Modelism - RHC Forum: Site despre trenuri CFR - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Site despre trenuri CFR Ce bine ar fi daca ar exista...

#1 Useril este offline   SoulTrace 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 01-March 03

Postat 03 October 2003 - 07:51 PM

Salut. In sfarsit am ajuns unde trebuie... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif De cam mult timp incercam sa gasesc un site/forum despre trenuri. Din pacate ce este pe net este de obicei Made in US, France sau Japan. M-am saturat sa citesc pe net despre Amtrack. Nu prea exista siteuri despre trenurile mioritice.

Sunt un mare iubitor ar trenurilor insa ca si student, nu prea imi permit sa cumpar machete din "salariul" saptamanal (livrat de parinti). De aceea prefer ceva live (merg din cand in cand in gara Cluj). As vrea sa stiu daca mai este cineva in situatia mea, eventual din acelasi oras :) .

Eu din pacate nu detin prea multe cunostinte tehnice, nici nu stiu ce modele de locomotive sau vagoane exista :D . Insa de cand ma stiu imi plac trenurile si cred ca ar trebui facut ceva pt asta. Ma gandeam de exemplu la un site cu fotografii si in special sunete. Am gasit pe net http://mercurio.iet....pix/ro/pix.html care contine un numar f mare de fotografii. Insa nu am gasit nicaieri sunete. Eventual un asemenea site ar putea contine planuri, desene, informatii despre semnale, etc. (cam tot ce si-ar dori un "feroviar").
0

#2 Useril este offline   Taurus 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 20-October 03

Postat 20 October 2003 - 01:24 AM

Din cate site-uri am vizitat foarte putine ofera asemenea informatii,cel mai sigur le poti obtine cumparand reviste de profil sau mai nou CD.Daca poti sa iti permiti sa stai mai mult pe net incearca pe siteurile din Germania,in urma cu ceva timp am intrat pe un site nemtesc(nu mai stiu cum se numea) si exista o banca de date cu inregistrari audio din diverse gari germane: locomotive diesel,etc.Ca un punct de plecare intra pe linkurile din site-ul DB.
0

#3 Useril este offline   zephyr 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 27-September 06

Postat 30 September 2006 - 10:07 PM

are cineva schitze ale locomotivelor romaneshti?
mai ales contemporane.
0

#4 Useril este offline   zephyr 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 September 2006 - 10:08 PM

am shi ceva poze cu ce-am strans pana acum.dar cum le atashez???
0

#5 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 01 October 2006 - 08:27 AM

Pai faci poza de maxim 100kb si bagi la fisiere atasate.
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#6 Useril este offline   Pacific 231.000 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 712
  • Inregistrat: 23-March 04

Postat 02 October 2006 - 09:18 AM

Locomotivele romanesti care se afla pe caile ferate romane sunt:
- locomotivele electrice pe 6 osii Co-Co;
- locomotivele electrice pe 2 osii Bo-Bo;
- Locomotivele diesel electrice cu motor Sulzer (6 osii);
- Locomotivele diesel electrice cu motor General Motors (6 osii);
- Locotivele diesel hidraulice cu motor de 600 CP si 1250 CP;
- Locotivele diesel hidraulice modernizate.
Realitatea e chiar in fata...dar adevarul este dincolo de noi!
0

#7 Useril este offline   zephyr 

• Incepator
  • PipPip

Postat 02 October 2006 - 04:20 PM

cam greu... majoritatea au peste 700. le pot lasa pe mail-ul celui sau celor interesati.
0

#8 Useril este offline   lok 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 78
  • Inregistrat: 11-August 06

Postat 14 October 2006 - 11:59 PM

SoulTrace, la 3 Oct 2003, 19:51, a spus:

Sunt un mare iubitor ar trenurilor insa ca si student, nu prea imi permit sa cumpar machete din "salariul" saptamanal (livrat de parinti). De aceea prefer ceva live (merg din cand in cand in gara Cluj). As vrea sa stiu daca mai este cineva in situatia mea, eventual din acelasi oras.

servus

daca zici ca esti in cluj, fa o vizita scurta la stadionul cfr cluj si vei vedea o locomotiva de ecartament ingust insotita de un vagon de calatori - au peste o suta de ani - destul de bine restaurate.

de asemeni poti lua trenul pina la dej si mergi in depoul de locomotive unde vei vedea una din cele doua locomotive pacific din tara - apropo, functioneaza - si multe alte locomotive, unele unicate - vezi poza

drum bun

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-6-1160863183.jpg

0

#9 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 15 October 2006 - 10:20 AM

In gara Dezmir(linga Cluj) exista pe vremuri tot asa un depou "strategic" de locomotive cu abur(20-30buc.)Nu stiu daca se mai egzista sau nu.Si acolo erau reprezentate
cel putin 4-5 tipuri de locomotive.Daca cineva sta prin apropiere ne-ar putea zice.
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#10 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 15 October 2006 - 10:36 AM

Skyspy, la 1 Oct 2006, 08:27, a spus:

Pai faci poza de maxim 100kb si bagi la fisiere atasate.

Sau folosesti un server maaaaare, care poate depozita fara restrictii uite aici unu' !!!
Si pune si thumb-uri in post si nu are limita de ... spatiu sau ... dimensiune !!! B)
Si eu l-am descoperit datorita lu' @Viper !! :wub: :angry: Mersi, noch einmal ! :huh:

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#11 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 15 October 2006 - 10:39 AM

Am pus aici exemplu ... ! :angry: :wub:

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#12 Useril este offline   lok 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 78
  • Inregistrat: 11-August 06

Postat 15 October 2006 - 04:10 PM

stima, domnu' doctor

hai sa vorbim despre batrinul chefereu, ca am vazut vineri la prima ca a mers ghezesu pe valea ariesului cu o locomotiva-tender si doua vagoane din care - ca la romini - unul era restaurant :angry: . la tv s-a insistat pe treaba cu vagonu' crisma mai mult decit pe reabilitarea caii de rulare - pe care ma mir ca s-a mai putut merge - sau pe faptul ca s-a reusit reconstruirea unei batrinici cu abur, dar nu au avut platforma de intoarcere si mergea cu marchiza inainte. oricum, bine si asa. auzisem ca se ocupa o societate din strainatate - nu stiu care - de treaba asta, dar traiesc in rominia si nu credeam ca se poate, desi la sibiu s-a putut - dar acolo e sasu' primare si cred ca de aceea. problema de baza ar fi reconstruirea caii de rulare, pt ca si la sibiu si la turda dadeam cu piciorul in sina si se misca cu tot cu prindere in traversa din lemn putred - tare dezamagit am fost cind am vazut starea de deteriorare a liniei. ma rog, presupun ca se bazau ei pe ceva cind au mers pe linia de pe valea ariesului - sa fi fost norocul? :wub:

la buna vedere
0

#13 Useril este offline   Bazsó-Dombi András 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 13-August 09

Postat 14 August 2009 - 09:48 AM

Vezi postareaSkyspy, la Oct 15 2006, 11:20 AM, a spus:

In gara Dezmir(linga Cluj) exista pe vremuri tot asa un depou "strategic" de locomotive cu abur(20-30buc.)Nu stiu daca se mai egzista sau nu.Si acolo erau reprezentate
cel putin 4-5 tipuri de locomotive.Daca cineva sta prin apropiere ne-ar putea zice.

Tocmai am fost ieri la Dezmir. Depoul e complet abandonat. Numai buruiene printre sine si rugina peste tot. Locomotivele cu aburi, dupa spusele unei batrane, au fost duse demult. Oare unde?
In Clu, pe stadionul CFR intr-adevar era expusa o locomotiva cu aburi cu multi ani in urma, dar ea este acum la Salonta. Am auzit insa zvonuri ca o alta locomotiva, cea din parcul feroviarilor ar fi la stadion. Stie cineva ceva despre asta?
0

#14 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 15 August 2009 - 09:19 AM

Salut, pe aici sunt mai putini pasionati de trenuri 1:1 insa cine stie, poate iti raspunde cineva. Dar pe forumul http://forum.lokomotiv.ro gasesti multi si chiar din Cluj. Au sectiune de trenuri 1:1 dar si de trenulete la scara.
Mult noroc!

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu