Salutare,
Are cineva idee pe unde s-ar putea gasi in Romania (deci fara a trebui sa fac comanda in afara) micromotoare in genul celor care produc vibratiile la pagere si telefoane mobile ? Denumirea comuna pe forumurile de afara este pur si simplu "Pager motor" insa nu am gasit asa ceva pe la niciunul din furnizorii din Romania.
De obicei motorasele astea se folosesc la micromodele indoor (unele chiar la scara 1:72). Si ca tot veni vorba, in egala masura m-ar interesa si niste actuatoare (tin loc de servo pe micro modele).
Merci anticipat de raspunsuri (eventual PM daca se doreste a evita reclama... )
GS
Pagina 1 din 1
Materiale : Micromotor ? Micromotor ; pager/mobile motors
Postat 29 May 2007 - 06:50 PM
Eh, eu as fi preferat gata facuti (exista)
In ce priveste motorul de servo e si asta o idee dar cred ca e mai scumpa :rolleyes:
In ce priveste motorul de servo e si asta o idee dar cred ca e mai scumpa :rolleyes:
Postat 29 May 2007 - 07:17 PM
Great Snoopy, la 29 May 2007, 18:50, a spus:
Eh, eu as fi preferat gata facuti (exista)
Nu-ti fa iluzii ca daca e mic e si ieftin.... ;)
ceteste ici si o sa vezi cam cum te ustura un motor corless
dea gata ... nici o sansa .... cauta subiectele lui Tavi despre motoarele de ceas de perete....
Stima
PS: si spor la cautat
Postat 29 May 2007 - 08:23 PM
snoopy...m-am jucat cu un motoras de pager acu ceva timpsi nu stiu daca se preteaza la propulsie. sunt cam slabute...doar ce am avut in mana.
Postat 30 May 2007 - 09:42 AM
Motorase pentru vibratii poti gasi pe
Situl asta sau
asta
Eu am alimentat asemenea motoare si am gasit diferente foarte mari intre ele. Deci este o oarecare loterie. Motoarele recuperate de pe benzile de Motorola V525/535 sau asemanatoare au dat cele mai bune rezultate.
Deci motoarele incep sa se roteasca la 0.5-0.75V si pot fi alimentate cu tensiuni pana la 6V cu incalzire acceptabila. cele de Motorola au tinut un timp destul de lung la 12V fara sa se arda, stricandu-se doar lagarele din plastic datorita incalzirii.
Ca sa poti folosi motoare pentru vibratii ar trebui sa gasesti o metoda de a scoate de pe ax acel excentric, fara sa distrugi lagarele din plastic ale axului. A doua problema ar fi racirea... Nu stiu ce servomecanisme doresti sa folosesti, oricum, succes...
Daca nu gasesti pe nicaieri si ai neaparata nevoie, iti trimit eu cateva sa te distrezi.
Situl asta sau
asta
Eu am alimentat asemenea motoare si am gasit diferente foarte mari intre ele. Deci este o oarecare loterie. Motoarele recuperate de pe benzile de Motorola V525/535 sau asemanatoare au dat cele mai bune rezultate.
Deci motoarele incep sa se roteasca la 0.5-0.75V si pot fi alimentate cu tensiuni pana la 6V cu incalzire acceptabila. cele de Motorola au tinut un timp destul de lung la 12V fara sa se arda, stricandu-se doar lagarele din plastic datorita incalzirii.
Ca sa poti folosi motoare pentru vibratii ar trebui sa gasesti o metoda de a scoate de pe ax acel excentric, fara sa distrugi lagarele din plastic ale axului. A doua problema ar fi racirea... Nu stiu ce servomecanisme doresti sa folosesti, oricum, succes...
Daca nu gasesti pe nicaieri si ai neaparata nevoie, iti trimit eu cateva sa te distrezi.
Aceasta postare a fost editata de One: 30 May 2007 - 09:44 AM
Pentru a inventa ceva ai nevoie de o imaginatie bogata si o gramada de gunoi. Thomas A. Edison (1847 - 1931)
Postat 30 May 2007 - 12:08 PM
One, multumesc, este exact ce cautam. In plus preturile sint foarte ok.
Cit despre cit de folosibile pt propulsie sint :
http://www.aeronutz.flyer.co.uk/
Cit despre cit de folosibile pt propulsie sint :
http://www.aeronutz.flyer.co.uk/
Arata acest topic
Pagina 1 din 1