Modelism - RHC Forum: prima macheta - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

prima macheta primit cadou o macheta statica navomodel

#1 Useril este offline   iwaa 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 24-April 06

Postat 07 May 2007 - 07:46 PM

Cu acest post as vrea un ajutor, cat de mic este bun si ala, din partea celor care se ocupa cu navomodele... machete statice

Saluti.... Ma numesc Bogdan , is din Bucuresti si saptamana trecuta a fost ziua mea si am primit cadou un navomodel macheta statica. Totul este la cutie facut bucati. Am desfacut cutia si m-am speriat ce am gasit acolo...sute de pise si piesulici, ate fel de fel, metrii patrati de planuri etc....Zis si facut ... m-am apucat de treaba....(tin sa mentionez ca in viata mea nu am mai facut asa ceva)....
Am fost sa caut adeziv si am luat un adeziv universal de la BISON si m-am apucat de treaba...am observat ca se usuca si face priza destul de greu asa ca am cumparat tot de la BISON epoxy transparet (A+:) care face priza cam in 5-10 minute....am inceput sa lipesc cateva piese.....
As vrea sa ma ajutati si pe mine pe parcurstul acestei lucrari cu mici sfaturi...
- am ales bine adezivul?
A scuze..am uitat sa specific ce modelul machetei....Este vorba de H.M.S. BOUNTY "492" scara 1:50

aici gasiti poza ... bounty

acuma o sa desfac cutia pe covor in camera si o sa fac cateva poze cu ceea ce am gasit in intierior

Aceasta postare a fost editata de iwaa: 07 May 2007 - 09:26 PM

0

#2 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1065
  • Inregistrat: 02-May 03
  • Interests:navomodelism ,airsoft ,etc.

Postat 07 May 2007 - 09:13 PM

salut.in primul rind roaga-l pe victor(moderatorul de la navo) sa-ti mute subiectul acolo apoi pune totul inapoi in cutie si asteapta sa primesti sfaturi pertinente de la cei care se mai pricep.apoi te apuci de treaba.bafta
Lucrurile nu sunt greu de facut. Greu este sa te pui in pozitia de a le face."- C.Brancusi
user vechi:stamy
0

#3 Useril este offline   iwaa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 07 May 2007 - 09:20 PM

asa...am reusit sa transfer pozele de pe aparat in computer......

cam asa arata in mare ceea ce am gasit in cutie......

image
image
image
image
image
image

nu am pozat si celelate accesorii..adica scripeti, panza, ata, ferestre, tunurile etc.....

Aceasta postare a fost editata de iwaa: 07 May 2007 - 10:22 PM

0

#4 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 May 2007 - 12:04 PM

kit-ul este frumos.cauta sa intelegi instructiunile pe care le ai in pachet si inca odata-ti spun,cere parerea ceor in masura sa ti-o dea.bafta
Lucrurile nu sunt greu de facut. Greu este sa te pui in pozitia de a le face."- C.Brancusi
0

#5 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 08-September 03

Postat 09 May 2007 - 11:44 AM

Salut Bogdan.
Cred ca cine ti-a facut cadoul ori a avut ceva personal cu tine ori a simtit la tine o chemare launtrica catre corabii. In oricare dintre situatii eu iti doresc inbolnavire usoara! :)
E bine ca lucrezi cu epoxi ca este rezistent, dar are inconvenientul ca se vede destul de nasol daca dai si pe langa chiar daca este transparent mai ales ca la un moment dat va trebui sa si lacuiesti.
Un aracet transparent era mai de folos chiar daca se usuca mult mai greu decat epoxi si rezultatele muncii tale se vor vedea mai tarziu.
Important este totusi rezultatul (aspectul) final.
Poate ca era mai bine sa fi inceput cu ceva mai putin complex, dar pana la urma ce conteaza cu ce incepi? Important e ca ai inceput.
Sfaturi mai poti capata si la intalnirile lunare ale machetistilor din Bucuresti. De exemplu, in luna mai, intalnirea cade pe 19 si se va desfasura la libraria Facultatii de Medicina Umana. Vei avea astfel ocazia sa intalnesi si sa stai de vorba cu multi alti machetisti bucuresteni pe care nu-i vei intalni pe acest forum.
Bafta!
0

#6 Useril este offline   iwaa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 May 2007 - 06:22 PM

Mersi de sfaturi Crios....oricum piesele de finisaj o sa le lipesc cu un clei de lemn transparent (epoxy universal)....cat despre intalnire as vrea sa merg dar nu sunt in Bucuresti...si apropo ...de unde aflu si eu cand se tin aceste intalniri?.....

a si sa revenim la barcutza mea :) .... am reusit sa asamblez cate ceva.....inceput1
.....inceput1
.....inceput1
.....inceput1
.....inceput1......

iar acestea sunt tunurile..........tunuri
..........tunuri
..........tunuri

O intrebare pt. cei care cunosc... o sa ma apuc sa lipesc puntea....intrerbarea este: trebuie sa lacuiesc si pe interior pt a proteja lemnul??.....cu timpul se umfla lemnul daca nu lacuiesc?.......(daca lipesc puntea nu prea mai am acces in interior)

Aceasta postare a fost editata de iwaa: 09 May 2007 - 06:23 PM

0

#7 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 May 2007 - 12:33 PM

In primul rand ai montat tunurile invers pe afet. Teava trebuie sa fie fix in directia cealalta.
Ti-am pus o poza si in atasament ca sa te prinzi cum sta treaba.

Nu stiu cum ai puntea data. Daca o montezi direct pe coaste poti sa lacuiesti doar partea de deasupra dupa lipire, fireste.
Daca puntea e bucata separata si vrei s-o montezi dupa lacuire atunci e cazul sa lacuiesti ambele suprafete, dar nu din cauza de umezeala ci din cauza ca lemnul umezit pe o singura parte cu lac are toate sansele sa se deformeze. In cazul acestui gen de lacuire, lacuirea se face alternativ si pe o fata si pe alta astfel incat lemnul sa capete aproximativ aceiasi umiditate pe ambele fete. In felul asta isi va pastra planeitatea.
In cazul in care puntea a fost deja fixata pe coaste, acestea o vor rigidiza si ni-i vor mai permite sa se deformeze din cauza umiditatii.
Fireste ca nu ma refer la sitatia cand nava va dori sa faca baie in apa calduta in cada. :angry:

Intalnirile se tin lunar in fiecare a treia sambata din luna si incep de regula la ora 10.30. Asta se intampla de aproape trei ani luna de luna si gasca este destul de mare. Asta a facut ca din cand in cand sa schimbam locul unde se desfasoara in functie de necesitatile colectivului. Pentru a afla locul te poti interesa cu cateva zile inainte la prietenii Victordegalati, Olaf, sau poti pune direct aici o simpla intrebare.

Cateva imagin de la ultima intalnire, intalnirea lunii aprilie:
http://cartula.net/modules/xoopsgallery/cache/albums/album46/Aprilie_2007_35.jpg
http://cartula.net/modules/xoopsgallery/cache/albums/album46/Aprilie_2007_36.jpg
http://cartula.net/modules/xoopsgallery/cache/albums/album46/Aprilie_2007.jpg

si masa cu ce au mai lucrat baietii intre intalniri:
http://cartula.net/modules/xoopsgallery/cache/albums/album46/Aprilie_2007_31.jpg

Bafta!

PS. Victoras, daca consideri ca pozele de la intalnire n-au ce cauta aici, du te sfii sa le dai jos.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-29-1178793191.jpg

Aceasta postare a fost editata de Crios: 10 May 2007 - 01:00 PM

0

#8 Useril este offline   nasa 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 387
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 10 May 2007 - 02:01 PM

Sal,
HMS Bounty, nu e chiar un model de incepatar, dar ma rog, cine ti-a facut cadoul trebuie sa fi fost tare inspirat :angry:
Sfaturile mele de inceput ar fi :
1. Cauta poze pe net cu modelul, mai ales poate ai noroc sa gasesti pe cineva care a mai facut asa ceva si o sa te ajute enorm, o poza face cat 10mii de cuvinte.
2. Inainte de a monta sa studiezi bine planurile sa nu montezi gresit, deja ai facut o boboroanta mica, ai mare grija ca s-ar putea sa iti compromita modelul la final.
3. NU TE GRABI , mai ales ca esti la inceput.
4. Citeste planurile si documentatia si pune intrebari pe pasi ,eu si multi altii o sa fim aici, mai bine pui o intrebare inainte de a face o gresala. Greselile in modelism se repara foarte greu.

Acum o sa incepi sa asamblezi corpul
Pune coastele sus ,dar nu le lipii , doar provizoriu, se imbina perfect, stau la 90 grade fata de chila? Apoi lipesti la final si............ verifici daca coastele au continuitale pe liniile de apa cu o bagheta din kit.
Intrebare :
Se acopera un un singur rand de baghete sau cu doua?

Stima,
Sorin
0

#9 Useril este offline   victordegalati 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 15-May 04
  • Interests:shipmodels

Postat 10 May 2007 - 05:29 PM

cristi,chiar ma bucur pentru acele poze,
sa mai vada si altii ca totusi machetismul nu moare,daca stau sa analizez activitatea forumului per total ,nu numai la nave,asi zice ca ma uit la stiri la dezbaterile din parlament,
0

#10 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 May 2007 - 05:40 PM

nasa, la 10 May 2007, 14:01, a spus:

la final si............ verifici daca coastele au continuitale pe liniile de apa cu o bagheta din kit.

N-au cum sa aiba continuitate Sorine.
Placajul este taiat drept. Coastele trebuiesc "aduse" pe curbele liniilor de apa (sectiuni ale navei paralele cu linia de plutire). Pentru asta e nevoie de un slefuitor ceva mai lung si trebuie slefuite in asa fel incat atunci cand se face verificarea de care vorbeste Sorin intre bagheta si coaste sa nu existe spatiu.

Citeaza

Se acopera un un singur rand de baghete sau cu doua?

De obicei, la astfel de kituri, corpul se imbraca cu doua randuri de baghete ceea ce presupune ca dupa aplicarea primului strat sa se faca inca o slefiure cu slefuitorul de care vorbeam mai sus.

Bafta!
0

#11 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 May 2007 - 05:47 PM

victordegalati, la 10 May 2007, 17:29, a spus:

cristi,chiar ma bucur pentru acele poze,
sa mai vada si altii ca totusi machetismul nu moare,daca stau sa analizez activitatea forumului per total ,nu numai la nave,asi zice ca ma uit la stiri la dezbaterile din parlament,

Din pacate Victoras, nu e valabil numai pentru acest forum.
Oricum machetismul este in plina revigorare drept dovada fiind cele 4 expozitii de machete (2 la Bucuresti, una la Vaslui si una la Alba Iulia) de anul trecut si sa nu uitam ca la Cluj, de putin timp, s-a mai deschis una care se intinde pe durata a 3 luni si nu stiu de ce, dar cred nu va fi nici asta singura pe anul asta, asa ca lucrati machete cu dragoste si din plin pentru ca machetismul nu moare ci se transforma :angry: .
Bafta!
0

#12 Useril este offline   victordegalati 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 May 2007 - 06:07 PM

si despre bounty,
http://membres.lycos...glish/liens.htm
http://www.shipmodel.biz/index.php?stilus=...p&hiv=18&forr=3
http://www.modelismo...a/gallery11.htm
http://www.modelismonaval.com/galeria/vela...historica07.htm
http://www.modelismonaval.com/galeria/vela...historica05.htm
http://www.modelismonaval.com/postnuke/ind...iewtopic&t=1690
pe ultimul link,daca ai sa poti intra este descrierea montarii kitului de catre alt modelist-daca nu poti intra da-mi adresa de e-mail si iti trimit toate pozel

Aceasta postare a fost editata de victordegalati: 10 May 2007 - 06:12 PM

0

#13 Useril este offline   victordegalati 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 May 2007 - 06:15 PM

e constructia unui kit pas cu pas,cam asa incepe
succes

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-29-1178813719.jpg

Aceasta postare a fost editata de victordegalati: 10 May 2007 - 06:15 PM

0

#14 Useril este offline   nasa 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 387
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 10 May 2007 - 09:15 PM

Crios, eu am scris de verificare, asta e prima faza pe care o fac, abia dupa ce constat diferentele incep sa slefuiesc, dumneata te referi si la curburile din zona prova si pupa, iar la Bounty in prora curbura este foarte pronuntata.
Bogdan, o sa ai mult de munca.
Stima,
Sorin
0

#15 Useril este offline   victordegalati 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 May 2007 - 09:30 PM

nasa, la 10 May 2007, 21:15, a spus:

Crios, eu am scris de verificare, asta e prima faza pe care o fac, abia dupa ce constat diferentele incep sa slefuiesc, dumneata te referi si la curburile din zona prova si pupa, iar la Bounty in prora curbura este foarte pronuntata.
Bogdan, o sa ai mult de munca.
Stima,
Sorin

cred ca despre asta e vorba

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-29-1178825421.jpg

0

#16 Useril este offline   iwaa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 May 2007 - 09:38 PM

....mda...multumesc de atentionarea cu tunurile....am montat teava tunului invers dar din fericire o pot intoarce....
despre coaste ... nu prea imi place cum au iesit dar o sa vad ce pot face....nu stiu inca daca se pun doua randuri de stinghii , in plan nu scrie de asa ceva dar o sa numar cate am si vad in cate randuri se pun...acuma lucrez la punte...
cam asa arata....punte in lucru.....
...si nu in ultimul rand multumesc mult de tot pentru ajutor.....
0

#17 Useril este offline   iwaa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 May 2007 - 11:16 PM

...cam gata in seara asta...maine urmeaza micile finisaje.....

poza1
poza2

Aceasta postare a fost editata de iwaa: 10 May 2007 - 11:16 PM

0

#18 Useril este offline   iwaa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 May 2007 - 04:24 PM

am si eu o mica intrebare.....:
Stinghiile de pe punte le vopsesc inainte sa incep sa lipesc restul de accesorii pe punte sau las vopsirea la urma?....dupa ce termin toata puntea de facut....
aceeasi intrebare si pentru lacuire.......

Aceasta postare a fost editata de iwaa: 11 May 2007 - 06:57 PM

0

#19 Useril este offline   iwaa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 May 2007 - 07:03 PM

...si inca ceva..... stinghiile care acopera laterala navei se prind neaparat de coaste cu cuisoare?......la final aceste cuisoare se scot?.....daca se scot nu raman gauri?....ce fel de cuisoare se folosesc?....sunt speciale?.....
0

#20 Useril este offline   barcuta 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 03-January 05

Postat 11 May 2007 - 07:55 PM

daca vrea cineva planurile de la bounty sa-mi trimita adresa si fac cate un cd si le trimit la domiciliu
dar pentru ca sa construiesti nava dupa planurile acelea tr sa sti foarte bine sa faci asa ceva
atentie nu este pentru incepatori
0

#21 Useril este offline   iwaa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 May 2007 - 09:03 PM

stiu ca nu este pentru incepatori....eu imi doaream de mult asa ceva dar ceva mai usor.Prietena mea stia ca imi doresc dar mi-a luat acest Bounty....acuma asta este ..trebuie sa imi iasa

nu poti sa le trimiti pe email?....sau fac eu un server de FTP si le versi acolo.....sau pe yahoo messenger.....userul meu este iwascu . pls cautra-ma sau zi-mi mesengerul tau

Aceasta postare a fost editata de iwaa: 11 May 2007 - 09:06 PM

0

#22 Useril este offline   iwaa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 12 May 2007 - 03:26 AM

offffff.....greuuuuu....merge foarte greuuuuu.......este ora 4.23 si inca lucrez....(bine ca este wikend) ...o sa pun poze cu ceea ce am mai facut intre timp......nu am facut mare "branza"... dar este greu......(pentru un incepator)
0

#23 Useril este offline   victordegalati 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 May 2007 - 02:52 PM

eu nu reusesc sa vad pozele tale ,nu stiu de ce,dar ti-am spus daca vrei pe linkul de la modelismonaval sint o suita de poze despre constructia navei bounty-am pus vreo doua poze-daca te ajuta spune-mi
0

#24 Useril este offline   iwaa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 12 May 2007 - 10:02 PM

victordegalati: da sigur ca vreau linku....
pozele sunt mari de ordinul megilor....posibil sa fie asta cauza dar nu prea cred...o sa le micsorez cat de curand
0

#25 Useril este offline   iwaa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 13 May 2007 - 02:02 AM

offff.... mi-am transformat casa in atelier........

aici sunt in bucatarie....
dezastru frate....
dezastru frate....
dezastru frate....

iar aici in sufragerie......
dezastru frate....

dezastru frate....

....dar sincer imi place la nebunie ceea ce fac cu toate ca este pentru prima oara.......
0

#26 Useril este offline   iwaa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 13 May 2007 - 02:05 AM

stiu ca nu este mare lucru...dar cam asta am mai lucrat la "mica" mea corabie....(am terminat puntea cat de cat)

poza 1
poza 2
poza 3
poza 4
poza 5
poza 6
poza 7
poza 8

Aceasta postare a fost editata de iwaa: 13 May 2007 - 02:07 AM

0

#27 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 May 2007 - 12:01 PM

Captivant, nu-i asa? :D
Acum, ideea este ca puntea nu putea sa aiba scandurile dintr-un capat pana in celalat pentru ca tehnoligic vorbind (si vorbind chiat cu copacul) nu exista posibilitatea optinerii unor scanduri atat de lungi.
Ai putea sa le scurtezi folosindu-te de un creion negru, bine ascutit, cu mina moale cu care sa trasezi atat capetele scandurilor cat si "cuiele" de prindere de la aceste capete.
Scandurile nu erau taiate toate in linie ci decalate cam cu distanta dintre doua coaste. E posibil ca lungimea unei scanduri sa fi fost cam de 5-6 metrii.
Asta e solutia simpla cu toate ca solutia cea mai simpla este sa le lasi asa cum sunt. Tu alegi!
Bafta!
0

#28 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 May 2007 - 12:28 PM

progresezi,ai grija insa la acoperirea corpului cu baghete.si o rugaminte:poti sa-mi faci o copie dupa toate planurile si sa mi-o trimiti la galati?contra cost fireste.bafta
0

#29 Useril este offline   iwaa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 14 May 2007 - 12:04 PM

cineva m-a sfatuit sa iau un ac si sa scobesc putin te tot intre scanduri si sa dau cu aracet amestecat cu tus negru...la fel sa fac si pentru lungiemea sandurilor si pentru cuie.....ce zici merge?.....

sau in loc de aracet sa dau cu un bait inchis la culoare dupa care iau totata puntea la smirghel (cu unul fin) si ramane negru intre scanduri....
ce metoda este mai buna?.....

Aceasta postare a fost editata de iwaa: 14 May 2007 - 03:23 PM

0

#30 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 May 2007 - 12:29 PM

Ar fi multa munca si efectul ar fi cam acelasi. In plus de asta, in functie de starea de umiditate a lemnului, acul s-ar putea sa nu faca o adincitura ci sa rupa aschii din material mai ales ca operafia pe care o faci este nu in lungul fibrei ci perpendiculara pe aceasta.
Operatia, ca sa fie "reala" trebuia facuta de la inceput. Baghetele trebuiau taiate la lungime inainte de lipire.
Daca ai fi putut veni la intalnire iti aduceam un CD cu un film care te-ar fi ajutat mult sa-ti faci o ideea mult mai clara in legatura cu ceea ce ai de facut la modul general la o asa nava. In plus, cand dau din maini parca reusesc sa explic mai bine decat sa scriu o carte pe forum si cu siguranta nu este doar cazul meu existand aici navomodelisti de mare valuare, dar care ca si mine stau mai slabut la explicatii atunci cand trebuiesc scrise.
Revenind: la asa nava, puntea era de culoarea lemnului, deci destul de deschisa la culoare. Pe o nava (chiar si de acest gen) se intampla multe lucruri, dar lucrul care se intampla (si se intampla si pe vremea aceea) cu o frecventa de cel putin o data pe zi este faptul ca marinarii o freaca (pe ea o, adica pe punte). Din aceasta cauza puntea ramanea la culoarea lemnului care putea fi chiar stejar, dar stejar normal nu vogesean, asta din urma fiind mai inchis la culoare. Oricum, spatiile dintre scanduri ar trebui sa se vada si daca nu este accentuat prin "spalare".
Daca vrei totusi sa faci ceva de gen, lacuieste bine puntea cu lac incolor si dupa uscare poti face o "spalare" cu vopsea de ulei "unbra arsa" diluata cu benzina de brichete de gen "zippo" (neofalina, neofalina, o sa strige cei ce folosesc acest procedeu http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif ).

Spor la treaba si ...
Bafat!
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu