Ati incercat asta? Camera Wireless pe masinuta
Postat 03 January 2008 - 03:42 PM
ma refer la o calitate buna a imaginii si o raza de emisie mai mare.aprox. 150m
nu trebuie sa fie rezistenta la apa. pe fundul barcii se poate face o fereastra din ceva transparent prin care se poate filma si lumina.
mersi
Postat 03 January 2008 - 10:45 PM
NIZ, la 3 Jan 2008, 19:09, a spus:
Eu am ceva comparabil ("Cel mai comod sistem (All in one) este Oregon Scientific ATC2K (ATC-2000) Helmet Camera") cu performante ceva mai bune decat ai gasit tu.
ATC2K permite sa inregistrezi pe SD pana la 1 Gb, este waterproof, etc.
Aceste sisteme sant bunicele pentru avioane (focalizare la distanta mare, variatii line de luminozitate si contrast; la avioane sunt mai putine detalii in imagine).
Pentru Barci/Masinute, acolo unde imaginea variaza foarte puternic si detaliile sunt apropiate , aceste camere nu sunt potrivite.
De ce?
Din doua motive:
1-Sistemul optic/camera este slabut si nu se adapteaza suficient de rapid.
2-Sistemul de captura/compresie intern este slabut (evident pentru pretul/dimensiunile sistemului). Pentru imagini care se schimba rapid imaginea este capturata/comprimata foarte prost. Asta este unul din motivele pentru care prefer sa utilizez un sistem TX/RX la care pot atasa un sistem de captura/compresie performant (asa cum am zis cea mai buna solutie pentru mine este Camera SONY HC96 care are AV-In).
...Si da, am cumparat toate sistemele prezentate (majoritatea pozelor sunt facute de mine si doar cateva sunt preluate de pe siteurile producatorilor - se vad imediat care). Doar cumparandule am putut vedea intradevar ce poate face fiecare, si, in unele cazuri, doar dupa ce le-am primit am putut afla ce marca/producator/model sunt echipamentele cumparate (vezi cazul Lawmate achizitionat de pe hobbywireless).
...Si da, din ambitie (sa reusesc sa obtin calitatea care o doream). Precum am scris totul a plecat de la o toana a lui Fimiu cu masinuta din "Home Alone"
...Si nu m-am oprit inca. Am ajuns sa fiu multumit de sistemul de inregistrare (HC96), de sistemul de transmisie (Lawmate) dar inca nu sunt multumit de camera , asa ca ... am mai comandat inca una: "A39 Wired CCD Color 3.6mm 420L Bullet Camera". Sper ca aceasta camera sa fi ok, da ca nu ... o sa mai caut.
Cand o sa vina primavara o sa vin cu echipamentele la teste (la Palat si la Clinceni). Atunci o sa le puteti vedea/testa si voi (si o sa stiti ce/daca merita).
Succes
Tamiya F350+MFC-2 -~- Tamiya M1025 Humvee -~- Carson Dazzler 2WD Buggy -~- Traxxas Slash 2.4 GHz Spektrum
Carson xMods Evo Truckin Hummer H2 4WD -~- iWaver Mini Cooper -~- Kyosho Overland H2
Postat 04 January 2009 - 04:02 PM
OCRV, la Dec 31 2007, 03:54 PM, a spus:
Ambele sunt insa slabute.
Cea neagra (care a costat 110 RON) este mai bunicica dar tot slaba fata de pretentii.
Si eu am comandat o camera cum este in poza...(cea alba)
Trebuie sa vina sa o montez pe un truggy 1:18:)
Radu
Custom CNC parts GNS Racing
Postat 22 January 2009 - 12:52 AM
1- Camera Video cu Microfon - Pret cca 80 Ron - Din Romania
Tamiya F350+MFC-2 -~- Tamiya M1025 Humvee -~- Carson Dazzler 2WD Buggy -~- Traxxas Slash 2.4 GHz Spektrum
Carson xMods Evo Truckin Hummer H2 4WD -~- iWaver Mini Cooper -~- Kyosho Overland H2
Postat 22 January 2009 - 12:53 AM
Postat 22 January 2009 - 12:54 AM
Aceasta postare a fost editata de OCRV: 22 January 2009 - 12:55 AM
Postat 22 January 2009 - 12:57 AM
Aceasta postare a fost editata de OCRV: 22 January 2009 - 12:57 AM
Postat 22 January 2009 - 12:58 AM
Aceasta postare a fost editata de OCRV: 22 January 2009 - 12:59 AM
Postat 22 January 2009 - 01:06 AM
Aceasta postare a fost editata de OCRV: 22 January 2009 - 01:06 AM
Postat 22 January 2009 - 01:08 AM
Postat 22 January 2009 - 01:23 AM
Camerele video de peste 100 $ (preturile care le-am trecum eu sunt fara transport , Taxe vamale, TVA) sunt intradevar bune (dar mult mai slabe decat, de exemplu: o camera video portabila - cu caseta, Memory Card, CD; camere video care se gaesc in Romania pe la 500-600 Ron). Evident insa , au avantajul de a fi foarte mici si usoare - pretabile de a se monta pe modele.
In acest test filmele au fost facuta in interior unde, evident conditiile sunt mult mai nefavorabile decat in exterior.
Din pacate nu am prezentat (inca !) in teste filmuletele realizate cu aceste camere. Diferentele erau mult mai mari (si mai evidente) intre camerele ieftine si cele scumpe.
Daca la aceste camere se conecteaza seturi TX-RX ieftine (ca cele prezentate de mine cu cateva posturi in urma) imaginile se vor deteriora simtitor.
In cazul utilizarii unor seturi bune TX-RX (vezi cele in 2.4GHz sau 1.2GHz din posturile de mai sus) calitatea imaginilor ramane neschimbata.
Ca o concluzie: Pentru o calitate acceptabila trebuie investiti in camera + TX-RX minim 400$ (1400 RON !!!) considerand ca monitorul sau recorderul/monitor il aveti deja.
Succes
Postat 15 February 2009 - 09:44 AM
razvyrap, la Feb 15 2009, 12:44 AM, a spus:
Hardware se poate. Nu poti insa soft!!!
Ar tb instalat un software specializat pe telefon care sa stie asa ceva (eu nu stiu sa existe)
Postat 15 February 2009 - 10:53 AM
razvyrap, la Feb 15 2009, 12:44 AM, a spus:
dar de ce ar fin neaparat sa transmita pe laptop?telefonul poate stoca inregistrarea in memoria telefonului.nu vad de ce ar trebui sa te conectezi wifi la un laptop.
Axial SCX10.3
Absima Sherpa
Axial Base Camp
Postat 15 February 2009 - 12:03 PM
Postat 15 February 2009 - 12:30 PM
razvyrap, la Feb 15 2009, 12:03 PM, a spus:
aha.nu eu ma gandeam ca nu poate stoca tel informatiile lucru bizar deoarece si eu am avut un n95 si chiar inregistra foarte bine.
Axial SCX10.3
Absima Sherpa
Axial Base Camp
Postat 15 February 2009 - 05:17 PM
http://www.flycamone.com.au/
E usor de montat, mica (am filmat si din masina de touring in curse), si stocheaza intern, se descarca pe USB si sunt gata de pus pe youtube. Calitatea e excelenta pe lumina naturala.
Postat 15 February 2009 - 08:04 PM
Barabula, la Feb 15 2009, 05:17 PM, a spus:
http://www.flycamone.com.au/
E usor de montat, mica (am filmat si din masina de touring in curse), si stocheaza intern, se descarca pe USB si sunt gata de pus pe youtube. Calitatea e excelenta pe lumina naturala.
Eu in forumul asta incercam sa vorbesc strict de camerele WIRELESS. Clar aceste camere au cu totul al feeling decat un recorder "chior"
Succes
Postat 16 February 2009 - 05:45 AM
OCRV, la Feb 15 2009, 08:04 PM, a spus:
Succes
Clar.
Daca insa ai sa vezi vreodata cum arata imaginea inregistrata la curse dintr-o masina, o sa intelegi de ce nu e practic sa primesti in timp real imaginea. Camerele cu bluetooth sau wireless de alt fel sunt pentru avioane sau altceva care se misca suficient de "incet" (adica incet relativ cu schimbarile de imagine rezultate in urma deplasarii - una e cind ai orizontul la 6km cum e pe un avion, si alta cind il ai la trei-patru metri in fata cum e pe o masina in cursa). pe o masina e imposibil sa tii pasul cu ce vezi daca vrei sa mai si conduci, e pur si simplu peste viteza de reactie umana. Sigur, daca masina merge incet, ca un crawler, e altceva, dar acolo nu te poti baza pe ce vezi in camera ca sa conduci masina, trebuie sa ai vedere de jur imprejur si in jos, la roti, iar asta nu e chiar la indemina.
Sau pentru cine stie ce alte scopuri suspecte de care nici nu vreau sa aud, ca sigur sunt ilegale.
Postat 16 February 2009 - 09:37 AM
Barabula, la Feb 16 2009, 05:45 AM, a spus:
Daca insa ai sa vezi vreodata cum arata imaginea inregistrata la curse dintr-o masina, o sa intelegi de ce nu e practic sa primesti in timp real imaginea. Camerele cu bluetooth sau wireless de alt fel sunt pentru avioane sau altceva care se misca suficient de "incet" (adica incet relativ cu schimbarile de imagine rezultate in urma deplasarii - una e cind ai orizontul la 6km cum e pe un avion, si alta cind il ai la trei-patru metri in fata cum e pe o masina in cursa). pe o masina e imposibil sa tii pasul cu ce vezi daca vrei sa mai si conduci, e pur si simplu peste viteza de reactie umana. Sigur, daca masina merge incet, ca un crawler, e altceva, dar acolo nu te poti baza pe ce vezi in camera ca sa conduci masina, trebuie sa ai vedere de jur imprejur si in jos, la roti, iar asta nu e chiar la indemina.
Sau pentru cine stie ce alte scopuri suspecte de care nici nu vreau sa aud, ca sigur sunt ilegale.
Linisteste-te ca nu-i vorba de "scopuri suspecte sau ilegale" ci doar de amuzament cu niste masini care nu se misca nici pe departe atat de repede ca cele de curse cu care tu esti obisnuit. De exemplu am pus si eu o camera pe un Hummer 1/12 Tamiya care, prin casa sau pe teren accidentat nu a mers si probabil ca nu va merge niciodata cu viteza mai mare de 10 km/h si mi s-a parut foarte practica aceasta solutie. In momentele cand nu vedeam masina din cauza unui obstacol optic, puteam sa nu o bag in balta sau s-o accidentez in orice alt mod.