Modelism - RHC Forum: Lipire fibra de sticla - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Lipire fibra de sticla yup ... ma dat cu el de pamant

#1 Useril este offline   Tempus 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 220
  • Inregistrat: 27-February 07

Postat 21 April 2007 - 09:16 PM

gresala de incepator ... asta e :D

cert e ca arata cam asa (vezi atashament)

ma gandeam sa ii decupez o bucata de pet care sa o lipesc cu superglue peste. zic eu ca e destul ca sa rigidizeze zona. (acum nu dati cu pietre d-alea mari...)

ce solutii variante am ?

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1177183009.jpg

0

#2 Useril este offline   Tempus 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 21 April 2007 - 09:17 PM

pe partea cealalta este "sifonat"
... aici e mai afectat ...

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1177183066.jpg

Aceasta postare a fost editata de Tempus: 21 April 2007 - 09:19 PM

0

#3 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 21 April 2007 - 09:30 PM

Daca nu ai experienta, este bine sa te adresezi la cineva care a mai lucrat cu asa ceva. Daca vrei sa-l repari singur, trebuie sa-ti cumperi ceva materiale de la magazinele de specialitate in modelism. Dupa caate stiu eu materialele pentru reparatii auto sunt mult mai grele decat cele de modlism. Oricum este reparabil 100% . apoi putin slefuit si vopsit si....o sa fie ca nou.
Reparatia se va face 99% pe interior si doar un strat foarte subtire pe exterior.
Invata repede si aplica...tot repede!
0

#4 Useril este offline   TAMIR 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 118
  • Inregistrat: 15-April 07

Postat 22 April 2007 - 08:35 AM

Varianta de reparatie cu pet si cu CA (ciano-acrilat sau superglue) este acceptabila dar nu cred ca confera
un raport rezistenta-greutate prea bun. Evident o potentiala reparatie poate fi evaluata in special dupa timpul pe care vrei
sa-l dedici acestei operatiuni. Materialele necesare acesteia nu trebuie sa fie neaparat din magazinele de aeromodelism
mai ales cand este vorba de fibra de sticla.
LET'S FLY
Nu tot ce zboara se zboara!!!
0

#5 Useril este offline   TAMIR 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 22 April 2007 - 08:59 AM

capacul a scapat intreg?
LET'S FLY
0

#6 Useril este offline   TAMIR 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 22 April 2007 - 09:13 AM

Setul "profi" de reparatie ar trebui sa contina:
- hartie abraziva fina(smirghel)
- banda adeziva (preferabil de hartie)
- superglue
- 2-3 petice de tesatura de fibra de sticla (preferabil o tesatura subtire)
- epoxi (preferabil cat mai fluid)
- chit auto (exista unul cu fibra)
- grund alb mat (preferabil spray)
- vopsea alba (preferabil spray)

Daca nu vrei sa faci o reparatie profi (pentru ca oricum de la distanta nu se vede)
se poate renunta la epoxi, chit auto si grund si chiar la fibra de sticla.

Aceasta postare a fost editata de TAMIR: 22 April 2007 - 09:18 AM

LET'S FLY
0

#7 Useril este offline   Rares 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 651
  • Inregistrat: 28-September 03

Postat 22 April 2007 - 09:18 AM

urmand vorbele lui radu.
reparatie cu majoritatea manoperei in interiorul fuselajului dupa care exteriorul doar de aspect smirgaluit si revopsit. tot dupa vorbele lui radu mai bine te duci la unu cu experienta in fibra de sticla ca sa nu apara ceva nedorit.
dar totusi....cum ai putut sa-l busesti in halu ala ??? :rolleyes:
0

#8 Useril este offline   MariusF 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 228
  • Inregistrat: 05-September 05

Postat 22 April 2007 - 09:46 AM

ca mai simpla varianta este sa-ti cumperi un tub de rasina(sunt acelea bicomponente) dupa care cumperi banda autoadeziva din fibra de sticla(folosita la rigips)lipesti cat mai frumos banda pe model si saturezi cu rasina epoxi Trebuie sa fii atent ca de obicei se intareste in 5 minute. oricum nu trebuie sa fi profesionist sa te descurci. slefuiesti locul si vopsesti si ar trebui sa arate ca nou. Succes
0

#9 Useril este offline   MariusF 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 22 April 2007 - 09:48 AM

in nici un caz nu folosesti super glue pentru ca e o mare greseala. este improvizatia care nu merge prea mult, lipitura nu este deloc elastica si tine putin
0

#10 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 22 April 2007 - 10:03 AM

MariusF, la 22 Apr 2007, 09:46, a spus:

ca mai simpla varianta este sa-ti cumperi un tub de rasina(sunt acelea bicomponente) dupa care cumperi banda autoadeziva din fibra de sticla(folosita la rigips)

sincer banda aia de fibra de sticla folosita la rigips are niste ochiuri cat china...
mai bine mergi frumos pe www.lindinger.at, la R&G products(produkte) si comanzi de acolo epoxy de 24 de ore si tesatura de fibra de sticla
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#11 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 22 April 2007 - 10:15 AM

Dexter_Jr, la 22 Apr 2007, 10:03, a spus:

MariusF, la 22 Apr 2007, 09:46, a spus:

ca mai simpla varianta este sa-ti cumperi un tub de rasina(sunt acelea bicomponente) dupa care cumperi banda autoadeziva din fibra de sticla(folosita la rigips)

sincer banda aia de fibra de sticla folosita la rigips are niste ochiuri cat china...
mai bine mergi frumos pe www.lindinger.at, la R&G products(produkte) si comanzi de acolo epoxy de 24 de ore si tesatura de fibra de sticla

.....mai bine mergi la un meseriash ,dai 10RON si te rezolvi in 5 minute fara bataie de cap.Cosmetizarea o poti face si singur,putzin chit,putzina vopsea si gata.
...tabula crasa, mortua est!
0

#12 Useril este offline   Tempus 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 22 April 2007 - 10:18 AM

capacul nu conteaza ca nu are nici un rol de rezistenta... e un plastic care sta pe avion lipit cu scoci.

de busit nu a fost asa greu: incepator, primul zobor cu modelul asta (luat la mana doi), verificat tot inclusiv cat de bine bate receptorul nou... si plecat cu profundorul inversat :rolleyes:

multumesc tuturor pentru raspunsuri ... de asemena daca are cineva experienta sau a mai facut asa ceva .. ii accept ajutorul cu placere.
0

#13 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 22 April 2007 - 03:19 PM

Asa ceva la BVse repara de catre o firma specializata la nivel de 20-40ron
Invata repede si aplica...tot repede!
0

#14 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1647
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 22 April 2007 - 04:16 PM

Las sfaturile cu mergi la x sa iti repare sau la y sa iti vanda. De astea vad ca nu duci lipsa. O sa incerc sa-ti explic cum se face o reparatie profi la structuri compozite, ca nu e mare lucru.

1. trebuie sa fixezi partile rupte la locul lor exact. pt asta foloseste niste atele exterioare din lemn lipite cu CA

2. polizeaza cu dremelul TOATE fisurile din exterior in asa fel incat la interior sa ai o fanta de cca2-3mm iar la exterior atat de mare (mult mai mare) si pierduta incat sa nu se mai vada nici un por de structura afectata (crapata, crapata superficial, gaurita)

3. incearca sa faci ceva retentii pe acolo, adica marginile zonei pilite de tine sa nu fie netede, de aceea e ok sa folosesti smirghel mai mare

4.asaza puetecul de tesatura pe fisuri in asa fel incat sa depasesti marginile cu ceva. Marginile slefuite pierdut sunt exact pt a permite acest lucru si pt a avea o suprafata de contact cat mai mare

5. da-i cu rasina, atat cat sa imbibi tesatura foarte bine, nu mai mult.

6. repeta aplicarea de tesatura pana obtii grosimea necesara la lipitura. este important sa asezi straturile cu unghiuri diferit, adica urzeala si batatura sa nu coincida de la strat la strat

7. completeaza spatiile daca e cazul cu tocatura fina de roving (fir) si rasina. daca ai nevoie de completari de volum microbalons, puf de bumbac, tocatura de roving.

8. foloseste musai rasina epoxidica e mult mai elastica si sigur compatibila cu fuselajul tau

9. intarirea dureaza putin polimerizarea finala mai mult. ai rabdare! Scoate atelele de lemn si prelucreaza toata zona cu dremelul si cu magareatza (unii ii spun pisica = shmirghel lipit pe o bucata de lemn).

10 . prelucrezi cu smirghel tot mai fin, ii dai un chit daca mai e nevoie, o vopsea si o tigara plus o bere la final. Cafeaua merge si in timpul ostilitatilor ;-)

big
FROGS CAN FLY!
0

#15 Userul este online   melsoft 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 414
  • Inregistrat: 16-April 05
  • Interests:https://t.me/pump_upp

Postat 23 April 2007 - 07:25 AM

sau citeste aici
0

#16 Useril este offline   MariusF 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 27 April 2007 - 08:26 AM

banda autoadeziva este mat de 80gr/m dexter si se foloseste la rosturile dintre panourile de rigips, exista si plasa de care spui tu dar nu mi-a trecut prin cap sa o iau in calcul, solutia fiind ridicola. La fel de bine poate folosi un ciorap de dama pe post de fibra de sticla. lamineaza si slefuieste....vopseste....e prea usor ca sa nu si-l mestereasca singur
0

#17 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 27 April 2007 - 08:36 AM

In compozitele armate (de exemplu cu fibra de sticla), se foloseste STICLA, in special din cauza rezistentei la intindere a firului (elongatie). De asemenea se poate arma cu alte materiale dar FOARTE REZISTENTE LA INTINDERE (carbon, kevlar....).
In cazul cind armatura e mai elastica ca polimerul (si poliesterii polimerizati la rece nu sunt de loc elastici in general), structura cedeaza (crapa).
0

#18 Useril este offline   MariusF 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 27 April 2007 - 03:00 PM

poate ai dreptate vlad, pierzi insa din vedere pentru ce-i trebuie lui Tempus si nu iei in calcul compozitia sintetica a ciorapului. Mi-ar fi greu sa-ti explic pentru ca nu-s chimist, trebuie sa incerci ca sa vezi ca merge chiar foarte bine.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu