accu busit? li-po balancerul ....
Postat 25 April 2007 - 10:35 PM
bag pe li-po balancer .... fara incarcare .... imi vede la reset 3 dar imi egalizeaza numa primele 2 ... adica numa la alea se aprind beculetele .... a 3 a celula e moarta? <_<
Stima
Postat 25 April 2007 - 10:41 PM
Cirip
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
Postat 25 April 2007 - 10:59 PM
Bafta!
Costel
P.S. - daca nu o ia, vedem vineri!
Aceasta postare a fost editata de pavcostel: 25 April 2007 - 11:00 PM
Postat 25 April 2007 - 11:01 PM
mersi ... de umblat dupa aparat la ora asta nu se mai poate... ca dorm ai mei dar l-am lasat la egalizat fara incarcare ....
li-po balancerul e Grauphner
Postat 26 April 2007 - 09:01 AM
totul pare OK la prima vedere ..... dupa o noapte de stat la balansat:
12,24 tensiunea totala
4,13 tensiunea intre GND si prima celula;
8,44 intre gnd si 2
12.44 la final
o sa-l bag sa mearga pina ma da afara controlerul .... cam la juma din ce-ar putea da (fo 9...10A) si dupa aia la reincarcat!
Vedem ce iese! <_<
Postat 26 April 2007 - 10:21 AM
Daca ai masurat corect si fara sarcina, atunci prin scadere poti calcula tensiunea celulelor:
4,13 V
4,00V
4,31V
Deci ai un pack total dezechilibrat, la un pas de dezastru.
Aceasta postare a fost editata de kele: 26 April 2007 - 10:23 AM
Postat 26 April 2007 - 03:09 PM
Astept cu interes rezultatul masurarii tensiunilor, separat pe fiecare celula, cum ziceti voi, sub sarcina.
Aceasta postare a fost editata de kele: 26 April 2007 - 03:24 PM
Postat 26 April 2007 - 05:13 PM
Cateva incarcari/descarcari ar trebui sa fie deajuns pentru balansare. Daca nu va vrea, descarcare individuala pana la tensiunea de prag, apoi incarcare lenta balansata.
Costel
P.S. - Mai apare si un motiv secundar pentru masurarea pe celula: - clasa de precizie a voltmetrului. Din jocul zecimalelor pot aparea erori de masura si rezultate corecte aritmetic, dar false fizic. Nu trebuie sa uitam si de influenta rezistentei interne intrinseci a celulei.
Postat 26 April 2007 - 05:35 PM
pavcostel, la 26 Apr 2007, 17:13, a spus:
Exact! Daca folosesti scala mai redusa, creste precizia citirii.
As fi foarte atent la celula de 4.31V. Eu as descarca-o imediat pana sub 4.2V cu o rezistenta conectata la mufa de egalizare numai la celula respectiva.
De fapt, date fiind masuratorile, eu as aduce celulele "mai mari" la 4V (un fel de egalizare manuala) prin descarcare individuala cu o rezistenta. Nu trebuie curent mare. 0.1C e suficient, dar stai cu voltmetrul la bornele rezistentei. Cand toate celulele sunt la 4V (cat are cea mai descarcata), baga pacul in incarcator. Am avut situatii ca cea descrisa de Dragut si am rezolvat cum am descris mai sus.
Si mai e ceva. Daca dupa o noapte de "balansat" pacul are tensiunile postate, ceva e in neregula. In orice caz, pacul nu cred ca e busit, ci doar debalansat. Nu trebuie folosit inainte de rebalansare, dar daca celulele nu sunt stricate, rebalansarea il va face din nou utilizabil.
As mai face o masuratoare: rebalanseaza-l, incarca-l, foloseste-l o tura si masoara celulele din nou. Daca una din ele este mult mai jos decat celelalte atunci e pos sa ai probleme cu pacul. Dar daca nu sunt diferente mai mari de 200...300mV, nu m-as agita. Este natural ca un pac descarcat sa fie usor dezechilibrat.
Cirip
Aceasta postare a fost editata de Cirip: 26 April 2007 - 06:05 PM
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.