu lucrul asta si mi-au mai spus si alti modelisti experimentati dar aici trebuie sa ai o aliniere aproape perfecta
varianta asta cei de la graupner o folosesc cel mai frecvent chiar daca nu este vb de barci de viteza este vb de flansa care se prinde de motor la un capat si la celalalt de tubul axului astfel realizand o aliniere buna

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-30-1186944199.jpg

0

Arata acest topic

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi