Modelism - RHC Forum: Upgrade Barca Pescuit - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Upgrade Barca Pescuit

#1 Useril este offline   rob3rtyn0 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 28-May 07

Postat 28 May 2007 - 10:54 PM

Va salut dragi colegi de forum.De curand am achizitionat o barcuta "ATLANTIO" si vreau s-o modific pentru nadire la pescuit.Sper sa nu se mai fii discutat aceste aspecte daca s-au mai discutat imi cer scuze ca nu am cautat mai bine.Dar iata problemele mele:
1.Barcuta are raza de actiune de 90M(cel putin asa mi-au spus cei de unde am cumparat-o) - cum fac sa MARESC ACEASTA distanta dintre radiocomanda si receptor??
2.Elicele au o anumita turatie care este prea mare - cum fac sa REDUC aceasta turatie???
3.Aumulatorul care l-am primit la barcuta este de 1800mAh 7.2v Ni-CD - gasesc ceva mai bun in comert cu durata mai mare de functionare??
iata cateva poze cu minunea :(
http://i47.photobucket.com/albums/f156/rob3rtyn0/IMG_0001.jpg
http://i47.photobucket.com/albums/f156/rob3rtyn0/IMG_0002.jpg
http://i47.photobucket.com/albums/f156/rob3rtyn0/IMG_0006.jpg
http://i47.photobucket.com/albums/f156/rob3rtyn0/IMG_0007-1.jpg
http://i47.photobucket.com/albums/f156/rob3rtyn0/IMG_0001-1.jpg

Maine ma duc sa-i fc o proba pe lac sa vad cum se comporta si o sa bag si filmuletu :)

Aceasta postare a fost editata de rob3rtyn0: 29 May 2007 - 12:36 AM

0

#2 Useril este offline   sebip 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 195
  • Inregistrat: 21-May 03

Postat 29 May 2007 - 10:28 AM

O sa incerc si eu sa-ti raspund la intrebari ...mai mult din punct de vedere teoretic. Banuiesc ca vor raspunde si alti utilizatori cu mult mai multa experienta.

Citeaza

1.Barcuta are raza de actiune de 90M(cel putin asa mi-au spus cei de unde am cumparat-o) - cum fac sa MARESC ACEASTA distanta dintre radiocomanda si receptor??

Eu propun doua solutii:
1. schimbarea telecomenzii (emitator + receptor)
2. montarea unui preamplificator la receptor
Alte solutii nu ti-as recomanda (de exemplu marirea puterii emitatorului ... la calitatea lor exista pericolul de a perturba si alte modele)

Citeaza

3.Aumulatorul care l-am primit la barcuta este de 1800mAh 7.2v Ni-CD - gasesc ceva mai bun in comert cu durata mai mare de functionare??

De gasit nu cred ca e vreo problema. Eu ti-as sugera sa incerci cu acumulatori cu Pb din aceia cu gell (incapsulati). Depinde de greutatea maxima pe care o poate suporta barcuta (tinind cont si de greutatea momelii), poate reusesti sa pui chiar 2 acumulatori din aceia de 6V si 4A in paralel ...ceea ce iti va da o autonomie suficient de mare. Eventual poti sa cumperi inca un pack de acumulatori identici si sa pui in paralel cu cei existenti.

Citeaza

2.Elicele au o anumita turatie care este prea mare - cum fac sa REDUC aceasta turatie???

Din poza receptorului se vede ca motoarele sint actionate cu relee, deci nu ai turatie variabila, prin urmare ai nevoie sa reduci tensiunea de alimentare a motoarelor. Poti sa folosesti un acumulator cu tensiunea mai mica (6V) sau sa inseriezi o rezistenta pe fiecare motor (solutie nerecomandata).
Nu vad ca ar avea cirma ...banuiesc ca directia se stabileste din turatiile celor doua motoare ...daca are cirma e suficient sa inseriezi motoarele si ai avea turatia redusa la jumatate.

Solutia cu complicatiile cele ma reduse (dar financiar cea mai scumpa) ar fi inlocuirea sistemului rc si chiar utilizarea unui controler de turatie pentru motoare .... trebuie sa tii cont ca o sa ai nevoie de un canal suplimentar la telecomanda pentru actionarea cuvelor de nada !

Solutia poate fi mai ieftina sau mai scumpa ...depinzind in mare masura si de faptul daca are sau nu cirma.

Banuiesc ca o sa primesti raspunsuri mai pertinente de la colegii de forum care sint mai in tema cu acest subiect.

Aceasta postare a fost editata de sebip: 29 May 2007 - 10:35 AM

0

#3 Useril este offline   iony 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2347
  • Inregistrat: 06-April 07

Postat 29 May 2007 - 12:22 PM

eu zic ca iti trebuie cam multi bani pt a face ceva calumea si cu care sa nu ai probleme dupa mine oricum cam cel putin 5 mil lei
:o si pe barca cred ca ai dat 2mil din Europa daca nu ma insel am vazut una identica cu asta acolo simbata trecuta deci spor la treaba :o

Aceasta postare a fost editata de iony: 29 May 2007 - 12:24 PM

0

#4 Useril este offline   iony 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2347
  • Inregistrat: 06-April 07

Postat 29 May 2007 - 12:27 PM

si cred ca si asa cu a spus anteriorul trebuie sa faci racire la motoare mai mult ca sigur
0

#5 Useril este offline   rob3rtyn0 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 May 2007 - 03:35 PM

deci ca sa maresc raza de actiune trebiue sa montez un preamplificator la receiver.ok dar cum fac asta?unde gasesc un asemenea preamplif si unde(banuiesc ca la magazinul conex)sunt mai multe modele sau ce trebuie sa cumpar?
carma se efectueaza cu ajutorul motoarelor deci cel mai bine ar fii sa iau alt acumulator de putere mai mica( 6v e bine sau mai mic) greutatea momelii nu o sa depaseasca 400grame( eu momesc in special cu punga solubila care mai mult de 200 300grame nu are umpluta cu boabe)

dupa cum vedeti in poza as avea loc de 2 acumulatori dar eu cred ca este mai bine sa iau 2 acumulatori si sa-i folosesc pe rand.deci ce acumulatori sa iau?

va multumesc pentru raspunsuri si va astept in continuare cu alte idei.
0

#6 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1762
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 29 May 2007 - 04:27 PM

Las-o asa cum e ca n-ai sa faci decat sa o strici, daca vrei sa te documentezi inceraca aici http://www.navopescuit.lx.ro/
If the boat doesnt fly, dont buy!!!

0

#7 Useril este offline   rob3rtyn0 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 May 2007 - 05:11 PM

pai si ce sa fac?s-o iau pe un lac si sa o folosesc doar 10 20 minute ? deci acumulatori oricum vreau sa-mi iau. .si oricum vreau s-o fac sa functioneze mai mult de 80metri. deci astept sugestii la acumulatori de voltaj mai mic dar putere mai mare si ce tip de preamplificator trebuie sa iau la receiver.multumesc si o zii buna.
0

#8 Useril este offline   aclaimed 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 69
  • Inregistrat: 02-May 06

Postat 30 May 2007 - 12:15 PM

salut ! in primul rand vreau sa-i multumesc lui OldMann pentru indrumare catre www.navopescuit.lx. ro , eu fiind unul din tehnicienii de pe acest site . am citit postarile referitoare la acea barcuta cumparata din comert si la rugamintile colegilor mei care au citit pe forum problema, am intrat sa incerc sa dau un sfat cat de cat ieftin pentru transformarea celei jucarii
Indiferent cu ce se ocupa oamenii de stiinta, ei obtin intotdeauna o arma.
0

#9 Useril este offline   aclaimed 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 30 May 2007 - 12:35 PM

in primul rand comenzile barcutei se fac din acea radiocomanda tip pistol care functioneaza cu un integrat Tx care dupa parerea noastra se comporta cat de cat bine , dar dupa ce semnalul este amplificat ,,, cad tranzistorii de pe receptor , se incing si releele nu mai functioneaza , deci .. iti va ramane pe apa . singura solutie este alta radiocomanda cu un nou receptor . se scot toate ( matzele ) inutile din barca . dupa cate am citit cat de cat o poti face si singur . trebuie sa urmezi cativa pasi si acestia sunt urmatorii :

pasul 1 : renuntam la radiocomanda si cutia"neagra " ( o folosim la alte jucarii )

pasul 2 : cumparam o radiocomanda 4 canale si receptor + un sistem BEC ( al avem noi si este ieftin pt tine ) radiocomanda o gasesti pina intrun mil cu tot cu receptor iar becul este 25 leuti

pina acum = 125 leuti

pasul 3 : acumulator Pb acid sau daca iti permiti NC sau ori altceva numa daca ai cu ce sa-l incarci :)
acumulatorul este 45-50 lei

pasul 3 : daca mai dispunem de bani cumparam si un regulator ( cam scump ) 150 lei , daca nu .. lucram cu microcontacte comandate de un servomotor ( 25 lei )

deci lista de piese va arata asa ;

Statia ( radiocomanda ) 100
BEC 25
Acumulator 45
Servomotor carma 25
Servomotor comanda motor 25
Microcontact 1

( regulator ) 150

TOTAL PIESE = 371 lei

deci cam asa ar arata meniul pentru transformarea acele barcute de jucarie intr-una cat de cat "profi"

parerea mea personala este ca daca te bagi la transformari si ai cat de cat idee cum se lucreaza cu piese de RC adevarate , poti face o treaba frumusica . Si eu la inceput am lucrat pe o asemenea barcutza :) mi-a luat mult timp pina am reusit sa o fac performanta numa ca fara regulator se incalzeste foarte tare si risti ca acel plastic sa se perforeze si vei lasa in apa si banutii investiti si munca depusa .

Pentru amatorii de senzatii tari numai de bine !

Aceasta postare a fost editata de aclaimed: 06 February 2008 - 11:34 AM

0

#10 Useril este offline   rob3rtyn0 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 May 2007 - 03:44 PM

aclaimed tin sa-ti multumesc pentru timpul acordat.ce spui tu este perfect.problema este ca vara asta vreau s-o modific pe asta care o am.din toamna vreau sa ma apuc sa construiesc una cat de cat mai buna dar momentan tre sa ma descurc cu ce am.am fost azi la un prieten si mi-a aratat o barcuta cu , cuva remorcata ceea ce o sa adopt si eu la barcuta mea.am luat o antena de 1m poate maresc raa cu vreo 20 30m.daca nu asta e o sa vedem.deci astea fiind spuse va multumesc la toti care ati venit cu o idee si mai ramane acumulatorii:vreau de 6V dar de capacitate mai mare:unde gasesc si sunt pe marci sau cum?inca o data VA MULTUMESC. :angry:

Aceasta postare a fost editata de rob3rtyn0: 30 May 2007 - 03:46 PM

0

#11 Useril este offline   aclaimed 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 30 May 2007 - 04:35 PM

depinde ce fel de acumulator suporta barca ta ... dupa cate stiu eu poti baga in ea un acu pe plumb 6 v de 4 amperi daca nu ma insel . gasesti pe doamna ghica de care vrei pina in 500 de mii .
si sa iti mai spun un secret pentru acea radiocomanda , tre sa maresti un pic tensiunea de alimentare caci nu se va arde cu maxim 3v , si ca sa fie si mai bine mai monteaza inaintea antenei o bobina (la receptor ) de la trafurile din radiourile vechi , important este sa treaca prin bobina si astfel semnalul este putin amplificat ... nu va da foarte mari satisfactii dar dupa parerea mea cred ca o sa ajungi la maxim 100 m cu o antena mai mare la receptor asa cum ai zis
acumulatorii pb acid sunt cam grei .. tot ce tre sa faci este sa incerci barca in cada sa vezi cat tine . Un acumulator de 6 v 12 amperi are cam 1.5 kg , crezi ca tine atat barcutza ta ? daca nu .. ia si tu prin extrapolare , la fiecare gram eliminat iti scad si amperii din acumulator iar tu ai nevoie de amperi .
0

#12 Useril este offline   rob3rtyn0 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 May 2007 - 06:05 PM

pai radiocomanda mea are 8 baterii de 1,5v.asta inseamna 12v? :angry: nu prea ma pricep :) am luat o antena de aproape 1m si o sa ma duc sa-i fac o proba pe lac.o sa leg barcuta de o lanseta sa vad pana unde merge ca sa am cum s-o aduc inapoi.si acumulatorii unde mai exact la Dna Ghica?multumesc.

si inca ceva:pe barcuta am un acumulator Ni-CD SC 1800mAh 7,2v. daca ii pun un acumulator de 6v pot aparea probleme de alimentare a receiverului?oricum cred ca raza de actiune va scade nuu?

Aceasta postare a fost editata de rob3rtyn0: 30 May 2007 - 06:07 PM

0

#13 Useril este offline   rob3rtyn0 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 May 2007 - 10:08 PM

am facut niste mici modificari la barcuta.am pus antena mai mare la radiocomanda si am pus si o miniantena pe barcuta deoarece nu avea.ce ziceti de luminitele mele? va plac?:lol:
http://i47.photobucket.com/albums/f156/rob3rtyn0/IMG_0005-1.jpg
http://i47.photobucket.com/albums/f156/rob3rtyn0/IMG_0002-1.jpg
http://i47.photobucket.com/albums/f156/rob3rtyn0/IMG_0001-2.jpg
http://i47.photobucket.com/albums/f156/rob3rtyn0/th_MVI_0004.jpg
0

#14 Useril este offline   soare_geo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 467
  • Inregistrat: 30-September 04

Postat 31 May 2007 - 08:50 AM

Nu stiu exact ce efect va avea o antena mai mare (parca lungimea antenei erea determinata de lungimea undei??), dar ca sa vezi ce distantza bate, i-ti recomand sa nu duci barca in larg, ci paralel cu malul, in acest fel te vei putea apropia de barca in cazul in care vei simntzi probleme.
Bafta
0

#15 Useril este offline   aclaimed 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 31 May 2007 - 10:22 AM

http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif rob3rtyn0 se pare ca tu inca nu ne-ai spus daca vrei sa o faci pentru pescuit sau nu ... Pentru noapte nu stiu daca o sa iti foloseasca asa ca la cat mai multi consumatori pe ea :huh: dar hai ca am cautat pentru tine niste poze de ale mele mai vechi . Si ste valabil si pentru cei care au achizitionat acest tip de barcuta Atlantino , sa o poate modifica pentru pescuit . Aceste fotografii sunt postate cu acordul celor de la http://www.navopescuit.lx.ro/

va urez spor la treaba !
0

#16 Useril este offline   aclaimed 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 31 May 2007 - 10:24 AM

asa arata prima data cand este cumparata

Fisiere atasate

0

#17 Useril este offline   aclaimed 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 31 May 2007 - 10:25 AM

regulator , receiver si statie ( radiocomanda )

Fisiere atasate

0

#18 Useril este offline   aclaimed 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 31 May 2007 - 10:29 AM

servo pentru carma si tubul pupa

Fisiere atasate

0

#19 Useril este offline   aclaimed 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 31 May 2007 - 10:30 AM

construim aripioarele ( 2 la numar ) pentru cuva de pe spate

Fisiere atasate

0

#20 Useril este offline   aclaimed 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 31 May 2007 - 10:31 AM

se monteaza pe spatele barcutei ......

Fisiere atasate

0

#21 Useril este offline   aclaimed 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 31 May 2007 - 10:32 AM

se ataseaza exact intre aripioare un tub , poate fi construit si din tevile de scurgere .....

Fisiere atasate

0

#22 Useril este offline   aclaimed 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 31 May 2007 - 10:34 AM

Acum sectionam tubul pe jumatate ......

Fisiere atasate

0

#23 Useril este offline   aclaimed 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 31 May 2007 - 10:45 AM

monatm carma si elicea

Fisiere atasate

0

#24 Useril este offline   aclaimed 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 31 May 2007 - 10:48 AM

si gata ..... asa ar trebui sa arate la sfarsit barcuta pentru nada , sistemul de cuvare nu este explicat , fiecare al poate construi dupa idee proprie .

have fun !

Fisiere atasate

0

#25 Useril este offline   rob3rtyn0 

• Incepator
  • PipPip

Postat 31 May 2007 - 09:54 PM

aclaimed, la 31 May 2007, 10:22, a spus:

:D rob3rtyn0 se pare ca tu inca nu ne-ai spus daca vrei sa o faci pentru pescuit sau nu ... Pentru noapte nu stiu daca o sa iti foloseasca asa ca la cat mai multi consumatori pe ea :wub:

pt leduri am construit un circuit cu alimentare separata.si daca da noaptea in lanseta un crap nu trebuie sa plantez lanseta aceea din nou?alea le-am pus pt noapte(ce-i drept am exagerat putin cu ledurile dar na ) :D deci ca sa fie treaba inteleasa o sa mai atasez barcutei o cuva si un acumulator.atat.deci unde mai exact la Dna Ghica gasesc acumulatori? pt bascularea cuvei am o schema cu un receptor de la o masinuta cu telecomanda.

Aceasta postare a fost editata de rob3rtyn0: 31 May 2007 - 09:57 PM

0

#26 Useril este offline   aclaimed 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 01 June 2007 - 10:58 AM

rob3rtyn0 la doamna Ghica in buc. este o singura strada plina cu magazine de profil electronice , intra si tu din magazin in magazin si intreaba daca au . Nu se poate sa nu gasesti o tanti dragutza care sa nu te ajute ( ce nu face omu' pt bani ) :rolleyes: si ai grija cu schema de la masinutza http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif ori nu bate pina unde duce barca , ori intra in interferentza ... cum o sa faci ? o sa pui 2 antene pe barca ? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ohmy.gif ?? ... :lol: te descurci tu pina la urma .
0

#27 Useril este offline   rob3rtyn0 

• Incepator
  • PipPip

Postat 01 June 2007 - 02:53 PM

deci ca sa ne facem intelesi:tu zici la dna ghica dar unde mai exact???deci eu vin dinspre obor ajung la intersectia cu avionul si de acolo in ce parte o iau?? sau tu zici de magazinele de la lizeanu unde e conex sau boss???

pana la urma ce tip de acumulator sa iau?Pb-Acid sunt cei mai buni?

Aceasta postare a fost editata de rob3rtyn0: 01 June 2007 - 02:56 PM

0

#28 Useril este offline   ToX 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1245
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 01 June 2007 - 06:14 PM

iar cand nu o modifici pt pescuit ci doar pentru distractie arata asa :rolleyes:
http://www.youtube.c...h?v=CdUHCu62QjQ
0

#29 Useril este offline   rob3rtyn0 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 June 2007 - 01:52 PM

rob3rtyn0, la 1 Jun 2007, 14:53, a spus:

deci ca sa ne facem intelesi:tu zici la dna ghica dar unde mai exact???deci eu vin dinspre obor ajung la intersectia cu avionul si de acolo in ce parte o iau?? sau tu zici de magazinele de la lizeanu unde e conex sau boss???

pana la urma ce tip de acumulator sa iau?Pb-Acid sunt cei mai buni?

deci astept in continuare raspuns.ce tip de acumulatori sa iau si de unde mai exact de la Dna Ghica :D
0

#30 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1762
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 03 June 2007 - 04:40 PM

N-ar fi mai bine sa incerci sa-l contactezi in privat pe "aclaimed", poate la o bere rece omul va fi dispus sa te "lumineze".
If the boat doesnt fly, dont buy!!!

0

Arata acest topic

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi