Merci pentru desen , banuiesc ca este la scara . Mai mult m-ar ajuta sa-mi dai lungimea bazei ca sa pot scala corect . Catamaranul meu o sa aiba vreo 4,5 m deci e aproape dublu ca lungime decat barcuta ta , dar acum observ ca yard-ul de sus prelungeste practic inaltimea catargului . Zona separata in desen cu linie punctata trebuie intarita ? Si nu mi-ai spus de fasiile de fibra de sticla , te rog . Mii de multumiri oricum . Te invit aprioric sa facem o intrecere intre veliere dar nu pe Mures ....
barci 1:1 caiace si canoe
Postat 04 November 2008 - 11:05 PM
Zona punctata arata vele micsorata la vant puternic, dupa prima tertarola. Asta inseamna ca se stange o parte din vel pe ghiul de jos, astfel se micsoreaza suprafata velei.
lug rig
lug sail catamaran
Cu un catamaran nu concurez :) ... sunt prea rapide fata de barcile monococa.
lug rig
lug sail catamaran
Cu un catamaran nu concurez :) ... sunt prea rapide fata de barcile monococa.
Aceasta postare a fost editata de Gyula: 04 November 2008 - 11:06 PM
Sailing is not a contact sport. Let's race with the rules
The pessimist complains about the wind, the optimist expects it to change, and the realist adjusts the sails
The pessimist complains about the wind, the optimist expects it to change, and the realist adjusts the sails
Postat 05 November 2008 - 09:35 PM
Gyula, la Nov 4 2008, 11:05 PM, a spus:
Zona punctata arata vele micsorata la vant puternic, dupa prima tertarola. Asta inseamna ca se stange o parte din vel pe ghiul de jos, astfel se micsoreaza suprafata velei.
lug rig
lug sail catamaran
Cu un catamaran nu concurez :angry2: ... sunt prea rapide fata de barcile monococa.
lug rig
lug sail catamaran
Cu un catamaran nu concurez :angry2: ... sunt prea rapide fata de barcile monococa.
MErci pentru link-uri dar nu mi-ai raspuns la intrebari . Please ...totusi ...
Postat 06 November 2008 - 12:30 PM
romel_best, la Nov 5 2008, 10:35 PM, a spus:
Zona separata in desen cu linie punctata trebuie intarita ? Si nu mi-ai spus de fasiile de fibra de sticla , te rog .
La aceste intrebari te referi?
Ti-am ziz, zona punctata e altceva.
Se intaresc marginile si colturile velei, peste tot unde vine legat.
Capetel ghiurilor se infasoara cu fibra de sticla in zona unde vor fi gaurite ca sa nu crape.
Postat 07 November 2008 - 02:58 PM
Gyula, la Nov 6 2008, 12:30 PM, a spus:
La aceste intrebari te referi?
Capetel ghiurilor se infasoara cu fibra de sticla in zona unde vor fi gaurite ca sa nu crape.
Te intrebasem cat e baza velei ca sa pot face scarea reala si de unde ai facut rost de tesatura de fibra de sticla . Pentru cine e interesat rasina epoxy gasiti aici ieftina www.bridgexim.ro
Postat 07 November 2008 - 10:11 PM
Baza e 315 cm, iar fibra de sticla am cuparat de pe net de la Mailspeed Marine impreuna cu scripetii.