am nevoie de un incarcator auto pentru un pocket pc. normal, decit sa dau 80 ron sau mai mult pe ceva original, prefer sa maximizez factorul "fun". am cumparat deci diverse incarcatoare ieftine (6-7 ron /buc) si le-am demontat pentru studiu. am ales unul care scoate 4.7V (pda-ul are nevoie de 5) si, scrie pe el, 500mA. incarcatorul de casa al pda-ului scoate 2A, deci mai e cale lunga.
am lasat bateria sa se descarce aproape complet (deja se stingea singur), l-am conectat la incarcatorul respectiv in masina si am mers vreo 2 ore. de stins nu s-a stins, dar nici bateria nu s-a incarcat. ma asteptam, pentru ca mi se mai spusese ca e nevoie de 500mA pentru a-l alimenta dar de minim 1A pentru incarcare.
am demontat deci incarcatorul cu gindul de a arunca tot din el si a face un monta nou. ma asteptam sa gasesc in el doar niste rezistente, dar... surpriza. e un mic integrat, pe numele sau W34063. am cautat despre el pe net si am aflat ca ar duce pina la 1.5A; avind in vedere ca-mi place montajul (ledul se aprinde verde cind e alimentat si rosu cind el alimenteaza un device, super cool, nu ? :D ), mi-ar parea tare bine sa trebuiasca doar sa schimb niste pasive si sa obtin curentul dorit.
mai departe insa nu stiu ce sa fac. help, please
pe placa par sa existe urmatoarele:
- integratul
- un tranzistor pe care scrie "A733 P331"
- 7 rezistente
- 2 condensatori cilindrici si unul in forma de pastila
- 2 diode
- 1 bobina
exista sansa sa pot rezolva problema foarte simplu ?
multumesc
Aceasta postare a fost editata de jaffar: 14 March 2007 - 11:04 AM