Site despre trenuri CFR Ce bine ar fi daca ar exista...
Postat 03 October 2003 - 07:51 PM
Sunt un mare iubitor ar trenurilor insa ca si student, nu prea imi permit sa cumpar machete din "salariul" saptamanal (livrat de parinti). De aceea prefer ceva live (merg din cand in cand in gara Cluj). As vrea sa stiu daca mai este cineva in situatia mea, eventual din acelasi oras :) .
Eu din pacate nu detin prea multe cunostinte tehnice, nici nu stiu ce modele de locomotive sau vagoane exista :D . Insa de cand ma stiu imi plac trenurile si cred ca ar trebui facut ceva pt asta. Ma gandeam de exemplu la un site cu fotografii si in special sunete. Am gasit pe net http://mercurio.iet....pix/ro/pix.html care contine un numar f mare de fotografii. Insa nu am gasit nicaieri sunete. Eventual un asemenea site ar putea contine planuri, desene, informatii despre semnale, etc. (cam tot ce si-ar dori un "feroviar").
Postat 20 October 2003 - 01:24 AM
Postat 02 October 2006 - 09:18 AM
- locomotivele electrice pe 6 osii Co-Co;
- locomotivele electrice pe 2 osii Bo-Bo;
- Locomotivele diesel electrice cu motor Sulzer (6 osii);
- Locomotivele diesel electrice cu motor General Motors (6 osii);
- Locotivele diesel hidraulice cu motor de 600 CP si 1250 CP;
- Locotivele diesel hidraulice modernizate.
Postat 14 October 2006 - 11:59 PM
SoulTrace, la 3 Oct 2003, 19:51, a spus:
servus
daca zici ca esti in cluj, fa o vizita scurta la stadionul cfr cluj si vei vedea o locomotiva de ecartament ingust insotita de un vagon de calatori - au peste o suta de ani - destul de bine restaurate.
de asemeni poti lua trenul pina la dej si mergi in depoul de locomotive unde vei vedea una din cele doua locomotive pacific din tara - apropo, functioneaza - si multe alte locomotive, unele unicate - vezi poza
drum bun
Imagini atasate
Postat 15 October 2006 - 10:20 AM
cel putin 4-5 tipuri de locomotive.Daca cineva sta prin apropiere ne-ar putea zice.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
Postat 15 October 2006 - 10:36 AM
Skyspy, la 1 Oct 2006, 08:27, a spus:
Sau folosesti un server maaaaare, care poate depozita fara restrictii uite aici unu' !!!
Si pune si thumb-uri in post si nu are limita de ... spatiu sau ... dimensiune !!! B)
Si eu l-am descoperit datorita lu' @Viper !! :wub: :angry: Mersi, noch einmal ! :huh:
Stima,
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
Postat 15 October 2006 - 04:10 PM
hai sa vorbim despre batrinul chefereu, ca am vazut vineri la prima ca a mers ghezesu pe valea ariesului cu o locomotiva-tender si doua vagoane din care - ca la romini - unul era restaurant :angry: . la tv s-a insistat pe treaba cu vagonu' crisma mai mult decit pe reabilitarea caii de rulare - pe care ma mir ca s-a mai putut merge - sau pe faptul ca s-a reusit reconstruirea unei batrinici cu abur, dar nu au avut platforma de intoarcere si mergea cu marchiza inainte. oricum, bine si asa. auzisem ca se ocupa o societate din strainatate - nu stiu care - de treaba asta, dar traiesc in rominia si nu credeam ca se poate, desi la sibiu s-a putut - dar acolo e sasu' primare si cred ca de aceea. problema de baza ar fi reconstruirea caii de rulare, pt ca si la sibiu si la turda dadeam cu piciorul in sina si se misca cu tot cu prindere in traversa din lemn putred - tare dezamagit am fost cind am vazut starea de deteriorare a liniei. ma rog, presupun ca se bazau ei pe ceva cind au mers pe linia de pe valea ariesului - sa fi fost norocul? :wub:
la buna vedere
Postat 14 August 2009 - 09:48 AM
Skyspy, la Oct 15 2006, 11:20 AM, a spus:
cel putin 4-5 tipuri de locomotive.Daca cineva sta prin apropiere ne-ar putea zice.
Tocmai am fost ieri la Dezmir. Depoul e complet abandonat. Numai buruiene printre sine si rugina peste tot. Locomotivele cu aburi, dupa spusele unei batrane, au fost duse demult. Oare unde?
In Clu, pe stadionul CFR intr-adevar era expusa o locomotiva cu aburi cu multi ani in urma, dar ea este acum la Salonta. Am auzit insa zvonuri ca o alta locomotiva, cea din parcul feroviarilor ar fi la stadion. Stie cineva ceva despre asta?
Postat 15 August 2009 - 09:19 AM
Mult noroc!