Modelism - RHC Forum: Upgrade Barca Pescuit - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Upgrade Barca Pescuit

#31 Useril este offline   aclaimed 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 69
  • Inregistrat: 02-May 06

Postat 04 June 2007 - 10:23 AM

:D salut , e tare faza cu berea http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif dar dau informatii pe cat se poate si fara bere , scuze ca nu am mai intrat dar am fost plecat din Buc . Acumulator gasesti pe Maica Domnului , tot pe acolo pe linga doamna ghica :D pe toata strada sunt numai magazine de profil electronic. sincer nu stiu sa iti explic cum vi tu de la avion dar te poate indruma cineva pe strada aia . Oricum vad ca sti unde este Boss sau Connex ... esti pe calea cea buna ! Iar ca acumulator tre sa iei ceva pe Plumb acid 6 v 4 amperi ( este mai mica si mai usoara ) sau daca barcutza ta duce mai mult poti lua 6 v 7.5 amperi .Restul tine de tine .

Succes !
Indiferent cu ce se ocupa oamenii de stiinta, ei obtin intotdeauna o arma.
0

#32 Useril este offline   rob3rtyn0 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 28-May 07

Postat 04 June 2007 - 10:49 AM

deci acolo este unde stiam si eu.oricum ms mult si chiar azi o sa trec pe acolo sa-mi iau un acumulator.numai bine.

deci am fost si am luat un acumulator e 6v 4,5ah pe Pb-Acid.acum vine intrebarea:cum i-l incarc?pot folosi incarcatorul care i-l am pt acumulatorul de 7,2v sau risc sa stric acumulatorul de 6v?pt sugestii va astept in continuare cu idei :D

=====incarcatorul care i-l am pt acumulatorul de 7,2v emite un curent de incarcare de 10.80v si 1,31ah.este bun pt acumulatorul de 6v???=====

http://i47.photobucket.com/albums/f156/rob3rtyn0/IMG_0003.jpg
http://i47.photobucket.com/albums/f156/rob3rtyn0/IMG_0002-2.jpg

Aceasta postare a fost editata de rob3rtyn0: 04 June 2007 - 03:28 PM

0

#33 Useril este offline   rob3rtyn0 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 June 2007 - 01:47 PM

chiar nici o sugestie? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif
0

#34 Useril este offline   radian 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 126
  • Inregistrat: 10-June 06

Postat 21 June 2007 - 09:15 AM

Citeste cu atentie instructiunile de pe acc. :
-Tensiunea de incarcare trebuie sa fie CONSTANTÄ‚ de 7,25-7,45V, iar curentul de incarcare la inceputul incarcarii sa fie mai mic de 1,8A (odata cu incarcarea scade amperajul). Se incarca pana cand tensiunea la borne este de 6,8-6,9V.

Bafta!
0

#35 Useril este offline   rob3rtyn0 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 June 2007 - 05:41 PM

deci s-a achizitionat 1 bucata radiocomanda+receptor cu 6 canale cum se vede in poza.http://i47.photobucket.com/albums/f156/rob3rtyn0/IMG_1009.jpg

acum vin cu o intrebare:am inteles ca trebuie si regulator dar "aclaimed" de aici de pe forum a spus ca pot lucra cu "microcontacte comandate de un servomotor" - cum se face acest lucru? BTW-care aveti un regulator second mai ieftin asa dati msg :rolleyes:
0

#36 Useril este offline   teacher64 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 139
  • Inregistrat: 23-June 07

Postat 30 June 2007 - 07:12 AM

Robertyno: Salut, am luat si eu ieri o barcuta identica, vreau s-o modific pentru pescuit. Cum ai rezolvat problema cuvarii? Ma gandesc sa nu renunt la solutia cu doua motoare si fara carma, gresesc?
M-ar interesa si pe mine statia de RC din poza, cea cu 6 canale, de unde ai luat-o si cu cat?-daca nu-i secret! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
Ce bataie are? Sper sa mearga barem 200-250m! Toate canalele-s proportionale? Mersi anticipat!!
0

#37 Useril este offline   rob3rtyn0 

• Incepator
  • PipPip

Postat 01 July 2007 - 08:25 PM

inca nu am montat radiocomanda si receiverul pe barca deoarece imi trebuie un regulator de care nu dispun momentan.statia am luat-o prin intermediul lui "V200" de aici de pe forum.vb cu el ca are si bate lejer 300 metri.nu stiu ce sa zic in privinta carmei eu o sa adopt tactica actuala adica viraj din motoare deoarece vreau sa vad cum se comporta cu 400 500gr de nada+acc pb-acid care are si el cca 500gr.taicamiu are o barcuta profesionala de nadit cu , carma servo dar sincer barcuta mea ia virajele mai strans.pe parcurs va aduc vesti despre constructie.BTW-care aveti regulator sa tina 100A la vanzare dati msg.o zii buna :D

Aceasta postare a fost editata de rob3rtyn0: 01 July 2007 - 08:27 PM

0

#38 Useril este offline   rob3rtyn0 

• Incepator
  • PipPip

Postat 02 July 2007 - 10:55 PM

dupa lungi incercari si multe combinatii am inteles ca pana a urma daca vrei un lucru ca lumea nu incerci sa modifici o chinezarie ca apoi sa stai cu surubelnita langa tine dupa fiecare drum in larg sa mai strangi ceva sau mai stiu eu ce.deci barcuta care incercam s-o modific pt pescuit o sa o pastrez pt distractie si o sa ma apuc de un proiect de la 0 ca sa fie treaba buna :lol:.
pt alte nelamuriri o sa intreb aici.per total va multumesc pt sfaturile care mi le-ati dat pana acum.numai bine :lol:
0

#39 Useril este offline   deejaydanyaero 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 679
  • Inregistrat: 31-May 07

Postat 03 July 2007 - 06:55 AM

un regulator de 100A gasesti pe net la un magazin de modelism (am inteles ca nu poti pune un link sa nu faci reclama , dar nu fac asta) ptr ca este singururl esc pe care l-am gasit de 100A in magazinele on line de la noi(daca mai stie careva altele va rog spuneti-mi unde ca mai am si eu nevoie.

danmikka_deacu@yahoo.com

Fisiere atasate

ceea ce realizez este umbra a ceea ce gandesc
0

#40 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1762
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 03 July 2007 - 01:21 PM

100A,..... curentul e foarte mare, ori regulatorul din poza nu arata a avea pe ce sa disipe asemenea amperaj, adica nu se vede nici un radiator sau racire cu apa,
100A la 12V inseamna 1200W , compara cu un fier de calcat care are aceeasi putere.
If the boat doesnt fly, dont buy!!!

0

#41 Useril este offline   deejaydanyaero 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 679
  • Inregistrat: 31-May 07

Postat 03 July 2007 - 09:13 PM

Cracteristici
Greutate: 40g cu cabluri
Dimensiuni: 52x25x12mm
Curent constant: 100A
Current maxim: 120A (10 secunde)
Numar FET: 48
Alimentare: 2-6 celule LiPo sau 6-16 NiMH
BEC: nu are
PWM: 8 kHz

eu doar am citat ce scrie si pe site-ul respectiv ..............ce am obsv ca nu are BEC (unde gasim unul ptr ESc respectiv?) sau ce caracteristici trebuie sa aiba un BEC ptr modelul asta??

Aceasta postare a fost editata de deejaydanyaero: 03 July 2007 - 09:17 PM

ceea ce realizez este umbra a ceea ce gandesc
0

#42 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1762
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 04 July 2007 - 06:17 AM

pai la 48 de fet-uri, asta inseamna ca pentru cei 19V maxim cat admite, puterea se duce spre 2000W, ceea ce inseamna aproape 41W pe fiecare fet. Ma cam indoiesc ca o capsula SMD poate disipa 40W fara radiator in regim de fuctionare constant, ba mai mult bagat in barca unde nici curent de aer nu este.

Poate daca-l pui in congelator sau ai atasezi un aer conditionat.
If the boat doesnt fly, dont buy!!!

0

#43 Useril este offline   stefanc 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 162
  • Inregistrat: 12-April 04

Postat 04 July 2007 - 02:27 PM

in primul rand acela este un regulator de aero pentru motoare brushless. nu ai ce sa faci cu el pentru motoarele cu perii. este complet inutil
Sal'tare
Nu sunt complet inutil cel putin servesc de exemplu negativ pentru altii.
0

#44 Useril este offline   teacher64 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 139
  • Inregistrat: 23-June 07

Postat 06 July 2007 - 07:10 PM

deejaydanyaero, la 3 Jul 2007, 21:13, a spus:

Cracteristici
Greutate: 40g cu cabluri
Dimensiuni: 52x25x12mm
Curent constant: 100A
Current maxim: 120A (10 secunde)
Numar FET: 48
Alimentare: 2-6 celule LiPo sau 6-16 NiMH
BEC: nu are
PWM: 8 kHz

eu doar am citat ce scrie si pe site-ul respectiv ..............ce am obsv ca nu are BEC (unde gasim unul ptr ESc respectiv?) sau ce caracteristici trebuie sa aiba un BEC ptr modelul asta??

Iertati-mi ignoranta, dar cum ziceam si in alta parte, nu mai sunt familiarizat cu prescurtarile/tehnica moderna:
ce inseamna BEC? FET=field effect transistor, nu? PWM=? ESc=? Am intrebat si colegi electronisti din generatia mea... pauza! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wub.gif Scuze, again, dar asteptam lamuriri!
0

#45 Useril este offline   ToX 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1245
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 07 July 2007 - 10:39 PM

bec- asigura tensiune de alimentare pentru receptor(adica nu mai umblii si cu baterie pt receptie si alta pt propulsie) din pack-ul pentru propulsie.
esc- electronic speed controler, adicatelea regulator.
0

#46 Useril este offline   romaka1954 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 14-July 07

Postat 19 July 2007 - 11:06 PM

Salut! vinde-o repede la un necunoscator iainte sa o folosesti,apoi studiaza exact ce iti doresti,inainte de a cumpara.In nici un caz nu te apuca sa faci modificari la ce ai,ca vei pierde tot!!!romaka
0

#47 Useril este offline   aclaimed 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 69
  • Inregistrat: 02-May 06

Postat 24 July 2007 - 12:41 PM

salut robertino . Am intrat sporadic pe aici si vad ca ai inceput sa te gandesti sa faci barcutza cat de cat semi-profesionala , imi cer scuze daca intervin in discutia cu regulatorul de turatie , dar sincer te complici foarte tare , nu imi dau seama daca barca ta are cumva 2 motoare sau unul singur , daca are 2 se modifica problema , iar daca are 1 este foare simplu. In primul rand daca are 2 motoare iti trebuiesc 2 regulatoare de preferinta sa fie ori rokie 35 ori rokie navo , si sa faci cumva din radiocomanda un mix pentru carma , ( va carmi din motoare) daca are decat un motor iti recomanda tot din clasa rokie ceva pina in 100 de amperi , mirama-s eu sa pape atat motorul tau , pt ca la 100 de A se topesc toti conductorii , cat despre un sistem BEC i-ati gandul . Cat despre regulatoarele aero eu zic sa nici nu te gandesti . Nu te complica in ceea ce priveste regulatorul , ca sa nu mai pape atat de mult curent problema la tine este motorul care in apa se comporta ca si cand ar avea axul semiblocat si papa curent foarte mult . Iti trebuie o cutie de viteza si un regulator clasa rokie si ai rezolvat problema .sau .. revenim la partea fara regulator comandata cu un servo care cu bratul actioneaza 2 microcontacte . stanga unu, dreapta 2 :wub: adica pt fatza unu si cuvare celalalt.
Indiferent cu ce se ocupa oamenii de stiinta, ei obtin intotdeauna o arma.
0

#48 Useril este offline   rob3rtyn0 

• Incepator
  • PipPip

Postat 02 August 2007 - 12:53 AM

In primul rand scuze ca nu am mai intrat pe forum dar am fost plecat si eu.In fine sa revenim la discutie:am spus ca vreau regulator de turatie sa vina barcuta mai repede la mal dupa ce plantez lanseta.Nu e obligatoriu sa aiba si daca zici ma complic(aclaimed) imi iau gandul.Eu inca astept cuva de fibra care inca nu e gata ca nu are omu timp.Deci mai am de asteptat.BTW-care faceti cuve la comanda dati-mi pm ca astept mult si bine pana e gata cuva.Sa revenim la discutie cred ca o sa adopt ideea cu 1 motor:e mai simplu si consumul e mai mic ceea ce rezulta o autonomie mai mare.Ca sa nu mai lungesc mesajul cand o sa am cuva o sa pun poze aci sa ma indrumati mai departe.Va multumesc si numai bine.
0

#49 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2235
  • Inregistrat: 31-July 07
  • Interests:vintage

Postat 02 August 2007 - 02:11 AM

robertino, regulatorul (ESC) nu o sa-ti folosească la nimic. sunt sigur că oricum o să încerci să mergi la max si oricum, după ce dai drumul la nadă şi montură, barca o să meargă ceva mai repede. ţie îţi este necesar un reductor ca să nu forţezi motorul.
"cuve" găseşti la Bonzi :lol:
Laser frate!
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
0

#50 Useril este offline   rob3rtyn0 

• Incepator
  • PipPip

Postat 23 August 2007 - 05:04 PM

deci tot nu am gasit coca si proiectul este in impas total.astept ceva sfaturi in vederea construirii unei "coci" de la 0(materiale scule etc) tot uitandu-ma pe net am gasit asta http://i47.photobucket.com/albums/f156/rob3rtyn0/4167.jpg
Este un ansamblu de inalta performanta cu un reductor 1.5:1, pentru navomodele sport si de curse. Setul contine: motor electric RS 540 S, elice de 40 mm diametru, arbore port-elice si cuplaj universal. este o alegere buna sau motorul este de viteza? multumesc si astept sfaturi pt coca.

Aceasta postare a fost editata de rob3rtyn0: 24 August 2007 - 07:03 PM

0

#51 Useril este offline   paulp 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 194
  • Inregistrat: 13-October 04

Postat 24 August 2007 - 03:10 PM

Cuva poti sa o faci din placaj, plastic, o cutie de conserve,etc. depinde de locul in care o pui si de sistemul de basculare la care te-ai gandit. Uite si doua variante simple teava si conserva :
0

#52 Useril este offline   paulp 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 24 August 2007 - 03:12 PM

Teava cu capace

Fisiere atasate

0

#53 Useril este offline   paulp 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 24 August 2007 - 03:13 PM

Cutie de cafea

Fisiere atasate

0

#54 Useril este offline   rob3rtyn0 

• Incepator
  • PipPip

Postat 24 August 2007 - 07:02 PM

da am scris gresit in mesajul anterior :o ma refeream la confectionarea unei coci(barca propriuzisa) nu la cuva (my bad) intai vreau sa confectionez coca apoi ma voi gandi la sistemul de cuvare si cred ca o sa adopt ideea data de "paulp" teava cu capace.
0

#55 Useril este offline   paulp 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 24 August 2007 - 08:35 PM

Ideea nu imi apartine, a fost prezentata pe forum. daca vrei sa-ti faci singur coca ai cateva variante:
1. placaj + coaste => navomodel (metoda mai migaloasa)
2. placaj taiat la 45 si 90 de grade,lipit si obtii o forma cam rudimentara dar stabila si eficienta, pe care poti sa o incarci cu ce acumulatori vrei tu(vezi fot de mai sus)
3. faci un mulaj din polistiren expandat( e cel mai ieftin) apoi in imbraci in scotch (de ala lat maro), dupa care poti face coca din fibra de sticla cam ca in pozele de mai jos. Daca te hotarasti la fibra ai grija unde lucrezi ca pute rau. Eu mi-am pus tot blocul in cap intr-o iarna cand an turnat o coca pe scara .

Fisiere atasate

0

#56 Useril este offline   paulp 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 24 August 2007 - 08:36 PM

pasul 2

Fisiere atasate

0

#57 Useril este offline   paulp 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 24 August 2007 - 08:37 PM

pasul 3

Fisiere atasate

0

#58 Useril este offline   paulp 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 24 August 2007 - 08:46 PM

O varianta mai rapida si fara batai de cap ar fi :

Fisiere atasate

0

#59 Useril este offline   paulp 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 24 August 2007 - 08:52 PM

sau asa : teava de canalizare + teava de scurgere + imbinari la 45 de grade = barcuta

Fisiere atasate

0

#60 Useril este offline   paulp 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 24 August 2007 - 08:53 PM

din spate

Fisiere atasate

0