as avea si eu o intrebare..............detin mai multe pakuri nimh 3300mah (jamara) .Le am incarcat numai cu incarcator cu detectie (power peak ultimate 2), si in majoritatea cazurilor am facut ciclare(descarcare + incarcare),i am incarcat numai cu 1C (setat 3.3Ah.....pe charger).........,nu stiu ce se intampla ca de la o vreme (am vre o 10 cicluri cu ei) tind sa bage mai mult curent in ei la incarcare (ex: baga 3600mah chiar 3700mah)..........de ce?
precizez ca am si nicd si lipo si nu se intapla la fel..............care sa fie explicatia?
ii folosesc la navo ........la descarcare se incalzesc dar nu exagerat, si de autonomie pana acum sunt multumit..........
stima
Pagina 1 din 1
acumulatorii bata i vina delda peak fals.........sau ce sa fie?
Postat 06 March 2007 - 01:43 AM
Acumulatorii par noi, daca ai numai 10 cicluri. Am citit ca NiMH au un fel de perioada de "rodaj" in care performantele se imbunatatesc dupa primele 5...10 cicluri. Eu cred ca daca mAh bagati se stabilizeaza la o valoare si nu observi degradarea performantelor la utilizare, nu sunt motive de ingrijorare. De asemenea cred ca incarcarea cu maxim 1C ii menajeaza si ai sanse sa ii folosesti mult timp.
Cirip
Cirip
Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1