Modelism - RHC Forum: Sub-sectiune Do-It-Yourself pe RHC? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Sub-sectiune Do-It-Yourself pe RHC? (o pledoarie usor patetica)

#1 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 05 February 2007 - 06:33 PM

poate ar trebui un subiect separat pentru chestii care scot energia din nimica, aka perpetuum mobile. E adevarat ca si alea-s neconventionale, dar nu prea cred ca iese ceva util din ele.
Sa nu le confundam cu soba pe rumegus, care e mai urata dar uneori chiar incalzeste.

---------

O intrebare pentru moderatori (si participanti) as avea: Credeti ca se merita infiintarea unei (sub-)sectiuni DIY - "mesteru' casei" sau cum vreti sa se cheme? Pentru subiecte gen schimbat prizele, inlocuitul tevii sparte, tencuieli, panouri solare, constructia unui cotet sau a unei sere, colac de cupru in soba, etc...
Chestii nemodelistice dar tot pentru baieti cu maini indemanatice.
??
Mersi,
cezar

Aceasta postare a fost editata de ctotth: 05 February 2007 - 06:53 PM

0

#2 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 05 February 2007 - 07:04 PM

ctotth, la 5 Feb 2007, 19:33, a spus:

poate ar trebui un subiect separat pentru chestii

O intrebare pentru moderatori (si participanti) as avea: Credeti ca se merita infiintarea unei (sub-)sectiuni  DIY - "mesteru' casei" sau cum vreti sa se cheme?

off-topic

este in mod cert de luat in calcul.
ar trebuii sa deschideti un topic nou ,cu ceva propuneri....

ca acusica apare softul nou de forum si o sa avem ceva mai multa libertate de miscare.

Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 05 February 2007 - 07:05 PM

flying is my life...
0

#3 Useril este offline   p990i 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 218
  • Inregistrat: 18-November 06

Postat 05 February 2007 - 09:53 PM

Personal sunt de acord cu ideea lui ctotth.
Sunt chestii care sunt necesare pentru fiecare dintre noi, si sa ma ierte Dumnezeu, dar eu daca am o intrebare tehnica vin si o pun aici, chiar daca activez si pe alte forumuri (din alea cu high ranq, numero uno if you know what I mean, pe naiba, este plin de pustime off-topic, etc.) concluzia fiind clara: intreb aici ca sunt oameni destupati la minte si cu parere de rau va anunt ca nu voi face reclama acestui forum de teama infectiei cu diversi bacili. Bine recunosc, l-am facut cunoscut pe un forum, dar atat.
Umor negru... deh este cel mai usor de facut.
Abia astept versiunea noua.
0

#4 Useril este offline   mishu_g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 541
  • Inregistrat: 22-November 06

Postat 05 February 2007 - 10:31 PM

Sa traiasca nea' Clotth !!!
Cred ca este utila crearea unei sectiuni DIY ... asta macar pentru a putea trancani despre chestiuni practice inafara subiectelor modelistice.
Parerea mea este ca daca am avut parte de o "democratie originala", acest lucru se datoreaza si spiritului nostru de romani mesteri buni la toate si nu cred exista modelist "batran" in romania care sa nu se priceapa la de toate !!!
0

#5 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 05 February 2007 - 11:28 PM

Foarte buna ideea lui Cloth! Dar totusi hai in alt topic ca-l facem varza pe asta.
Invata repede si aplica...tot repede!
0

#6 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 February 2007 - 02:29 AM

Salutare,

Am observat ca exista interesul si aici si pe alte forumuri pentru informatii legate de realizarea si repararea de lucruri utile pe langa casa. Temele sunt destul de variate - sobe, seminee si centrale, repararea instalatiilor sanitare, realizarea unei aplice cu neon, boilere pt. apa calda, backup pentru centrala termica, solar&eolian, montarea parchetului, cogeneratoare, incleierea scaunului ce sta sa se dezmembreze si multe altele.

Interesu-mi poarta fesu: am reusit sa achizitionez un teren si visez la casa, la modul in care o voi construi si cum o voi dota. Visul asta e intrerupt de mici cosmaruri - povesti cu mesteri sau firme care iau bani frumosi, au adaosul gros, fac treaba de mantuiala si ofera garantii iluzorii. Iar cei care au luat teapa impartasesc o "vina" comuna: nu s-au priceput. Nu au stiut daca,ce,cand,unde trebuie sa verifice si au ramas - partial sau total - cu buzele umflate.
Pentru linistea mea vreau sa invat cat mai multe a.i. sa pot pune umarul cat si sa verific lucrarile.

In plus am inca o serie de vise de a-mi face de lucru cu diverse nascociri dupa ce voi fi ridicat casa.

----

Nu sunt un "mester" si am putina indemanare.. dar cu varsta am inceput sa am senzatia ca inteleg sensul vorbei "omul sfinteste locul": trebuie sa particip cumva la configurarea spatiului in care traiesc, sa modelez si sa cunosc obiectele din care e format.
Sa incerc sa fiu mai mult decat o subrutina in algoritmul de consum: alege dintr-un raft sau dintr-o lista de oferte, plateste cash sau in rate si plange-te la OPC cand vanzatorul nu vrea sa onoreze garantia.

-----
Un loc in net-ul romanesc care sa trateze subiectul "fii priceput, descurca-te fara experti" intr-un mod cat mai concret si eventual, cat mai degajat de comercial, nu prea am gasit.

Cred ca aici, pe Romanian Hobby Center astfel de discutii s-ar simti acasa dintr-un motiv foarte simplu: modelistii inteleg valoarea lucrului facut cu propriile maini, care nu poate fi exprimata in bani, rate si termene de garantie. Cred ca exista un "fond" de oameni care se pricep la rezolvarea diverselor probleme. Cred ca si modelismul ar avea de castigat, atragand pe site oameni care n-au prins inca microbu' dar au inclinatie pentru DIY.

Pareri?
0

#7 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2453
  • Inregistrat: 28-February 05

Postat 06 February 2007 - 08:57 AM

hehe.... un topic super .... pai taica are ce sa va povesteasca.... da povestile sunt pentru ai de au timp.... :)
Ca idee va-s putea povesti despre:
- ventilatie + cosuri + hote;
- condensul in casa, igrasie si prevenirea igrasiei;

Binenteles sfaturile vor fi practice si insotite de poze ... :)
0

#8 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 996
  • Inregistrat: 14-June 03
  • Interests:Aeromodele

Postat 06 February 2007 - 09:18 AM

dragut, asta cu modul de izolare a locuintei, avantaje si dezavantaje, a devenit de interes national. daca ai patanii de impartasit, stam cuminti si ascultam (citim).
eu va pot povesti despre centralele termice, domestice dar si industriale, cite ceva despre automatizarea lor, estimarea consumurilor de combustibil (daca exista date primare).

cred ca ar trebui sa stabilim la ce nivel mergem, ca s-ar putea sa devenim un fel de service on line si se poate umple forumul numai de dragul acestui subiect (inca nu stiu daca e bine sau rau).

bafta
0

#9 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 February 2007 - 10:09 AM

@ bizu ...
cu sevice-ul on line las-o moale ca am vazut acu vreo citiva ani buni, fiindca "mesteri" dupa ureche au umblat la un termostat de fum, oameni MORTI intoxicati cu monoxid de carbon!
Culmea e ca centrala era un WOLF nou, nout!
PS: culmea e ca era sa crapam si noi la reconstituire ... fusesem chemat de ISCIR-ul Bucuresti la expertiza tehnica... :)

Aceasta postare a fost editata de Dragut: 06 February 2007 - 10:11 AM

0

#10 Useril este offline   radian 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 126
  • Inregistrat: 10-June 06

Postat 06 February 2007 - 10:14 AM

Este excelenta ideea!
Mi-ai luat-o inaine. Mai de mult voiam si eu asa ceva. Domeniile de "maini indemanatice" sunt multe si diverse: de la a lipi o bareta de pantof si pana la a monta o centrala termica, la a pune ceva tigle pe casa, la..... Si lista poate continua la infinit.
Subscriu cu toata inima la infiintarea acestei sectiuni.
Adrian.

P.S.

De cava timp ma framanta metoda de a repara o masuta (stil) care are furnirul stricat.....Cum faceau tamplarii vechi lipirea furnirului?.....
0

#11 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 February 2007 - 10:24 AM

@ radian
Rabdare mane sa ajung acasa si sa scot arhiva .... :)
0

#12 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 996
  • Inregistrat: 14-June 03
  • Interests:Aeromodele

Postat 06 February 2007 - 12:33 PM

dragut, tocmai asta era ideea; generalitati sau concret.
eu stiu pina unde poate umbla/verifica proprietarul si tot mi-e teama ca mai pune mina si unde nu trebuie.
daca va avea si valente de service on line, cu precautie, fara batai cu pumnii in piept.
acolo unde exista un minim pericol, service cu acte in regula.
eu ma gindeam la a ajuta oamenii sa aleaga fierul potrivit, pareri ale celor care au diverse tipuri, fabricatii, chestii d'astea care provoaca mari framintari inaintea achizitiei.
oricum, pina la urma, vad ca suntem gind la gind...

bafta

ps. sa nu uiti sa ne impartasesti din pataniile tale cu condensul si ventilatia (eu le vad legate de izolatie).
0

#13 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 06 February 2007 - 12:37 PM

Ideea e buna, da' ... intraram in UE :) si conform mai multor reglementari, cele mai multe din accesarile si interventiile la obiectele domestice vor fi facute de firme specializate/autorizate iar interventiile neautorizate vor avea consecinte dintre cel mai ... :)
Nu vreau sa fiu Gica_contra, pentru ca subiectu' poate da multe idei bune, multora, incepand de la cele mai elementare lucruri si mergand, zic io, pana chiar si la brevete/patente, da' tre' sa privim foarte cu luare_aminte anumite aspecte, care din cauza unui detaliu de tipu' celui sesizat de @Dragut, cu senzoru' de la centrala termica, poate avea cele mai neprevazute consecinte...
E bine sa gandim ... sus, si sa ramanem cu picioarele pe pamant, bine infipte. :)
Zic si io ...

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#14 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 February 2007 - 01:16 PM

Legat de problema reglementarilor privind siguranta instalatiilor:

1. Tocmai de asta e bine sa avem un loc in care sa si aflam ce este si ce nu este legal,
2. Sa aflam ce este si cat este de periculos, sa intelegem riscurile. La fel cum pentru un modelist incepator e bine sa aibe un loc unde sa afle ce are si ce nu are voie sa zboare, inainte de a se apuca sa lanseze o racheta facuta din cazan de aburi pus pe foc in spatele blocului..
3. Proceduri sunt sigur ca exista in UE si pentru lucrari mai sensibile, asa cum exista proceduri de verificare si certificare chiar si pentru avioane facute in garaj din kit, unde riscurile sunt si mai mari. Au ei si maniaci care-si realizeaza singuri instalatiile si inspectori care sa verifice ca sunt in regula.
4. Daca mesterul din povestea tragica pomenita de Dragut ar fi instalat centrala la el acasa ar fi fost la fel de neglijent?
5 (...si ultima pe lista..) ue... o sa-mi spuna si ora la care sa-mi tai gaina si cum s-o jumulesc - de la cap la coada sau invers. Asta e scopul unui aparat birocratic, sa-i reguleze cu reguli pe cetateni. Cand fiecare regula necesara se va pierde in spatele a douazeci aberante, lumea va avea impresia ca toate-s la fel de inutile.
0

#15 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 February 2007 - 01:36 PM

ctotth, la 6 Feb 2007, 13:16, a spus:

.....o sa-mi spuna si ora la care sa-mi tai gaina si cum s-o jumulesc - de la cap la coada sau invers. .....

NUU ai voie!
Gaina trebuie "asomata" ca sa nu sufere .... asa ca cumparati mataluta pistol de asomat ... (fo 20milioane "numai"! B) ) sau te duci la "taietor" autorizat! :)

k: cit e gluma e gluma dar zic ca sunt multe lucruri UTILE ce pot fi facute pe linga casa omului fara a ne lega la cap cu chestiuni "delicate".....
Multe sfaturi "babesti" au fost uitate....
Multe metode "clasice" au fost lasate la o parte ..... desi sunt la indemina noastra a tuturor.

Important ar mai fi poate si un soi de indrumar "a unor DRUMURI" pe care altii le-au parcurs deja dar care pentru un neavenit pot insemna MULTE BATAI de cap! (o sa vedeti cam cum se alege o hota de bucatarie de exemplu, sau cum se dimensioneaza un cos de fum din caramida....)
Asta nu neaparat ca sa-l faceti voi ci ca sa puteti verifica la un moment dat "recomandarile unor ESPERTI :D in domeniu"

Sper sa am si timpul necesar pentru ceva tabele de calcul!

Aceasta postare a fost editata de Dragut: 06 February 2007 - 01:43 PM

0

#16 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 February 2007 - 02:01 PM

Dragut, la 6 Feb 2007, 13:36, a spus:

ctotth, la 6 Feb 2007, 13:16, a spus:

.....o sa-mi spuna si ora la care sa-mi tai gaina si cum s-o jumulesc - de la cap la coada sau invers. .....

NUU ai voie!
Gaina trebuie "asomata" ca sa nu sufere .... asa ca cumparati mataluta pistol de asomat ... (fo 20milioane "numai"! B) ) sau te duci la "taietor" autorizat! :)

....

Si eu care-mi faceam sperante ca e suficient s-o bag cu ciocu-n priza.. Undeva unde cocosu sa nu vada operatia, ca nu cumva sa faca si el un soc.
0

#17 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 06 February 2007 - 04:23 PM

ii zbori capu cu un topor...ce mai simte?
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#18 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 February 2007 - 04:43 PM

Am sa incep cu ceva simplut .... ventilare si aer conditionat

din cuprins asa ca sa va stirnesc interesul .... termopanele si ventilatia, termopane si transpiratia peretilor,
cum se alege un split (aparat de aer conditionat) .....

Articolele lipsa la clic le gasiti : aici

Nu ar fi avut rost sa ma apuc eu sa stau cu copy si paste in mina.... mai ales ca stilul e superglumet....
Cit ajuta si cum ajuta nu stiu inca o sa vedeti cind veti avea nevoie sa achizitionati ceva!
Macar sa nu ne mai ducem TUFA in magazine....

PS: acum un an m-am dus sa-mi cumpar un aragaz nou .... credeti-ma ca am pierdut pe NET cel putin 3 dupa amieze sa-l gasesc pe cel mai convenabil ptr mine atit din punct de vedere al functionalului (dotari si dimensiuni) cit si al pretului, si am plecat de acasa cu lectia INVATATA! Ajuns la fata locului un vinzator a incercat in fel si chip sa-mi bage pe git din care aveau mai multe pe stoc (saracului nu i-am lasat nici o sansa!) ..... asa ca ..... B)

Ceea ce NU scrie sau scrie dar prea putin voi incerca sa mai completez pe parcurs. Va fi destul de dificil fiindca pina la IMPLEMENTAREA NOULUI SOFT ptr forum vor fi amestecate toate....

Sfatul meu e sa va cretati cu aceste articole "arhiva personala" :)

Aceasta postare a fost editata de Dragut: 06 February 2007 - 04:53 PM

0

#19 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 February 2007 - 01:01 PM

De fapt topicul asta se referea la opinii pro/contra deschiderii pe RHC a unei sub-sectiuni DIY, cu subiecte separate pentru fiecare problema.

Poate deocamdata e bine sa fie subiecte separate aici la "Tehnice" si sa fie mutate in noua sectiune cand va fi disponibila?
Caci inghesuirea tuturor problemelor intr-un singur subiect va face grea separarea lor.

E drept ca si link-urile spre informatii existente sunt importante.

Mersi,
cezar
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu