n-am mai intrat cam de mult pe forumul acesta, am cam fost ocupat ca am avut de pregatit o sedinta de lansari traditionala pe aici, organizata de clubul nostru (e de fapt cam singura de acest fel din Ca/US care se tine iarna, acolo unde iarna e Iarna si noi o denumim Fire & Ice). A mers ca la carte ca vremea a fost buna, minus cateva grade si fara vant, anu trecut s-a amanat de 5 ori... Am o groaza de poze si detalii, daca vreti va pun ceva din ele, poate gasiti cateva lucruri interesante.
Am vazut discutia aceea aceea cu tevile din PVC armat, am folosit din acelea, s-ar putea sa fie un pic mai bune decat cele ne armate, armatura aceea din tabla de otel spirala din interior ajuta dar nu mult pentru ca nu e continua. Cat despre stratul acela interior "...ff rezistent la temperatura" e valabil pentru temperaturi ale apei sau ce mai circula prin tevi adica sa zicem apa fiarta sub ceva presiune, 120 grade C, nu ajuta cu nimic la scopul propus... Ce nu mi-a placut la acele tevi e ca nu prea erau rotunde. Oricum nu le puteti folosi decat pentru arderi f. scurte sau la motoare cu ardere centrala. Asta e o problema destul de importanta, chiar alaltaieri pe camp a fost un tip cu motoare puternice dar f scurte ca functionare, sub o secunda, si nu a fost nimic "fun", doar un zgomot scurt si racheta se inalta din inertie mai putin decat mergeau celelelte cu motorul inca in plin, vorbesc la categorii apropiate, H-I.
Citeaza
Este cumva interzisa activitatea de rachetomodele? Eu stiu ca nu, deci trebuie sa existe o posibilitate de a fi practicata. Sigur ca inscrierea intr-un club ar fi o solutie de a evita unele probleme , la vama sa zicem ca se vine cu motoare comandate sau aduse de afara. Mai este solutia aceea de care s-a mai discutat, adica
chiar daca nu sunteti in localitatea respectiva puteti sa va inscrieti la club, la intelegere cu cei de acolo, dar probabil ca lansari veti putea face numai impreuna cu cei de la club. Daca vreti sa construiti si lansati ce va trece prin cap, unde si cand vreti, atunci va trebui sa va "descurcati " pe cont propriu pentru ca niciodata nu vi se va permite acest lucru. Motoare K cu PVC, Mr. F? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/huh.gif
Recunosc ca eu cand lansam nu obisnuiam sa intreb pe nimeni inainte, dar lansam modele, cu motoare mici. Cu cele mari era alta poveste.