in primul rand comenzile barcutei se fac din acea radiocomanda tip pistol care functioneaza cu un integrat Tx care dupa parerea noastra se comporta cat de cat bine , dar dupa ce semnalul este amplificat ,,, cad tranzistorii de pe receptor , se incing si releele nu mai functioneaza , deci .. iti va ramane pe apa . singura solutie este alta radiocomanda cu un nou receptor . se scot toate ( matzele ) inutile din barca . dupa cate am citit cat de cat o poti face si singur . trebuie sa urmezi cativa pasi si acestia sunt urmatorii :
pasul 1 : renuntam la radiocomanda si cutia"neagra " ( o folosim la alte jucarii )
pasul 2 : cumparam o radiocomanda 4 canale si receptor + un sistem BEC ( al avem noi si este ieftin pt tine ) radiocomanda o gasesti pina intrun mil cu tot cu receptor iar becul este 25 leuti
pina acum = 125 leuti
pasul 3 : acumulator Pb acid sau daca iti permiti NC sau ori altceva numa daca ai cu ce sa-l incarci :)
acumulatorul este 45-50 lei
pasul 3 : daca mai dispunem de bani cumparam si un regulator ( cam scump ) 150 lei , daca nu .. lucram cu microcontacte comandate de un servomotor ( 25 lei )
deci lista de piese va arata asa ;
Statia ( radiocomanda ) 100
BEC 25
Acumulator 45
Servomotor carma 25
Servomotor comanda motor 25
Microcontact 1
( regulator ) 150
TOTAL PIESE = 371 lei
deci cam asa ar arata meniul pentru transformarea acele barcute de jucarie intr-una cat de cat "profi"
parerea mea personala este ca daca te bagi la transformari si ai cat de cat idee cum se lucreaza cu piese de RC adevarate , poti face o treaba frumusica . Si eu la inceput am lucrat pe o asemenea barcutza :) mi-a luat mult timp pina am reusit sa o fac performanta numa ca fara regulator se incalzeste foarte tare si risti ca acel plastic sa se perforeze si vei lasa in apa si banutii investiti si munca depusa .
Pentru amatorii de senzatii tari numai de bine !
Aceasta postare a fost editata de aclaimed: 06 February 2008 - 11:34 AM
Indiferent cu ce se ocupa oamenii de stiinta, ei obtin intotdeauna o arma.