Modelism - RHC Forum: HELP!!! UN CANAL ARS - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

HELP!!! UN CANAL ARS

#1 Useril este offline   odish1989 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 30-November 06

Postat 23 February 2007 - 08:42 PM

am o statie AIRTRONICS RD 6000 si am ars azi din greseala canalul pt TR la receptor :( (can 3)
partea nasoala este ca o am din America si am receptorul pe 72 MHz si modul de receptie PPM

i-mi puteti da va rog vreun site ceva de unde pot cumpara altul din afara pe aceeasi fregvrenta va rog? :(

Aceasta postare a fost editata de odish1989: 23 February 2007 - 09:09 PM

0

#2 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 23 February 2007 - 10:16 PM

odish1989, la 23 Feb 2007, 20:42, a spus:

am o statie AIRTRONICS RD 6000 si am ars azi din greseala canalul pt TR la receptor :( (can 3)
partea nasoala este ca o am din America si am receptorul pe 72 MHz si modul de receptie PPM

i-mi puteti da va rog vreun site ceva de unde pot cumpara altul din afara pe aceeasi fregvrenta va rog? :(

Cam greu sa-l arzi. Poate ai intrerupt alimentarea pe canalul respectiv. Incearca sa iei alimentarea de pe alt canal si sa pastrezi de la asta doar pin-ul de semnal. Ca sa verifici asta, masoara tensiunea intre firul negru si cel rosu al servoului de pe canalul respectiv si vezi sa ai tensiunea e alimentare acolo.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#3 Useril este offline   odish1989 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 24 February 2007 - 07:03 AM

partea nasoala este ca din pacate nu s-a ars alimentarea ca am pus osciloscopul pe canal, si din tot receptorul mai merge canalul 1 si 2 :(
0

#4 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 24 February 2007 - 09:48 AM

Daca ai zis de ... osciloscop, :( , inseamna ca stii ce e ala si cu ce se ... mananca http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif , asa, ca daca n-ai probleme de ... gabarite iti poti incropi un mic decoder, de 3 ch, cu un PIC sau cu ceva ... bipolare traditionale. Preiei semnalu' multiplex, pe care il ai disponibil la iesirea din demodulatorul Rx-ului si daca ai dotarea si un minim de experienta, nu e mare lucru ... Banuiesc ca nu tii osciloscopul doar sa te ... joci cu el ! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_15.gif http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_14.gif Sunt pe net o multime de solutii de decodere de toate felurile.

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#5 Useril este offline   Cirip 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 732
  • Inregistrat: 07-January 05

Postat 24 February 2007 - 05:35 PM

odish,
Probabil ca ai ars bufferul de iesire de pe canalul 3 de la decodorul de PPM. De cele mai multe ori decodorul este un simplu registru de deplasare. Un cip pe care l-am intalnit des este 4015, deci cred ca ai sanse mari sa il inlocuiesti. Desfa receptorul si vezi ce e acolo. Fa si niste poze si poate ne mai dam cu parerea.

EDIT: Daca receptorul are mai mult de 4 canale e posibil sa foloseasca 74HC164. Functia este aceeasi, adica tot registru de deplasare, dar cu nr dublu de celule fata de 4015.

Cirip

Aceasta postare a fost editata de Cirip: 24 February 2007 - 09:18 PM

Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
0

#6 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 24 February 2007 - 05:45 PM

odish1989, la 24 Feb 2007, 07:03, a spus:

partea nasoala este ca din pacate nu s-a ars alimentarea ca am pus osciloscopul pe canal, si din tot receptorul mai merge canalul 1 si 2 http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif

Inainte de a purcede la solutii mai delicate, verifica daca nu cumva iesirea cu pricina e pusa la masa de frun strop mititel de ceva conductor. De regula iesirea unui registru de care zice @Ciripone, este in colectoru' unui tranzistor, care debiteza pe o rezistenta, si tranzistoru' respectiv nu se prea duce, decat daca-i faci ... zile fripte http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/huh.gif cu tensiuni externe, peste valoarea de strapungere. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif Si de regula, tranzistoarele's de tip npn, deci cu colectoru'n sus, la plus. Poate daca dai mai multe relatii despre ... caz, :huh: (cum ai ajuns la situatia asta), se gaseste o solutie mai simpla. Apropo' ! Unde sta potentialu' iesirii defecte ? Sus (+Vcc) sau jos (GND) ?

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#7 Useril este offline   marius10 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 01-January 06

Postat 24 February 2007 - 11:25 PM

Corecta gandirea domnu' Doctor !
Stima
0

#8 Useril este offline   odish1989 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 25 February 2007 - 09:27 AM

Cirip, la 24 Feb 2007, 17:35, a spus:

odish,
Probabil ca ai ars bufferul de iesire de pe canalul 3 de la decodorul de PPM. De cele mai multe ori decodorul este un simplu registru de deplasare. Un cip pe care l-am intalnit des este 4015, deci cred ca ai sanse mari sa il inlocuiesti. Desfa receptorul si vezi ce e acolo. Fa si niste poze si poate ne mai dam cu parerea.

EDIT: Daca receptorul are mai mult de 4 canale e posibil sa foloseasca 74HC164. Functia este aceeasi, adica tot registru de deplasare, dar cu nr dublu de celule fata de 4015.

Cirip

Se pare ca ai avut dreptate chiar bufferrul de iesire e dus , e un 4015B in variata SMD.
I-mi puteti spune va rog de unde pot sa cumpar unul ca pe la mine in craiova nu l-am gasit.

Inca o intrebare asta e un integrat simplu..nu mai treb programat sau ceva de genul asta nu?

Aceasta postare a fost editata de odish1989: 25 February 2007 - 09:36 AM

0

#9 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 25 February 2007 - 03:09 PM

Citeaza

Se pare ca ai avut dreptate chiar bufferrul de iesire e dus , e un 4015B in variata SMD.
I-mi puteti spune va rog de unde pot sa cumpar unul ca pe la mine in craiova nu l-am gasit

poti face o comanda online la Adelaida-Craiova , si in max o saptamana iti vine acasa http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wink.gif ..

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 25 February 2007 - 03:09 PM

0

#10 Useril este offline   Cirip 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 February 2007 - 06:46 PM

odish1989, la 25 Feb 2007, 09:27, a spus:

Inca o intrebare asta e un integrat simplu..nu mai treb programat sau ceva de genul asta nu?

Nu, nu trebuie programat, stai linistit. Scoate-l cu atentie pe cel vechi si lipeste-l rapid, fara sa supraincalzesti pe cel nou.
Spor!
Cirip
0

#11 Useril este offline   odish1989 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 25 February 2007 - 10:25 PM

e bine atuncea...urmeaza doar sa il gasesc la magazin sau pe net atuncea multumesc
0

#12 Useril este offline   odish1989 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 25 February 2007 - 10:30 PM

domnu_doctor, la 24 Feb 2007, 17:45, a spus:

odish1989, la 24 Feb 2007, 07:03, a spus:

partea nasoala este ca din pacate nu s-a ars alimentarea ca am pus osciloscopul pe canal, si din tot receptorul mai merge canalul 1 si 2  :(

Inainte de a purcede la solutii mai delicate, verifica daca nu cumva iesirea cu pricina e pusa la masa de frun strop mititel de ceva conductor. De regula iesirea unui registru de care zice @Ciripone, este in colectoru' unui tranzistor, care debiteza pe o rezistenta, si tranzistoru' respectiv nu se prea duce, decat daca-i faci ... zile fripte :wacko: cu tensiuni externe, peste valoarea de strapungere. :D Si de regula, tranzistoarele's de tip npn, deci cu colectoru'n sus, la plus. Poate daca dai mai multe relatii despre ... caz, B) (cum ai ajuns la situatia asta), se gaseste o solutie mai simpla. Apropo' ! Unde sta potentialu' iesirii defecte ? Sus (+Vcc) sau jos (GND) ?

Stima,

potentialul sta la 0 , daca pun osciloscopul pe canal nu da nimica pe semnalul de servo e mort

eu am prajit asta printr-un test de variator de turatie facut si am atins din greseala cu sonda de la osciloscop o alimentare de 18v si am bagat 18v pe canalul 3 :(
0

#13 Useril este offline   odish1989 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 04 March 2007 - 06:49 PM

am rezolvat problema cu canalele acuma merg toate da mai apare o problema grava pe care o facea receptorul inainte de a schimba 4015-le ars.
Daca il supun receptorul la socuri (si daca ii dau un bobarnac) incep servourile indiferent pe ce canal s-ar afla sa dea in parchinson.
Eu ma gandeam ca ar putea se se fi stricat Quartzul de pe receptor de la atatea crash-uri cate a luat receptorul saracul la viata lui.

A mai intalnit careva aceasta problema, poate fi quartzul de pe receptor de vina?
0

#14 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 04 March 2007 - 07:21 PM

decat sa te tot chinui si sa mai spargi si modele din cauza lui mai bine cumpara altu'
ce statie ai?
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#15 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1598
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 04 March 2007 - 08:25 PM

Din pacate, nu numai quarzul e suspect... Cam tot, lipituri, filtrul FUS de FI, toate bobinele... Ai de cautat cu lupa/microscop destule. DAR! Daca dupa bobarnac i-si revine fara sa mai ia alt soc, e posibil sa fie o lipitura proasta. Un pic de aer cald peste el, nu i-ar face rau, cred eu. Si la bobine vezi daca poti sa mai torni un pic de ceara provizoriu, pana identifici unde moare. Numai prin eliminare/etape poti ajunge la un rezultat cat de cat sigur.
Se incepe evident cu examinare, schimbare quarz, etc.

Bafta.

Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#16 Useril este offline   odish1989 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 04 March 2007 - 09:57 PM

Dexter_Jr, la 4 Mar 2007, 19:21, a spus:

decat sa te tot chinui si sa mai spargi si modele din cauza lui mai bine cumpara altu'
ce statie ai?

eu as lua altul da am statia pe 72 MHz si nu stiu de unde pot comanda alt receptor, statia mi-a adus-o cineva din america

am o statie de la AERTRONICS RD 6000 si am dat o groaza de bani pe ea

poate ma puteti ajuta unde sa gasesc si eu receptor
0

#17 Useril este offline   odish1989 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 04 March 2007 - 09:59 PM

pavcostel, la 4 Mar 2007, 20:25, a spus:

Din pacate, nu numai quarzul e suspect... Cam tot, lipituri, filtrul FUS de FI, toate bobinele... Ai de cautat cu lupa/microscop destule. DAR! Daca dupa bobarnac i-si revine fara sa mai ia alt soc, e posibil sa fie o lipitura proasta. Un pic de aer cald peste el, nu i-ar face rau, cred eu. Si la bobine vezi daca poti sa mai torni un pic de ceara provizoriu, pana identifici unde moare. Numai prin eliminare/etape poti ajunge la un rezultat cat de cat sigur.
Se incepe evident cu examinare, schimbare quarz, etc.

Bafta.

Costel

e partea ciudata ca daca ii comprim cu mana cablajul nu face nici o figura , numai daca isi ia un soc.

Dapa aia ca sa-si revina mai treb sa ii dau una :lol:
0

#18 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 March 2007 - 10:02 PM

Miezuri la bobine, sau lipitura rece. Lupa/microscop si muuulta rabdare.
Am avut in 72, receptoare se comanda de pe Tower, sau GWS. Sau orice au acolo si-ti convine la pret in canalul tau. E un topic dedicat comenzilor, baga-te la un grupaj cu ceilalti.

Bafta!

Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#19 Useril este offline   odish1989 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 04 March 2007 - 10:46 PM

poti sa-mi dai te rog link-ul de la topicul cu comenzile ca nul gasesc :lol:
0

#20 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 March 2007 - 11:08 PM

Baga o cautare...
Asta e doar unul la repezeala...
http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...11051&hl=tower&

Bafta!

Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#21 Useril este offline   Cirip 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2007 - 01:21 AM

Odish,

Nu este clar daca receptorul este cu simpla sau cu dubla schimbare. Fa o poza de calitate la receptor si am sa incerc sa iti spun unde suspectez eu ca este problema. Eu am reparat un receptor Futaba cu dubla schimbare care a fost trantit zdravan si nu a scapat nimic din ce era cristal sau dispozitiv cu unda de suprafata (filtru sau discriminator, daca are). Fa o poza ca sa stim cu cine discutam. Nu cred ca e vorba de lipitura rece daca tensionezi placa si nu face fitze.

Cirip
0

#22 Useril este offline   odish1989 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 05 March 2007 - 08:23 PM

o sa pun cat de curand o poza cand fac rost de aparat foto
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1